Keresés

Részletes keresés

LittleBig2 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 13583

És hogy miért nem volt ott az orgona?

Na ezért:

Alakul a c3 box :)

Előzmény: tehtube (13582)
tehtube Creative Commons License 2011.07.22 0 0 13582

Be kellett tegyem a ráadás blokkot, mert magyar emberektől ilyet még nem hallottam:

Előzmény: tehtube (13581)
tehtube Creative Commons License 2011.07.22 0 0 13581

És meg is volt a koncert. Mondhatni több szempontból rendhagyó.

1. Andy Hefler nagyon jót énekelt. Tisztán, erősen. Énekesektől szokatlan feszességgel. Brandon Mezzelo is nagyon jó ha a csapattal fúj.

2. Ezen a helyen sem lépett föl még a Kéknyúl. Azért Mika Tivadar a hely neve, mert az van a ház falára írva a bejárat fölött.

3. A harmadik, a ráadás blokkban elszabadultak az indulatok, hatalmasat zúztak felszabadultan a srácok. A zsűri elöl beindult. Ezt eddig hiányoltam.

3+1. Végül technikai okok miatt nem a szokásos B3-on fogta össze a produkciót Matyóóó, hoztam egy szellősebb kivitelűt.

Az természetes hogy a zigazi a zigazi.

Csak egy fényképet készítettem a végén, helyette minden hangot mozgóképpel rögzítettem.

Előzmény: LittleBig2 (13579)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 13579
Hello!
Ma este a Kéknyúl trio zenèl Andy Hefler, amerikai enekessel a Mika Tivadarban (Kazinczy u. 47)

Matyooo
mokusmisi Creative Commons License 2011.07.20 0 0 13578

Egy francia barátom érdekes videóra hívta fel a figyelmemet, s gondoltam érdemes megosztani veletek:

A billentyűkön és a Hammond orgonán játszó fiatal hölgy valószínüleg Keith Emerson lánya lehet. Akárki is nagyon színvonalas produkció!

Üdv:

Misi

tehtube Creative Commons License 2011.07.20 0 0 13577

Szép és jó munka, gratulálok. Az összeállítás is egész dögös.

Előzmény: hamnord (13576)
hamnord Creative Commons License 2011.07.20 0 0 13576

Előzmény: hamnord (13575)
hamnord Creative Commons License 2011.07.20 0 0 13575

Ezekröl van szo

Előzmény: tehtube (13574)
tehtube Creative Commons License 2011.07.19 0 0 13574

Még jobb ötlet a kétszer öt oktáv :-)

Előzmény: akapuli (13568)
rasikahammond Creative Commons License 2011.07.19 0 0 13573

Akkor még én nem voltam fenn a fórumon... :)

Van egy másik videó, ahol ugyanezt zongorán játsza a srác, de az sokkal rosszabb.

Előzmény: djuice (13572)
djuice Creative Commons License 2011.07.17 0 0 13572

Ez a csodagyerek már nem is annyira gyerek. :)))

Kb. 3-4 éve linkelve volt már ez a videó ide...

Előzmény: rasikahammond (13570)
LaurensHammond Creative Commons License 2011.07.17 0 0 13571

Koszi az ajanlast! Igen, meg egy darab van belole, es remelem egy Hammond forumos fogja megvenni:-)

Előzmény: tehtube (13561)
rasikahammond Creative Commons License 2011.07.16 0 0 13570

Egy hammondos csodagyerek...?

szimizso1 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 13569

Szia! Innen le tudod tölteni az L100 szervízkönyvét.: http://www.archive.org/details/HammondOrganCo.-L-100ServiceManual

Abban megtalálod majdnem az elején a billentyűnkénti generátor kiosztást, az onnnantól kezdve már nem gyerekjáték az egész művelet!:-)

Sok sikert! Üdv. M.

Ui.: Valahol megvan a tuning változat is, csak elő kell szednem valahonnan.

Előzmény: akapuli (13568)
akapuli Creative Commons License 2011.07.15 0 0 13568

Jó ötlet ez az alsó klaviatúra oktáv eltolás. Hogy lehet ilyet kivitelezni?

