Keresés

Részletes keresés

HáBé Creative Commons License 2009.08.17 0 0 397

Pálinkásat!

... én már csak azt kérdezném meg félve és bátortalan', hogy él-e olyan ember a Földön, aki látta már forgalomban az LMG-085...100-as tartományba eső járgányok bármelyikét?

HB

Előzmény: ltnine2 (396)
ltnine2 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 396
Pár dolgot írnék csak, alapjában véve jókat írtál:)

-Tényleg lassú az átlagtempó, én ezt akkor vettem észre, amikor Dél-Franciaországból jöttem haza... Ott nagyon dinamikusan, jóval nagyobb átlagsebességgel vezettek az emberek.

-Lámpákkal tényleg nagy baj van. Melyik cég/cégek felelősek a beállításukért?

-Új megállók: Cáfolom, hogy 10 centis különbségek lennének.... És kerül majd asztfalt a díszburkolat és az út közé. Nézd meg pl a Veres Péter utcán, Hétvezéren, Pósa utcán, meg a Csokonai színház oldalában a Kossuth utcán.
Egyébként azért állnak sokáig munka nélkül a megállók, mert a kötési időt meg kell várni.

-Menetrendel tényleg problémák vannak, jobban ellenőrizni kellene a sofőröket.

-Sztem nem a józsai járatok miatt alakulnak ki összefüggő buszsorok, mert előtte a
28-as járt 8 percenként tanítási időszak csúcsidejében, a józsaiak meg 6-7 percenként fognak járni. Ez nem olyan jelentős különbség szerintem.
Előzmény: Garficicus (395)
Garficicus Creative Commons License 2009.08.16 0 0 395
Az elmúlt 3 hétben kritikus szemszögből megnéztem mindazt ami Debrecennel kapcsolatos. Ime:
Sajnálattal tapasztaltam, hogy a debreceniek többsége még mindig nem tanult meg autót vezetni és közlekedni. Az 50 helyett általános a 30-as tempó, az index mellőzése, kressz ismeretének hiánya, udvariatlanság, és megannyi két ismeretlenes egyenletnek az eredménye szerintem a sok baleset, illetve két autósnak én is megmutattam a fővárosi virtust, így a Kenéziben gipsz lett a jutalmuk, mivel csak a rutinomnak volt köszönhető hogy nincs 15 darabban az autóm. (BALU NE RÖHÖGJ!)

A városban több helyen felújítások, csatornaépítések zajlanak, ám udvariasságnak egyszerűen még a jelét sem tapasztaltam, ahol erre a félpályás útzár miatt szükség lenne. Mennek mint a birkák!

A lámpák beállítása kritikán aluli: egy vasárnapi nap az autóbuszállomástól- széchenyi-Piacz-Szent Anna - Sumen utcáig a megengedett 50-es tempóval sem lehet elérni a lámpákat, mindenhol 90 másodpercet kell várni a következő zöldre! Könyörgöm mire??? Legalább kapcsolnák ki, ha nincs egyáltalán forgalom!

Diószegi-Borzán Gáspár utcák kereszteződésében kint van ugyan a STOP tábla, de ezzel nem lehet orvosolni azt, hogy csúcsban mivel nincs a Diószegiről jobbra kanyarodó sáv, ezért a 49-es busz sem tud kiállni a megállóból és a sor vége a Totál kútnál van. Bravó! Körforgalom vagy kanyarodó sáv kellene sűrgősen. Arról már nem beszélve, hogy a Diószegi külső szakaszán két egymással szembejövő Civisbusz csak úgy fér el, ha az egyik lehúzódik a megállóba.

41Y menetrendjét sikeresen kitalálták, szegény buszvezetők a semmi közepén a gázcseretelepnél szaunáznak, és végzik el a dolgukat. Vagy a nyomdáig kellett volna kivinni , vagy átmenetileg szüneteltetni a járatot, mert így sok értelme nincs.

Nyíl utcai csatorna építés miatt 30-as tábla van és kétirányú a forgalom. Valahogy nem fér a fejembe, hogy miért nem egyirányúsítják az egészet, amíg tart a építkezés? Két szélesebb jármű alig fér el egymás mellett.

