Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1518
Nálunk is esik még,szerencsére nem fújja a szél.Szerintem már belepte a zénuramat,mert régóta kint van lapátolni.A puli kutyánkat is belephette,mert addig nem hajlandó a házába menni,amíg motoszkálunk az udvaron.Lesz reggelre egy hóemberünk és egy hókutyánk.Előttünk csatorna van,de már állítólag valakit figyelmeztettek,hogy nem szabad iderakni a havat az udvarról.Bízom benne,hogy nem egyszerre akar elolvadni ez a sok hó.A feketerigók,cinkék itt tanyáznak az etető körül,nyugodtan mászkálhatunk köztük.
Előzmény: onobody (1517)
onobody Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1517
Hüha... , kezd eldurvulni a dolog.
Most jöttem be a holapátolásbol , szerintem már több esett ma , mint tegnapelőtt .
Nincs hová lapátolni a havat .
Tuti hogy nagyobb a hó mint 50 centi.
A kislányomnak megigértem ,hogy holnap
épitünk egy iglut , alapanyag ugy néz ki lesz
bőven .

És még mindig esik!!!

Üdv onobody

Előzmény: outdownS (1516)
outdownS Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1516
Enyhülés visszavonva! (Brrrrrrrrr van.)

Hogy hova fér? Már kitaláltam, hogy kinyitom a nagykaput, és kitolom az utcára. A járda meg az úttest között nálunk van egy sáv (ahova én füvet meg virágokat szánok, a szabadoneresztett kutyák meg gumit) ott el kell neki férni.

De elgondolkodtam, mit csinálnak olyan helyeken, ahol nem csak mutatóba esik ennyi hó, hanem rendszeresen.

Meg azon is gondolkodtam, hogy merik azt állítani, hogy nincs két egyforma hópehely. Hát ki az, aki az összeset látta? (-:)

Előzmény: Tozatu (1515)
Tozatu Creative Commons License 2003.01.08 0 0 1515
Kora délután igazi szép,kristályos pelyhecskék szálltak.A konyhában ázott gyerekcsizma,kabát,sapka mindenfelé,hogy reggelre megszáradjon.A kertben nagy hóbuckák,a kis örökzöldek ki sem látszanak.Hova fér majd amit holnapra igérnek?
Előzmény: outdownS (1514)
outdownS Creative Commons License 2003.01.08 0 0 1514
Itt most nagyobbacska pelyhek libegnek, úgylátszik enyhült valamennyire.
Előzmény: Tozatu (1513)
Tozatu Creative Commons License 2003.01.08 0 0 1513
Az alvégen is rengeteg esett,most szünetel egy kicsit.A zénuram a kapu elé állt,hogy reggel ne kelljen az egész udvart kilapátolnia a garázstól.A szomszéd is követi tavaly óta.A puli kutyánkon csattog a jég,a buta felügyeli a hólapátolást.Állítólag holnap nem lesz tanítás,mérges is a nagyobbik fiam,mert megtanult.Vigyázzatok magatokra!A meleg szobából nézve szépen kavarogtak a hópelyhek.
Előzmény: outdownS (1512)
outdownS Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1512
Kiváló téli sport ez! Az autó meg hadd pihenjen szegény a jó kis meleg igluban. (-:)
Előzmény: onobody (1511)
onobody Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1511
Sziasztok!
Látom mindenkinek van dolga a hólapáttal.
Felénk is egész nap esett , több mint
három orahosszat ástam ki a házat a hóbol .
Esett vagy 30 centi , a szél meg nagy kupacokat csinált belőle.
Persze a legnagyobbat pont a kapu elé.
A garázsra már nem volt erőm , van előtte
kb 70centi.

Azt jósolják , hogy most meg jön a hideg. Brrr...

Üdv onobody

outdownS Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1510
Épségben hazajutottam (éljen a MÁV!), áldottam az eszemet, hogy kint hagytam egy seprűt a kapu közelében, mert így el tudtam jutni a bejárati ajtóig, aztán megnéztem a 'allo 'allo-t (ha már 'azaértem), aztán egy órácskát hóhánytam. Jó 20 centire saccolom, ami körbevesz bennünket, és még es...

