Az off egy olyan dolog hogy ha másnak lehet hát nekem is.
Mást nem szólnak meg érte,engem sem lehet.
Már régebben abba akartam hagyni, nem rajtam múlt.Mindegy,szeretném ha befejeznénk végre.
A viselkedéssel másnak is baja van sztem,nem játszok bagoly-veréb harcot,nincsértelme és nem is vezet sehova.
A babettásoknál sem változott a dolog,tartom magam a leírtakhoz.Ezt ők is megértették,és én is az ő gondolkodásukat.Az az egészséges mindenki számára ha tiszteletben tartja a másik gondolkodásmódját.Én sose támadok,de megvédem magam,sose hagyom.
Én is eléggé tudomására hoztam annak aki a fejemre akart szarni.
Biztosan meg lehet mindent csinálni csak nem mindegy hogy mennyiért...ma már vannak fasza cuccok amik futásteljesítménye hatványozottan több mint egy gyári szaré.
Viszont ahoz igen elvakult márkafannak kell lenni...nos én egyáltalán nem vok az.veteránosnak meg pláne nem mondanám magam,ahoz nincs elég dellám.Meg amúgyse tudok a szoci gépekre teljes értékű gépekként nézni,hisz pénzból van csak gép.
Arra jó h hobbigépek legyenek,a gyerek szerelgetni megtanuljon rajtuk,de nekem itt megáll.
Biztos tartanék vit ezekből itthon ha más életem lenne.De nincs ezért józan szelektálást kell csinálnom még ha fáj is.Ez az élet.
Barátom ez egy Jawa fórum! Hetek óta mást sem csinálsz csk off-olsz. Azt csinálsz amit akarsz a motoroddal. Irogass a Simson vagy a kinai oldalakra ott valószínű meg fognak érteni. Itt az alapító mindenkit szívesen lát aki azonosul a fórum alapelveivel, nem érdemes visszaélni a türelmével, arról nem is beszélve, hogy nem etikus és illetlen is. Nem a személyeddel van baj hanem a viselkedéseddel, amit több fórumon is nehezményeztek. Pl a Babettás belépőd sem volt nagyon sikeres. Nem tisztem itélkezni feletted csak pár a közösségi oldalon szokásos, lényeges dologra hívtam fel a figyelmedet. Azt hiszem ezt a Babettán kissé durvábban is a tudomásodra hozták? Ha elégedetlen vagy a világgal akkor a bajodra a megoldást nem itt fogod megtalálni.
Az hogy ki mögött milyen háttér van ngem sose érdekelt,Ha nem tud ember módjára megszólítani,felőlem a miniszterelnők is lehet.Aki nem adja meg a nekem kijáró tiszteletet,azt a retkes életben nem fogom tisztelni:)
Arra olvassatok vissza hogy én vajh hány rossz szót intéztem felé v bárki felé!!!
Belém rúg és én nem viszonozom,na ez a nem mindegy!Mert én nem vagyok olyan aki vadidegent sak úgy lefikázzak.Lehet ha egy más világban személyesen ismerne ,lehet tudná hogy a haverjaimért tűzbe mennék...mindegy...előitéletes ember sok van,igaz meg kevés:)
Ez megint nem igaz hogy majd minden motoromon buktam.Voltak jó üzleteim és rosszak mint bárki márnak.
Lehet h mondtam h uccsó és mást nem akarok,de mivel nem felel meg ezért módosítanom kellett a progit.
Itt a lehetőség,mivl megegyeztünk h elővételi jogod van a gépre,felkínálom.Én állom a szavam mint mindig.
Ház:ezért nem kötődök semmihez.Majd ha meg tudok állapodni olyan helyen ahol boldog életet tudok élni ahoz majd kötődöm.A többi csak állomás.
az hogy eladok vmit,lehetőség szerint olyannak aki megbecsüli.De ha kell a lóvé,leszarom,végülis miután leszurkolta a busás lóvét,azt csinál vele amit akar...elvégre onnantól közöm nincs hozzá,hisz nem az enyém.
