Keresés

Részletes keresés

outdownS Creative Commons License 2003.03.18 0 0 1599
Tozatu, már megint telhetetlen vagy! (-:) És ásni tudsz már? Mi még alul fagyosak vagyunk.
Előzmény: Tozatu (1598)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.17 0 0 1598
Ma egész elfogadható idő volt.Vesztemre kimentem a Pennybe és vettem rózsatöveket,mert éppen ilyen színű nincs.Akkor már cigányvirág hagymát is,mert ilyen nincs.Muszáj menni a jövő héten is,mert cserjék lesznek,lila akác is.
Előzmény: outdownS (1597)
outdownS Creative Commons License 2003.03.17 0 0 1597
Még mindig nem ette meg! A kertben már csak egy-két kisebb hófolt van, de az utcán még akad abból, amit hegyekbe lapátoltunk. Reggel megint csupa dér volt minden.

UNOM!

Előzmény: Tozatu (1596)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.09 0 0 1596
Ma láttam darvakat délkeletre repülni,nagyon alacsonyan szálltak.Mikor eszi mán meg a kutya a telet?
Tozatu Creative Commons License 2003.03.07 0 0 1595
Néhol már nálunk is kibukannak a hagymások csúcsai.A cinegék is egyre cifrábban énekelnek,remélem nem sokára éneklik,hogy nyitnikék!
Előzmény: demjengi (1594)
demjengi Creative Commons License 2003.03.04 0 0 1594
Ma megnéztem azt a kis kert részt ahova nárciszt, jácintot ültettem, és már több helyen valamelyik fajta kibújt. Ez az első jel, hogy közeledik a tavasz. Éljen, éljen, éljen.
Tozatu Creative Commons License 2003.03.03 0 0 1593
Csak a Hold az égen,csak a Nap ragyogjon!Türürü-rürü
Tozatu Creative Commons License 2003.03.02 0 0 1592
Jobbulást kívánok én is!Ma kibányásztam a hó alól a hóvirágokat,az 50cm-es hó alatt is virágoznak.Tavaly március idusán olyan meleg volt,hogy a zénuram egy szál trikóban veteményezett.
Előzmény: outdownS (1591)
outdownS Creative Commons License 2003.03.02 0 0 1591
Köszi, már jobbulok (azért lógok a szeren).

(-:)

Előzmény: Áfony (1590)
Áfony Creative Commons License 2003.03.02 0 0 1590
Jobbulást neked.
Előzmény: outdownS (1589)
outdownS Creative Commons License 2003.03.02 0 0 1589
Sziasztok! Én is irigylem a krokuszt - kedvesebb jele a tavasznak, mint a feléledő legyek. Nálunk még csak a zöldje látszik, virágja a hóvirágnak van kitartóan, bár a lekorábban kinyíltak kissé már viharvertek. Az északi társaságot meg kétarasznyi hó lepi, a kert alsó fele is hómező. Ahol a hó már eltűnt, kétujjnyira kint vannak a tulipánhajtások.

Harmadnapja szobafogságon vagyok influenzával, csak az ablakon lesek kifele.

A telet én is unom, dehát szerencsére már tavasz van. (-:) Ha meggondolom, hogy pár éve már februárban veteményeztem...

Tozatu Creative Commons License 2003.03.01 0 0 1588
De irigyellek,krókuszt látni és....Nálunk még csak a lehányt utakon olvadt el.Taalán ez egyszer is téved Szilárd!ÚÚÚnom a telet!
Előzmény: barnetto (1587)
barnetto Creative Commons License 2003.02.28 0 0 1587
Azt mondta a Szilárd és az Index is, hogy március közepéig még nem lesz tavasz. És még havat is igérnek.
Pedig ma berepült egy nagy légy, alig repült, inkább csak vánszorgott, de akkor is ez már a tavasz jele szerintem. És nyílnak a krókuszok.
Tozatu Creative Commons License 2003.02.26 0 0 1586
Akkor érthető.Hátul a kertben még 50cm-es a hó,ahol összefújta ,van 2 m-es is.Olyan kemény páncélos a teteje,hogy néhol elbír engem is,pedig egyáltalán nem vagyok lepkesúly,sőt inkább viziló.
Ma hideg volt,nem sütött a vap-vap-suvap,nem is olvadt.
Előzmény: onobody (1585)
onobody Creative Commons License 2003.02.25 0 0 1585
Igen ..., a szomszéd is azt mondta ,
Két bolond ember van az egyik amelyik
leveri a diót, a másik meg aki ellapátolja a havat.
Mert a dio magátol is lehullik , a ho meg ugyis
elolvad tavasszal.