Előzmény: okumoto (13566)
ozjo Creative Commons License 2011.07.15 0 0 13567

Kicsit elkésve, de annál nagyobb buzgalommal élvezhettem (-tük) a Keep Floyding koncertet, ahol is "almost famous" topiktársunk keményen nyomta a billentyűket. Ezúton gratulálok neki és a csapatnak a felejthetetlen koncertért!

A Solton lacika a szinpad alá került, ami érdekesség, bár már a fórumon ez régebben ki lett vesézve, én most láttam először ezt a megoldást.

Előzmény: tehtube (13556)
okumoto Creative Commons License 2011.07.14 0 0 13566

édibébi'  

okumoto Creative Commons License 2011.07.14 0 0 13565

Most kell DB5-öt venni! :)) ~1500 euro http://www.thomann.de/de/viscount_db_5_drawbar_organ.htm 

...rákötném a B4-emet a végére, és kész is egy remek 2 manuálos klón/midi kontroller.

tehtube Creative Commons License 2011.07.14 0 0 13564

1971-72 Amikor a Neoton is tudott nagyot Álmodni!

szimizso1 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 13563

Elkezdtem az új leslie, vagy inkább vibratone projektet. Egy sebességes lesz, és a hangfal ugynevezett "back loaded" kialakítású. Ez annnyit tesz, hogy a hangszóró elülső része a hallgató térbe sugároz, és a membrán hátsó fele, egy csatolt üregen keresztül hajt meg egy tölcsért, illetve itt kettőt. Érdekes kísérlet lesz, mert az elülső rész elé kerül majd a polisztirol dob, és a magas tölcsérek pedig fixen állnak majd a doboz két oldalán. Annyiból off, hogy ez a hangfal a Rhodes zongorához készül, de univerzálisan majd gitárhoz is, vagy más hangszerhez is lehet használni effektként.

Ui.: A polisztirol dobot tehtube Zsolt adományozta. Köszönet érte!

tehtube Creative Commons License 2011.07.13 0 0 13562

Egy újabb videó gyöngyszem: Jimmy Smith - Organ Grinder Swing. 1965, színes videó.

tehtube Creative Commons License 2011.07.13 0 0 13561

Viktornál láttam ezt a lemezt. NAGYON ajánlom! http://victoraudio.hu/hu/node/7890 (3,7Khuf kifejezetten kedvező)

Jackie Davis 4 LP-je 2 CD-n. Hifi Hammond vol.1, Chasing Shadows, Jumpin' Jackie, Most Happy Hammond.

Ő legjobb swing orgonista. Kisujjából rázza ki a bigband-et Hammondon, két társával. (Meg a többi kilencből és lábából :-)

tehtube Creative Commons License 2011.07.13 0 0 13560

Egy apróság, de bárkinek, bármikor szüksége lehet rá.

Volt egy külső vinyóm. Aztán megvakult. A sokezer hammondos hanghordozó bizony nagyon értékes számomra rajta és talán nemcsak nekem.

A legtöbb előadótól majdnem fullos diszkográfiák.

Csak a tégla garanciális cseréje=harakiri. Több tapasztalt sz.g-es szakember bicskája beletörött az elmúlt hónapok folytán.

Ennyi pénzem meg nincs: Kürt kft ~300e, Apostol kft ~ 180e.

Aztán Qqberci ajánlása alapján az ember szinte tizedéért. Ráadásul nem kellett menteni, egyszerűen megcsinálta a vinyót, mintha el sem romlott volna. Mostmár persze azért duplán van minden :-)

djuice Creative Commons License 2011.07.13 0 0 13559

Ezzel kicsit vitatoznék, hogy "nem áll rá nagy cég a dologra".

Roland, Korg, Clavia, Hammond-Suzuki, Voce... Egyik sem olyan kezdő és kis cég, mint mondjuk a VB3-at tervező "manufaktúra", vagy ott volt a Native Instruments a B4-el. Ők is jelentéktelen cég voltak a fentiekhez képest és mindegyik a fizikai modellezés szintjén csinált jobb-rosszabb klónokat.