Néha eszembe jut 1-2 masina,de csak mint régi emlék.Slussz.
Még gyengébb hengert pláne nem,hisz ez sem elég sokszor.
Dehogyis dobok ki 60 ezret...honnan veszed:))vannak kapcsolataim,és szaré-hugyé megoldjuk,garisan.Haver.Különben ha kockázata lenne,bele se vágnék:)
Simsonból rengeteg van,rengeteg év mire komolyan veteránnak fogják nézni.Kommersz tucatgép.nem éri meg gyárira hozni...iszonyat pénz és fáradság...és az eredmény?Csak 1 Simson marad ami nekem már nem ad semmit.
Elkezdtem a gányabb dolgokat helyrehozni rajta(pl vázcsövön,h sárvédő csak egyik oldalán marha nagy 8-as furatok)
Nem pálfordulat,kijózanodtam és átértékeltem.
Azért ez a kurvajól kitalált dolog hagy némi kívánnivalót maga után:)
Nem rossz,de...
Maradjunk annyiban h a legjobb szoc kisgép volt,de pusztán csak azért mert nem volt más.
2.Nagy igazság hogy ahoz h vmit építs,előbb rombolni kell
3.szó sincs semmiféle vágásról...látom nem olvastad el körültekintően a hozzászólásomat,hiszen ott mindenki számára kristálytiszta módon közzétettem,ha ezen alakításra sor kerül,az hegesztés nélkül,flex nélkül megy végbe...:))
4.májerkodik a faszom(nem tudom ki az udvariasabb,én még mindig nem kritizáltalak,mi több,1 rossz szót nem céloztam feléd...)
5,Az h kinek küldöd a hsz-t leszarom,ha rólam van szó,és sértő jó hogy lereagálom azonnal...hát ne bassza már meg!
A szoci motorok soha nem voltak valami műszaki csodák, kivéve talán az S51. A sikertelenség oka a szűkös kinálati paletta volt. Választék nem lévén mindenki az 50ccm es motorral azt próbálta elérni amit a nyugati mocik a bőséges kínálatból adódóan alapból tudtak. Ott versenyszéra volt nem piacgazdaság. A Jawak nem tudtak versenyezni semmilyen tekintetben egy Hondával, Yamahával. Egy nyugati Riga gyár is valószinű életképtelen lett volna. Nyugaton működött többszáz motorgyár, míg keleten ha volt húsz márka. Gondoljunk bele ha olyan világmárkák mint a BSA, Norton, AJS. NSU, Steyer, DKW tönkrement, dacára a jó minőségű termékeiknek, akkor milyen létjogosultsága maradt a keleti motor gyártásnak. Azért kell ezekkel a kincsekkel fokozott odadással bánni, mert ezek történelmünk és sokunk életének része.
Jé, le akarják vásárolni a Mustangomról a gumit. Nem fogom odaadni, mindkettő szinte makulátlan Barum, a hátsó még szőrös, alig volt motoron. Alig várom hogy elkezdhessem a Mustangot, mihelyt kész a többi, szóval a gumikat megtartom, bár kéne zsé elektromos gitárra, dehát ez van! :)
Na, bocsi az OFFért de ezt muszály megmutatnom:
Haveromé mindkettő, de nem tud gitározni. A felső Jolana-Horex, meg még ki tudja milyen öszvért hétvégén rendbe rakom, új húrok, stb. és megtanítom a gyereket gitározni! :)
Egyik ismerősömnek van egy gyönyörű Junakja napi használatban. Több tízezer kilométert lenyomott vele, és sűrűn kirándulnak a családdal, oldalkocsival, 3-an. Szerintem sz*r motor nincsen, csak nem megfelelően karbantartott! :)
Ne haragudj, de szerintem igaza van, és megjegyezném, hogy óvatosan a szóhasználattal, mögötte már valamivel több tapasztalat van...
