Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13552

Jó megközelítés! 8^)

Előzmény: almost famous (13551)
almost famous Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13551

A sinus jel a létező legjellegtelenebb hangzású jel (nincs felharmónikusa, bár nem akarok hülyeséget mondani). A Hammond hangja mégis az egyik legjellegzetesebb hangszín ami létezik... Na a kettő közötti klönbség az amit nehéz leprogramozni :)

Mert a Hammond hangjában benne van az egész elektromechanika tökéletlensége.

Ez az egyik. A másik, hogy míg egy mai jól elkészített számítógépes játékon - a példádnál maradva - dollármillió hasznokat lehet elérni, mennyit lehetne egy igazán jó Hammond emulátorral? Nincs ebben biznisz, ezért nem áll rá komoly cég, és nem modellezi le elég komolyan a Hammondot. (amúgy a számítási kapacitással nem lenne ma már gond..)

Előzmény: szimizso1 (13549)
djuice Creative Commons License 2011.07.11 0 0 13550

Szerintem nem egyről beszélünk.

Az általad említett PC megvalósítás létezik: B4, VB3 stb. Ja hogy nem olyan mint az eredeti, hát sosem lesz olyan full mindent szimulálva. De nézzd meg Tube mikor rákötötte az ilyen szinuszokat generáló szoftot egy lacira, mindjárt megtáltosodott az addig kis vézna csirke hang...

Az általam felhozott videóban még 1x, meg az a pláne, hogy Tube-hoz hasonlóan mások is megelégelték, hogy a gyári PCM minták nagyon szarul szólnak orgona téren a hangszereikben és nekifogtak egy rendeset csinálni belőle a sampler rész adta lehetőségek "nyitott kapuin átsétálva". így egy kis furfanggal, ahogy a videón is hallható, közel 99%-os hasonlóság érhető el, de ha csak 90%-ot mondunk, a hallgatóság már azt sem érzékeli, csak a szakavatott fülek! :)

(mj. nem bántottad senki hangszerét)

Előzmény: szimizso1 (13547)
szimizso1 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 13549

Ha csak egy rendes akció video játékot nézek full HD felbontásban, csak a grafikai része legalább 200millió bit/sec. Egy rendes sinus görbe nem tudom hány bitet foglalna el, de gondolom, ha dos alatt elfogatható sinus generálódott, akkor nem lehet nagy ügy, ha egy 486-os gépen elfutott a program. A "csámpázó" hangkerék ügyében lehet, hogy Bill Gates-el kell majd konzultálni:-) Ettől függetlenül biztosan én látom ennyire egyszerűnek a dolgot....

Előzmény: Qqberci (13548)
Qqberci Creative Commons License 2011.07.11 0 0 13548

Bár egy PC számítási kapacitásával ez nekem elég neccesnek tűnik mert nem csak a 91 sinus kell, hanem azoknak az egymáshoz viszonyított fázishelyzete is rögzített, de még ott vannak az egyes hangszerek egyedi adottságai: egy-egy kicsit "csámpázó" hangkerék is egyedi hangszínt tud adni...

Előzmény: szimizso1 (13547)
szimizso1 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 13547

Elnézést kérek! Nem állt szándékomban senki hangszerét leszólni. A multkor sikerült megértenem Tehtube-al való beszélgetésem során, hogy miért szól az ő szemlere jobban mint a klónok. Ott bizonyos regisztrációk lettek felvéve végig. Én azt gondolom, hogy a mai technikával már nem volna nagy gond egy pc alapú hangszerrel megoldani az igazi Hammondos működést. Bár én nem vagyok nagy pc guru, de azért el tudom képzelni, hogy egy ramokkal megrakott kétmagos processzorral ellátott hangszer, ami párhuzamosan 91szinusz jelet generál, ne lehetne összehozni a hangot. Gondolom én:-)

Előzmény: djuice (13545)
tehtube Creative Commons License 2011.07.11 0 0 13546

A lényeg, kreativitással sokat dobhatunk hanxerünkön :-)

Előzmény: djuice (13545)
djuice Creative Commons License 2011.07.10 0 0 13545

A Hammondok hanggenerátorkapcsolásait ugyanúgy hozza magával a mintavétel, ha megejtik a regiszterek felvételénél. Az nem elfelejtendő, ha egy PCM szintibe egy jobbkéz presetet 9 regiszterből raknának össze (pl egy full bars preset) és hozzá egy balkéz preset netán egy lábbaszus, nincs az a gyártó aki ezt polifóniában lekezelné ilyen sampleres módon! Ráadásul ezen hangszereknél még programváltáskor lenémul az előző hangszín, de nyílván más gyártók modelljei (Roland, Emu) már 94-ben tudtak polifónikus presetváltást is.

Amiért a videót linkeltem, a képen lévő Korg Triton ezerszámra eladott, sikert sikerre vivő cucc volt, de sokaknak lehet is akik evvel muzsikálnak, de amit ma bagóért lehet amúgy is venni. (pl a csúcsmodel Triton Extreme 160-ért ment el nemrég a neten valakinek örömére!)

