A gyári hangzás nem jó. A fejegység csapnivaló. Nálam volt egy csere egy Pio DEH-P4500R-re (ennek most kb. a 6x00 sorozat felel meg), egy "kis" EQ, kárpitzörgés csillapítás és egy kicsi mélyláda építése után viszont kimondottan kultúráltan (és ha kell, akár hangosan is) szól. Ha esetleg érdekel, itt vannak a részletek:
A tesztek szerint az 1,6-osat érdemes venni, mert az 1,8-as nem megy annyival jobban, mint amennyivel többet fogyaszt és amennyival nagyobb a hengerűrtartalma.
Olvasd el a Lacetti tesztjeit a TotalCar-on!
Üdv!
Hm..., lehet...
Szv és tapasztalásom szerint a 4 hónapos 1.8-as Laci sem fogyaszt /nálam/ többet, mint a 6 éves, 1.6-os Lajos...
Eleddig 10/100 fölé egyik géppel sem tudtam menni [cca: 50-50 %-ban város és kívül, plussz a légkondi], ámbátor talán az egyedi stilusú, s a lehetőségek adta kiló40 [a megtett útak 30 %-a], tán nem annyira megszokott -nyögdíjasnak mégsem mondható- tempó számít ezeknél a gépeknél :)).
S nem csak emiatt csudálkozom, a különböző fórumokon tapasztalt 10 lityi feletti megjegyzéseken...
Tökéletesen igazad van. Mivel azt nem írtam le, hogy nem hi-fi berendezésnek akarom használni a közlekedési eszközt, te elindultál egy rossz irányba. Én sem szeretem a bömbölös autósokat de az jó dolog ha valamilyen zene tökéletesen szól egy autóban. Akár halkan is. El tudok képzelni egy középutat a zenehallgatásban de az szóljon jól, szépen, tisztán. Hát ennyi. Azért köszi a figyelmeztetést, mindig szem elött fogom tartani.
A gyári 6 hangszóró csak halkan szól szépen. Ha szereted a hangos zenét, a dübörgő basszust, akkor cserélj. Az rezgéselnyelő lapok beszerelésén is gondolkozz, mert a hangos zenétől rezonál a kárpit! Én is ezt fontolgatom.
Az érdekelne, hogy milyen a gyári hangzás az autóban?
Azt tervezem, hogy kiszerelem a 10-s hangszórókat a Suzukiból és átrakom a Lacettibe. Jó-e egyáltalán ez a méret? Javul-e a zene minősége vagy a gyári is jó? Az idő sűrget siessetek a válasszal. Előre is köszi.
nekem 1.8 CDX-em van ... fogyasztása miatt azomban nagyon el vagyok keskenyedve
Ha megnézed a három motor adatait láthatod, hogy az 1,6-os a leggazdaságosabb.
A tesztek szerint az 1,6-osat érdemes venni, mert az 1,8-as nem megy annyival jobban, mint amennyivel többet fogyaszt és amennyival nagyobb a hengerűrtartalma.
Próbáltam az 1.6-ot is, de valahogy többet vártam tőle nyomatékban.
A fogyasztása miatt azomban nagyon el vagyok keskenyedve, mert én a városon keresztül autózom vele naponta 2x és bizony 9,5 10 liter között mozog. Elötte egy 1.3 Lanos-om volt az 8,5-9 /100 km nél állt meg, de télen egy kicsit még többet.
A Lacettivel nagyon meg vagyok elégedve jó a nyomatéka (a Lanos után) :)
Megy mint a kisangyal, de ha lenne benne fogyasztásmérő az nagyon jó lenne. úgy tudom nem rendelhető hozzá.
A digi klíma miatt (bár nem sokat használom, főleg hogy tél van) nem érzek teljesítménycsökkenést. Mennyit eszik nyárom klímával nálatok?
Arra nam gondoltatok hogy ha minden kocsiban a 90 elött 2mm-el áll a mutató, akkor ennek ez az üzemi hőmérséklete? Vagy csak az az üzemi, ahol vonal van? :-)
Hát nem! Az első, még adagolós Iveco-mon 85 volt az üzemi, az új Common Rail rendszerűn már 90. A müszer ugyan az volt, nem festettek oda egy csikot, hogy lássa a polgár hol áll a hómérséklet.
GPS témában laikus vagyok, nem kérdőjelezem meg a pontosságát, inkább azt, hogy más kocsiban mit mutat, és hogy a gyári gumival történt e a mérés.
A DIN inkább lenne: Deutsche Industrie-Norm (Német Ipari Norma).
ODO az odometer-ből jön, (h)odosz görögül egyébként utat jelent, a meter pedeg mérést, s annyit tesz: útmérő vagy útmérés vagy távolságmérő. (Amúgy benne van egy átlagos angol szótárban, lévén görög eredetű angol szó.)
Miért irtátok többen hogy óra szerint x km/h tisztán x-10 km/h?
Mit tudtok amit én nem?
