Keresés

Részletes keresés

*Fleur* Creative Commons License 2011.01.31 0 0 604

Óbaccamög, hogy én mennyire elfelejtettem, hogy a 30 Rock egy zseniális sorozat... lemaradtam rendesen, a negyedik évadot darálom, hogy utolérjem magam benne, istenem. No way, hogy ezt abbahagyom ennyi időre újra.:DD

Haragei Creative Commons License 2011.01.13 0 0 603

Hali

Nem mondom hogy nem jó,inkább nem jött be.

Tegnap belekezdtem pld a Blue blood ba,az se fogott meg.Pedig Tom Sellecket birom.

Előzmény: *Fleur* (602)
*Fleur* Creative Commons License 2011.01.13 0 0 602

Hát, pedig a Jóasszony nagyon... jó... :D - de riszpekt, ha neked annyira nem... .:)))

Előzmény: Haragei (600)
*Fleur* Creative Commons License 2011.01.13 0 0 601

Egyelőre nem nézem, de köszi a linket!

Előzmény: Aragorn83 (599)
Haragei Creative Commons License 2011.01.12 0 0 600

Hali

Én irtam már,csak rosszul és kitörölték véletlenül mindkét hsz em.

Nekem folyamatosan megy a Castle (az elején volt egy olyan überhuman sherlockos beütése,azzal jobban csiptem),a SoA annak a záró 2 része annyira ütős,látni kell,nézem a Smallville-t,belehuzhatnának már,Big bang theory,lement a Human Target 1 sor.az nem volt rossz,sőt.Dr Csont beleerősitett,Dexter nem rossz,kicsit simább mint az ezelőttiek,legjobban az tetszett mikor az uj főgenya le akarta fenyiteni.Lol.

A Justified et nem találom,Hawai 5o szépen filmezett,nekem sótlan  sztori,gyenge karakterekkel.Nekem!

L and O SVU 10 est nézem per pilla.

Mentalist szokásos,Lie to me nekem bejön,SGU viszont javul erősen.

De!Ami a legjobban bejött,a Misfist 2

Nagyon tehetséges srácok,a sztorik is jobbak voltak,a főhülye amit levágott a 7 ben, a szülésnél.....Oscar.Grammy.GG és Emmy egyben:))

Ja a Closert is nézem.

A Jóasszonyra:)nem birok visszatérni,pedig a csajt birom,Julietta Margaréta:),volt egy ezelőtti ügyvédes sorozata,ami bebukott,az jobban bejött.

Előzmény: *Fleur* (596)
Aragorn83 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 599

Elszúrtam a linket, no mégegyszer:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9206542

Előzmény: Aragorn83 (598)
Aragorn83 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 598

Új topicot nyitottam, aki esetleg még nézi rajtam kívül az jöhet kibeszélni: MAB - A netes thriller sorozat

sissoko Creative Commons License 2011.01.07 0 0 597

Beterveztem a Boardwalk Empire-t, amiből nem lett semmi, de a Castle-t sikerült ledarálni. :)

Előzmény: *Fleur* (596)
*Fleur* Creative Commons License 2011.01.07 0 0 596

A nagy ünneplés után kezdenek magukhoz térni a kedveskék; daráltatok valamit karácsonykor?

Én behoztam az őszi The Good Wife-ot, eccccerűen imádom azt a sorozatot. A legintellektuálisabb sorik egyike.

Na és Hank Moody is back, hell yeah ;-DD

Ildi90 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 595

A Dr House, a Mentalista és a Csillagkapu verhetetlen. Nem is beszélve a Két pasi meg egy kicsi-ről. :D

spider8 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 592

Sziasztok!

A Firday Night Lights 5. évadjának 5. részéhez készítettem magyar feliratot, de nem igazán vagyok valami le- és feltöltő zseni, így még nem tudtam feltenni sehová. Aki tud ebben segíteni és/vagy kellene neki is a felirat, akkor üzenjen a spidernet8 @ yahoo.com e-mail címre és átküldöm neki a feliratot!

Köszönöm előre is a segítséget!

sissoko Creative Commons License 2010.12.14 0 0 591

Na, ez a dupla Office rész nagyon jól sikerült. A Dwight vs Jim harcon szakadtam a röhögéstől. Sajnos rég volt ilyen.

