Inkább szerezz rá egy gyári hengert, azzal 2-2.5 literrel el fog menni, az meg bőven fasza, alacsonyabb fogyasztása csak a suzuki eko-nak van, de az nem is megy 25 fölött. :)
"
40, lejtőn 60. 1,6-1,7 liter. Riga 35-ös hátsó lánckerekével a 42-es helyett folyamatos 40-et bírta, és nem is pörgött. Cserébe a hosszú áttétel miatt induláskor rásegítettem pedállal.
Sajnálom szegényt, tavaly ilyentájt találkoztam vele élőben, akkor már túl volt egy gégeműtéten, hangja nem volt, így már sajnos beszélni nem tudtam vele, kezembe nyomott egy papírt (ami minap akadt újra a kezembe! :) ), rajta kézzel írva, hogy nézzem meg a morotgyűjteményét az interneten, és ha tudok motort, hívjam fel azon a számon. Szerettem volna elmenni hozzá tavasszal, beszélgetni picit, szétnézni nála, de ezekszerint elkéstem... :( Nyugodjék Békében!
Ha ez működik akkor jó kis bolt lehet. Ha csak egy helyem is lenne a garázsban vagy a pincében már hoznám is. Lebontva is többszörösét éri de nekem ahoz nincs szivem.
Én vinném, de jelenleg a holnapi műszakit se tudom, miből finanszírozom (kérhetek kölsön... mégse mondhatom azt a tagnak, hogy hát pénzem nincs, de itt ez a fasza babetta cserébe :)))) ", de mostmár utánam a vízözön...
Hát ha mindenáron hajthatatlna vagy, csináld, amit jónak látsz, az egész motorra nem tartok igényt (sajnos nincs pénzem simsonra, hiába szakad meg érte a szívem...), viszont a blokk érdekel belőle! Igaz, hogy nincs mibe tenni, de egy jó S51 blokk bármikor jól jöhet! :)
Nekem az a véleményem hogy egy jól bevált működő dolgot kár bántani.A motorépítés nem mindig egy jól működő motor szétbarmolásáról szól,sok esetben különböző darabokból épül.
Az is biztos hogy egy kínai fos sosem lesz olyan mint egy simson. Már eleve az anyagminőség egyszerűen szar.A többiről meg nem is beszélve.