Sokat kísérleteztem én is, hogy megelőzzem, aztán csináltam egy félzoknis dobozt. Előfordult, hogy ki is ürült, vagyis pár mosás után mindegyik megtalálta a párját.
De olyan is volt, hogy a zokniból eleve 2 pár egyformát vettem. Még lyukasodás esetén is van egy egy + alternatíva:)
A félzokni nálam egy létező dolog. Nem tudom hogyan, de mindig képes vagyok páratlan zoknikat produkálni. Talán a mosógép eszi meg a félpár zoknikat, nem tudom.
Olyan ez, mint harmadik elemiben, amikor Szabó Kati néni megtanította nekünk a "rokonértelmű igék" fogalmát. Jár, megy, szalad, fut, ballag, tipeg, rohan, csoszog, robog, vonszolja magát, satöbbi. Már akkor sem értettem, ugyan mire jó ez. A Hübele Balázs és a tébolyodott, mint hasonló jelentésaű... :) A félnadrág, úgy vélem, inkább a habókoshoz áll közelebb, mint a valóban őrülthöz.
Jó ez a félcsizma is. Félzakó? Félkalap? Valószínűleg inkább páros cuccokkal működik. Félcipő? Á, nem. :) Félzokni.
A vezeték meghatározza az alkalmazható technológiát, az pedig a le- és feltöltési sebességet (vagy ha úgy tetszik, a sávszélességet, de szerintem ezt a szót ne használjuk, mert nagyon nagy a kavarodás a jelentését illetően).
Sebességet például a speedtest.net oldalon mérhetsz.
Ez érdekes, mert lehetséges, hogy a "nótás" nem kizárólag az énekest jelentette tácmulatságban, hanem a zenészt is, itt a sipos-t említik.
"Azt pedig, hogy valóban vonuló táncról van szó, jól érzékelteti az a megfigyelése, hogy a terem végén az egymást követő táncospárok megfordulnak. A két rész között rövid pihenő van, s ezután kerül sor a rendezetlen formában járt s illetlenségekkel fűszerezett utótáncra. Ennek a felszabadultabb magatartásnak a jellemzője a síposra szórt káromkodás is, ha előbb hagyta abba a nótát vagy túl hosszan játszotta azt (Böhme 1886)." Régi páros táncok csango.ro/uploads/bibliografia/1990/pesovar_ferenc2.doc
Valahogy mérnem kellene, már volt ilyesmiről szó régebben. A le és feltöltési sebesség is különbözik, nem érzem gyorsabbnak a UPC-t, a családban nagy a szórás (oprendszert illetően is).
Csak megjegyzem, hogy fél füllel hallottam a rádióban, hogy valaki magának tulajdonította azt a felfedezést, hogy a félnótásnak semmi köze a nóta (dal) vagy félhangú szóhoz, hanem a nota latin szóból ered, amit megerősít a félcédulás szó is.
Jókainál láttam egy idézetet, említi népdalrészletként
"A magyar palotás már alkalmasabb, mert abban annyi pár vehet részt, amennyi csak egymás mellett elfér. Van módja benne a férfinak minden délcegségét, a nőnek minden csábító báját bemutatni, amíg a trombitások fújják a nótát, s az öregek, akiknek már nem kell a tánc, danolják hozzá a nótát: „Azt mondják, hogy nem illik a tánc a magyarnak; Nem, ha neki harisnyát s félnadrágot varrnak. Illik gyöngyös pártához, kócsagtollas főhöz; illik sarkantyús csizmához, pillangós cipőhöz.""
Még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak! Nem, ha néki cipellöt, bö nadrágot varrnak. De sarkantyús csizmának, kócsagtollas fönek, Illik gyöngyös pártának, magyar fökötönek. Az én ingem lengyel gyors, csakhogy rojtja nincsen, az én csizmám karmazsin, csakhogy sarka nincsen. Azért varrták a csizmát, hogy táncoljunk benne, ha rongyos is, ha foltos is, illik a tánc benne. Megfogtam egy szúnyogot, nagyobb volt a lónál, Kisütöttem a zsirját, több lett egy akónál, Varrd meg varga a csizmám, megadom az árát, Ha nem adom, od'adom a szúnyogom háját."
A T-home telefonja is megy mindenféle vezetéken: van, ahol még hagyományos rézdrót van, máshol koax kábel, és még van néhány variáció, majd manhattani elmeséli.
Az új szolgáltatók lehetnek ilyenek (Invitel, meg a többi vacak :-) ). A néhai Matáv központokba beszereltük, csak nem vették ki :-). Az impulzus felismerés is automatikus.