Tehát akkor a Royal-al mentek.Biztos volt már róla korábban szó, de nem emlékszem rá. Ha meg már voltatok ilyen uton akkor nem már jártas vagy szinte mindenben.
A hajó neve: Adventure of the Seas. Ez egy kicsit kisebb, mint a Freedom, de egyébként szinte ugyanolyan. Nincs rajta Flowrider és víz fölé nyúló jacussi, minden más hasonló. A múltkori utat nagyon élveztük Most nagy várakozással indulunk, remélem nem csalódunk. 7 napos útra megyünk megint.
Majd megoldjuk. Úgy terveztük, hogy taxival körbejárjuk a szigetet- előtte tájékozódunk, hogy mit szeretnénk látni - , aztán strandolunk. Ez biztosan működik így. A hajó indulása előtt 3 éjszakát leszünk majd San Juanban. Jól fog esni már egy kis meleg és napsütés.
Sajnos pont olyan szigeteket mondtál ahol nem béreltünk autót.
Arubán pl strandoltunk, mert azt vettük észre, hogy kint vagyunk már x napja és nem fürödtünk tengerben, ugyhogy strand napot tartottunk.
Curacao-ra meg már itthon befoglaltam egy városnézést miután befizettem az utat, mert az volt az első kikötésünk.
St. Thomas pedig volt az utolsó kikütésünk és azt hallottuk, hogy nagyon jó vásárlási lehetőségek vannak és szép vizparti (kis) város. Mivel mi nem vettünk akkor még semmit ezért döntöttünk a shoppingolás mellett.
Amugy itt velünk egyidőben 5 ekkora hajó kötött itt ki, ugyhogy kb 15000 ember rohamozta meg a boltokat :)
Szia! Mi február 8-án indulunk egy Dél-Karib útra. Írtad, hogy autót béreltetek a parton, és úgy jártátok körbe a szigetet. Mi Arubára, Curacaóra és St. Thomasra megyünk azok közül, ahol ti is jártatok. Itt is tudtatok kocsit bérelni, illetve ezeken a helyeken kellett-e egyáltalán autó, vagy elég volt gyalog indulni? Gondolom, ezeken a helyeken is igaz, hogy a hajóról leszállva, a szárazföldön féláron lehet befizetni szervezett programra is. Most mi sem akarunk semmit a hajón befizetni. Esetleg van valami, ami nagyon tetszett és ajánlanád, hogy nézzük meg, ezeken a szigeteken? Köszi
Igen megérkeztünk. 3.án reggel kötöttünk ki Ft. Lauderdale-ban.
Hát mit is mondjak róla, feledhetetlen 2 hetünk volt. Nekünk nagyon tetszett, mert ez volt az első. Nem volt rossz választás, mert a hajón több utat megjárt emberekkel beszéltem és mindenki a Princess melett állt. Persze olyannal nem beszéltem aki Royallal volt már, de biztos, hogy az is fantaszikus lehet. Én sziven szerint a Royal-t választottam volna, de abban az időszakban aikor én akartam menni nem volt 2 hetes utjuk, legalábbis azoknak a hajóknak amivel szerettem volna menni.
Mi a Grand Princess-el voltunk, ez azt hiszem a Ruby és az Emerald Princessnek a testvérhajója. A mienk 10 éves volt és pont most esett át egy felujitáson.
Mi egy belső illetve egy balkonos kabint béreltünk és mindkettő kellemes csalodás volt., különösen a balkonos. Én gyegébb minőségre számitottam, de tényleg jó volt. A hajón rengeteg étterem van és fantasztikus ételek vannak.
Van olyan 2 étterem ami 0-24 nyitva van és ide akármilyen ruhában be lehet menni.
Választék volt bőven, mi itt voltunk a legtöbbet az éttermek közül, mert ez kényelmes volt. Van olyan is ahova ki "kell" öltözni, ezek inkább a vacsora időszakban vannak nyitva. De igaza volt a többieknek itt ide általában elég egy ing is hölgynek pedig egy csinosabb ruha. Nem nagyon foglakoznak hogy milyen ruha van rajtad. Beszéltem az egyik pincérrel is és Ő is azt mondta, ahogy mi gondoljuk, ugyis mindig a vendégnek van igaza :)
Kirándulások nagyrészt lehúzás az összes. Szó szerint nagyon drága.
Mi a 2. sziget után azt csináltuk, hogy a kikötőben béreltünk mindig autó, kaptunk egy helyi térképet és bejértuk mi magunk a szigetet.
Átlagosan 100 dollártért lehet bérelni autót semmi nem kell hozzá, jogsi meg egy bankártya a fedezett miatt.
Max 10 perc alatt megvan a bérlés nem ugy megy mint itthon aztán mehetsz is.