Érdeklődéssel várom, mi lesz itt reggelre. Amúgy gyönyörű...

A környékünkön olyan modern rózsaszínűre cserélték az utcai lámpákat, fele annyi fényt adnak, mint az előzőek, de most, hogy a hó is besegít, ragyog minden, beleértve a felhős eget is. A szomszéd ház, mint egy karácsonyi képeslap. Tisztán látni a maradék évelőket, amik kilátszanak a hóból. A ruta, ami többszöri visszavágás után késő ősszel csakazértis virágzott még egyszer, kifejezetten jól mutat. A gombóc bukszusok meg kucsmát kaptak.

Előttem meg egy naptár, azon egy jegesmedve-mama, és két bocs....

(Bocs, hogy ennyit írtam!)

Előzmény: barnetto (1509)
barnetto Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1509
Outdowns, azért ezek a cikkek eléggé ellentmondanak egymásnak, ha még a pólusváltás miatti ijesztgetést is hozzávesszük, akkor nagyon félhetünk.
Az egészből nekem ez a legmérvadóbb:
"Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a rendkívüli időjárási jelenségeket a felmelegedés okozza. Csupán annyit tudunk, hogy napjainkban gyakoriak, és évről évre gyakoribbak a rendkívüli jelenségek" - mondta Davidson.

Drukkolok a sikeres hazajutásodhoz.

Az ablakból a közterületfenntartók egyik épületére látok. Egész nagy 9 sárga mellényes ember vakarászta a havat az épület körül, miközben az utak járhatatlanok. Egészen fölháborodtam.

Előzmény: outdownS (1508)
outdownS Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1508
Sziasztok! Barnetto, olvastam az ajánlott cikket, meg az alatta ajánlott másikat, miszerint Európában hidegre fordulhat az éghajlat a globális felmelegedés miatt... (Golf-áram, stb. - már tavaly is beszéltünk róla.)

És most itt van! Nem csak a hideg, hanem ez a rakás hó, mi vonatosok már kollektíve aggódunk hogy jutunk haza, és hogy jövünk be holnap.

Persze, ha eszünk van, otthon maradunk a jó meleg lakásban.

Előzmény: barnetto (1507)
barnetto Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1507
Globális lehűlés van. Brr.
Remélem a rózsatövemhez fúj egy kis havat a szél, mert nagyon felületesen takartam be, és az ígért minusz 25 nem hiányzik neki. Nekem sem.
Tozatu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1506
Itt is esett tegnap a hó,de azt mondták Mezőtúron térdig ér.Nem tudunk hóembert építeni,selejthó.Varjú kérdésben elfogult vagyok,mert a kertet pár db előnyben részesíti,amúgy röpködnek ide-oda.A feketerigó egész az ablakhoz merészkedett,nem ijedt meg tőlem.Ma kellemes volt sétálni egy kicsit.
Előzmény: barnetto (1505)
barnetto Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1505
Nagyon szélsőséges az idő. 1 héten belül 20 fok különbség. Tegnap 10 fok, ma reggelre hó volt. Itt azért olvadozott is, és reggel óta nem esik.
Ezt olvastátok?
http://index.hu/tech/kornyezet/klima0102/
Szerintem idén a szokásosnál kevesebb varjú telel nálunk. Nem így látjátok?
Előzmény: onobody (1504)
onobody Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1504
Húú..! Hogy szakad a hó !
Éppen most jöttem be a hólapátolásból.
De szinte kezdhetném is ujra .
Reggel szánkoval viszem a kislányomyt ovodába.

Sziasztok Onobody

Tozatu Creative Commons License 2003.01.04 0 0 1503
Az igaz,ma jó nagyot sétáltunk a napsütésben.A gyerekek a hóembert sajnálták,szegény még az alja kitart.
Előzmény: outdownS (1502)
outdownS Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1502
Nincs is hideg! Itt a tavasz, legalább két napig. Egyébként a hideget sem bánnám hétvégére, csak a napocska süssön. Attól valahogy derűsebb a kedvem is. (-:)
Előzmény: Tozatu (1501)
Tozatu Creative Commons License 2003.01.02 0 0 1501
Látszik,ki a legjózanabb!Az a baj,akkor is hideg van.
Előzmény: outdownS (1499)
onobody Creative Commons License 2003.01.02 0 0 1500
Igen-igen , nálunk is szoptatott a feleségem pont éjfélkor.
Igy aztán kénytelen voltam a kislányommal koccantani! :)

Most meg esik az eső :(
Felénk karácsonykor sem volt hó , csak hideg.

