Köszi a segítséget, igen mindenhová magunk megyünk, mert a szervezett utak nagyon drágák 4-ünknek. sajnos az Etnára nem lesz időnk, mert megnéztem a Szicília topicban, hogy csak szervezett úttal lehet felmenni, ami kb. 7 óra, a hajónk pedig nem lesz ott olyan sokat. (pedig nagy vágyunk felmenni) Sajnos az MSC honlapja nagyon hiányos a kikötőkről, mert mindenhol a szervezett utakat részesítik előnyben, pedig aztán mindenhol indítanak ingyenes shuttle buszokat is a városokba,de az csak a hajón derül ki. Köszönöm mégegyszer, még úgy is sokára megyünk, addig majd kérdezek, és akkor életben tartjuk a topicot.
többször voltam a Costával arrafelé,van néhány azonos kikötő.Róma kikötője Civitavecchia,jó messze van,ha jól emlékszem ,több,mint egy órányira, van külön vonatjárat,és busz is, de persze a szervezett kirándulásról beszélek,amúgy nem tudom,ha taxizni akarsz vagy ilyesmi,megéri-e..De a hajóstársaság oldalán erről kell,hogy legyen infó. La Valletta csodálatos kikötő Máltán, nincs messze a városközpont (ha a nagy kikötőben álltok meg feltéve) ,most épült ki egy új,korszerű,nagyon szép kikötő,a taxik meg a buszok ott várnak rátok,nem érdemes szervezetten menni sehová. Messina is viszonylag közeli kikötő,de kérdés,hogy hová akarsz menni,ha csak a városba,akkor nem gond,de ott azért mégis Taormina vagy az Etna az érdekes..!
hogy legyen egy kis élet a topicban, van egy kérdésem.
Volt már valaki a Splendidával a nyugat-mediterrán körúton? Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudunk bejutni a kikötőkből a városokba. Barcelonát ismerem, ott a lanovka alatt köt ki. Rómát is ismerem, de kikötőt sosem láttam, és még az útikönyvünk (útitárs) sem ír róla. Amikre kíváncsi lennék: Civitavecchia, Messena, La Valletta, La Goulette, Marseille.
November 16-án szeretnénk indulni a párommal Velencéből a Görög szigetek felé. A hajó a Costa Fortuna és a B1-en a hatodik deckken leszünk egy erkélyes szobában. Több kérdésem is lenne és nagyon megköszönném, ha tudnál válaszolni.
1. Útvonal: Velence-Bar-Olympia-Santorini-Mykonos-Rodosz-Dubrovnik-Velence. Melyek azok a helyek, ahol nem szükséges fakultatív útra befizetnem, mert privátban eseteleg ugyanazt a szervezett kirándulást én is meg tudom oldani. Pl. Dubrovnikban már kétszer voltan és a Costa kb. 50euró/főből szeretné velem fakultatívan megnézetni az óvárost. 2. Az Costa internetes oldalán az online becsekkolást érdemes megcsinálnom? 3. Két fajta étkezés van. Az egyik a kiöltözős saját pincérrel és asztallal, a másik a svédasztalos. A kiöltözős étlaposnál is ugyanazt az ételt kapom mint a másiknál csak annyi, hogy nem én szedem magamnak, hanem a pincér hozza ki az előételtől a desszertig? A pincéres étkezés is ingyenes, csak az italért kell fizetnem? Olvastam , hogy vannak akciós italjegyek, gondolom ezeket azért érdemes megvenni? 4. Mennyire körülményes a parkolás Velencében és onnan a hajóig való eljutás? Tudom a Costának van valamilyen központi parkolója, ahol kb. 10euró/napért lehet parkolni. 5. Kb. mennyi eurót vigyek a kettőnk költségére a hajón történő ital-és egyéb szolgáltatásokra? 6. Az árban benne van a Costának valamilyen utasbiztosítása, de ez csak a hajón eltöltött időre szól. Máskor is szoktam kötni utasbiztosítást, gondolom most is érdemes mind a nyolc napra a Costás biztosításon felül. 7. A fedélzeten járhatók póló és rövidgatyóban, vagy ehhez egy kicsit hűvös lesz, és inkább hosszúgatyó és póló kombinációját válasszam? 8. Hányás ellen vigyek gyógyszert, vagy annyira nem hullámzik a hajó? 9. A hajóra történő ital és étel felvitelét nagyon szigorúan nézik? 10. Nagy kávéivó vagyok. Csak a reggelihez jár az ingyen kávé? 11. Vannak valamilyen pizzériák is a fedélzeten. Itt mikor ingyenes az étkezés, vagy ez is bennt van az árban?
több Costa hajón utaztam már,a Fortuna testvérén is,a Magica-n is (két egyforma hajót gyártanak mindig egyszerre,csak a dekoráció különbözik, a Magica szolidabb,nekem jobban tetszett) de nem hiszem,hogy problémát okozna a zaj,akárhol is laksz majd. Ezeken a méretű hajókon nincs nagy jelentősége ennek,persze nem tudom,melyik szinten leszel, mert mi általában a 7.-8.emeleten voltunk, elöl is és hátul is laktunk már,és hátul az a bizonyos morgás nem zavaró egyáltalán.