Mi pl Bonaire szigetén megnéztünk egy Lepkefarmot átszámolva 80.000ft-ért (4en) ami nagyon sz_r volt. A legnagyobb bekklövésünk az volt abban a két hétben.
Na de tényleg van sok lehetőség amiből lehet választani, de nem hiszem megéri-e.
Bele lehet szaladni csunya költekezésbe, ha ész nélkül csinálja az ember.
Elvileg ugy volt hogy a 2 hétben 9 dokkolásunk lesz, de egyik este nem tudtunk elindulni St. Vincentről, mert a hajó kormányzásával történt valami.
Ezt meg kellett javitani ami miatt csak reggel tudtunk elindulni és ezért sajnos ki kellett hagynunk Dominica szigetét.
Sokmindent lehetne róla mesélni tényleg, ha estleg van még valami konkrét kérdés szivesen válaszolok.
Azoknak akikkel az autóbérlést beszéltünk korábban köszönöm szépen a segitséget.
Miamiba rögtön az érkezés után feévettem a kocsit stintén nem volt több 10 percnél. Igy utólag nagyon jó ötlet volt a bérlés, nem tudtam volna létezni autó nélkül Miamiban. Tömegközlekedés nagyon szegényes ahogy én azt láttam, de ez igy minden szempontból sokkal rugalmasabb volt, ugyhogy ha valaki ilyenen gondolkodik az nyugodtan béreljen autót ott is, mert nagyon jó dolog.
Tényleg olyan, mint egy óriási úszó épület. Nekem nem kell feltétlenül luxus, hogy jól érezzem magam, de itt egy hétig nem tudtam betelni a látvánnyal. Minden csillog-villog, minden gyönyörű, és mégsem kell folyton viselkedni, nyugodtan lazíthat az ember. Kihajózás Miamiból A Freedom Haitin Jérevü a hajón
Egy öltönyt vittünk a férjemnek. Két este volt kiöltözős vacsora, amikor a férfiaknak öltöny, nyakkendő, a nőknek pedig koktélruha volt az "előírás". Nem voltak nagyon szigorúak, egy zakó is elég volt. Nőknek könnyebb, elég egy csinosabb ruha is. Ha nem akar valaki ezen részt venni, nem kell. Van két nagy büfé jellegű étterem hatalmas választékkal. Oda bármilyen ruhában lehet menni. Azért legalább az egyikre érdemes elmenni. Nagyon elegáns, hangulatos. Szól a halk élő zene, teljesen olyan hangulatom lett, mintha a Titanicon lennék. Mi sem szeretünk annyira kiöltözni, de itt nem zavart, megvolt a hangulata. Amúgy a valóság százszor szebb, mint a képeken.
Értem, köszi, akkor nézek mindenféle jegyet, csak olcsó legyen...
A képek láttán mindig elképedek, hogy a fenébe tudnak ilyen hajót legyártani, úgy értem ilyen belsőket megálmodni???
(A Burj el Arab jut ilyenkor eszembe...mikor benn voltam...elképesztő csillogás, feltűnés...órákig bámulja az ember az erkélyről az átriumot!!!:)))hihetetlen.
Köszi:) hát elképesztő nagy! sőőt, gyönyörű, azért költöttek a csillogásra;-).Te, vittetek minden estére kiöltözős rucit???muszáj volt öltönyt vinni a férfiaknak???
vagy van olyan vacsizóhely, ahol nem kellett annyira kiöltözni? hogy volt ez?
Nálunk hál isten csak 1 éjszaka kellett nagyon puccosan kiöltözni, a többi nap "smart casual" volt.
amúgy a légitársaságot azért választottad, mert ez volt a legolcsóbb járat? nem volt gond velük? jó volt a csatlakozás? New yorkban volt átszállásotok? nem volt gond a csomagokkal?
én szeretnék valami egyenes járattal menni oda..nem tudjátok, hogy a legjobb, legolcsóbb odajutni?
Szia! Te is hasonló lekesedéssel írsz az útról és a szigetekről, úgyhogy remélem most is szép utunk lesz. Ha csak a Bahamák miatt választanád a Princess társaságot, nem biztos, hogy megéri. Lehet, hogy a Bahamákon a Princess is, mint a Royal Haitin, egy magán tulajdonú részen köt ki, akkor meg úgysem sokat látsz. Nehezen fogsz használható tippet kapni, hogy melyik társaság a jobb, mert biztos mindenki azt fogja dícsérni, amelyikkel volt. Ezek a hajóutak azt hiszem mind jók. Én azért javasolnám, próbáld ki a Royalt. Mikor indultunk Maimiból, mellettünk állt a Carnivál Triumph és a Carnivál Valor. Hát ... nem hasonlítanám a Royal hajóihoz. Ti honnan indultatok a múltkor? Miamiból kihajózni, egy külön élmény. Most majd Puero Ricoból indulunk, kíváncsi vagyok rá. Amúgy rosszul írtam, most megyünk Deltával, a múltkor American Airlines-szal voltunk. Köszi az infókat. Üdv, travel
Köszönöm a nagyon részletes info-t..örülök, hogy tetszett és elgondolkodtató...
