Keresés

Részletes keresés

inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 249
Miről beszélsz drága Luki? :-)
Előzmény: LUKI (248)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 248
"Na, mi a fene! Csak nem a barátnőd szokta ezt énekelgetni?"

Igazi NŐ vagy!!!

Savanyú a szőlő??:-)

Előzmény: inglisvumenke (247)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 247
Nem szokott belső keringetésen lenni!

"Tóra ráfekszik a pára,
Patakra a Hold sugára,
Csaaak énreám nem ...tekint senki,
Jaj de rossz vénlánynak lenni.

Tűbe bedugják a cérnát,
Üvegbe a dugót dugják,
Csaaak énbelém nem ...szeret senki,
Jaj de rossz vénlánynak lenni."

Na, mi a fene! Csak nem a barátnőd szokta ezt énekelgetni?

Asszem, kivégeztük a pára ügyet! :-)

Előzmény: LUKI (246)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 246
Fontos, hogy ne legyen belső levegőkeringetésen! Akkor minden autó sokkal jobban párásodik! Klimával kb. 6 és 13,6 másodperc alatt tünik el a pára, tehát a hangot el lehet viselni szvsz ennyi ideig, de ha mégsem akkor 2-nél is hozzákapcsolhatod a klimát (fűthetsz is klimán keresztűl!!!) és éppoly hatásos!

Tóra ráfekszik a pára,
Patakra a Hold sugára,
Csaaak énreám nem ...tekint senki,

Tűbe bedugják a cérnát,
Üvegbe a dugót dugják,
Csaaak énbelém nem ...szeret senki,

Ennyit tudtam még a párával kapcsolatban hozzáfűzni:-)

Előzmény: inglisvumenke (244)
krike Creative Commons License 2002.11.14 0 0 245
Bejáratás, mint írtam 1500 km-ig van, 2500 fölé nem lehet pörgetni.Megilyedni nem kell, de az első fogyasztás kicsit magasabb lesz.Egyből mehetsz majd tankolni, mert kevés lesz az üzemanyag.A szalonos pasi nem biztos hogy ellenőrzi majd neked, hol veszed a gépet???
MOSU az a kis sárkány a Mulan című rajzfilmből, és így neveztük el a mi "sárkányunkat" a párommal.
Egy trükk a klímához, legalábbis nálam így működik.Ha bekapcsolod a belső levegőkeringetést, akkor bekapcsolja automatice az AC-t is, de ha AC-t kikapcsolod, a belső keringetés marad( télen 10-12 fok alatt 10-15 perc múlva kikapcsol, nyáron nem).Kapsz majd hozzá szép könyvet, érdemes elolvasni az egészet.
Előzmény: inglisvumenke (240)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 244
Ja tényleg! De az nagyon hangos :-(( Általában csak a 2.-es fokozatot használom, a jobb oldali kapcsolót meg a párátlanítóra tekerem. De nem túl hatásos! :-((

Előzmény: LUKI (242)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 243
"Dehát ha azok ragadnak rám??? :-) "

Nem is tudtam, hogy ilyen jó pasi vagy! :-))))

Gumi: tényleg nem! De itt is vannak üzletek, majd szétnézek. Csak előtte tájékozódok picit Tőletek, ne égjek nagyon a boltban :-))

Előzmény: LUKI (241)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 242
"Bravában nem így van."

De!:-)
Ha a körkapcsolót a legalsó állásba teszed, akkor kajakból elkezdi fújni a klimát és bekapcsolja a hátsó ablakfűtést!!! Csekkold!

Krike!
Mi az a MOSU???:-)
Lehet, hogy még egy TDI Passatban sincs ilyen utóhűtés? Igen én úgy tudtam, ha leállítod, a turbo kenés nélkül pörög még 1-2 percet, ami csökkenti az élettartamát.

Előzmény: inglisvumenke (240)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 241
"Tanulság: ne kezdj ki Playboy modellekkel!"

Dehát ha azok ragadnak rám??? :-)

"Minek járnak a pasik cicababákkal???"
Nem volt az! Nem szeretem a kategóriát! Kimondottan a vagány, sportos, önálló, kemény csajok imponálnak nekem. Ő is ilyen volt!

"Ha meg találnak egy gazdagabb, vagányabb pasit, akkor lépnek... "

Az lehetetlen!!!:-))))))))))

A gumiban lehet, hogy tudnék segíteni, de nem hiszem, hogy eljönnél érte Pestre!