November második felát nem tudom,de az elején még teljesen jó az idő. A görög szigetek nagyon klassz útvonal,élvezni fogod! MI most jöttünk a nyugati medencéből :o) Jó utat!
A Carnivalnál a beszálláskor kellett eldönteni, hogy a kártyáról vonják, vagy készpénzes fizetés lesz. Hogy útközben lehet-e ezen módosítani, azt nem tudom, de szerintem elég rugalmasak....
Igen először én is erre gondoltam. Aztán a Royal oldalán olvastam olyat, hogy only north american standard van a hajókon. Ezért merült fenn bennem a kétség, erre írtam ide és a Royalnak egy kérdést. De most már nyugodt vagyok :)
Szia! Most sem tudok mást mondani, mint korábban. Nem kell adapter a hajóra, van 220 V. Mi vittünk, de nem volt rá szükség. Tavaly szeptemberben voltunk a Freedommal, idén februárban pedig az Adventure-rel, nem hiszem, hogy azóta változott valami.
Régebben érdeklődtem a Royal Caribbean hajókon az áramellátásról. közben a hajótársaság is válaszolt.A következőt:
All staterooms aboard all ships in the Royal Caribbean fleet have North American standard outlets (110/220VAC) and can accommodate appliances up to 1500 watts. If your equipment runs on a different voltage, please consider bringing a converter.
Tehát eszerint adapter kell. konverter 110V-ról 220V-ra meg nem.
Most akkor mi a helyzet a Freedomon???
Nem vennek 5000 Ft/db adapterek, ha nem muszáj. tölteni meg lesz mit (kamera, netbook, telefon megmég mit tudom én mi) Szörnyű, hogy mennyire függ az ember ezektől a vackoktól.
Köszi az info, és bocs a folyamatos kérdezősködésért, de nem akarok pofára esni. maniac
Sziasztok! Még egy kérdésem lenne, vagy kettő :) Készpénzben lehet fizetni a hajón a számla egy részét? Csak azért kérdezem, mert ha nem költünk annyit, akkor jó lenne ott megszabadulni az USD-től. Köszi a választ előre is. Üdv:Liz
November 16-án mennénk első hajóutunkra a costtával. Velence-Görög szigetek-Velence. B1,B2-es balkonos fedélzet 1142 euró. Hajó: Costa Fortuna. Abban kérném a segítségeteken, hogy a fedélzet melyik része a jobb. A fórumon olvastam, hogy hátul erősebb egy kicsit a motorzaj. Milyen időjárással számolhatok majd november második felében? Ha utazott valaki ezen a hajón megköszönném a tapasztalatait. Kösz.
Sziasztok! Én 12-én jöttem haza Miamiból, mi a Tropics hotelben szálltunk meg, a taxi nagyjából 15-20 perc alatt volt a kikötőből ott, kb. 25 dollárért.
A Carnival Destiny hajóval voltunk: Miami-Grand Turk-Half Moon Cay-Nassau-Miami útvonalon.
Valóban nem kell annyira a nygon elegáns ruha, de jobban érzi magát az ember, ha fel van rendesen öltözve, megvan a maga hangulata.
Miamiban és Orlandóban is nagyon jó idő volt, mondhatni dögmeleg.
Nekünk ez volt az első hajóutunk és én örültem, hogy befizettük előre a programokat, amúgy jó pár éve minden utat magamnak szervezek és pl. a privát szigeten (HMC) amúgy sem lett volna más lehetőség, mint a hajótársaság programjaira befizetni. Nassau-ra néztem ottani helyi utazásszervezőknél is a neten programokat, de nem voltak olcsóbbak, sőt volt ami drágább volt. De azért pl. Grand Turk-ön magunk mentünk taxival a helyi nevezetességekhez is. Szerintem ha rákészül egy kicsit az ember infókkal előre, akkor sokkal jobban be tudja osztani az idejét és hogy mit is akar megnézni, stb..
Ha van esetleg valami kérdés, szívesen válaszolok.
A segítségeteket szeretném kérni! Január 30-án szeretnénk elmenni a 15 hónapos kislányunkkal egy karib hajó útra. A Carnival Liberty és a Norwegian Pearl hajója között vacilálunk. Volt már valamelyikőtök ezeken a hajókon? Minden vélemény érdekelne, és praktikus tanácsok is :)!
Saját magunk szeretnénk foglalni, de nem tudom, hogy a kislányomat 3. személyként be kell e foglalnom. Az utazási irodák honlapján azt írják, hogy a gyereknek teljesen ingyenes a szülő szobájába. Viszont a foglaláskor meg fele árat kell fizetni egy csecsemőért.
Szia! Semmilyen oltást nem adattunk be, szerintem nem szükséges. Elég sokat utazunk, de nem szoktuk beoltatni magunkat. Ezen a hajóúton pedig semmiféle ilyen jellegű veszély nincs. Legalábbis én így gondolom.
Egy fontos kérdés most (egy hónappal indulás előtt) jutott eszembe. Valaki legyen kedves megmondani, hogy a Freedom of The Seas kabinjaiban milyen alakú hálózati csatlakozó van (USA/EU) illetve a feszültség mekkora (110/230 V)