Lecsuszott a tetőről a hó és persze jól odafagyott a járdához, nem tudtunk tőle beállni
kocsival a garázsba, ezért kellett a jeget
felvernem .

Egyébként még nálunk is van 10-15centi hó.

Üdv onobody

Előzmény: Tozatu (1584)
Tozatu Creative Commons License 2003.02.24 0 0 1584
Eddig jól alakul,lassan elcsurog a víz.Még napfürdőt is vettem tegnap.
Onobody,várj egy kicsit és nem kell csákányozni.
Szállj el kismadár vap,vap,vapsuvap
Előzmény: barnetto (1583)
barnetto Creative Commons License 2003.02.23 0 0 1583
Mit nem mondasz? Nem járok sokat, csak a múltkor felétek föltűnt, hogy sokkal nagyobb a hó, összefüggő hótáblák voltak a földeken, míkor Pest környékén már csak hófoltokat lehetett látni. Aztán a zújság is írta, hogy Kisújszálláson lehet, hogy gond lesz az olvadáskor, mert igen jelentős víz van hóban.
Itt a csapadékról 1 link:
http://www.vituki.hu/hydroinfo/vituki/info/images/hovast.gif
Az a furcsa, hogy nyáron a "mi" környékünkön a legkevesebb az eső, most pedig itt a legtöbb a hó.
Szertelen vidék.
A Népszabiban nem ez a térkép volt, Mezőtúr, Kisúj és környéke nagyon-nagyon havasnak volt rajzolva, mint 1 félelmetes gabonakör.
Kérek nekünk lassú olvadást.
Csak a Nap ragyogjon! (vap, vap, vapsuvap:-))
Előzmény: Tozatu (1581)
onobody Creative Commons License 2003.02.23 0 0 1582
Húúú , de utálom már ezt a hideget.
Máskor már a palántának valót ültetem ilyenkor,
most meg csákánnyal próbálom a jeget föltörni
a járdán.
Fujj...