Előzmény: inglisvumenke (238)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 240
"A szélvédő gomb megnyomása bekapcsolja AC pajtást is."

Ezt nem tudtam. Bravában nem így van. De abban jó, ha megy a légkondi hidegben

"Átvételkor ellenőrizd a guminyomást!!!!"

Én?? :-) Ez jó... majd inkább megkérem a szalonos pasit. Én nem igazán értek hozzá. :-))

Bejáratás: jó, majd visszafogom magam. Meddig bejáratós?

Előzmény: krike (232)
krike Creative Commons License 2002.11.14 0 0 239
Azért ha leállítod, akkor ezekben megyí a hűtés, legalábbis én úgy vettem észre.A régieknél volt olyan baj, hogy leállították, és nem ment a ventillátor,és besült a turbo, már persze ha erre gondolsz.Ennél viszont még az van, hogy idönként meg kell kergetni, hogy ne koszolódjon el a turbicsek.És továbbra is tartom a Barum-ot hogy elég jó gummancs.Bár majd én is így fogok járni MOSU-val, hogy nem állítom le, de a hideg motort télleg elfelejtettem,igazad van:))
Előzmény: LUKI (235)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 238
"Utoljára velem kb. 2 éve esett meg, egy nyáron, hogy kb. 1 hónapja jártam egy lánnyal, aki valami Playboy modell volt fiatalabb korában külföldön. "

Tanulság: ne kezdj ki Playboy modellekkel!

Ezt különben sosem értettem. Minek járnak a pasik cicababákkal??? Úgyis tudják már az elején, hogy nekik csak a pasi pénze kell! Ha meg találnak egy gazdagabb, vagányabb pasit, akkor lépnek... Sokkal jobban járnának egy őszinte, kedves lánnyal, akinek nem az a legfőbb problémája, ha letört a műkörme.

Kivételek persze mindíg vannak.

"Gumi:
Lehet róla szó, mik a méreteid???:-))"

Hmmm... :-))

Előzmény: LUKI (231)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 237
Állítólag a szállítás miatt fújják keményre!
Nálam ez tárgytalan lesz, mert a szalonban rárakatom a télit:-)
Előzmény: krike (236)
krike Creative Commons License 2002.11.14 0 0 236
Nem csak emiatt, különben Dabason azt modták hogy két hetente legkésőbb, mivel valami olajkenése, vagy mi a szösz van, és a tömítések elszálhatnak.De úgyis minden nap fog menni, ettől ne félj, hacsak nem vagy jégből:))))Arra viszont rájöttünk, hogy az ülésfűtés megfizethetetlen, mínuszban beülsz, és pillanatok alatt meleg az ülés és a háttámla.Ja, és én bizti hogy azonnal kispriccelném az ablakmosót, és télit raknék a helyére, fagyálló meg úgyis van benne, nem is lehet mást tölteni már bele, de a guminyomás nagyon fontos, mert nekem is 2,6, ill. 2,7 re volt fújva.Előre 2,3, hátra 2,1 et rakass.
Előzmény: LUKI (233)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 235
Krike nem említette ( de persze tudja jól:-), hogy mindig várd meg az első odalépés előtt, hogy üzemmeleg legyen a motor, valamint hosszabb hajsza után (pl.autópálya kiállóban) soha ne állítsd le a motort azonnal! 1-2 percet hagyd ketyegni alapjáraton. Ha érdekel miért műszakilag is leírom. Nem vagyok műszaki szaki, de ezt többen is mondták már, és pl. Hollandiában töltött hónapjaim alatt láttam, mindenki így használja a TD-ket!
krike Creative Commons License 2002.11.14 0 0 234
Jajj, és nagyon fontos, bár most lehet hogy elveszem a kedvedet az egésztől(remélem nem), biztonság.Mi lesz benne???Szvsz, és szagértők szerint váltózár+dupla ugrókódos riasztó.Ennél több meg felesleges.Az egyedi megoldásokat meg csak nagyon profikkal, mivel az immobilizer kódolt jeleket küld szét az adagolóhoz,stb, nem sima 12 voltot.Sajnos ui. rákaptak a tolvajok a thalicskára, és néha a klijóra :(((((
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 233
Örülök, hogy a tapasztalatod és a sejtéseim nem állnak messze egymástól!:-)

Vumenke!
A klimát állítólag hasznos minimum hetente 1x bekapcsolni. Tartósabb lesz a gáz benne. Azért kéthetes nyaralásból emiatt ne gyere haza!:-))
A párátlanításnál a legtöbb autó magától hozzákapcsolja a klimát is!!! A Bravatok is, nézd+!

