Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.06 0 0 1757

De miből van a mező, ha nem anyagból?

Előzmény: szaszg+++ (1755)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.06 0 0 1756

A kölcsönhatásokat teljesítö mezök NEM lehetnek részecskék ezek csak mezök!

Az elektromágneses mezö is csak egy mezö, fotonok NEM léteznek!

Előzmény: őszszakál (1750)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.06 0 0 1755

Nem számít anyagnak, a gravitáció "csak" mezö, az elemi töltésekböl eredö c-vel terjedö mezö!

Aki nem tudja a különbséget a részecskék és a mezök közótt, ne is foglalkozzak a természet fizikai leírásával. Az mehet krumplit kapálni, vagy parkettát pucolni, mint construct!

Előzmény: szuperfizikus (1752)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1754

Így sem lett világosabb. 

De nem is baj, mert már megyek aludni. 

őszszakál Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1753

Már mondtam, hogy definíció kérdése. Mindig az aktuális elemi részecske, összetett részecske, kifelé mutatott hatása a lényeg. (a pozitív és negatív energiák is lenullázzák egymást, ahogy az elemi töltések is hatástalanok egy neutrínó esetében.) Ott van a neutrínó a bomlástermékek között, de csak a leltárban, nem a raktári polcon. A "polcot" a mezők szemléltetik, az anyagokat meg a leltárkönyv.:-))

szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1752

Nem nagyon értem amit írsz, pedig többször is elolvastam. 

Akkor most szerinted anyagnak számít a gravitációs mező vagy nem?

Ha nem akkor micsoda?

őszszakál Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1751

Mivel Gyula szerint, a négyféle elemi részecske, igazoltan létezik, ezek kölcsönhatása elkerülhetetlen, legalábbis az általunk belátható tér-idő tartományban. :)

őszszakál Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 1750

„Szerinted mi a gravitációs mező, ha nem anyag? 

Valami értelmes választ várok.”

Bocsánat, de a „csapos” közbeszól. Szerintem az anyag, egy gyűjtő fogalom, amit általánosítva használunk. Ha egy korpuszkuláról. elemi részecskéről beszélünk, akkor konkrétan kell definiálnunk, hogy milyen kontextusban áll az, az anyaggal. Egyszer van a konkrét részecske, és annak a hatása, hatásai, ha már Gyula szerint, több is van belőle.

A kölcsönhatásokat közvetítő mezők, lehetnek a részecskék, vagy egy test hatását továbbító „közeg”, de nem feleltethető meg az anyagnak, úgy általában. Ha minden mező, egyben az anyagi elemi részecskék, az összetett testek kiterjedése lenne, akkor azok találkozó, ütközés híján, a végtelenségig kiterjedt testnek számítanának. Ugyan akkor a végtelenhez, vagy a nullához aszimptotikusan tartó „korpuszkuláris kiterjedtség”, bizonyára nem létezik, mivel Gyula szerint, a négyféle elemi részecske, igazoltan létezik.

Előzmény: szuperfizikus (1747)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1749

Mit nézzek rajta?

Nem látok idézetet.

Előzmény: szaszg+++ (1748)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1748

Nézd az 1740-es hsz-ban megadott idézetet!

Előzmény: szuperfizikus (1747)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1747

"A gravitációs mezö valóságosan létezö anyag, mi?"

Igen, a Szuperfizika szerint így van. A gravitációs mező az anyag egyik formája. Nem részecskékből álló anyag. De vannak fizikai tulajdonságai, van erőssége és iránya. A részecskékből álló anyaggal képes kölcsönhatásra, ami a gravitációs erő révén valósul meg. 

Szerinted mi a gravitációs mező, ha nem anyag? 

Valami értelmes választ várok.

Előzmény: szaszg+++ (1746)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1746

A gravitációs mezö valóságosan létezö anyag, mi? És a meleg segged a hideg falhoz ér és felêbredsz!

Előzmény: szuperfizikus (1745)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1745

Nagyon egyszerű.