Annyit csalna az óra?
Nem akarom elhinni. A mai világban már csak be tudnak kalibrálni egy órát nem?
Egy trafis rendőr ismerős szerint a Feliciájuk amikor mobilban mér, méri magát, és ahhoz minket. Állitólag a Felicia 125-nél megállt. Ezt sem hiszem, csak érdekesség képpen leirtam.
a duda hangja monnyon le! Én ennél öblösebbet és tekintélyt parancsolóbbat és paraszt autóstársat jobban rendreutasítót vártam volna el
Fura figura lehetsz, a szeretet napjaiban pláne markánsan hangzik az igényed. Biztosan hallgattad már a duda hangját a kocsin kívül állva is, miközben egy családtagod nyomta azt, esetleg mindkét hüvelykujjával sokkolóan morzézva rajta egyszerre. Ha szerinted ez egy parasztnak nem elég, vegyél hozzá tülöksprayt. :-))
Korábban DIN volt odaírva, mert ha német a műszer, akkor az a normális (Das Ist Normal). Az ODO biztos, hogy angol kifejezés rövidítése, de már elfelejtettem, hogy pontosan milyen szavakat takar, mindenesetre már tizenhét éve tudom (amióta a biciklimen a CatEye km-órát használom), hogy az üzembe helyezéstől számítottan megtett összes km-t jelzi. Ez az az érték, amit nem lehet törölni.
Ehez a gumi teszthez annyit füznék, hogy az én gyári kumho-mrol 3-an alkottak véleményt, aki lehet hogy az országos importör, és családja voltak. :))
De valószinü, hogy aki ilyen gumit dicsér,az még nem vezetett Bridgestone Potenza-val szerelt kocsit. Amivel a TotalCar-ban is tesztelték azt a bordó Daewoo Lacetti-t amit annyira dicsértek, legalább is a futómüvét.
A haveromnak is jó a gyári gumi, 3000 fölé nem pörgeti a kocsit, 120 km/h volt a csúcs egyenesben. Erre egy diagonál is megteszi, 1980-ból.
Ezzel azt mondanám hogy akkor mutatkozik meg a külömbség, ha betámasztod a verdát egy kanyarba, ugy igazán, aztán a másik gumival is. Ajánlom a Kumhot elsőnek, mert ha a bridgestone-al kezd az ember, nagy kapkodás lesz a kumho-nál.
Az olajról meg annyit, hogy 11000km -nél, -5 fokban, lecsöppen a nivópálcáról. Akkor mit csinál 85 fokos üzemin? És miért van a kocsinak olyan szelep hangja, mint egy kulturált közös nyomócsöves dieselnek?
Ennyire ne legyetek fanatikusak, jó autót vattünk, de többek között ezért volt olcsó.
4 gyári gumiért kapnál 1 komolyat,max 2 gyári michelint, vagy continental-t. És kb a 4L olaj is meg van 1 árán. Amit a kamionba öntök, 16.000,-ft a 4L. Shell Rimula ultra.
Ezt a kerskedő, és a szerelő is vázolta bár burkoltan. :(
A tesztek... :-) A Hankook-ot nem ismerem (őszintén szólva ha rajtam múlik nem is fogom megismerni), de találtam én a Kumhoról is olyan tesztet, ahol az élmezőnyben végzett. De ez a gumi akkor is szar. Egy 195/55-östől én nem azt várom, hogy imbolyogjon az úton, hanem keményen tapadjon az aszfaltra. A Mitsun 175/70 virslik voltak, de mindegyik gumi, ami valaha rajta volt (gyári Semperit, Michelin Classic (na ez még egy mekkora szar gumi a márka ellenére), Good Year UG4, Bridgestone Blizzak LM18 - ez utóbbi kettő téli) normálisabban viselkedett, mint a Kumho Powermax. De a téli Michelin Alpinok is fényévekkel emelik az autó úttartását.
Itt a totalcaron is két teszt van, egy bemutató Karottától és egy teszt Winklertől, Karottánál a tesztautóra Bridgestone Potenzákat raktak, érdekes módon egy rossz szava nem volt a futóműre, míg Winkler már koreai gumist kapott, nem is volt túl jó a véleménye.
Pár napja voltam első éves szervizen, ott említettem is, hogy egy értelmes extra lenne, ha +50 rugóért normális gumikkal lehetne kérni az autót. Mert ezeket a szarokat eladni nem lehet (legfeljebb csak jelképes összegért), ahhoz meg túl drága egy garnitúra 195/55-ös, hogy pár kilométeresen az ember "csak úgy" kidobja. A szervizes is maximálisan egyetértett velem.
Btw. beszélgettünk másról is, a szervizes azt mondta, ha az autó rendesen karban van tartva, akkor megbízható darab, nem lesz vele gond. Opel olajat töltöttek bele, mondván, hogy az Opel eszi, de ez nem. :-) A "horrorisztikus" fogyasztás normális, ez mind ilyen.