Előzmény: krike (228)
krike Creative Commons License 2002.11.14 0 0 232
Télen a párátlanító és a légkondi ugyanaz.A szélvédő gomb megnyomása bekapcsolja AC pajtást is.Mivel az AC funkció nem csak hűt, hanem csökkenti a levegő nedvességtartalmát.Annyi a különbség, hogy hűtéskor(nyáron) megemeli kicsit a fordulatszámot, hidegben, párátlanításkor nem.A sebességen, teljesítményen nem igazán lehet észrevenni a visszaesést, esetleg elinduláskor kell kicsit nagyobb gázzal indulni.Átvételkor ellenőrizd a guminyomást!!!!És kérdezd meg, hogy a kerekek szelepcseréje érintette e a te autódat,vagy sem.Nagyon fontos, hogy a bejáratást komolyan vedd, tehát az első 1500 km-en ne pörgesd 2500 fölé a mocit(2500 nál ötödikben 130 körül megy).
Előzmény: inglisvumenke (230)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 231
Háááát én egy picit sem sajnálom!!!! Aki felnőtt fejjel ennyire hülye az magára vessen!!!

Szerintem hazudik az a pasi aki azt mondja nem volt ilyen helyzetben, de felnőttként ezt már látnod kell!!!
Utoljára velem kb. 2 éve esett meg, egy nyáron, hogy kb. 1 hónapja jártam egy lánnyal, aki valami Playboy modell volt fiatalabb korában külföldön. Mondanom sem kell azt hitte bármit megtehet velem. És mindig tudta mikor telne be a pohár, akkor váltás egy napra. De vettem az adást és tudtam igy csak rosszul járhatok! Áthívtam egy haveromat és azt mondtam:
Nekem ettől a csajtól meg kell szabadulnom. Dumáltunk, egy óra múlva felhívtam a csajszit és közöltem szórakozzon mással. Elhatározás volt az egész, aztán megkönnyebültem. 2 hétig naponta hivogatott mert azt hitte erősebb nálam. De nem volt. Ennyi az egész.

A Szabi és a Laci helyében is élvezném pofára ejteni azt a kis öntelt ribi-t. Ők is megkönnyebülnének, ehelyett végig szenvednek minden áldott napot!

Szóval csak rajtuk múlik!

Gumi:
Lehet róla szó, mik a méreteid???:-))

Előzmény: inglisvumenke (229)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 230
Szuper! Ennél jobb megerősítést nem is kaphattam volna, úgy örülök, hogy jól választottam!!! Kicsit féltem a dízeltől, még sose volt... De valami azt súgja, hogy imádni fogom :-))))))

Nekem man. klíma lesz, nagyjából ua.-t produkálja (mármint + fogyiban), nem?

Mi a helyzet a párásodással? Télen is kell kondizni, vagy elegendő a párátlanítóra kapcsolni?

Előzmény: krike (228)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 229
Szegény Laci... én sajnálom :-((
De hogy lehet ekkora balek, hogy még mindíg várja Zsanit??? Egy ország előtt csinál hülyét belőle!!!

Más: téli gumi: Említetted, hogy elég olcsón vettél a Megane-ra. Nem tudod véletlen a nevét, típusát? (Vagy mi a szöszre kell figyelni)

Nekem se lenne rossz valami olcsóbb fajta a Cliora :-)))

Előzmény: LUKI (227)
krike Creative Commons License 2002.11.14 0 0 228
Dinamikus közlekedésnél csak város a tankot maximálisan kihasználva 800-850 km körül, nagyi stílusban 950, olaszországi útnál ótópály 1100 km körüli hatótávolság.A max. nyomatékot 1700-1800 körültől pakolja, 1750-nél kis kasztniremegés +-50 fordulat.Aztán a meglódulást 2000-től kezded érezni, és 3900 körül kezd lecsengeni( 3-ban 120 fölé nem akartam menni, még olyan 10-15 km/h lehetett benne).Teljesen korrektül lehet vele közlekedni, városban visszaváltásokkal, országúton anélkül, csak a gázpedállal.Ha rendesen odalép az ember, hirtelen gyorsításkor érdemes 2 kézzel fogni a kormányt.Digitklíma 2-3 decit ad hozzá nyáron a fogyasztáshoz, a manuális nem tom, de állítólag nem sokkal többet.Így városi fogyasztás 5.2-6 lityi között( utolsó 2 5.5), országút 4-4,3.
Előzmény: LUKI (223)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 227
Nehogy lemaradjon valamiről, s hogy az idő múlásával is pontosan visszatudjon idézni minden apró részletet és újra átélhesse a régi élményeket!:-)

