Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Akkor mire vették igénybe a pályázati pénzt? Ennyi erővel vehetett volna DKV 3db nyomtatót és 1000db A4-es lapot. Ugyanott lennénk (csak olcsóbban ki jött volna a dolog)...
És bele kell törődni abba, hogy rosszul működik. Ez a DKV hibája, hogy ebbe beletörődik, vagy nem érdekli. Van egy k... drága eszközünk amit nem tudunk/nem akarunk használni.
A hajléktalan kijelentette tegnap trolin, hogy ez a sz*r valami átb*a az utasokat, akkor meg minek? Ő tudja hogy kell leszállni :D De 3E trolin meg nem működik, szóval nem b* át senkit
3E trolin sosem jó az utastájékoztató csak ahol lefordul a kassain ott szólal meg... vagyis amikor mentem vele kb 6-szar akkor ezt tette. Amúgy, ennyi legyen a legnagyobb bajunk.
Ma végigutaztam a 3E-s trolival a Segner tértől a Segner térig. Gondoltam kipróbálom ezt a szép kacskaringós duplán elterelt vonalat. Szerintem nagyon jó volt. A Klinikától a Lovardáig egyedül utaztam rajta. Bár azt hittem, hogy az egész út meghiúsul majd, mert a troli alig tudott elindulni a Segner térről! :)
Útközben láttam 1-2 érdekességet is: - Egy csuklós 23-as buszt, ilyet eddig még nem láttam (nem tudom mennyire lehet vele könnyen a Kassai útról a Sámsoni útra rákanyarodni???) - a Csapó utcán egy 24-es jött szembe a Köztemető irányába haladt. A kijelzőjén "Vincellér utca" szerepelt, illetve volt táblája, amin le volt takarva a "Doberdó utca" felirat, és rajta pirossal a "Köztemető főkapu" :) Én tudom, hogy merre ment, de aki nem..... Na mindegy. - A trolin végig a "Nagyeredei körút 22." volt kiírva. (Nem elírás: "Nagyeredei")
:) Mi még a HV-s korszakban csináltunk olyat,hogy nyáron nem vettünk helyi bérletet,de el akartunk menni Józsára. Gondoltuk,hogy ötünknek túl drága lenne megvenni a jegyeket. Így a hajdúnánási busszal mentünk,és mivel 90%-os kedvezmény járt, sokkal olcsóbban megúsztuk a bulit,és még a sofőr sem nézett minket hülyének :)
Egy sztorit szeretnék megosztani veletek. Mivel ebben a hónapban nem túl sokat vagyok Debrecenben, így erre a hónapra nem vettem bérletet magamnak. Ha pedig itthon vagyok, akkor pedig gyalogolok, amennyiben nem kell messzebbre mennem:
Ma viszont a Helyközi Autóbuszállomásról kellett mennem barátnőmmel az Újkertbe. Úgy döntöttem, hogy nem veszünk mindkettőnknek 240 Ft-os DKV-s jegyet (ami ugye kettőnknek már 480 Ft), hanem inkább felszálltunk egy Hajdúböszörménybe menő buszra, és úgy megyünk az Újkertbe. Mivel mindketten diákok vagyunk, így megnéztem, hogy ez fejenként 65 Ft-ba fog kerülni (azaz kettőnknek 130 Ft). Nem voltam biztos benne, hogy a sofőr meg fogja-e engedni, de reménykedtem benne. Végülis a hv-nek ez most már mindenféleképpen megéri. Fel is szálltunk a buszra, és mondtam a sofőrnek, hogy két diákjegyet kérnék Debrecenben, a Böszörményi úti megállóig. Egy kicsit fennakadt a szeme, de simán adott jegyet! :)
Szóval összességében 2x240Ft=480 Ft helyett összesen csak 2x65Ft=130 Ft-ért utaztunk! :D Persze ezt nem lehet a város minden pontjára való utazásnál használni, de... :) És ha még teljes árú jegyet is kellett volna vennünk még akkor is megérte volna! :)
Hábé! Ezek a képek fantasztikusak. Nem kímélted az időt a fotókért! :D Gratulálok a honlapodhoz! Már korábban is többször látogattam meg, de most néztem meg részletesen az egészet! Nem semmi!
fg03182. De ajánlom az alábbi eljutást: rákatintasz a galéria címlapra és ott csokrokba vannak szedve a galériák címei.
