Ha minden klappol mi is 30. - án vesszük át a Lajost ! :)) Elviekben szerdán megyünk be papírozni, csütörtökön okmányiroda, aztán remélem pénteken át tudjuk venni. Bár a szalonvezető egy esetleges januári átadás esetére árgaranciát vállalt, azért nagyon szeretném mielőbb beletenni a seggem a verdába !
Egyébiránt, a legtöbb helyen ahol olvastam, 9 - 10 körül eszik a Lacetti vegyes használatban, és ezt sokkalják. Ha figyelembe vesszük, hogy 1,2 tonnát mozgatunk a kisköbcentis motorjainkkal, akkor ez nem olyan nagyon sok ám kedves Cartásrak ! Mondjuk nekem még nincs meg a vas, talán jövő héten, de ha tíz alatt marad a fogyasztás, akkor azt mondom, hogy ez ilyen teljesítmény/tömeg arányra nézve rendben van. Offolok egy kicsit : mint lentebb írtam, Ignisből ülök át. Na most az nincs egy tonna, a moci 93 lovas (1,3) benne, VVT meg 16V meg ilyesmi, szóval elég modern és jó szekrkezet, mégis, átlag használatban 7-8 lityit evett, ha űztem ( pályán 110 felett már kajálgatott, 160 nál 9,2 - tőt mértem ) akkor 9 vagy több per 100 km. A legendákat, hogy ötfél százon meg ilyesmi, maximum a régi "papírkasztnis" Swift tudta. :O
Ehhez képest a Lacetti közel 300 kilóval nehezebb, nagyobb, biztonságosabb ( van körülöttem autó feeling, a Suziban nem volt meg, előtte a Lanosban igen ! ) autó, és eszik mondjuk 1,5 - 2 literrel többet ?! Hát egyen szerintem, valamit valamiért ! Gondoljatok bele, milyen lenne a Lacetti mondjuk 1000 kg - os önsúllyal ? Biztos enne vagy hét litert százon, de a kasztni minden bukkanónál úgy tekeredne mint a csörgőkígyó... Ezzel a tömeggel szerintem már a 7 liter körüli fogyasztások is extrémen jók, a 8-10 meg szerintem OK.
Szia Sarkany.Üdv a márkatársaknak! A két ünnep között azthiszem én is elhozhatom a 2. "Daewoomat". Lacetti Star AC.1.4 es-t. Kalost a nejem fának tette ez vitt rá a cserére.Pedig semmi okom nem volt a cserére nagyon megvoltunk elégedve vele. Remélem hasonló véleményem lessz erről is. Majd ha megjessz jelentkezem. Addig is Jó pihenést-autózást és kellemes ünnepeket. negist.
Egésszen az elején - három hetes volt - valami csatlakozás szétrázodott és emiatt zárlatos lett az indításgátló, garanciába megcsinálták, azóta csak a fogyasztás. Igaz az üzememeltetési körülmények "nehezek" - sok város kb. 4-5 km-es távolságok. Ezért is raktam bele Metabondot és STP Injektor befecskendező tisztítót. Remélem a javulás tartós lesz - lásd a Sarkannyal folytatott beszélgetést.
Üdv Y. Ps. Még annyi, hogy a képen lévő alufelni - 7"X15" MIM Venezia - és az első ablak buborék "tuning". :-)
tankolni is voltam, megfogadva amit írtál ugyanaz a kútfej mint az előző,- 11.18l/100km-es fogyasztásnál, most 9.50l/100km, ugyanazok a városi körülmények
Határozott javulás! :))
Amennyiben módodban áll próbáld ki hosszabb távon is.
Nekem az 1,6-os evett ennyit (dec. 1. és 20. között) csak városi használat mellett.
Mégegy a fogyasztáshoz. Most értem haza - tankolni is voltam, megfogadva amit írtál ugyanaz a kútfej mint az előző,- 11.18l/100km-es fogyasztásnál, most 9.50l/100km, ugyanazok a városi körülmények - kivévé a mostani közepesen erős havazást. Vagy a lábam, - ez is ugyanakkora - vagy a Metabond+STP Injector kombó, vagy nem tudom:-)).
Toljadneki, lassú meg mindenki aki új, vagy mindjárt új márkatárs. Üdv a klubban szvsz. egy pompás és jó ár/érték arányú autót vettetek, sok örömet, valamint baleset- és hibamentes kilómétert kívánok.
Nekem kb 1/2 órája telefonáltak, hogy megjött a szerkezet mehetek fizetni. Viszont a két ünnep közé igérték az átadást. Remélem, hogy jól beszéltek mert még idén bele szeretnék ülni.
Sajna még nem ért a szalonba a Lacetti (-nk?), nem tudom, hogy lesz ebből így a két ünnep között gépátvétel... :( Januártól meg változik az ára felfelé, azt mondja a szalonos cimbi, hogy mindenképpen idén kell forgalomba helyezniük. Hmm... Belehúzhatnának...
