Még egy olyan kérdésem lenne a már hajózottakhoz, hogy a hajón hogyan megy a borravaló? Múlt hét végén megvettem a jegyeket egy magyar utazási iroda által, így előre nem kértem, hogy vonjanak még borravalóra is....
Ezt a végén hozzászámolják a fogyasztásokhoz automatikusan, vagy hallottam olyanról is, hogy betesznek a kabinba egy borítékot erre a célra és abba kell tenni, vagy hogyan van ez?
Igen, közben elég részletes felvilágosítást kaptam a magyar irodától, hogy csak a foglalásnál nem lehet használni néhány kártyát, merthogy sok fals adattal találkoztak már, de a hajón sőt már ha online akar az ember programot foglalni, akkor is működni fog.
Azért Carnival, mert tavaly ősszel volt egy ismerősöm és csak latívuszokban beszélt róla és nem utolsó sorban olcsóbbak, mint mások erre a területre és van 5 napos útjuk is, ami most fontos a maradék szabadságos napok felhasználásában. :-)
Nem hinném, hogy lenne vele gond. Én most éppen Franciaországban élek, itt elég későn álltak át a Visa Electron-ra, ezzel meggyűlt a bajom régebben. De most itt szinte minddenféle kártyával tudok fizetni. Ha nem tudsz majd fizetni, az a banki kapcsolat miatt lehet csak majd. Ilyen nekem 1x volt, de 5 perc után tudtam vele fizetni. A Carnival-al hová mész? Miért esett erre a választásod?
Én tegnap vettem meg a jegyeket a Carnival útjára a Baobab Travel-nél, mert ők értékesítenek oda. Eredetileg online akartam megvenni a hajótársaság honlapján, de sajnos ott nem sikerült egy olyan hiba miatt (mint kiderült), hogy a bankkártyám nem volt megfelelő, Ezt nem igazán értem, mert elég sok helyen fizettem már ezzel a világban, de mindegy. Már csak azt nem tudom, hogy ha ezt viszem el, akkor vajón a hajón beszálláskor lesz-e ezzel gond, hogy levonjanak róla a hajós kártyához????
Egy olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz :-) hogy magyar utazási irodán keresztül szoktátok intézni a foglalást, vagy online mondjuk a hajótársaságok honlapján? Láttam, hogy van aki mindig a Tensi-vel foglal, viszont most az árak a hajótársaságok honlapján olcsóbbnak tűnnek. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Köszi előre is a válaszokat :-)
Már visszaolvasgattam az összes előző hozzászólást. Látom, sokan gyönyörű helyen jártatok ezekkel az álomhajókkal.
Mi május 11-én megyünk az MSC ARMONIA-val Velencéből Rodoszig körútra. Ez az első ilyen utunk. Szívesen venném, ha valaki ellátna néhány jó tanáccsal, vagy ha valaki járt ezen az úton. Az öltöny téma izgat, hogy mennyire veszik szigorúan a vacsoránál. Vagy egyáltalán ezen a hajón van ilyen jellegű est ahol előírt az öltöny, vagy csak egy sablon útleírást kaptunk. (Tudom írtatok róla) Ha nem muszály, nem pakolnék fölöslegesen. Minden hasznos tanácsot szívesen veszek. Előre is köszi!
Ja az egyik legfontosabbat elfelejtettem: az online check in -t mindenképpen csináljátok meg. Vacsoránál szerintem a 2. turnus jobb, a show műsorok mindig kétszer vannak egy este, éppen azért mert két időpont van az ültetett vacsoránál.
Nem foglaltunk előre sehol semmilyen szárazföldi programot. Mikor leszállunk a hajóról, nagyon sokan kínálnak mindenféle programot ott helyben. Meg kell velük alkudni és menni. Az első úton mi is befizettünk minden programot a hajón. meg is bántuk.
Azoktól szeretnék kérdezni, akik utaztak már a Carnival hajótársasággal... online vettétek meg a jegyet? Mert nekem ma adódott egy kis problémám és nem tudom mi lehet a gond. Végig beírtam minden infót az online foglalásnál, kipipáltam, hogy elfogadom a feltételeket, majd rákattintok a Book Now gombra és megkapom ezt a hibaüzenetet:
9000 : Carnival has returned an unexpected response condition code. Contact CCL support desk @ (800) 845-2599.
Hello! Olvasom itt a hozzászólásokat... én azt gondoltam, hoyg a hajós programra befizetek, de olvasom, hogy nem javallott.. viszont a helyszíneken hogyan találom meg? Mert elég sok helyen voltam, totál magamnak szoktam szerevezni az útjaimat, de valahogy nem találtam olyan oldalakat, ahol ajánlanak programokat. Zudnátok ebben segíteni?