Az újonnan kialakított megállók aljzatát olyan jól sikerült az építőknek megcsinálni, hogy közel 10 cm a különbség az aszfaltút és a megálló kövezete között, persze utóbbinak javára! Tévhitt, hogy itt még aszfaltozni is fognak, marad a futóműbeállítás 20-nál nagyobb tempónál!

Szép és jó, hogy van klíma a buszokban, de a kondenz-vízet nem menetközben kellene kilocsolni az utakra. Minimum 4 csuklós engedte a vizet!

A DKV különösen fogadkozott a menetrend betartása miatt. Ennek ellenére a 41-es és 41Y (esti járatai) rendszerint jóval hamarabb indult el a Vincellér utcáról!

"Kedves DKV-s sofőrök" rájöttek arra, hogy a Civisbuszokban lévő biztosítéktáblából az "AD BLUE" adalék biztosíték kivételével azonnal leszabályoz a busz, és vihetik a szerelőknek, hogy nem megy, javítsák meg, mert dolgozni nem akar egyik sem. Szegény szerelők, meg szívnak mint a torkosborz a hülye dolgozni nem akaró egyének miatt, mire rájönnek, hogy itt megint a buszvezető a ludas. Sajnos a szolgáltató még mindig nem gyűjtötte be a négyszögletű kulcsokat, amivel ez nyitható.

Rendben van, hogy a Kishegyesi úton állandóan filmet forgatnak a krampuszok, de könyörgöm a 2x2 sávos főúton miért kell minden balfasznak egymás mellett menni 30-cal, úgy hogy még meg sem lehet előzni őket? Aki nem ismerné, jobbratartás van a kresszben!

Széchenyi utca felújítása kapcsán nem tudom ki volt az az ökör, aki a buszsávot kitalálta úgy, hogy akkor engedi ki a buszt a megállóból amikor a Kossuth utcából ömlik a forgalom, és pont a forgalom elé. Továbbá a józsai buszok a belvárosba behozatala csak annyit eredményez csúcsban, hogy egymás után megy egy egy busz karaván. Mivel a zöldjelzés igen rövid, ezért a Kossuth utca olyan mint egy buszfolyam sokszor. Szóval lehet, hogy utasoldalról jó, hogy Józsáról a belvárosig mehet az ember, de milyen áron? Ezért? Valahogy nem sikerült a kivitelezés!

Hát röviden ennyi! Szerintem nem ártana átgondolni pár dolgot forgalom szervezés terén. Mielőtt a fent leírtakat elkezdi bárki is ökör módjára kritizálni, az üljön be egy autóba és menjen 500 km-t 3 hét alatt Debrecenben!!!! Én megtettem...
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 394
Igen, érthető volt.
de azért ő nem igy irta, ne túlozzunk ;)
Előzmény: HáBé (392)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 393
Háth már bocs... csak mondtam, én értettem.. XD
Előzmény: Törölt nick (391)
HáBé Creative Commons License 2009.08.12 0 0 392
Xia, joh, h írc :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Azabusz mávót kin, merén láttam :))))))))))))))
Ugye érthető vok?
http://balint.cyberhungary.net/fg/fg1452/html/kep312.htm
-----------------------------
Utóiratként egy "öreges", turcsiorrú szmájli:
:o)
Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 391

Annak, aki ismeri a "tini szlenget". Már pedig HáBé nem kezdő a pályán, erről bárki meggyőződhet, ami megnézi a honlapját.

Javítva:

Ez a mondat a magyar nyelv szerint értelmezhetetlen.

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 390
Szerintem érhető volt....
már megvan a kép, a busz nem volt még kint ..
ebbe mit nem lehet érteni?
Előzmény: HáBé (389)
HáBé Creative Commons License 2009.08.11 0 0 389
Ez a mondat magyarul értelmezhetetlen.
Kérlek, fogalmazz úgy legalább, mint egy alsó tagozatos!
Előzmény: JUV-053 (388)
JUV-053 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 388
Már megvan még nem volt kint.
Előzmény: HáBé (387)
HáBé Creative Commons License 2009.08.11 0 0 387

Pálinkásat!

Minden témába vágó weboldalt megtekintettél már?