Üdv onobody

Előzmény: Tozatu (1498)
outdownS Creative Commons License 2003.01.02 0 0 1499
Ipiapacs 1500!
Tozatu Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1498
Neked is Boldog ÚjÉvet,Onobody!Nálunk a kicsi lány volt a legéberebb éjfélkor!Sejtheted mivel kezdtük az új évet.Gondoltam,majd alszom én tovább reggel,de a szokott időben kezdte a napot.
Előzmény: onobody (1496)
outdownS Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1497
Hasonlóképpen! (De mit csináljon az, aki már az óévet is józanul fejezte be?)

Ma szép napos idő volt, most meg már megint a mínuszok röpködnek odakint.

Előzmény: onobody (1496)
onobody Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1496
Boldog ujévet mindenkinek!

Jó friss idő van a józanodásra ! :)

Üdv onobody

Tozatu Creative Commons License 2002.12.20 0 0 1495
ÉN IS!
És kívánom,hogy ne fáradjatok nagyon el,ne égjen oda semmi,a fatartótalp is meglegyen,pláne a csereizzó!Mindenkinek azt hozza a Jézuska,amit szeretett volna.És kívánom,hogy a zénuram ne sózza el a kocsonyát.
Előzmény: pireisz (1494)
pireisz Creative Commons License 2002.12.20 0 0 1494
MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!
Pireisz
Tozatu Creative Commons License 2002.12.20 0 0 1493
Megmosakodtam az első hóban,ezt ki nem hagynám,biztos,ami biztos.Mi az egyik égővel kaptunk pluszt is,még most meg van.Ha kell,nem lesz.Emiatt a karácsonyfára nem szoktunk tenni égőket,csak az ablakba.Pár gyertyát teszünk az illúzió végett.
Előzmény: barnetto (1492)
barnetto Creative Commons License 2002.12.19 0 0 1492
Hol lehet tartalék izzót kapni?
Előzmény: outdownS (1490)
barnetto Creative Commons License 2002.12.19 0 0 1491
"Hull a hó,hull a hó,kutyára köhög a Télanyó!"
Hmm, csak azt tunnám ébren vagy-e ilyenkor?:-)

A karácsonyfatalp tényleg nagy eltűnő. Ebből még a műfa sem kivétel. Eljön még az idő, mikor majd olyan fákat árulnak, mint azok a kis mini esernyők: sutty, kiugrik a fa, alá a talp, azt kész.

Nálunk nagyon jó a hó, a szomszéd gyönyörű hóembert épített a ház elé, de még nem hógolyóztunk.
Mosakodjatok meg a hóval, hogy szépek legyetek.

Előzmény: Tozatu (1488)
outdownS Creative Commons License 2002.12.19 0 0 1490
A mi talpunk nyáron még megvolt... (-:) Jó hogy említetted, már a hétvégén előkerestetem. A fa már úgyis megvan. Gyökértelen, mert sokáig szeretjük tartani, gyökeres azt nem bírná. (Egyszer egy hosszútűst húsvétkor szedtünk le.)

További "last minute" bonyodalmak: kiderül, hogy nem égnek a karácsonyfaégők. (Jó, hogy említem, veszek tartalékot.)

Előzmény: Tozatu (1489)
Tozatu Creative Commons License 2002.12.19 0 0 1489
Mi nemcsak saajnálaatból veszünk gyökeresfenyő,hanem a talpakat sosem találtuk meg.
A zénuram kalapkúra néven pirítós nélkül szokta alkalmazni a forraltbort.Biztos jó,mert ritkán látja doki.
Előzmény: outdownS (1481)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!