Mi tavaly szeptemberben voltunk a Freedommal , nagyon jó idő volt, semmi szél, tökéletes nyár. Februárban voltunk az Adventure-rel, akkor is nagyon jó nyári idő volt, de egy pár napig nagyon fújt a szél. A légkondi egyáltalán nem volt erős ( nekünk), pont jó volt. Csak két este szükséges a gála ruha, akkor is csak a főétteremben. A jade és Windjammer éttermekben bármilyen ruhában vacsorázhatsz. A főétteremben a két gála vcsorán férfiaknak ing, zakó ( akár sportzakó is ) vagy öltöny, nőknek koktél ruha van előírva, egy egyszerű csinosabb ruha is elég. nem veszik túl szigorúan. A tájékoztatóban benne van, melyik este kell. A többi este a főétteremben elegendő férfiaknak egy galléros póló és hosszú nadrág, nőknek bármi, ami nem strandruha féle. A borravalóról: van a TV-n egy csatorna, ami elmondja, kinek mennyi a javasolt borravaló naponta, amúgy meg annyit adsz, amennyit gondolsz. A takarítónak napi 3,5 dollár / fő/ éjszaka például. Az árban benne van a reggeli, ebéd, vacsora és korlátlan víz, limonádé, kávé, tea . A szénsavas üdítőkért és az alkoholos üdítőkért fizetni kell. Nem kell pénz a hjón, csak a Seapass ( mágneskártya ) ami beszálláskor kaptok. Úgy működik, mint egy hitelkártya, a végén kell mejd kifizetni. A Pizzériában és a Cafe Promenádban is minden süti és szendvics is korlátlanul fogyasztható, benne van az árban. A Cafe Promenád éjjel-nappal nyitva van. Ha szeretitek a Coca Cola és a Pepsi termékeket ( szénsavas üdítők ) akkor érdemes az elő nap venni egy Soda Package -ot, akkor ragasztanak egy címkét a kártyádra és ezek fogyasztása is korlátlan. Csak az első nap árulják, ha jól emlékszem 40 dollár körül van az ára, viszon elég egy csomagot venni, nem kell mindkettőtöknek. Amúgy a sör, vagy a koktélok nem vészesen drágák, 7-8 dollár körül vannak. Kérdezz, ha még eszedbe jut valami, délután itthon leszek majd.
Jó, akkor kérdezek még, most belemerültem kicsit a témába... :) Köszi, hogy segítesz, kicsit úgy érzem ránk fér!
Láttam a képeket, egy nyugisabb napon (ami már nam biztos, hogy túl sok adódik az elkövetkező három hétben...) végig szándékozom olvasni az egész értekezést, mind a háromszáz hozzászólást, biztos ami biztos.
Ti mikor voltatok egyébként? Lehet azt tudni, hogy kb. milyen idő lesz májusban ott? A hajón nagyon erős a légkondi és a szél? A vacsoráknál kellett egyedül kiöltözni? Ez öltönyt jelent, vagy csak nadrág inggel - esetleg sportzakó? Mi a 2. turnust jelöltük meg, ezzel nem fogunk lemaradni az esti programokról?
A borravalót én is így gondoltam, a végén pedig felteszem szabadon eldönthető, hogy mennyit és kinek. Bár kicsit furcsa volt a rendszer első olvasatra.
Mi az ami benne van az árban a fedélzeten - csak nagy vonalakban - és mi az, ami már nincs esetleg és fizetős?
Egyébként május 29-én indulunk Miamiból, nyugat-karibi út, 7 napra, és amúgy nem jön valaki, aki olvassa ezt a topicot - egész véletlenül - pont erre a hajóútra, amire mi megyünk? :)))
Haitin fürödni és sétálni lehet. Ez a Royalnak egy kis magán félszigete. Gyalog minden elérhető, nagyon szép. Mielőtt indultunk kicsit utána néztem a neten a szigeteknek, de ha átnézed a kabinba első nap betett prosit, amin a fakultatív kirándulásokat ajánlják, abból tájékozódhatsz, hogy milyen látnivalók vannak, de befizetni a parton érdemesebb. Nem túl nagy sziget egyik sem, bőven elég rá az idő. Az angollal természetesen el lehet boldogulni. Miamiban nagyon jól lehet vásárolni, mi sokmindent vettünk a Dolphin Mall-ban, de az outletek még olcsóbbak. Szerintem mindenképpen kell Miamiba autó, szinte nincs tömegközlekedés. Mi itthon foglaltuk, későn este érkeztünk, így csak átvettük és mentünk a hotelba. A hajón a borravalót semmiképpen ne számoltasd hozzá a számlához. majd utolsó este betesznek a kabinba borítékokat és annak adsz borravalót, akinek akarsz. Az Ice Show-ra a Guest Relation pultnál előre kell helyet foglalni ( fizetni nem kell ), de ez is, mint minden más benne lesz a tájékoztató újságban, amit minden nap berak a takarító. Most ennyi jutott eszembe, de kérdezz, ha valami még érdekel. Ha visszanézed a hozzászólásaimat, találsz képeket is. Akár holnap indulnék újra.