De vegyük csak Tube Emuját vagy bármely ma olcsón megkapható sampleres hangszert. Ilyen hangokkal szerintem bárkit lemos a legújabb méregdrága csúcs kütyükkel is az ember, mert ez Hammondul szól! Persze nem tagadom, a falaci nagyban segít az ügyön, mindenesetre nem rosz szerintem egy horvát gyerektől. :)

Előzmény: szimizso1 (13539)
tehtube Creative Commons License 2011.07.10 0 0 13544

PARI + Hamichord + Crumar = egy cég: BG's Musical Instruments

http://www.bgmi.it/?a=products

Az M-C1 egyszerűen zseniális. Kifejezetten alsó manuálnak kombó klónokhoz.

Kíváló hangdemók lent:

http://www.bgmi.it/?a=showproduct&b=2

...ámbár nekem így kissé élettelen...

tehtube Creative Commons License 2011.07.10 0 0 13543

Itt egy vadiúj videó. Igaz hogy kétkezes "csak", de mestertől.

Számomra érdekes hogy ilyen, egyébként jellegzetes hangzást még csak megközelítőleg sem hallottam vissza klóntól.

http://www.youtube.com/watch?v=-yaLwfTfgXM&feature=player_embedded#at=69

B3/ 2×2 lezli 1-1 kimikrofonozással. 26.mp.

tehtube Creative Commons License 2011.07.10 0 0 13542

Szia. Teljesen igazad van, elnézést kérek. Mikor ezt írtam, kifejezetten a jazz, 3 manuálos Jimmy Smith-féle játék lebegett a szemem előtt.

Szinte folyamatosan olyat hallgatok, arra értettem.

Előzmény: cpthubb (13541)
cpthubb Creative Commons License 2011.07.10 0 0 13541

Üdv mindenkinek!

Valószinűleg nem fogom sohasem megtudni (megtanulni?) a "rendes" orgonálást, mivel nem vagyok  B-3- as  tulajdodndos  és már nem is valószínű, hogy az leszek.

De, a 70'-es évek óta többféle tranzisztoros, majd digitális orgonám volt, és zenekari gyakorlatban és néha szólóban is, azt hiszem nem okoztam túl nagy csalódást a megszólalásban. Nekem a maximum ami megadatott a XK-1-es, egy Solton(814-Hammond erősítővel) leslie-vel, vagy a hely függvényébed egy RT-20-as rotati effektel, én megtaláltam azt a hangzast, ami nekem tetszetős (és a közönségnek is) és igen sok örömet ad a társas zenéles.

Csak ezt szerettem volna megosztani, tekinettel arra, hogy más zenésztársak is hasonló lehetőségekkel rendelkeznek.

Tisztelettel: Gy.

Előzmény: tehtube (13535)
ham_peet Creative Commons License 2011.07.10 0 0 13540

üdv!

az az összehasonlítás nem is igazán "helyes" , mert ez egy régi CV modell az eredeti elektronikájával , egy 760, valszeg még orilginál tranyós leslievel. )az én orgonámnak is ilyen "bele" volt, és nagyon messze volt a hangja a b3-tól. (most már b3:-)

Így a "B3-klón" hangját a csávó  nem a B3-sonddal veti össze.

pet

Előzmény: szimizso1 (13539)
szimizso1 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 13539

Szia!

Elég meggyőző volt a klón felvétele, de!... miért nem játszotta rögtön ugyan azt a C3-as orgonán? A másik észrevételem, hogy miért nem veszik figyelembe az eredeti Hammond billentyűkhöz kirendelt hanggenerátorok kiosztását a programozók? (bizonyos drawbar beállításoknál, ugyan az a hanggenerátor, akár többször is megszólal) Ettől lesz egy hang erősebb, vagy gyengébb -vékonyabb- hangú. Szóval amig ezzel nem tudnak zöld ágra vergődni a programozók, addig tehtube samplere szinte verhetetlen szerintem. A lezli szimuláció is ízlés dolga. Lehet egy lezlit is rosszul mikrofonozni...:-)

Előzmény: djuice (13538)
djuice Creative Commons License 2011.07.09 0 0 13538

Szerintem túl nagy baja nem lesz az új SK-knak azért, de most belebotlottam egy Tehtube bankhoz hasonló dologba is! A net ajándékait és ezeknek a ma fillérbe kerülő, régen méregdrága sampler/workstationök kombinációit remekül ki lehet használni!

Előzmény: tehtube (13537)
tehtube Creative Commons License 2011.07.09 0 0 13537

Sajnos nem. Állítgattam én már mindenféle klónt több kevesebb eredménnyel. Az állítgatásnak azért meglett az eredménye. Javult a hang. De egy igazinál az a lényeg hogy nem kell állítani semmit. Be kell kapcsolni és mehet! Nemszólva a játék felületéről, ami szintén inspirálja a muzsikust.