Zetorforever Creative Commons License 2010.12.14 0 0 590

Igen nálunk a legtöbb jó sorozat az AXN-en fut, de gondolom minden országban van 1-2 olyan csatorna ami kimondottan ilyen stílusú sorozatokat játszik. Amúgy meg a Prison Break-nél én már jóval hamarabb elveszítettem a fonalat, azért is adtam fel, majd egyszer visszanézem ha lesz időm...!:)

sissoko Creative Commons License 2010.12.14 0 0 589

Nálam a Jericho véget ért az első évad végével. Érdemes megnézni azt a pár részt, ami még vissza van belőle? Itt figyel már egy jó ideje a gépemen, bele is néztem, de valahogy elment tőle a kedvem. Egyébként értelmes befejezést kapott a story?

Ugyan így vagyok a Prison Break-el is. Abból is kb 5-6 részem maradt hátra, de nem bírom befejezni. :) Mondjuk ott már arra se emlékszem a végén ki kivel volt.

Előzmény: MartonkaFull (588)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.12.14 0 0 588

Uhh vita van :)

Ilyenkor szokott fellépni az Ignore effektus, szerintem ezt mindketten elérhetnétek egymással szemben :) Egyszerűbb így az élet, pár emberrel én is Ignore-ban vagyok és azóta tök jó minden :)

A Sorozatokra visszatérev nem nézek sokat csak ami elsőre megfog ,elsősorban SCIFI és sitcom-okat, pl. az BSG, FlashForward, SG Atlantis, Jericho, és persze Walking Dead :)

Nem tudom miért alakult így de zöme fut az AXN-en is, kiv. Walking Dead, de azt meg letöltöm :)

Előzmény: i love metric (587)
i love metric Creative Commons License 2010.12.10 0 0 587

Látom az elgépelésekbe sikerült rendre belekötnöd, de érdemben aligha szállsz vitába, mert lerendezed az egész kérdéskört egy adag személyeskedéssel és egyik pontra sem válaszoltál érdemben, csak belekötöttél a lényegtelen és apró dolgokba, plusz rámhúzol olyan vízes lepedőket, melyeket nem állítottam. Gratulálok, ha neked ez a szellemi fölény, akkor maradj meg ebben a hitben.

Tudom azt írtad ne írjak neked, mert úgysem érdekel téged egy ilyen "szellemi csökevény" mint én, de azért annak örülök, hogy nem sikerült érdemben vitatkoznod.

Más téma: Ezt a Chuck-ot nem akarják már soha lelőni? Annyira szánalmas nézni ezt az agonizálást ami megy benne. Az első 1-2 évad még belefért a nézhető kategóriába, de a harmadik évad végére és a teljes eddigi negyedik évadra a szánalmas jelző illik leginkább, nagyon béna rendszerpolitikával megtűzdelve.

Meg látom, hogy januártól lesz hétvégene Battlestar Galactica az AXN-en, szép kis dara fog menni, szombatra és vasárnapra fog 3-3 epizód jutni.

Előzmény: Haragei (585)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.12.07 0 0 586

caprica:

ledaráltam a maradékot én is

a vége felé azért már megint kezdett volna érdekes lenni, bár a felét már nem is értettem :)

de legalább a legvégét - ugyan nagyon ffw módban - de elvarrták

spoiler:

heh, az a Bill Adama poén a legvégén azért komoly volt, valaki asszem itt a topicban be is tippelt valami hasonló cselezést :)

Haragei Creative Commons License 2010.12.07 0 0 585

Erre nem lehet ésszerűen felelni te ......

1. Azért irom neked,hogy jedik nincsennek,mert hányok az olyan korlátolt .....októl,mint te,akik Lucasra azért fújnak,mert valamelyik részlet egy későbbi fimben/könyvben (szabadon választható), ellentmond annak, ami később született,vagy annak ami a kis álomvilágában van.

2.Hálistennek a 2.pont is áll.Főleg, ahogy a te kis perverz példáddal cáfolod,amiből nyilván azt kell levennie mindenkinek,hogy rólad nemhogy süt az értelem,hanem sugárzol mint valami szellemi Csernobil. Lásd Univers-University....Lol

Ráadásul mintha kissé eltuloznád ezeknek a bakiknak a jelentőségét,de ezt nem rovom fel,gondolom a kis kecskés gondolataid átszövik a mindennapjaidat.

3.Nincs kedvem utánanézni,de emlékeim szerint a filmben nem teljesen tiszta,hogy Obi Vant azután nevezik ki mesterré vagy azelőtt,hogy Anakin padavan lesz.Tudniillik mintha már a Nabbo-n Anakinnak lenne padavan copfocskája,gondolom az éppen arra koncertező Jedi tanács összedobott Obi Vannak is egy unplagged avatást.