Gondolom, az angollal el lehet boldogulni mindenhol.
És Haitin merre érdemes menni, Ti merre voltatok? Mielőtt mentetek, tudtál esetleg valamilyen útikönyvet szerezni, hogy felkészülj kicsit, vagy teljesen magatokra hagyatkoztatok?
Még annyi, hogy Miamiban alszunk két éjszakát, egyet előtte a Beach-en, egyet utána a belvárosban - vásárlási szándékkal :). A szállást befoglaltuk itthonról, de a közlekedést tekintve a 2 x 1 napra is érdemes már autót bérelni? Ha igen, intézzem itthonról, vagy majd kint úgyis boldogulunk szerinted? Nézd el nekem, ha olyat kérdezek, ami esetleg már volt, igyekeztem személyre szabni az infógyűjtést.
Például a Cayman szigeteken a Stingray City Sandback. Itt óriási rájákat lehet simogatni. Nagyon nagy élmény. Vagy Jamaicán megmászni a Dunns River Falls vízesést. Számomra a leggyengébb sziget éppen Cosumel volt, ami kimarad. Mi a Freedommal voltunk szeptemberben, ami szinte teljesen olyan, mint a Liberty. Gyönyörű! Nem nagyon érdemes a programokat a hajón befizetni, mert ott sokkal drágább. Februárban az Adventure - rel voltunk, semmi programot nem fizettünk előre, de mindent láttunk, amit akartunk. Nagyon jól fogjátok érezni magatokat.
Sziasztok! Gondoltam, ha már ennyi hajón voltál, akkor biztosan azon is, amire most én mennék, de szerintem pont az maradt ki az egész flotta közül, és ez a Destiny.
Nekem ez lesz az első hajóutam, így bármi tanácsot szívesen fogadok, bár már egész sok infót gyűjtöttem. Októberben megyünk majd egy nyugat-karibi útra: Grand Turk, Half Moon Cay és Nassau kikötéssel.
Mi május végén megyünk a Liberty-vel nyugat-karibi körútra - ez lesz a nászutunk. A mostani helyzetre való tekintettel Mexikó helyett a Bahamákon fog kikötni a hajó utolsó állomásként, a Royal megváltoztatta az útvonalat.
Van esetleg bármilyen jótanács, ötlet azoktól, akik jártak már erre, hogy mire érdemes odafigyelni? Pl. fakultatív programok, borravaló, autóbérlés, stb. Az esküvőszervezés miatt nem igazán van túl sok időnk utánajárni a járulékos dolgoknak, de én azért szeretnék egy picit felkészülni.
Mint mondtam, mi Civitavecchiából megyünk a Navigatorra, 14 napot (két cruise-t) hajózunk majd. Fiunk egy előző nyáron már kapott ízelítőt ebből a világból, nyáron három alkalommal voltunk a Legenden, így már annyira nem fogok parázni emiatt, hogy hogy ugorják az idegeim az örökmozgó gyerekem kis dolgait:)
Mi 2002 óta járunk hajózni, 2007-ig csak Carnival hajók voltak "porondon", sorban: Sensation, Triumph, Jubilee, Glory, Conquest, itt becsúszott mellé egy Golden Princess, megint Sensation, Liberty, Spirit.
Aztán jött a Legend of the seas, majd Serenade of the seas, s most jön augusztusban a Navigator of the seas a Royal Caribbean-tól.
Nekem kedvenc helyeim St Maarten, St Thomas, Barbados voltak a karib térségből, de Alaszkát is szeretem, vagy éppen NYC-t, vagy Európában Velencét. Nagyon szép volt a Libertyvel végig menni a városon, onnan fentről nézi a házakat...ez valami leírhatatlan...
Tehát akkor a Royal-al mentek.Biztos volt már róla korábban szó, de nem emlékszem rá. Ha meg már voltatok ilyen uton akkor nem már jártas vagy szinte mindenben.
A hajó neve: Adventure of the Seas. Ez egy kicsit kisebb, mint a Freedom, de egyébként szinte ugyanolyan. Nincs rajta Flowrider és víz fölé nyúló jacussi, minden más hasonló. A múltkori utat nagyon élveztük Most nagy várakozással indulunk, remélem nem csalódunk. 7 napos útra megyünk megint.