Most már 11000 km van az autómban. (1,8-as ötajtós, sport)
Általában másfélhetente nyomom tele a tankot. Azt vettem észre, ha a MOL-nál tankolok, 1,5-2 l-rel TÖBBET fogyaszt az autó. A Shell-nél vagy az ÖMV-nél szoktam tankolni, de a TESCO is jó.
Egyébként 6,5 és 9 között ingadozik a fogyasztás. Viszont a MOL-nál eddig csak 9 felett, egyszer 10 felett is.
A gumihoz még... Szerintem csapnivaló az öntisztulása, november 3-án - a téli cserekor - még találtam a márkakereskedő tárolóterületéről származó - június 10-e óta meglévő - gyöngykavicsokat a mintában, hangos, pontosabban a téli Michelin még mindíg hakabb mint a Kumho. Üdv Y.
Mire alapozzátok lesujtó véleményeteket a Kumho gumiról... A guminak gyenge az oldaltartása - rendszeresen járok Bükkszentkeresztre a hegyen - és a városban is - érezni az oldalra kúszását a gumuinak, erősen alulkormányzottan viselkedik az autó, ezt a téli Michelin-nel nem csinálja, rossz a vizes teljesítménye, volt olyan autópályán esőben, hogy 80-90 között már érezhetően "lebegett", mások meg vígan mentek 100 felett.
Mit jelent a km számlálón az ODO? A kmóra gyártója - ha jól tudom német (multi?) a cég és sok autóba szerelnek általuk gyártott műszereket.
Hogyan lehet tompítottal világítani slusszkulcs nélkül? Nemk ez még nem sikerült, szvsz sehogy.
Az tuti, hogy én már vissza sem teszem a gyárit, 6000km-es állapotban eladó!!!
Vagy csinálunk belőle virágtartót.
Esetleg Lacsi találkozón lefüstölöm tiltakozásképpen. Miért nem lehetett volna bridgestone, v michelin gumival szerelni? Nekem volt matador 195/65 R14 a Vectra-n, bár le volt kicsit ültetve, de én azt sem tudtam mi az, csuszáshtáron kanyarodni. Itt már megtanultam.
Az 1.6-os kiválóan megy 50-et ötödikben, mentem már így vele emelkedőn felfelé is, ott ugyan gyorsulni nem tudott, de a sebességet tartotta.
A gyári Kumho gumik azért szarok, mert azok. Taknyol, ilyesztően imbolyog az úton, dacára annak, hogy eléggé peres. Egy-egy húzósabb kanyarban az embernek az az érzése, hogy mindjárt lefordul a felniről.
Mire alapozzátok lesujtó véleményeteket a Kumho gumiról és a gyári olajról?
Mit jelent a km számlálón az ODO?
Hogyan lehet tompítottal világítani slusszkulcs nélkül?
Minden nagyon frankó (na jó a fogyasztás nem), de a duda hangja monnyon le! Én ennél öblösebbet és tekintélyt parancsolóbbat és paraszt autóstársat jobban rendreutasítót vártam volna el. Jogos, nem? Tisztelet.
Őszintén sajnálom. A szívem elfacsarodott, nekem is fekete kombim van. Már jutott az eszembe, hogy másik autó csorbát ejthet az enyém hibátlanságán. :-(
Nekem is olyan van, ha kiméled, és 0km-el szokták, akkor 7,x-ből kijön.
Ha jobban nyujtózol benne, 8,5körül fog enni. Úgy látom inkább a digitklimás modellek a falánkabbak.
Tegnap irtam hogy szakitok vele....
Én kamionozok, a dieselt halgatom 7 éve. Szeretem a nyomatékot kihasználni, még a 2es golfommal is lehet 5.ben 50el menni, meg onnan gyorsitani, már amennyire azt annak lehet mondani. De a lacsival 50 ről a 4. még nem biztos hogy elég. De ma összefutottam a kereskedőmmel, azt mondta nyárra tuti jönnek a dieselek a sevinél.
122 és 150 LE az 1.9, de lesz 1.5 is a kicsikbe. Kiváncsi vagyok a Lacsi meg kapja e a 122 pacisat. annak 6-7 literből el kell ketyegnie.
Opel omega: lökhárító tropa, lámpáknak kampec, motorháztető eldeformálódva, a ventillátor beépítve a hűtőbe. A motorháztető becsúszott a hátsó lökhárító és a csomagtérfedél közé, a lökhárító az opel elejében mindent egy helyre rakott... :-)
Lacetti: A fényezésben egy opel jel, és a hátsó lökhárító egy helyen átszakadt... Meg egy pár karcolás. A két autót elnézve opelt nem fogok venni...
Lassan, ahogy több autó használ gázolajat, mint benzint, drágáb lesz a diesel, mint a benzin.
Az a két liter többlet fogyasztást meg az árkülönbözeten úgy bukja az ember, hogy kell bele vagy fél millió kilométer, mire utóléri magát a, nem beszélve a drágább diesel szervizről. (A dielseben akkora nyomás van, hogy oda nem lehet csak úgy utángyártott dolgokat berakni, például.)
Nekem megint van egy 10 körüli fogyasztásom a Szép Autóval (így hívják a gyerekeim), de ez rendben is volna, mert van benne 200 kilométer 160-170-el a többi meg városi tökölődés).
Megmondaná valaki, hogy mi az az elektromos gázpedál? És tényleg az van a lacsiban? És ha igen, mit csinál?
Mennyit iszik a Hercegnő százon ? :)) A két legutóbbi és azonos körülményű tankolás alapján, hol 11,18 litert, hol 9,50 litert. Szóval nem is az "abszolut" fogyasztás a bajom, hanem a - számomra - indokolatlannak tűnő fogyasztás változások, illetve a tendencia váltás. Az "összeszokási" időszak alatt csökkent, majd beállt egy elfogadható 9,00-9,50 liter körüli szintre, majd október közepétől nőtt. Közben nem változott jelentősen mikor garázsba költözött, mikor - november 3-án - felrakattam a téli gumikat. Összefoglalva nem jöttem még rá a változások okaira. Egyébkén - főleg télen - 10 liter körüli városi fogyasztással elégedett lennék.
Minden mostani és leendő, közeli és távolabbi "rokon" mártkatársnak és közlekedőnek [b Boldog Békés Karácsonyt kívánunk,
Y-né, Y fia és menye, Y, valamint Zöldmenta Hercegnő, az egész család.