4.Ez a pont a csucspontja a hsz-odnak,hogy miért azt Senki ur (aki mellesleg echte gentleman,legalábbis hozzád viszonyitva)

elég jól elmagyarázott.

Mellesleg szövegértelmezést ne nagyon hiányolj,ugyanis egy tanitvány szólithat mesternek minden nyelven egy tanárt,anélkül hogy az a SW ban szereplő jedi mester cimet birtokolná.A Renege of the Sith c.általad emlegetett filmet sajnos nem láttam.Mielőtt megint elmagyarázod mi az,amire te gondolsz az Revenge of the Sith.

Megkérnélek,ha posztolok ide,ne nagyon fűzögess semmit hozzá.Nem tilos,nyilván,csak nem birlak,nem is neked irom,az ilyen szellemi atombombákkal mint te,nem igazán van időm foglalkozni.Általában.

Előzmény: i love metric (582)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.12.07 0 0 584

én csak annyit tennék hozzá, hogy az EU (Expanded Universe) dolgokkal Lucasék már eddig is szanaszét szaggatták a SW kohéziós rendszereket, szóval ilyen szempontból ez a CW már nem oszt, nem szoroz...

EU téma részletesebben:

http://www.starwars.hu/enciklopedia/muveszete/?page=irodalom/eu/index.htm&head=irodalom/aloldal_alcim.htm

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 583

(udvarias szőrszálhasogatás ON

Extended University vagy más néven Expanded Universal

Universe. Valószínűleg ez volt a topiktárs problémája. :)

udvarias szőrszálhasogatás OFF)

i love metric Creative Commons License 2010.12.07 0 0 582

Látom süt rólad az értelem!

1.) Ahogy Toldi Miklós sem, mégsem változtathathatná meg a szerző a sztorit arra, hogy kecskékkel hál (eltekintve attól, hogy a szerző már nem él).

2.) Lásd: "1." pont.

3.) Obi Van nem tanítványként vette szárnyai alá Anakint, de ezek szerint jól ismered a történetet. Qui Gon illetve a Jedi tanács kinevezte mesterré, hogy taníthasson.

4.) Az Extended University vagy más néven Expanded Universal az összes Lucas által jóváhagyott könyvet, rajongói filmet, videojátékot és bármilyen szotrit kiterjesztő, kiegészítő történetet tartalmaz.

Melleleg szövegértelmezésből is kiválóra vizsgáztál, ugyanis nem azt kifogásoltam, hogy Anakinnak tanítványa lett, hiszen volt már ilyenre példa (általad említett Knights of the Old Republic történetek), hanem azt, hogy két film közötti időszakot elmesélő történet teljességgel nincs összhangban a filmekkel, olyannyira nem, hogy a később jövő 4 film ALAPTÖRTÉNETÉNEK mond ellent amit ráadásul meg sem magyaráz, hogy miért teszi.

Erre bármilyen műnél ki lehetne akadni. Olyan, mintha két Toldi kötet (csak példánál maradva) közé a szerző beékelne egy összekötő novellát amelyben Toldit egy gyenge, cingár alaknak állítja be, akinek még az otthoni paprika palántázás is komoly fizikai kihívást okoz! Mindegy, hogy Star Wars vagy nem Star Wars a sztori, ha kiegészíted a történetét valaminek egy olyan darabbal ami ellentmond az eredeti történetnek, akkor azzal tönkreteszed az alkotásod.

De ez úgy tűnik nem igazán akaródzott átmenni neked, leragadtál ott, hogy az SW szar, meg különben is, miért ne lehetne tanítványa...

Más Téma: Most itt ülök a melóban és a céges telefonon AXN sorozatokat bámulok! :D

Előzmény: Haragei (578)
Amaurea Creative Commons License 2010.12.05 0 0 581

Hali!

Nem jut eszembe egy sorozat neve, hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.

Két testvér volt a főszereplő, egyikük egy ex-zsaru, mindketten szörföztek. Valami idősebb pasi (akinek kismillió keresztlánya volt) meg folyamatosan elküldte őket megmenteni/segíteni valakinek.

Előre is köszönöm.

mindenki senkije Creative Commons License 2010.12.03 0 0 580

cw: csak ne hagyd, hogy a mozis változat, meg az első évad elvegye a kedved

a második évad már egészen tűrhető lett, de sokan annak már egyáltalán nem is adnak esélyt az előzményei miatt...

vagy egyszerűen kezdd azzal! :)

vagy a harmadik évaddal :))))

Előzmény: Törölt nick (579)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 579

A Kachorrát imádtam, és egy román csajnak köszönhetően megvan eredetiben is. Itthon pocsék volt a nézettsége, emlékeim szerint hamar kipaterolták a délutáni műsorsávból. Ó, és nem colombiana hanem argentina. :)

SW és a sorozatok:

Az az élőszereplős jöhetne már, de ilyen tempóban soha nem lesz belőle semmi. A Clone Warst még nem láttam, de akkora elvonási tüneteim vannak a Kotor 1-2 sokadszori újrajátszása után is, hogy lehet, hogy még idén belekezdek.

Előzmény: Haragei (572)
Haragei Creative Commons License 2010.12.03 0 0 578

Na.....

Akkor én nem vagyok "igazi "SW rajongó,mert nekem meg tetszik.

Azt remélem tudod,hogy

1.Jedik nincsennek

2.A SW ot Lucas találta ki,ha ő ugy gondolja,hogy Anakinnak lehet tanitványa,akkor van neki

3. Tanitványnak nem lehet tanitványa,kivéve Obi van-t,meg ha kijön még vagy 100 moslék könyv,akkor kiderül,hogy

annak idején volt mág ezer ilyen eset.Lásd pld a KOTOR/2 sztorijait

4.Mi az az Extended University?A Jedi akadémia angolul?:P

Előzmény: i love metric (576)
Frizuravarjú Creative Commons License 2010.12.03 0 0 577

A drót szerintem is a valaha volt legjobb, legtökéletesebb sorozat.

Előzmény: Törölt nick (566)
i love metric Creative Commons License 2010.12.03 0 0 576

Én a Clone Wars esetében jobban örültem volna egy Animatrix-szerű látványvilágnak és teljesen más rendező gárdának. Ugyan nem szeretem az Animét, de még mindig jobb lenne, mint egy Cartoon Network vacak, ami mellesleg kb nulla tartalommal bír az "Extended Univerity" szempontjából. Most jött ki egy új Star Wars könyv... inkább az ajánlom, mint ezt a rajzfilmet. Sajnos ez csak egy tipikus amerikai rajzfilm, szinte semmivel sem viszi előrébb a sztorit, de a gyerek jót mulat rajta, mert Skywalker a színes fénykardjával suhog benne párat, meg droidokat gyilkol. Ráadásul az egész estés Clone Wars animációs film volt mindennek teteje, mely egyenesen keresztülfúrja az egész történetet az idióta baromságaival. Olyan dolgok vannak benne, amik a filmek és az "Extended University" szempontjából összeegyeztethetetlenek... ilyen például, hogy Anakinnak saját tanítványa lesz...

...miközben a Revenge of the Sith alaptörténete és az egész univerzum későbbi története azáltal változik meg, hogy Anakin akarata és folyamatos bizonyítási vágya és türelmetlensége ellenére sem léphet feljebb a tanítvány fokozatnál. Tanítvány pedig nem kaphat saját tanítványt... a Clone Wars pedig az Attack of the Clones és a Revenge of the Sith között játszódik... a második epizódban tanítvány, a Clona Warsban mester, majd a Renege of the Sithben pedig újra tanítvány aki azért pusztít el egy egész galaxist, mert a mesterétől nem kapja meg az előrelépési lehetőséget, ezért a sötét oldalnak enged. Totális paradoxon az egész, összeegyeztethetelen és logikai bukás.

Na mindegy... jól kimérgelődtem most magam! :D A Clone Wars egy szar... ez nem kérdés. Aki szereti nézze, de egy igazi Star Wars rajongó sosem fogja elismerni! :)

Sorozatokra visszatérve: A Boardwalk Empire-el kicsit lemaradtam, az utóbbi 3 részt nem láttam! Na nembaj, majd a téli itthon ücsörgés alatt lesz rá időm, úgyis csonka évaddal jön. Aki meg nem akarja eredeti nyelven nézni, annak jó hír, hogy az HBO valamikor januárban kezdi el nálunk is Gengszterkorzó néven! :)

Meg most az AXN-t szoktam nézni ha otthon vagyok, van pár nézhető sorozatuk.

mindenki senkije Creative Commons License 2010.12.01 0 0 575

jólvan

a star wars topicban annyi vita volt már erről, h itt most nem megyek bele :)

Előzmény: Haragei (574)
Haragei Creative Commons License 2010.12.01 0 0 574

Értem amit irsz,csak nem értek egyet.Van benne igazság,csak az a helyzet ,hogy ilyen alapon bármilyen művet szét lehet szedni,nehéz mindenki izlésének egyformán megfelelni.