Aludj erre még párat, és gondolj bele, az előző 50 gépeddel mi lett? Majdnem mindegyikkel befulladtál, buktál rajtuk. Adtam egy esélyt, egy szinte hibátlan motort (jó, volt rajta 1-2 használatból adódó esztétikai hiba, de most műszakilag), Te magad mondtad, hogy ez lesz az utolsó, többet nem akarsz ezekkel szenvedni, lapozz/emlékezz vissza. Én ezzel a tudattal adtam át Neked azt a gépet, ami engem 6 évig szolgált, 6 év... az nekem majdnem az életem harmada... :) Gondolj bele, most építed-szépíted a házad, (feltételezem) szereted, egyszercsak jönne valaki, adna érte x milliót, vagy esetleg egy valamivel modernebb házat 2-vel arrébb. Minden nap munkábamenet elmennél a volt házad előtt, és látnád, ahogy átépítik: a patinás cserép helyett kap egy "szép" kék lindab tetőt, lefestenék hupililára, kivernék az ablakokat, aztán eladnák valami cigánynak.
Na most én valahogy így érzek.
Inkább szerezz rá egy gyári hengert, azzal 2-2.5 literrel el fog menni, az meg bőven fasza, alacsonyabb fogyasztása csak a suzuki eko-nak van, de az nem is megy 25 fölött. :)
...és megspórolsz Magadnak egy csomó szopást, 60 000 forintot (amit kidobnál egy kínai blokkra, mert csalódni fogsz benne, ez nem kérdés. Amúgyse modern, az egy 40 éves Honda konstrukció koppintása, 's mivel koppintás, egyetlen fogaskerék nem egyezik), és egy veszekedést a Kedves Nejeddel, illetőleg nekem egy szívrohamot.
Sőt tudodmit? Szerzek Neked egy fasza gyári hengert azért cserébe, csak könyörgöm ne bántsd a kicsikémet!
Jah... egy volt osztálytársam vett egy Amerigo Bolivárt (4T, 50 ccm) 4 évvel ezelőtt 230 000-ért. nemegészen 400 km után elszakadt a variátorszíj. Féket már kétszer cseréltek benne 5000 km alatt, spirál szakadt, bowdenek nyúlottak, műanyagok lötyögnek, repednek-törnek, krómok már rég rozsdásak.
Egy másik srác is ugyanakkor vett egy ilyen szart, nem hajtotta 35 fölé bejáratáskor, 1000 km után blokkcserét kellett végrehajtani rajta, és jól le is lett szidva a kereskedésben, amiért nem használta megfelelően, úgy szét volt kopva.
Barátom először is nem neked addresszáltam a hszt.
Másodszor aki szétvég egy "egybe motort" csak, hogy itt májerkodjon az nem igazán veteránbarát.
Épits magadnak olyan gépet ami jólesik, de akkor ne itt borzold a lakók idegeit. Itt olyan emberek vannak akik építenek, nem rombolnak. Én azt se bánom ha benzin helyett rizzsel megy a motorod, a Te pénzed azt csinálsz vele amit akarsz.
Viszont ha egy közösségi portálra írogatsz el kell viselned a kritikát, ha tetszik ha nem.
Tanácsot meg nem adok , mert kicsi a valószínüsége, hogy megfogadod.
Én azért nem próbálom ki hogy mennyivel erősebb a Suzuki ha leveszem a ventillátort.Láttam a vaterán egy suzuki robogót,besült motorral.Odaírta az eladó hogy a ventillátor hiányzik,de nem tudja ennek van-e köze a motorhibához :DD
Hát elég minimálisat csak, mert egy S50-eshez képest semmivel sem megy rosszabbul, cserébe gyakorlatilag lehetetlen megsütni. Szerintem praktikus dolog. :)