A görbe térben nem hiszek, mert a tér csak egy geometriai fogalom, és nem valóságos anyag. Tehát ez nem görbítheti el a fénysugarat. 

De a gravitációs mező valóságosan létező anyag, amely ha inhomogén eloszlású, akkor elgörbíti a fénysugarakat. Mivel az égitestek általában közel gömb alakúak, a körülöttük lévő gravitációs mező is közel gömbszimmetrikus. Így az egyirányból jövő fénysugarakat körkörösen hajlítják el maguk felé, ezért úgy viselkednek, mint a domború optikai lencsék. Így jönnek létre a gravitációs lencsék. 

Előzmény: szaszg+++ (1743)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1744

Nem tudjátok, hogyan mozognak a testek 100 m-en és a galaxisok peremén, de tudni véletek, hogy milliárd év távolságában a gravitáció befolyâsolja a fény terjedését! Neeeee!

Ha nem  tudtok valamit mondjátok meg, nem kell halandzsálni!

Előzmény: szaszg+++ (1743)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1743

Érdekes, te joggal nem ismered el a tér meggörbülését, de hiszel a fény meggörbülésében a gravitâció alatt! Ês hogyan magyarázod ezt?

Előzmény: szuperfizikus (1741)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1742

Td meg buta vagy mint egy szaár!

Előzmény: szuperfizikus (1741)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1741

Csökönyös vagy, mint egy szamár. 

Nagyon sok jelenség alapja éppen a gravitációs fényelhajlás és ezt számtalanszor megfigyelték és le is fényképezték. 

Sőt éppen az a mai fizikának az egyik tévedése, hogy tudja, hogy létezik a gravitációs lencsehatás, mégsem ismert fel olyan jelenségeket, amelyeket szintén a gravitációs lencsehatás okoz. Az én fizikám Gravitációs optika fejezete tárja fel azokat a további jelenségeket, amelyek szintén a gravitációs lencsehatás számlájára írhatók. 

Te meg a másik véglet vagy. Semmit sem ismersz el azok közül a jelenségek közül, amelyeknek az oka a gravitációs fényelhajlás, mert azt hiszed, hogy ez nem illik bele a te elméletedbe. Pedig ehhez a te elméletednek semmi köze, ezért is butaság letagadni. 

Előzmény: szaszg+++ (1738)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1740

Itt vannak a részecskét és a mezök mozgásegyenletei levezetve https://atomsz.com/statics-and-dynamics-eng/ az elemi töltésekböl.

Előzmény: szaszg+++ (1739)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1739

Én nem tagadom a kísérleti tényeket, csak azokat amikben te hiszel!

Előzmény: szuperfizikus (1737)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1738

A fény nem hajlik el a gravitációs mezö alatti, ezt nem  figyelte meg senki!

Arra van alátámasztás, hogy elemi gravitációs töltések léteznek. Valódi bzonyiék nincs a fizikában semmire sem.

Előzmény: szuperfizikus (1737)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1737

" A tóbbi amikat hiányolsz, azok is mind meg vannak magyarázva..."

Például a gravitációs fényelhajláson alapuló gravitációs optika úgy van megmagyarázva nálad, hogy letagadod a létezését. Pedig erre valódi bizonyítékok vannak. Ugye ez nagyon messze van a megmagyarázástól. 

Gyula, ha nyilvánvaló kísérleti tényeket letagadsz, akkor miért várod el másoktól, hogy a te félig elvégzett ejtőkísérletedet elfogadják döntő bizonyítéknak? 

Előzmény: szaszg+++ (1735)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1736

"...az elektromágnesessegról én votam az elsö, aki megállapította, ezek honnan erednek..."

Gyula, azért ne legyél ennyire elfogult. Én nem vagyok érdekelt ebben az elsőbbségi vitában, de mintha Faraday és Maxwell már ismerték volna a villamos és a mágneses töltéseket, ahonnan a villamos és a mágneses mezők erednek. 