A próbálkozásról: olyat a kutyus szokott. Egy közlekedési társaság igenis legyen igényes. Ha kell, hívja segítségül a közlekedésbarátokat! (volt már rá példa, igaz, nem a HV-nál).
De legalább próbálkoztak, még ha nem is lett néhány kép tökéletes. Amúgy meg szépek a képeid és jó az oldalad, csak a helykpzis állományt nem találom rajta.
Én sem vagyok profi fotós, bár sokan azt hiszik. Egyszerűen csak szeretek fényképezni és szeretem azokat a járgányokat, amiket lencsevégre kapok.
Úgyhogy az én képeim SEM profi fotók. Viszont azt mondom, hogy az alábbi galériámnál csak színvonalasabb tartalmat lett volna szabad egy közlekedési társáságnak a honlapján megjelenítenie: http://balint.cyberhungary.net/fg/fg03181/
A digitális fényképezés hihetetlen módon megkönnyítette a dolgunkat (mondom, miután kb 20-25 000 képet lenyomtam annak idején negatívra), nem szabadna már életlen, auto-vakus képeket elkövetni. Nem vakuzunk rá rendszámra! Mert egy olvashatatlan fénycsík lesz belőle! És nem fotózunk árnyékos oldalról, ha a másik oldal szabad... folytassam? Minimális igényesség, amellyel rendelkeznie kell minden fotósnak, aki valaha fényképezőgépet a kezébe vesz!
Szerintem jó képek, nem lehet mindenki profi fotós. Csak egy a baj az egésszel, hogy nem forgalomban vannak fotózva és nem velük utazunk még most is. :((
Ezt én is néztem. Egy pár kép sajnos elég gyengére sikerült, de összességében jó volt nosztalgiázni egy kicsit! :) Ma láttam a hajdúsámsoni vonalon ARC és Solaris buszokat. Jó volt őket újra látni! :)
Dícséretes a vállalkozás, de még mindig ott tartunk, hogy egy kezdő fotós, alig tizenéves topiktárs is különb képeket készít, mint, akit a közlekedési társaság megbíz. :-(
Most vettem észre a Hajdú Volán honlapján, hogy feltettek egy galériát 2009. június 30-ig Debrecen városában közlekedő helyi járatú autóbuszainak záró állományáról. Akit érdekel és szeretne egy kicsit nosztalgiázni, az megteheti itt:
A 24-es csak a Doberdó-Klinika, illetve a Köztemető főkapu-Vincellér utca között jár majd. A 16-os, busz és a 3E troli pedig kisebb nagyobb terelőútvonalon megy. Azért így a 3E- trolibuszjáratnak most már tök szép útvonala van ezzel a dupla tereléssel! :)
Végre tegnaptól egy kicsit újra itthon vagyok. Az Újkertből a Nagyállomásra utaztam ma és vissza és az alábbiakat tapasztaltam. Azért még vannak hiányosságok a Cívisbuszon a kijelzőket illetően...
LMG-002: külső kijelző nem működik LMG-041: külső kijelző nem működik LMG-046: külső kijelző nem működik LMG-109: külső kijelző nem működik LMG-124: külső kijelző nem működik, belső kijelző működik, de nem írja ki a megállókat és így egyáltalán nem is mondja be őket LMG-125: se külső, se a belső kijelző nem működik LMG-138: belső kijelzőn a kép lecsúszva van a jobb alsó sarokban, így tehát a kép jobb alsó sarka nem látszott. A Petőfi téri megállóban a "Pe-" első szótag fülsiketítően hangos volt(???)
És még egy apró hiba: az LMG-124-esen a kijelző ugyan megfelelő időpontot mutatott, de amikor 18:16-kor kilyukasztottam a jegyemet, akkor 17:16 percet nyomott rá.