De mást, mondok: EMU A legnagyobb név a sampling alapú modellezésben, és meg lehet nézni a régebbi cuccait (pl. Vintage Keys modul) amiben nagyon nem orgonista szemszögből volt közelítve a "klónozás" (A B3 moduluk már azért más kicsit!)

Szóval szerintem a legnagyobb hiányosság, hogy mindenhol marketingesek vannak és ők kitalálják, nosza csináljunk orgona klónt, hátha enni fogja a piac (ugye kezdetben ez kihívás is volt a 100 mázsás szörny kiváltására, ha már minden digitalizált úgyis).

Amennyire olvashattuk, a Clavia elég komolyan gondolta a modellezést, mégsem mondható hogy maradandót alkottak, persze ebben az is benne van, ha elsőre megcsinálnák a tutit, 5 év múlva mit adnának el, ui. ma nincs olyan amit 40-50 évre terveznek, de még csak 10-re sem!

Egy szó mint száz, ha Tube vagy hasonlóan más nem veszi saját kézbe a minőséget leginkább közelítő úton a gyeplőt, meg kell elégedni a nagyok termékeivel. Viszont az is el lett már mondva, hogy sima szinusz generátort valódi lacira kötve is megelevenedik a "hang" tehát az oroszlánrész a klón fejlesztéseknél nem is nagyrészt a TG-ben lapul, hanem a laci modellben és legtöbbük ott vérzik el mint tudjuk.

(Az valóban igaz hogy a szinusz jelnek nincs felharmónikusa hisz ebből épül fel a hang, mint az anyag az atomokból, de az orgonánál ritkán szól sima szinusz, a többi meg már mind felharmónikus! Valamint amitől legjellegzetesebbnek van titulálva az mellette még zajt és torzítást is takar, ami megintcsak nem tiszta szinusz. ) :)

Előzmény: almost famous (13551)
Qqberci Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13558

És orosz programozók már x éve megoldották

Meg az amerikaiak is... Meg a magyarok is... A "brute force" törések grafikus kártyákon mennek.

A probléma a key click-nél kezdődik: nem határozható meg, hogy az alaphang mely pillanatában záródik a kontaktus, de akkor a felhangok fázishelyzetének is megfelelőnek (úgy, mind a mechanika által rögzített) kell lennie...

Előzmény: almost famous (13555)
tehtube Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13557
tehtube Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13556

Holnap a Városligeti Sörsátorban Keep Floyding koncert, ahol almost famous orgonál, meg egyéb hangokat szólaltat meg billentyűn.

Vagyis Pink Floydot lehet kíváló előadásban ingyenesen hallgatni kellemes körülmények között. És hallgatni arany! :-)

A Youtube-on van anyag, kár tovább ragozni...

almost famous Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13555

Viszont a lebegőpontos számításoknál már sok 10 GigaFLOPS-okról beszélünk....

És orosz programozók már x éve megoldották, hogy tetszőleges számítási feladatra tudod használni az nVidia videókártyákat.

Kezd off lenni, a lényeg, hogy NEM a számítási teljesítménnyel van a gond szerintem.

Előzmény: Qqberci (13554)
Qqberci Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13554

csak a grafikai része legalább 200millió bit/sec

A 200 Mbit/sec átviteli teljesítmény már 40 éve sem volt probléma, 20 éve meg már PC-n sem. A gond ott kezdõdik, hogy azokat a biteket ki is kell számolni, ezt meg jobbára a videokártya csinálja. A játékra optimalizált gépeknél a videokártya számítási teljesítmény sokszorosan felülmúlhatja az alapgépét...

Az persze tényleg belejátszi, hogy nincs ebben akkora üzlet, hogy érdemes legyen komoly energiákat belefektetni...

Előzmény: szimizso1 (13549)
tehtube Creative Commons License 2011.07.12 0 0 13553

Papamaci sok felvételt tett közzé a youtube-on a szombathelyi Dr Lonnie Smith koncertről. Pl:

Sajnos itt is hallani hogy a kihangosítás kívánnivalót hagyott maga után.

OFF. figyelembe ajánlanám ebben az elvetemült dobszólót is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!