A gravitációs töltések fogalmát valóban te találtad ki (a villamos töltés mintájára) de a gravitációs töltések létezése - vonzó és taszító formában - kísérletileg egyáltalán nem bizonyított. Vagyis amit te találtál ki, arra egyelőre semmiféle bizonyíték nincs.

"Ezzel meg is oldottam a fizika nagy válságát!"

Hát ezt sokan nem így látják. 

Előzmény: szaszg+++ (1734)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 1 1735

Továbbá a részecskék között mindig kétfajta hatás van, ha az egyik vonzó, akkor a másik taszító! Az eltonokat a fizika antiprotonoknak becézte, tehát exit el is kivannak mutatva. A tóbbi amikat hiányolsz, azok is mind meg vannak magyarázva, és a testek eltérö szabadesése a fizika mulasztásán múlik, hogy még nincs kimutatva!

Előzmény: szaszg+++ (1734)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.05 0 1 1734

szuperfizikus, miért ferdítsz? A gravitációról ês az elektromágnesessegról én votam az elsö, aki megállapította, ezek honnan erednek és hogy hogyan kellett a mezök mozgásegyenleteit levezetni.

Söt az anyagi részecskék mozgásegyenleteit is le tudtam vezetni és megállapítottam hogy ezekben Lagrange mutiplikátorok lépnek fel, amik a több-részecske rendszerek stabilitását szabályozzák a nem-konzervatív mezókben? Ezzel meg is oldottam a fizika nagy válságát!

Előzmény: szuperfizikus (1733)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.04 0 0 1733

"Melyiket nemf edi le."

Nem fedi le a: 

- fénysebesség feletti fizikát

- gravitációs optikát, sőt tagadja a fénysugár elhajlását változó gravitációs mezőben

- a fény természetéről semmit sem mond, azon kívül, hogy hullámféle jelenség

- a gravitációs mező természetéről és működéséről sem sokat mond

- nem magyarázza meg a fénnyel kapcsolatos jelenségeket

Ellenben több olyan feltételezést tartalmaz, ami nincs bizonyítva kísérletekkel:

- a részecskék közötti taszító hatás létezése

- az elton létezése

- elton bázisú anyag létezése

- "mezők" c-vel terjedése

- UFF sértés (egyetlen, nem bizonyító erejű kísérlet)

Szóval az atomisztikus fizika sem egy mindenható elmélet. 

Előzmény: szaszg+++ (1732)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.04 0 0 1732

Melyiket nemf edi le. Ha lehet képletet írjál erröl.

Hamár NEM tudod, hogyan mozognak a testek a mezökben, írd már meg azt, honnan erednek a mezök?

Előzmény: szuperfizikus (1731)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.04 0 0 1731

Szerintem a te fizikád is elég lyukas. 

Az sem fedi le a fizika összes területét.

De ez így van jól. Ma már a fizika olyan sokrétű, hogy sok egy embernek. 

Előzmény: szaszg+++ (1730)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.04 0 0 1730

Csakhogy akkor nem marad neked semmi!

Előzmény: szuperfizikus (1729)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.09.04 0 0 1729

"Elég lyukacsos az "elméleted". Látszik nincs fogalmad a részecskefizikáról!"

Gyula, már többször leírtam, hogy az én Szuperfizikám nem fedi le a teljes fizikát. 

Nem foglalkozik a klasszikus fizikával a részecskefizikával, és sok más területével sem a fizikának.

A Szuperfizika a fény természetével, a gravitációval, és a kettő kapcsolatával, (pl. gravitációs lencsék) valamint a fénysebesség feletti (szuperlumináris) jelenségek világával foglalkozik. Ez is bőven elég ahhoz, hogy a mai fizikát teljesen forradalmasítsa. 

A részecskefizika megújítását meghagyom neked.  

Előzmény: szaszg+++ (1726)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.09.04 0 0 1728

Miért nem különbözteted meg a gravitációt az elektromágnesességtöl?

És miért nevezed a lyukacsos gondolatati összegét "szuperfizikámak"?

Előzmény: szaszg+++ (1726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!