Laci!
Gratulálok!!!
:-))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: inglisvumenke (226)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 226
Mindenki ebédel??? Jó étvágyat kedves Topiclakók! (VV után szabadon)

Apropó valóságsó: most olvasom a Storyban, hogy szegény Hajnal Laci naplót vezet a megpróbáltatásairól azalatt, amíg Zsani a házban van...

Előzmény: LUKI (225)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 225
Köszi! Nekem is az tetszik benne, hogy a ráeső fény függvényében változik az árnyalata. Van, hogy az oldalát szürkés-barnának a tetejét meg kéknek látom...
Előzmény: inglisvumenke (224)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 224
Hát igen, ezért lett dízel :-)) Kb. fele lesz a fenntartási ktg. Alig várom már, hogy megjöjjön!

Láttam a szalonban egy "sarki fény" Scenicet, nagyon érdekes, szép színe van. Nem is ezüst, hanem olyan halvány metál kék. Biztos nagyon szép lesz a Meganod!

Most mennem kell, de még jövök ma. Addig is jó fórumozást Mindenkinek! :-))

Előzmény: LUKI (222)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 223
"1500 ad le...."
Szóval: 1500-as fordulatnál ad le:-)
Előzmény: LUKI (222)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 222

Vezettem én is olyan Thalia-t és hihetetlen volt. Papiron 15-öt gyorsult, de sokkal élvezhetőbben volt gyors mint olyan autók amik 12-13-at gyorsulnak és benzinesek! Ne felejtsük el, hogy az emberek többsége nem letiltásig gyorsít a forgalomban, ezek a kis dizelek, pedig ott tolnak ahol kell. Nagyon élvezetes vezetni. Nekem annyire tetszett, hogy majdnem meg is rendeltem augusztusban egy 1,5dci Thalia-t.

Nem vettem Clio-t mert a Wagon után, már nem érezném jól magam egy olyan kisautóban. Még a Megane is baromi pici és zárt lesz utánna, vissza kell szoknom.
A múltkor láttam egy ilyen felnis 1,5dci (80pacis) Clio-t, háát mozgatta a fantáziám. Ha a Megane nem lett volna ilyen olcsó..., bár alapvetően nagyobb autót akartam.
Hihetetlen dolog lehet, hogy vezetsz egy gyors vagány kis autót icike-picike rezsivel és 1000 km fölött mész egy tankkal. A 80 lovas Clionak 190-es nyomatéka van (szemben az 1,4-es Megane 127-ével), amit kb. 1500 ad le....Király lehet nagyon..

Előzmény: inglisvumenke (221)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.14 0 0 221
"Nagyooon jól választottál! Ki segített? Ki adta meg az írányvonalakat?;-)) "

:-)) Simizzem egy picit a lelked? :-))
Hahó, VILÁG!!!! LUKI koma segített rávilágítani arra, hogy milyen frankó kis gép ez a Rönyó Klióóó! :-)))

Akkor már csak azt nem értem, hogy Te mért is nem Cliót vettél? :-))

Nagyon meglepődtem a dízelen!!! Nem volt bent 80 LE-s dízel, csak egy 65 LE-s Thalia, így azt próbáltam ki, és fantasztikus, hogy mennyire erős! :-))

Igazi felüdülés volt a 80 LE-s Brava, hát még az 1.0-ás benzines Yaris után!

A hátulját még szokni kell, de majd a katalógussal alszok, és hátha... :-))

A lényeg, hogy nagyon jó vezetni, jó a felszereltsége, és nagyon jó ára volt. Ez volt az UTOLSÓ dízel Alizé az egész országban!!! :-))

Ilyen gyorsan se vettünk még autót! 11 fele vezettem először, és 15 fele már vittem az előleget :-))

Köszike még 1x!!!

Előzmény: LUKI (220)
LUKI Creative Commons License 2002.11.14 0 0 220
Nagyooon jól választottál! Ki segített? Ki adta meg az írányvonalakat?;-))

Járd be vele a világot a következő években! Fillérekből megteheted! :-)

Előzmény: inglisvumenke (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!