HB

Előzmény: JUV-053 (385)
JUV-053 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 386
Vagyis ezt lehet, hogy csak én tudom így.
Előzmény: JUV-053 (385)
JUV-053 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 385
Már volt kint és csak arról nem találtam fotót.
Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.11 0 0 384
:D azé jol körülirtad a tipust :D
nekem nincs róla képem :S 118, 120, 121 :D ezekről van, de 119-ről nincs :D
volt már kint?
Előzmény: JUV-053 (383)
JUV-053 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 383

Üdv!

Valaki az LMG-119-es Cívis 18-ról (7700A) tudna fotót feltölteni a belsejéröl hátáról oldalairól?

Elöre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.10 0 0 382
Csak úgy... remélem azét tetszik valakinek :D

Majd lesz civis18 is.. xD

az utastájékoztatók királya (a szarban ) :D
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 381
Talán így is jó lesz :D amúgy, 2002-es menetrend :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 380
Egy kis érdekesség- nem is olyan régen volt :)
Bocsi mindenkitől, csak igy tudtam feltenni, word ben csináltam.. :D
32 autóbusz
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 379
ahh, értem, :) köszi a bőséges válaszokat :D
I-shift Creative Commons License 2009.08.08 0 0 378
Ezt szívja be az utcáról...befúváskor "fennakad" a szűrőn...
Előzmény: Törölt nick (374)
**BPO-700** Creative Commons License 2009.08.08 0 0 377
Az emberek tisztasága vagy az utcai légszennyezettség nyoma. Kettő közül valamelyik...
Előzmény: gategard (376)
gategard Creative Commons License 2009.08.08 0 0 376
mert ott szívja be a levegőt és a kosz & dzsuva odaragad
Előzmény: Törölt nick (374)
balazs2008 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 375
El tudnád küldeni nekem azt az oldalt a júliusi számból, amely ezzel foglalkozik. Meg akartam venni a júliusi számot, de már csak az augusztusit lehetett kapni. Előre is köszi!
Előzmény: Törölt nick (373)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 374
Ez miért, vagy mitől van? Cívis 12 belül, fent...

miért kezd feketedni?:S
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 373
A WUMM modellnél lehet kapni Cívis18 modelt. A Júliusi Indóházban volt benne.
Előzmény: balazs2008 (368)
balazs2008 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 372
Gratulálok a DERKE-nek az újabb színvonalas anyag elkészítéséhez! Nagyon magas színvonalon dolgozták ki, hogy a Virágkarnevál ideje alatt melyik busz merre lenne alkalmas elterelve. És íme a link:

Virágkarneváli elterelések (javaslat-DERKE)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 371
Egy jó hír: az LMG:128(?) belső kijelzői most már reklám mentesek, csak a térképen villog, hogy hol tart a busz, ami meg szerintem praktikus :)
amúgy, 28.-án jött ki a telepről, addig nem volt benne utastájékoztató ... valószínűleg ezért nincs reklám :)
hajdubus Creative Commons License 2009.07.31 0 0 370
Nem kötelező, hacsak szerződés nem szó emellett, ami viszont igen valószínű.
De egyébként is komoly presztízsvesztést jelentene mindkét cégnek az elválás a történtek után.
Előzmény: LoLkA (366)
Chapadj Creative Commons License 2009.07.30 0 0 369
Akkor mire vették igénybe a pályázati pénzt? Ennyi erővel vehetett volna DKV 3db nyomtatót és 1000db A4-es lapot. Ugyanott lennénk (csak olcsóbban ki jött volna a dolog)...
Előzmény: LoLkA (363)
balazs2008 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 368
Az elektromos busz sajtotajekoztatojan Kosa es Kossa elott volt egy szolo es egy csuklos Civisbusz makett.

http://media.haon.hu/pubs/Bildserie/_j_elektromos_buszok_lesznek_Debrecenben/Bildseite15.shtml

Nem mondom, hogy a Civisbuszok a kedvenceim, de szivesen vennek egy ilyet. Szerintetek lehet most vagy kesobb ilyet kapni valahol?

(Berlinben is lehet mindenfele berlini tomegkozlekedesi eszkozt kapni makettben. Mondjuk az egy kicsit nagyobb varos Debrecennel :) )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!