Ja, csak még azt kell eldönteni, hogy "kinek" a mérőműszere nem kalibrált.
Ha tehetem, és ilyenkor télen tehetem, mert viszonylag ritkán megyek hosszabb útra, mindig ugyanahhoz a kúthoz járok tankolni, sőt, ugyanahhoz a kútfejhez.
Nem engedem meg a kutasnak a tankolást, mindig magam tankolok.
Tehát, ha át is vernek a kútfej hitelességével, mindig ugyanannyival vernek át.
Ha van egy hőmérőd, amiről tudod, hogy amit mutat néhány fokkal eltér a valóságtól, attól még a hőmérsékletváltozás mérésére tökéletesen alkalmas anélkül, hogy tudnád mennyit is csal.
Fentiekkel azt szerettem volna érzékeltetni, ha egy mérőeszköz nem pontosan mér, attól még lehet vele hiteltérdemlő mérést végezni.
Az automata klíma rendszeresen bekapcsolja a klímát, ha nedves az idő. A páramantesítő gomb is. De tuti, hogy van benne nedvesség mérő, mert néha sokáig járatja a klímát, de ma pl. egy perc múlva ki is kapcsolta.
Én a mai nappal lettem Lacetti-tulajdonos. A választásomban sokat segített eme fórum tagságának a véleménye. Több hétig olvasgattam, míg végül a jelöltek közül ennél a márkánál, típusnál maradtam. Természetesen a tapasztalatokat továbbra is kiváncsian várom és bízom benne, hogy én is szolgálhatok majd egy-két hasznos élménnyel.
Korábbi írásokból feltünt, hogy a légkondit fűtésre is használjátok. Ez mindennapos müködést jelent vagy csak alkalmanként.
Én páramantesítésre rendszeresen használom a kondit. A felhasználói kézikönyvben írják is, hogy hetente legalább egyszer kapcsold be - kenni a forgó, mozgó alkatrészeket.
...sokszor az az érzésem, hogy a műszerek nem kalibráltak...
Ja, csak még azt kell eldönteni, hogy "kinek" a mérőműszere nem kalibrált. Utolsó tankoláskor a Hercegnő 11,18 l/100km fogyasztást produkált, azóta van egy olyan érzésem, hogy a kút mérőfeje "átvert". Ippeg hogy bevillant a "sárga kút" és belement 50,09 liter benzin, eddig ez csak folyamatosan világító piktogram mellet fordult elő.
Egyébként a benzinmérő tényleg furcsa egy jószág, rendszeres, hogy Pestre mentembe - indulás "púposra" töltött tankkal - a Hatvanas presszóig nem megy le a mutató a háromnegyed jelzésig, megállok, iszok egy cappucciono-t, elindulok alig van félig - álltában benyelt egy "negyed" tank bezint. Pestig meg megint alig fogyaszt, ippeg lemegy a fél jelzés alá.
Más. Metabond király, az asszony is észrevett, hogy jobban harap a Hercegnő.
Megint más. Tud-e valaki javítófestéket - menta zöld - a Tesco parkolóban meghúzták a jobb elejét k@%@&%. Dühös vagyok.
Megjegyzem, sokszor az az érzésem, hogy a műszerek nem kalibráltak. Sem az üzemanyag mennyiség jelző, sem a hűtővíz hőmérő.
A tankműszer már azt jelzi, hogy porzik a tank, nullán áll, ekkor gyullad ki a benzinkút piktogram és ilyenkor van még a tankban kb. 8 liter (saját méréseim szerint).
A hűtővíz hőmérséklete, ha a műszert nézem, sohasem éri el az üzemi hőmérsékletet. Néhány hónapja beletettem a kiegyenlítőtartályba egy nagypontosságú higanyos hőmérőt és 89 °C-ot mértem.
A sebességmérő viszont plusszban csal. GPS-szel kimértem. O - 100 km/h között kb. 5-6 km/h, 100 km/h fölött, közel 10 km/h a többlet, amit mutat.
Erősen szkeptikus vagyok emiatt akkor, amikor a topictársak beszámolnak arról, hogyan repesztettek a Lacettivel 200 km/h-val. :))
Szóval, erősen tájékoztató jellegűek azok a mérési eredmények, amik a műszerfalon elhelyezett műszerekről leolvashatók.
Azt "hallotam" (Lacetti tulajoktól, lásd: népítélet.), hogy az üzemanyagszint jelző idönként rakoncátlankodik, és nem mindig mutat megfelelő értéket. Erről kinek mi a tapasztalata?
Van esetleg köztetek valaki, aki használ sport légszűrőbetétet az autójában ? Én most ilyet hajtok a neten, próbálok valami jó motyót beszerezni a leendő autónkba. Nem az általános értelemben vett tuning a fő cél, hanem, hogy a kis 1,4 - es könnyedebben tudja tenni a dolgát. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata ?