Igen, ez a zenés analógia már nekem is régen eszembe jutott. El is képzelem néha, ahogy kiállok a sarokra, kirakom a kalapom, és jókat mondok a mögöttem álló házról.
mi fizetőssé tennénk a cucc értékesebbik részét, erre jönne az index, és ahogy eddig, bepötyögné a cikkünket, a legvégére odaírná, hogy írja a falmelleki.hu, és nála landolna a klikk.
Fordítva látjátok, ahhoz képest, amit mondtam. Igen, ez a valóság, amit írsz. Lehet rajta vitatkozni, hogy jó-e, hogy tetszik-e, de kénytelen vagy igazodni hozá. Ugyanúgy, ahogy ma már a zenekarok sem az eladott lemezekből élnek, mert az a költségek töredékére sem elég. Van, aki foggal-körömmel ragaszkodik a szerzői és egyéb jogaihoz és üldözi az ingyen letöltést, ezek általában rosszul élnek. Meg van, aki pártolja és bátorítja, esetleg maga teszi közzé ingyenesen a zenéjét.
Nem lehet arra számítani, hogy tömegek fognak komoly pénzt kipengetni online napilap-előfizetésért. Lehet, hogy lesz egy maroknyi ember, aki ilyen-olyan okból fizet egy keveset, de hogy ez nem lesz elég a zárt tartalom előállításához és terjesztéséhez, az tuti.
Vannak dolgok vagy lapok amit el szeretnénk olvasni. Nos nem adják ingyen. Előfizetek az online változatra és olvashatom rendszeresen ami érdekel. Azoknak a lapoknak a cikkeit nem kapom meg máshol. Teljesen meg tudom érteni őket, miután egyre többen olvasnak online. Hova jutnának a lapok ha mindenki ingyen online olvasna csak?
Ami le akarnak nyomni a torkomon az rendszerint nem érdekel.:-(
Valóban sok fölösleges és ingyenes információ van, de sok olyan is amelyeket a neten nem találni meg. Legalábbis szabadon. Szerintem a net csak az információs jéghegy csúcsa.
Gondolom, nem azért kell fizetni, ami mindenhol másutt is elérhető. Leég a parkettagyár, kiadja az MTI, felkerül minden portálra - a Falmelléki Hírek hiába is szeretne pénzt kapni a Leégett a parkettagyár című cikkéért, senki sem fizet érte.
Ellenben, megfordítva a dolgot. Írtam tegnap egy cikket, amelyik egész nap vezette a Falmelléki Hírek olvasottságát. Olvasták, kommentelték, megosztották, és egyébként valószínűleg a szerkesztő bele fogja tenni a hétfői lapba is. Meglehet, ott nem ugyanazok fogják olvasni, akik tegnap és ma, de nem hangzik túl igazságosnak, hogy ők a pénzükért olyasvalamit kapjanak, amit az ingyen olvasók nemcsak csontig lerágtak, hanem rég elküldhették miatta szegény édesanyjába a szerzőt is, mégpedig kéjjel.
Ami engem illet, ez utóbbiért, a kommentelés lehetőségéért biztos kérnék pénzt, plusz nem engedném a névtelen vagdalkozást (minimum facebook account).
A fizetős tartalom mindazonáltal csak akkor működhetne, ha - mint Szlovákiában talán - egyszerre térnének erre az útra a médiumok. Mert azzal kint lennénk az összes vizekből, ha mi fizetőssé tennénk a cucc értékesebbik részét, erre jönne az index, és ahogy eddig, bepötyögné a cikkünket, a legvégére odaírná, hogy írja a falmelleki.hu, és nála landolna a klikk. Vagy mint a Mandiner, amelyik még kommentelteti is a vélemény cikkeink három-négy, tendenciózusan kiragadott bekezdését.
Őszintén szólva el nem tudom képzelni, hogy mi lehet az, ami miatt valaki előfizet egy online napilapra. Biztos van ok, de én nem vagyok képes látni. Ma, amikor kézzel-lábbal kell védekezni a fölösleges és ingyenes információk ellen, akkor mi készteti az embert arra, hogy fizessen ugyanazért, amit pénz nélkül is az le akarnak nyomni a torkán? Nem hiszem, hogy ez a modell sokáig kifizetődően működtethető lenne.
Sajnos ma már ez a legtöbb valamire való külföldi ujsággal is így van. Elő lehet fizetni online, ami valamivel olcsóbb mint a nyomtatott változat. Vagy meg lehet venni x dollárért 10 cikk olvasását. A legfurfangosabb módozatok vannak.:-(((
Most már nagyon kíváncsi lettem, hogy miről beszéltek .
A nyomtatott lapról, vagyis annak mellékletéről?
Feloldhatatlan ellentmondás a netes megjelenés, kontra pénzért olvasható. Egy másik portálon engem érdeklő cikket láttam, aztán a folytatás helyett jött az infó, vegyem meg. Mindent értek a finanszírozásról, de ha én mondjuk most kivételesen megveszem, jelen esetben mindkét lapot, attól még nagyon sokan nem fognak áldozni rá, marad az ingyenesen postaládába dugott másfajta papír, és online olvasható más tartalom. Nincs ötletem a megoldásra, de pont az értékesebbnek tűnő anyag nem jut el véletlenül sem szélesebb körhöz.
