Hát nekem is nagyon tetszenek a fodrosok, akartam is belőlük, de most úgy vagyok vele, hogy amik most vannak nem tudom milyen fajták, de nagyon elégedett vagyok velük. Elég szép nagyon és nagyon sokat tojtak, a tarkát tudom hogy landeszi, de hogy a fehérek milyen fajták?
Még annyit akartam írni, hogy nekem a libák teljesen átveszik a vadkacs és a csirke szokásait. Imádnak strandolni, szaladgálnak a szöcskék után, megfogják a lepkét...
Tudom, hogy igaza van de kezdetnek nagyon nehéz megvenni 30 libát, jövőre már mindenképp többet szeretnék. Akartam én most is többet venni de csak ők voltak naposak. A többi pedig 1500-1800 körül mozgott és abból egy vagyon lett volna a 30 db. Ráadásul két kicsi gyerekem van + majdnem 10 ezer tő krizantém palántám. Mondjuk ha nagyobbak lesznek a gyerekek sem lesz jobb mert akkor vissza kell mennem dolgozni...
Jobb lenne ha 10 db tartanál.Nekem régen 234 tojó és 170 gúnárt hizlaltam.Csak jött förike és így nem akartam többet foglalkozni a libáimmal, mint a gyerekemmel!Ha valakinek valami kérdesse lenne akkor csak írjon! Üdv Id.Förike
Azért kérdeztem, hogy keltetted-e mert jövőre én is szeretnék keltetni. Az idén is tettem be tojást (idén vettem a keltetőt, nagyon kezdő vagyok még keltetésben) de egy sem indult be. A tojások szemesek voltak de nem túl frissek vagy nem tudom mi lehetett a probléma. Jó lenne ha valaki, aki már keltetett libát írna ide néhány tanácsot, amire érdemes odafigyelni.
Ma is kiborítottak a libák-kacsák. Nálunk bandáznak az állatok. "2 vadkacsa, 5 liba és 1 csirke van szinte "összenőve". A 2 vadkacsa 3 napja leszökik a patakra, a többi megy vele. Tegnap már a fél rétet elkerítettük, erre reggel etetés után 1/2 órával már pancsikoltak. Eddig csak itt a házunk előtt voltak de délelőtt már elindultak a patakon. Visszahoztuk őket és a lyukat, ahol kibújtak elbarikádoztuk. Megyek ki az előbb, a 2 kacsa és 1 liba már megint strandol. Az eszem megáll, fogalmam sincs hol bújtak ki és azt sem, hogy a 4 liba miért maradt bent.
Apósom tegnap közölte, hogy ha nem 5 liba lenne hanem legalább 30 akkor nem lenne semmi gond.
Képeket még nem nagyon csináltam csak a magyar kacsákról, amikor keltek.
Amiket láttál azokat vettem! Azok csak az enyém! Megyek ma a mamámhoz, ott van apámnak 21 db 2 éves libái!Eddig a tojásokat el adtuk, de most vettünk keltető fogunk kelteni! Voltak kacsáink is! Magyar vadasak is voltak a minden baromfis topicba meg hirdettem és senkinek sem kellett!Mivel túl termelés volt így, gondolhatod hova kerültek!Mára már felszámoltuk a kacsa állományt ezt közösen csináltuk 1 ismerőssel, 6 valamennyi felnőtt kacsa volt!!!Képet tudsz rakni róluk?
förike a DEK-en vagy a baromfison láttam a képet a libáidról, nagyon szépek? Jól emlékszem, hogy fehér magyar libád van? Van másfajta liba is? És kacsa?
Nekem csak 5 libám van, 2 vadkacsa és 2 magyar kacsa. Most van a keltetőben 8 kacsa tojás.
Gépben keltetted a libákat vagy kotlós alatt kelt?
Én azért nem tömném őket, mert annak meg van a technikája!Beszélgettem apukámmal az este!Mesélte hogy ő 6 évesen volt először kint az öreg libákkal és volt ott 1 eper fa, és a libák azokat össze szedték!És hát a 37 tojóból 5 le kellett vágni!Sokat mesél hogy ők hogyan tartották a libákat!De regisztrált ő is majd este fog ide írni!
Van akinek igen és van akinek nem!!!Nálunk nem számít a máj! Van 1 ismerősöm ő 3 gúnárt 1,5 hónap alatt fel hizlalt, kukorica darán és kevés víziszárnyas tápon!