A CW egy háborus sorozat,ami a látványra épül,mint minden SW film,nehéz lenne utalásokkal eljátszani egy-egy ütközetet:)

Nekem az összes rész sztorija bejött,volt gyengébb-erősebb,de az én SW álmomba amit Lucas teremtett anno,jól beleillik.

A csatajelenetek az összes filmét ütik,sokszor a történet is....a sznob fanok pont ugy utálják Ashukát mint annak idején Jar jart,én szeretem,jó kis ellenpont,az amugy komor szinekhez.

Nehezen szoktam meg azt,hogy a főbb szereplők elnagyoltan vannak megrajzolva,amég a hátér,mellékszereplők stb köszönhetően a CGI technikának,meg a Lucasfilm digitális adatbázisának,szinte olyan mint a film...de ez biztos egy koncepció.

A lényeg ,a CW t lehet szeretni,meg nem ,ez izlés dolga és azé,kinek mennyire illeszkedik be a SW álmába,de az igazságtalan hogy rókabőrt emlegetnek sokan.Lehet hogy sok pénzt hoz Lucasnak,de szvsz bele is ölnek sokat és nem csak anyagilag.A kreativok:) meg az irók,rengeteg jó ötletet villantanak részenként is.Még egy egy kevésbbé mozgalmas rész is inyencfalat lehet,mint pld nekem a mandalor birodalom maradványainak a bemutatása:)

Ha már rókabőr,a sok szar könyvet jobban annak érzem:(

Eredeti trilla-uj trilla:

Én nem érzem az uj részeket balul sikerültnek,pedig a Klónok....első látásra igen nagy csalódás volt.

A technikai rész az méltó volt az eredetihez,annak idején a látvány igen nagy vonzerő volt,ezt a Baljós árnyak teljes egészében hozta,ugyhogy ezt ugranám is.

A sztori,könyvben legalább olyan ütős ,mint az eredetiek,pedig nem volt könnyű dolog,tekintve hogy  meg volt kötve az irók és Lukács ur keze,hiszen a vég adott volt.Szerintem tökéletesen simitotta össze a hat részt.

Itt jegyezném meg,hogy a látványterv brutálisan jól sikerült,a PM ban induló,gazdagságot és művésziséget sugalló naboo-i formavilág és szinek a RoS ben már perfektül felidézte a nácik ihlette birodalmi egysikúságot.Erről amugy köteteket lehetne irni,pld a pilotafülkék belseje,ami hasonlóan egyszerű lett mint az eredetiben (csak ott anyagi kényszerűségből)

de nekem egyszerre tükrözte a jövőt(?) és a filmbeli előidejű jövőt:)

A történet vezetésében vannak különbségek ,amik abból fakadnak,hogy az eredeti részekben egy kis csoport mesehősön keresztül láthatjuk a galaxis epikus történéseit,az uj részekben meg pont forditva,egy kis csoport hányattatása a galaxis viharos történelmében.

Nyilván közös szál hogy ők formálják ezt a dolgot.

Azt hiszem Lucas ,ha festőként nézünk rá,a szinekkel valamit rontott azért,többször át kellett volna emelni hangulatokat a régiből......mint pld a Luke lesi a lenyugvó napot-Anakin búcsúzik az anyjától analógia,zenével együtt.

Előzmény: mindenki senkije (573)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.11.30 0 0 573

clone wars-t én is nézem, ambivalens a kapcsolatunk, de nézem, és a második évad jobban tetszik, mint az első

a harmadik meg még jobb lesz

nem az a baj vele, h mesefilm, hanem hogy gyermekded de egyben erőszak orientált

gyereknek nem ajánlom, mert túl durva

felnőtteknek meg túl gyermekded, debil

de egy sw fan számára azért tartogat érdekességeket (ezért nézem), meg annyira nem is hosszú, és mint írtam, egyre jobb! szóval miért ne? belefér!

én csak azért haragszom rá egy kicsit, mert az erőteljesen ballábas prequel trilógia után már igazán jó lenne valamilyen valóban méltányos folytatásféleség így közel 3 évtized várakozás után...

remélem az előszereplős sorozatból lesz valami és az már tényleg hoz valami jó értelemben vett színvonalat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!