Előzmény: djuice (13536)
djuice Creative Commons License 2011.07.08 0 0 13536

Lehet, itt is mint mindenen (pl. C1, C2) csak beállítás kérdése a jó hang. Szerintem 2x ugyanarról az eredeti B3-ról is lehet 2 féle hangképet felvenni, ami vaktesztben már nem önmagát mutatná. Mellesleg nem 1x volt már róla szó hogy ezek a youtube anyagok nem a minőségi hangzás zászlóvivői, sőt a felvételi láncról is kéne valamit tudni. pl. ha ugyanarra a lacira volna az SK2 is kötve, ua. mikrofonokkal és beállítással fölvéve, talán akkor lehetne A-B tesztről szólni, de szerintem ennek promóciós célja volt, nem A-B teszt.

Mindenesetre ebből a felvételből és a korábbiakból is szerintem leszűrendő, ez az orgona klón szól legközelebb az igazihoz, mind VK7/8-at, mind Nord C1/2-t megelőzve, nembeszélve a korábbi digit hammond-suzukikról.

Ellenben ma tudtam meg KarnEvil kartástól, hogy a Kurzweilnél van egy csóka, aki meredekben ráállt a KB3 orgonamodellezés tökéletesítésére, ami KE. szerint jelentőset fejlódött a laci modellezésben is, és nem utolsó sorban ez a gyártó, aki a korábbiakhoz képest drasztikusan ejtette a hangszerei árát, ráadásul tárt karokkal fogadják a userek megvalósítandó ötleteit, többekközt így már KE. barátunk is aktív kapcsolatban áll a fejlesztővel mail szinten, aki folyamatosan küldi neki az új frissítéseket és kéri ki véleményét! Ehhez a "fórumközösséghez" pedig bárki csatlakozhat akár innen is! (mellesleg a Kurzweil szinti téren sem utolsó gyártó...) Persze ez bármennyire annak tűnik, nem reklám akart lenni, csak jelzés, van gyártó, aki még komolyan veszi a felhasználóit!

Előzmény: tehtube (13535)
tehtube Creative Commons License 2011.07.08 0 0 13535

Igen. gyakorlatilag júniusban jött (jön?) ki. Könnyű, nagyon sokoldalú kiegészítéssel és elfogadható árazással.

Itt egy muris kép. Azért mellékelem, mert azt hittem, a motoros/road kinézetű fószer B3-mal bírkózik.

De nem, az egy A modell mint az enyém! Csak nem látom hogy B3-asítva lenne.

Reklám ide-oda, nincs túl sok illúzióm hogy a hangzás szépségében, dinamikában az Emu sampleremmel versenyre kelljen.

Ezek a klónok azért becsapósak. Ha valaki tud már játszani, valahogy imitálhatja vele a korábbi orgonálását, de ilyenen a rendes játékot szerintem lehetetlen elsajátítani. Ahogy rendes zongoraiskolában sincs digitális zongora.

Előzmény: rasikahammond (13534)
rasikahammond Creative Commons License 2011.07.06 0 0 13534

Újabb hammond-klón?

Előzmény: tehtube (13533)
tehtube Creative Commons License 2011.07.06 0 0 13533

Újabb Hammond SK2 demó old school stílusban ezúttal a szomszédból, T.C. Pfeiler által. Ritkán látni.

Amennyivel az elején jobban szól az igazi B3-asa!!!

tehtube Creative Commons License 2011.07.05 0 0 13532

Bánhatják bizony. Pl. kihagyták az orgonádon főműsoridőben játszó legendát:

Viszont örültem hogy sokan meg nem hagyták ki!

Előzmény: jon lord (13531)
jon lord Creative Commons License 2011.07.05 0 0 13531

Azt hittem Te kaptál ilyen szép trotát szülinapra vagy ilyesmi... ;-)

Most, hogy vissza halgattam a felvételed a Kéknysziról, valóvban határozott az orgonád hangja. Jó kezekben volt.

Bánhatják azok akik nem tudtak eljönni paksra.

Előzmény: tehtube (13530)
tehtube Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13530

Amit képen mutatok, az nem mind az enyém. Pl. a torta sem :-)

Előzmény: djuice (13527)
tehtube Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13529

Jól.

Ez az A-B3-asom az egyik 142-es lezlimmel. És gondolom, hallani is hogy hogy?

Nem voltam oda a hangjáért, de most beleszerettem.

Qqberci csodát tett! :-)

(oszcilloszkóp, kiskalapács, páka, spray... és egy jól megválasztott görbe)

Előzmény: rasikahammond (13525)
djuice Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13528

off: sorstársak! aki használ közületek Reason szoftot, keressen már meg emailben! köszi!

djuice Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13527

Csak nem vettél egy elektrot? :)

Előzmény: tehtube (13523)
Qqberci Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13526

Az "A" lett "megfésülve" múlt héten...

Előzmény: rasikahammond (13525)
rasikahammond Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13525

Jól látom, h ez az A modelled?

Előzmény: tehtube (13524)
tehtube Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13524

A nagyszemű előtt két számmal ez a két szám volt:

Előzmény: tehtube (13520)
tehtube Creative Commons License 2011.07.04 0 0 13523

Volt a mezőben még 2 kép. Nomégecce':

Előzmény: tehtube (13522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!