Az az empirikus tény, hogy próbálod hiteltelenné az Eurtostat adatait, mert -úgymond- az I. kormány idejében még nem voltunk tagok.
Ez a sunyi kis kísérlet az adatok hiteltelenítésére egyszerűen pártpropaganda. Az Eurostat adatai abból az időszakból is valósak, valamint azonos metodika alapján készülnek anyagaik.
Nyilván hozol egy hasonlót péel a 2013 évi hiányszámok alakulásáról is... :)))))
Tudod, amikor a szomcsik az "elnyúltnyolcévvalatt" akárcsak egyszer is módosítottak a ktgvetési törvényen, akkor itt rikítozott minden fidesznyik, hogy megbukott a ktgvetés és ezzel a kormány is...
Mameg évi átlag 5 ktgvetésitörvénymódosítás meg sem kottyan... :))))
Évi hányszoros utólagos korrekció? És hány évre is visszamenőlegesen?
Nos, ez már nem szokás, mert ezzel már vérbe alázták a magyarokat. A csalás már nálunk sem pálya, Csak akkor muszáj, ha a metodika változik.
Volt idő, mikor tényleg ez volt a helyzet, hazudoztunk össze-vissza.
Csak az Eurostat bekeményített. Azóta még magyarhonban sem divat.
Egyébként a CEMi tanulmányában (Külön köszönenet mondtak Oszkó Péternek a segítségért), van ennek is nyoma. De -mint látszik- nem az Orbán kormányok idejéről értekeznek:
Ezeket a kérdéseket ugye magadnak tetted fel? (mert az én eddigi hozzászólásaimban leírtam nem azt, hogy mit gondolok, hanem azt, hogy empírikusan mi volt)
Gondolod az úgy van, hogy az Eurostat nem követeli meg az adatokat az akkori időszakról? Azt nem pofozza ki a magyarokból egyedül, ellenben az összes többi tagországot kötelezi a jelenlegi metodika alapján számolja át és küldje meg számára a kért statisztikai adatokat. Utólagosan is.
Ez alól egyedül a magyarok kivételek, mert ugye a zOrbán!
Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak a pártpropaganda kedvéért?
3 éve nem volt ekkora hiány a januári költségvetésben
Januárban 75,4 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás központi alrendszere - derül ki a nemzetgazdasági tárca tájékoztatójából.
A Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes tájékoztatása szerint januárban 75,4 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás központi alrendszere. Ennél nagyobb mínusz az első hónapban legutóbb 2011-ben volt.
Valóban, akkoriban is volt kipótolnivaló, ami növelte a hiányszázalékot... Csakhogy ez akkor még csekélyke volt. Ami persze egyre növekedett, (az "elmúltnyolcévben/végére lett a gyakorlatilag csúcsmagasságú (évi GDP 2%-nyi) és ami most fordulna csökkenésbe (de már nem fog, mert nyista)... Úgyhogy visszább a bornírt és baromság jelzőkkel... :)))))
Csinálok én ide mindjárt szines-szagos ábrákkal szoci propagandát.
Tetszik az ötlet.:-)
Na, meg is van. Első állítás: a Gyuláék csökkentették az adósságot (igaz amúgy), de a gaz I. Orbán kormány meg felélte a Bokros csomag hozadékát, ezért nőtt az adósság.
A bizonyítás.
Gyuláék alatt csökkent (ilyenkor GDP arányosan számolunk):
A zOrbánék alatt meg nőtt (nominális értéken vesszük figyelembe):
Újdondászokkal nem szoktam értekezni, de akinek inge, vegye magára:
Az a tény, hogy a nominális érték növekszik, az adósságráta pedig csökken úgy, hogy a GDP sem növekszik, egyértelműen a trükközésre utal.
Van az MNB-re vonatkozóan egy klauzula, hogy a bizonyos esetekben az adósság-ráta kiszámításhoz az MNB elnöke állapíthatja meg a számításhoz Forint árfolyamát, eltérve a tényleges árfolyamtól.
Na, ez már a trükközés ékes bizonyítéka.
Nem várok választ, mert az újszülöttek gügyögését sajnos nem értem, tehát falra hányt borsó lenne!
Dolgokat csak úgy lehet összehasonlítani, ha közös a nevező - tehát először közös nevezőre kell hozni az összehasonlítani kívánt dolgokat. Evidens, nem?