az az igazság, a Princess hasonló útján morfondírozok..ami azért szimpibb kicsit jobban mert nem Haitin áll meg, hanem Bahamákon a többi megálló ugyanaz...
szívesebben nézném meg azt, de a hajó miatt a Royal vonzó nagyon...
majd még meglátjuk...
bevallom én olyan dél-karibon voltam, ami tényleg "dél" kizárólag, a Tiétek félig kelet-karib ahogy látom a menetrendet.
Így azt tudom, az a rész még kimaradt, de majd Ti beszámoltok róla , remélem ;-)
Amúgy Aruba, Curacao, Mayreau és Grenadines, Isla Margarita, Barbados és St. Vincent-en voltunk...mind mesés, ha megnézed a térképen jól láthatod..ez teljesen a déli területet öleli fel...nagyon nagyon tetszett mindegyik, mindegyik másért...
Aruba-Curacao nagyon európai, hihetetlen szép Arubán a tenger..mesés az egész sziget, mit mondjak, tudnék ott élni..:)
Curacao-tiszta hollandia, gyönynörű természeti szépségekkel...vulkanikus részekkel...víz által mosott tengerparti "hidakkal"...
Barbados, mint egy kis anglia, nagyon helyes, nagyon vonzó, annyira gyönyörű a botanikus kertje, hogy csak na...Nagyon klassz az egész szoget feelingje, azonnal a Miss Marple-es angol hölgy jut az eszembe, mintha ott lenne...kis templom, kis macskaköves utak, színes házak, mint a "rejtély az antillákon" c filmben...
Mayreau-Union Island, maga a csoda a kis korallzátonyos, feérhomokos apró szigeteivel..igazi snorizóhely...
St. Vincent a két arcú sziget, egyik oldala-északi-vulkános fekete homokos, dzsungeles, vízeséses, párás, ott gyakran esik az eső...túl oldala, déli rész, fehéhomokos, kedves kis falukkal...nagyon helyes fővárossal...
Margarita-sziget- igazi Venezuelai feeling, nagyon lepukkant, szegény részekkel, hiper olcsó benzinnel:) , gyönyörű mangróvemocsaras túra, pelikánokkal, csoda-klassz állatrezervátummal, jópofa állatbemutatóval, dzsungeles, párás hangulattal, kis kézműves helyekkel...itt igazi dél-amerikai táncosok fogadták a hajót a kikötőben...
mi ahol lehetett mindenhol a legnagyobb túrára fizettem be, hogy minél többet lássunk...hiszen ki tudja mikor megyünk újra arrafelé...
megpróbálok pár képet beszúrni:
Curacao-n egy helyi Colonial házát (rabszolga-lakás) néztük meg., egy természeti rezervátumrészt-vulkanikus helyeket...csodaszép képződményeket, híres cseppkőbarlangot (híres denevér-lakhely).Egy hihetetlen gyönyörű strandon fürödtünk a túra végén. A víz elképesztő kék volt.
Arubán, egy 4x4-es dzsipptúrán vettünk részt. Híres kis templom, a világítótorony..az északi part megtekintése, valami w-s kezdetű strandon fürödtünk végezetül..ez valami csodás part volt, nem messze azoktól a villáktól, ahol a Tiger Woods, Tom Cruise..stb..híres emberek villái is vannak...Olyan utcák vannak, olyan allékkal--hogy elképesztő, minden villának saját partszakasza..az ember álla leesik...