"A gróf úr múzeuma" című cikk hihetetlenül sok adatot tartalmaz. Nem tudod véletlenül megsaccolni, hogy vajon mennyi idő kell egy ilyen cikk megírásához a kutatást is beleszámítva?
A Hétvége cikkei már jó ideje csak vasárnap éjfélkor kerülnek ki, amit az a hiú remény táplál, hogy ha nem látja az olvasó, esetleg megveszi. Pár hete az úgynevezett "lapcsatorna" is megszűnt, ugyanezen okból. Hétfőn meg fog jelenni a gyűjtésben, azt remélem.
Jogos. De aki kedvenc újságod hétvégi mellékletében azt a házat képes volt úgy lefényképezni, hogy pünkt az a része nem látszik rajta, amelyikről a cikk szól, azt én speciel irtózatosan fenékbe tudnám rugdosni. :-)))
Most láttam egy fényképet kedvenc ujságom hétvégi mellékletében egy műemlék házról. Aki azt a klímát engedélyezte, annak kívántam magamban sok mindent az imént.:-(
>A programok írásához a technikailag profi fiatalok értenek, ...
Ezt, tisztelettel, visszautasítom. Nem vagyok már fiatal, de akár kódolásban legyőznék sok fiatalt. Aki nem ért hozzá, és már nem fiatal, az szereti mondani, hogy "ehhez csak a fiatalok értenek" :-) Amikor fiatal volt, mit mondott? :-))
Kicsit olyan ez, mint mikor néhányan fölháborodtak, hogy miért ábrázolja a BKV az öregeket bottal, hiszen sok öreg nem jár bottal.
Az, kéremszépen, nem öregember. Az olyan ember, aki bottal jár. Annak a számára meg akkor is át kell adni a helyet, aki tudja, ha a botos húsz éves. Ugye? :-)
Hja, ahol bőség van, ott bőség van. Páratlan zoknikban is :)
Megoldás lehet:
Különíts el 2+1 pár zoknit (amikor épp együtt vannak) , leveszed, kimosod kézzel, másnap csere. A harmadik pár a biztonsági tartalék. Így max 3 páratlan zoknid lehet. Vagy hat?
Sebességet például a speedtest.net oldalon mérhetsz.
ezt mértem:
download : 12.20 Mbps up: 0.71 Mbps
Tkp ezért jó egy ilyen "ellenőrző pont", mert azonos feltételeket biztosít a méréshez.
De azt hiszem a sajátgép képessége is számít. Néhány lapos kütyüt kipróbálgattam kíváncsiságom miatt az üzletben, és volt olyan, ami tetűlassúnak bizonyult a többihez képest. Zsákbamacska ez az egész, és legalább nem sajnálom, hogy mostanában inkább másra költök. :). Csak azt sajnálom, hogy arra _kell_ költenem, amire költök.
Most még előttem áll egy iszapbírkózás, hogy ne akarjanak a régóta nem működtetett egyéni váll. után járulékot fizetnem. Már nyilatkoztam szóban, írásban, hogy megszüntettem, viszaadtam, és most megint kezdik. Nem kommunikálnak egymással a szervek, vagy rossz a programjuk.
A programok írásához a technikailag profi fiatalok értenek, a tartalmi összefüggéseket viszont nem tudják átlátni, a beosztott dolgozó meg csak a tab-ot, meg az entert ütögetheti, a kiszolgáltatott ügyfél meg csapkodhatja az asztalt. Eközben sehol egy szinkrontolmács .
Vannak alkalmazások, amik kiírják az átviteli sebességet.
A fizikai átvivő közeg legtöbbször nem határozza meg a sebességet, felső határ, de vannak alacsonyabb korlátozó tényezők, sokkal inkább a szerver adatkezelési sebessége, amelyikkel kapcsolatban állsz. Ezért látszik azonosnak a sebesség más-más internet szolgáltatónál.
>A UPC telefonja nem a fizikai telefonvezetéken megy, mint a MATÁV-é, ...
Már a MATÁV-é (T-Home) sem megy soká réz kábelérpáron (drága a réz, ha csak egy telefont szolgál ki), de attól a lakáscsatlakozón ugyanúgy működik, mint régen. A UPC meg 10 centi után meg már digitális.
Ha-ha! Nekem van körülbelül húsz pár, első látásra egyforma fehér zoknim. Mosáskor szép, negyedórás feladat megkeresni mindnek a _valódi_ párját (lehetne száradás után is, de vizesen egyszerűbb - tapasztaltuk meg). Mert bár egyformának látszanak a kis gonoszak, de az egyik kicsit rövidebb, a másiknak kicsit pöndörödöttebb a gumírozása, a harmadiknak kicsit máshol van a varrása... Tücsökherélés, mondta erre a nagymamám.
(És igen, én pl. zokniban alszom, de ez a problémán a legkevésbé sem segít. :) )