Onobody

Tozatu Creative Commons License 2003.02.23 0 0 1581
Barnetto,Te száguldozol keresztbe-kasul az országba,tényleg több hó esett mifelénk?Egy pécsi és egy pesti ismerősöm csodálkozott,hogy errefelé mennyivel nagyobb a hó,pedig szépen olvad is.Még nem lehet fellélegezni,de ha ilyen szépen fogy a hó és nem lesz csapadék,megússzuk a belvizet!
Előzmény: barnetto (1579)
Tozatu Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1580
A teliholddal vigyázni kell,mert serkentőleg hat,Anyukám szerint.Azt hittem már a tutajt ácsoljátok,hogy nem jelentkezett senki sem.
Majdcsak kifelé megyünk a télből!
Előzmény: barnetto (1579)
barnetto Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1579
De jó lenne már egy kis tavasz!
Most olvastam egy régi könyvben, hogy ilyenkor már lehet orgonát virágoztatni. 8-10 órát kell 30-32 fokos vízben áztatni, aztán megklopfolni a szárát, vízbe tenni és várni. Állítólag minden hajtatott orgona, az eredetileg lila is fehéret virágzik. Nekem még arra is várni kell, mire orgona közelbe jutok.
De legalább már hosszabbak a nappalok. Szép telihold van.
Tozatu Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1578
Egyetértek.Nem tudom hova nézzek,mert vagy elcsúszom,vagy a fejemre esik egy nagy adag hó.És fázom és fázom...
Előzmény: Carino (1577)
Carino Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1577
Megint itt a hideg. Vége lehetne már ennek az időnek :((
Tozatu Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1576
Ha mértékkel issza.Nekem is tettszik a hóhányás,csak mindig akkor jut eszembe lerázni a fákról a havat,mikor előtte elhánytam a havat.
Valaki valamelyik topicban vadriasztót emlegetett,bár ha olvad,hátha nem járnak az őzek.Lesz tenger víz megint.Ami nem fagyott ki,elviszi a belvíz.
Ma rengeteg madár jött,ismeretlenek is,venni akartam egy jobb madaras könyvet,de nincs.A több fajta rigó is,itt ücsörögnek a fákon,váltják egymást a rajok.Hihetetlen,de szinte nyüzsög a szilvafa.
Nem kell már elutazni annak,aki szeret sielni,az utcában is lehet.
Előzmény: barnetto (1575)
barnetto Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1575
Aki rumot iszik, havat hány?
Előzmény: alsotekeres (1573)
barnetto Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1574
A fránya őzek úgy körberágták, hogy nem is gondoltam a további védelemre akkor. Most meg ki tudja, mikor lehet újra menni. A kerítést megigazítottuk, hátha nem mennek be.
Legalább már nem esik, de a szél süvít.
Jövő hét elején nagyon kellene felétek menni.
Biztos lesz árvízünk tavasszal.
Előzmény: Tozatu (1570)
alsotekeres Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1573
És még csak annyit, hogy a hólapátoláshoz általában hozzátartozik a jó meleg rumos tea. Persze csak akkor, ha este kell lapátolni.
Előzmény: alsotekeres (1572)
alsotekeres Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1572
Nekem reggelente kell havat lapátolnom, hogy ki tudjak állni az autóval. Elég érdekes ilyenkor közlekedni, de sajnos muszály. Szerencsére csak városon belül kell mennem. A hólapátolás kb 20-30 pecig tart, de én kifejezetten élvezem ezt. Persze csak akkor ha nem nagyon fúj a szél.
Előzmény: outdownS (1571)
outdownS Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1571
Hazafelé menet nekem is a Delta eleje jutott eszembe. Mindig sajnáltam szegényeket, és sajnáltam magamat is, ahogy a szél a képembe-nyakamba vágta a havat.

Aztán bent letettem a cuccomat, és már fogtam is a hólapátot. Meg a dióverő rudat, mert a nagy ciprusunk ágait úgy megterhelte a hó, hogy kihajlottak a kerítés fölött, és én a daliás 1.58 termetemmel csak lehajolva tudtam elmenni alatta. Az volt ám a jó móka! (A szél rámfújta a nagyját, sajnos pont rossz irányból fértem csak hozzá.)

Mire bezavart az éhség, kiderült, hogy 2 órát lapátoltam kint. Méghozzá jó nehéz, tapadós havat. Sajnos hóember-építéshez már nem maradt energiám. Maradt viszont egy jó kis izomlázam.

Meg hó is maradt még a zembörnek, aki későn jött haza. Még vagy este 11-ig lapátolta, mert egyfolytában szakadt.

Előzmény: onobody (1568)
Tozatu Creative Commons License 2003.02.06 0 0 1570
Abból a ciklonból erre is hullik,legalább 50cm hó esett.Eldőltek a borókák,tuják,nem győztem veregetni a havat róluk.A szomszédé kidőlt,pedig nagyon szép volt,még sajnáltam is mikor nekiállt a maradéknak fejszével.Rengeteg madár jön az etetőre,veszekszenek is.A tengelicek szinte állandóan az etetőn lengnek.Kb.20 egyszerre.
Barnetto,hátha belepi a hó a selyemakácot és így nem bántják az őzek.Bár,ha olvad kevés kajájuk lesz,mindent megesznek.Gyorsan tenni kéne rá olyan vad elleni műanyagot vagy vadriasztót,ha kienged a föld fagya.Vagy egy ideiglenes kerítést.Több ötletem nincs így Hajnalban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!