Szia! Jól láttad, szeptemberben voltunk egy nyugat- karibi úton. Nagyon nagy élmény volt. A szigetek is, és a hajó is. Sajnos nem tudok Neked összehasonlítással segíteni, mert ez volt az első utunk, de ezután nem nagyon akarnánk más társasággal menni, mint a Royal Caribbien. A hajó hatalmas és gyönyörű, az ellátás hibátlan, a programok és a szórakoztató műsorok a hajón fantasztikusak... Szóval csak ilyen lelkes és elégedett hangnemben tudok mindenről beszámolni. Hogy mennyire elégedettek voltunk, azt igazolja az is, hogy most február 8-án indulunk a Royal Caribbien egy másik - dél- karibi - útjára. Az utazási irodában azt mondta az ügyintéző kedvesen, hogy ezt sajnos elrontottuk, mert a csúcson kezdtük, ennél nem nagyon tud jobbat ajánlani. Nem tudom, milyen a többi társaság, de ez tényleg csúcs volt minden szempontból. Igaz, hajó utunk ez volt az első, de amúgy elég sokat utazunk, sokfelé jártunk már távoli helyeken is, nagyon jó hotelekben is, de ez a hajó óriási élmény volt. Az ellátás szerintem nagyon jó. Az árban benne van: reggeli, ebéd, vacsora, napközben szendvicsek, sütik, pizza, fagyi, limonádé, víz, kávé, tea korlátlanul. Fizetni kell a szeszes italokért, a koktélokért, a szénsavas üdítőkért, a capuccinóért. Nem különösebben drága egyik sem. Egy koktél kb. 7-8 dollár. A szigetek is tetszettek, talán Cosumel nem annyira, mert már voltunk Mexicóban. Aki viszont még nem volt, annak nagyon klassz a fakultatív kirándulás Tulumra. Rengeteg szárazföldi program közül lehet válogatni. Ha felmész a RCC lapjára, ott is le van írva minden árakkal együtt. Haitin, csak fürdés van, illetve parasailing, canopy és hasonlók. A Grand Cayman szigeten a Stingray City Sandback programon óriási rájákat simogattunk, fantasztikus volt. Jamaicán megmásztuk a Dunns River Fall nevű vízesést. Kihívás volt, de megérte. Midkét programot a hajón fizettük be, kb. 45 dollár volt fejenként. A rájákhoz 20 dollárért is el tudtunk volna menni, ha a hajóról kiszállva a parton fizetünk be. A mostani utunknál azt hiszem nem fogunk előre befizetni, hiszen a parton is lehet, és ott sokkal olcsóbb. Kérdezz nyugodtan, ha valami eszedbe jut, szívesen válaszolok. Most a következő útvonalon megyünk majd: Aruba, Curacao, St.Martin, St.Thomas. Szívesen venném a tanácsaidat, mi az, amit feltétlenül nézzünk meg ezeken a szigeteken. Üdv: travel Ja, Deltával mentünk Miamiba. Miami is klassz volt.
Nagyon érdekelne minden az útról...először mentek ezzel a hajóval? ill. programra?
Kérlek majd jelentkezz, ha hazajöttetek, mert nagyon kíváncsi lennék...főleg az ellátásra, a sziget programokra stb.stb.
Szia Travel 60!
Ha jól láttam Te már voltál nyugat-karibi hajóúton. milyen repcsivel mentél Miami-ba? mi vált be nektek? Milyen volt az út a nyugat karibin? sok szép helyet lehet megtekinteni? emlékszel még a fakultatív programokra? szigetenként hány féle program van, kb. mennyibe kerülnek?
Ellátás milyen? a teljes ellátáson kívül, igaz, hogy a víz azért az ingyen van egész nap? és csak az alkoholos dolgokért kell napközben fizetni?
Megkérdezhetem, esetleg voltál már Princess Cruise-sal? nekik is van ugyanis Nyugat-karibuk és elég sok jót hallottam róluk..Te nem utaztál véletlen velük már? nagyon érdekelne az összehasonlítás...
én még csak dél-karibot jártam be és nagyon tetszett!csak mi Pullmanossal...de pazar volt az ALL inc. (ez az egyetlen hajótásaság ahol minden All.)
Lehet, hogy tavasszal mennénk egy kisebb csapattal nyugat-karibi krt-ra...ezért is érdeklődöm.
Aki többféle krt-on volt már meg tudná mondani, melyik útvonal a legpazarabb?
A múltkor olvastam valahol, hogy csak akkor kell nemzetközi jogosítvány, ha hosszabb ideig tartózkodsz kint, sajnos nem emlékszem hol olvastam. Csináltattunk nemzetközi jogsit, de nem kérte senki. Mikor 2005-ben kint voltunk, nem volt nemzetközi jogosítványunk, akkor sem kérte senki. Ha szükséges lenne, akkor az autókölcsönzőben az átadás előtt valószínűleg kérték volna. Ennél többet én sem tudok. Az okmányirodában néhány perc alatt megcsinálják, ha biztosra akarsz menni.
Nem emlékszem melyik kölcsönző volt, bocs, de szerintem szinte mindegy is. Az árakban nincs nagyságrendi különbség, az autók is mind jók, szinte újak voltak még, amiket kaptunk. Most például egy vadi új kocsink volt, mi szedtük le a fóliát az ülésekről. Az pedig biztos, hogy onnan, ahol leadod a kocsit, ingyenes shuttle busz visz el a kikötőbe. A buszon elég, ha a hajó nevét mondod, ők tudják, hová kell menni.