Bocsánat, Zoot Money (alias George Bruno Money) korábban kétszer lépett fel hazánkban. 1984-ben a BS-ben Eric Burdon mögött masszírozta a billentyűket, majd 2008-ban a Gastroblues Fesztiválon a British Blues Quintet tagjaként láthattuk-hallhattuk.
Most kerültem igazán bajba. Kipróbáltam az Electro 3-at, ez a billentyű nagyon nem jött be, főleg azok után, hogy a Roland VK-8-on is játszottam egy kicsit. A klón Hammondoknak is ilyen a billentyűje? Mert ez elég autentikusnak tűnt, főleg a másik után. :)
Az egy dolog hogy másodikán lesz Jon Lord, de jön vele Zoot Money is!!! Dögös lemezeket adott ki az Artwoodssal párhuzamosan, kíváló orgonista. És vele még nem találkozhattunk.
Utána harmadikán meg a Cry Free fog játszani. Jon Lord (SN) topiktársunk nyomja ott a legjobb C3-ason, lezlivel, álló cuccon, ring modulátorral, szóval mindennel ami kell egy jon Lord hangzás hiteles megidézéséhez.
Egyszer még 81-ben egy barátomnál (P.Zs.) találkoztam Vörösberényben a kisöccsével. Mindig vitték külföldre műtétekre hogy láthasson. Pelenkás, 2 év körüli lehetett. Állva épp felérte a zongora billentyűit. De tiszta oktávokat kvinteket és egyéb harmóniákat fogott le. Döbbenetes volt. Gondoltam, taníttatni kellene, még sokra viheti. Vitte. Érdi Tamásnak hívják.
Rachel akkor mint Tamás de nőben. Nemcsak a billentyűszólamokat hozza hanem kiegészíti a gitár, ének dallamaival ahol csak van rá lehetősége. Legjobban a Five Bridges Suite interpretációja fogott meg. Ok, az zongora, de egyszerűen brilliáns. Lealázza a szakmát. Jimmy Smithnél sem jönne zavarba. Szerintem nagy jövő elé néz.
Kíváncsi vagyok Keith mikor visz neki virágot? :-)
Itt az igazsag Rachel Flowers-rol, akitol teljesen libaboros lettem! Nem kancsal, hanem vak szegeny. Viszont helyette csodalatosan jatszik, es olyan pontossaggal leszedte a Emerson muveket, hogy az becsuletere valjek. Kompletten Tarkus-t, Karn Evil-t jatszani 15 percben:-) dobbenet.
Facebook oldalan talaltam: "amazing is that she's only 17 and blind"
Odell Brown eltávozott. 70 volt. Béke poraira.....
8 jó lemezét ismerem 1966-75 köztről. Érdekes színfolt volt.
1966 Raising The Roof w The Organ-izers, 1967 Ducky w The Organ-izers, 1968 Mellow Yellow, 1969 Plays Otis Redding, 1970 Free Delivery, 1973 Half And Half w Cleveland Eaton, 1974 Odell Brown, 1975 BrassFever
A DB5 azért, mert 45 kiló és vagy10 éves konstrukció. Továbbá nem foglalkozik a velocityvel, tehát komplex előadáshoz mindenképpen szükséges egy haramdik billentyűzet belső vagy külső aggyal.
A C2 legalább súlyban versenyképes. De az sem foglalkozik a velóval, oda is kell egy harmadik billenytűzet belső vagy külső aggyal. Ellenben nincs hely fölötte, míg a DB5-ön van.
Ehhez meg elvileg nem kell (végre!!!) harmadik manuál és egy csomó szinti/zongorahangot is tartalmaz. És két manuál kis ügyességgel mindenre elég, hiszen egy billentyűsnek általában nincs több keze.
De pont a zongorák és a gazdaságosság miatt szerintem egy SK-1 és alatta egy A30/33 sokkal olcsóbb és sokoldalúbb megoldás mint egy SK-2. Soxor lehet kis próba, beugrás, ahová untig elég egy nápolyit vinni. Minek az alját is? Így csak 7 kiló a csomag. Komolyabb nekifutáshoz meg a 76 billentyűs A33 lényegesen kifejezőbb az öt oktávnál. Csak ügyesen kell egymásra tenni waterfall pozícióban, stabilan.
Ha meg az öt oktáv elég lent is, a legolcsóbb és mégis jó megoldás egy Studiologic SL-161.
Mondjuk az a csúnya 200-as különbség az egy és két manuálos verzió között abszolút elgondolkodtató, de ha már csak az eddigi klónokat mossa majd, már nyerő egy VK88-hoz képest is! :D
Ha a legolcsóbbat, a Thomann árait nézem is, az SK1=1500€, SK2=2222€ (~400e.HUF/~590e.HUF)
Hazai pályán meg nem tudom ki forgalmazna ilyet! Tudtommal a volt Technologika azaz a volt Kerorg, azaz Kárpáti Zoltán úr óta nem próbálkozott e márkával itthon senki. ???
Árban talán a VISCOUNT DB 5 1500€-ért versenyképes, amúgy az SK-k az én olvasatomban a Clavia környékén landolnak ár szinten. Te nem ezekre céloztál?
Szóval én kibékültebb volnék ha az SK2 kerülne annyiba mint a Viscount 5-ös, bár igaz, a puding próbája még hátra van, de a felvételek alapján azért kecsegtető. Az Emu dinamikáját szerintem nem fogja hozni, nade ne legyünk telhetetlenek, ez végre egy szép kis jószágnak ígérkezik. :)
A kisgyermekeken kívül szerintem a szüleiknek és egyéb vendégeknek is tetszett a műsor. Ők meg tapsoltak :-)
Ja, kipróbáltam a Parit itthon, tökéletes a vezérlése. Úgyanúgy szót fogad, mint a 142-m, ami viszont tavaly a tiednek is tökéletesen szótfogadott. Labda ott.... :-)
A Pari lezlim vezérlése csak részben volt kompatibilis valami miatt. A stop és a gyors szerencsére működött, el lehetett vele boldogulni. Néha bejött a lassú sebesség is, de csak elvétve. A sajátjaimmal tökéletesen működik és egy másik lezlim is szépen kommunikált a tavalyi Hammond hétvégén a Take five-ban, szóval talány hogy itt most miért nem.
A hangerőt csak harmadáig lehetett feltekerni. Ilyen sem volt eddig hogy nem 100%-on állt egy erősítő potija. Még így is vagy 500m-en is szépen kiszólt minden részlet az orgona hangjából. Erősíteni alig kellett, csak némi basszustámogatás jött a PA-ból.
Révész Csanád beugró dobos kíválóan helyettesítette most Márkot. Ilyen egy jó dobos :-)
Megint jó koncert volt. Néhány momentumot feltöltöttem.
Én elég jól kiveséztem már az Elektrókat, s így látatlanba is, a demók alapján a Hammond SK1/2 szerintem még megér előtte egy misét!
Hacsak nem kellenek pluszban, vagy akár saját minták betöltésének lehetőségei is és az E3HP-nél a kalapácsos verzióban való választás lehetősége (ha sokat Rhodes-oznál), mert akkor a svéd vörös marad. De szerintem a Hammond azért csak Hammond!