Keresés

Részletes keresés

VEE Creative Commons License 2013.09.02 0 0 5357

Márpedig eléggé érthető, hogy nehezen tolerálható, ha valaki kiolvas egy újságot ott, ahol azt árusítják. A nagyáruházak újságos polcainál mindig látni oda lecövekelt embereket, akik elmerülten olvasnak. Ráadásul közülük sokan utána nem hajtják össze rendesen a lapokat és nem is teszik vissza a helyükre.

Előzmény: nofRETRO (5356)
nofRETRO Creative Commons License 2013.09.02 0 0 5356

Nahát, ilyet még nem láttam, nem is tudom, hogy mi lehet az oka ...

(nem szeretem a "három pont"-ot, de most nem akarom kifejteni a mögöttes tartalmat)

Előzmény: Divrotcé (5355)
Divrotcé Creative Commons License 2013.09.02 0 0 5355

És igen, ahány árusító hely volt, annyi szokás.

Magam pont ilyen asztalos elárusítóknál láttam "Nem Szabó Ervin könyvtár!" feliratokat.

Előzmény: nofRETRO (5349)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5354

Az Inmedio meg még tönkre is ment, oszt bezárt. :-(

Előzmény: VEE (5342)
Archimédesz Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5353

Ja; ilyen nagy asztalos megoldást még pályaudvarokon látok. 

Előzmény: nofRETRO (5349)
nofRETRO Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5352

Azt hiszem, ma újfent megnézem

21:30, Vasárnap (szeptember 1.), STORY4
12 majom

nofRETRO Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5351

Nem is értem, ezt nem gif-nek látom, hanem rövid videónak.

Előzmény: nofRETRO (5350)
nofRETRO Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5350

http://most.444.hu/assets/sites/2/%C5%91sz-6.gif

az ír- nem, azt mondja a TV, hogy itt az ősz, mindenki öltözzön melegebben, mert különben megfázik.

Kár, hogy a gif nem válik itt képpé, ez egy kellemes őszi kép .

nofRETRO Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5349

Igazad van, nem részleteztem, csak bódénak tituláltam azt a helyet, ahol egy nagy asztalnyi placcra kirakták a lapokat, és mire sorra kerültem, óhatatlanul láttam a kínálatot. Ma már ilyet nem látok, de ettől még lehet hogy van. És igen, ahány árusító hely volt, annyi szokás.

Előzmény: Archimédesz (5348)
Archimédesz Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5348

Kicsit bele is kukkanthattam, eldönthettem hogy kell-e, vagy sem, és emiatt nem néztek rám görbén.

Szerintem ez pont a közértekre jellemző, mindig látok egy-két embert az újságosfalnál olvasgatni és a kutya nem szól rájuk. Egy hagyományos bódénál azt legfeljebb akkor tehetted meg, ha jó ismerősöd volt az újságos.

Előzmény: nofRETRO (5347)
nofRETRO Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5347

Vásárolni pl. sokan gyerekkel együtt mennek. Jól jöhet a napilap, folyóirat vásárlási lehetőség. Ha már ott van az ember, egyúttal azt is megveszi. (ugye a szólásban is benne van: "egyúttal" ) 

Namost - de ez csak egy példa- gyerekkel, szatyrokkal feldúsítva nem biztos, hogy elvándorol egy dohányboltba, ami ráadásul úgy néz ki kívülről, mint egy peepshow, nem? Arról nem beszélve, hogy a gyereket oda sem bevinni, sem kinthagyni nem lehet. Egyenes következmény, hogy halasztódik, felejtődik, elmarad az újság vásárlása.

De ez csak egy lehetséges forgatókönyv, írhattok másikat is.

Amikor bejött az újság a nagyobb élelmiszerüzletekbe, először nekem is furcsa volt, ráadásul akkoriban még előfizetésem is volt, jött reggel a postaládába. De idővel beláttam a praktikumait. Ezzel együtt utcai standon szerettem legjobban vásárolni. Kicsit bele is kukkanthattam, eldönthettem hogy kell-e, vagy sem, és emiatt nem néztek rám görbén. Ez elsősorban a hetilapra, vagy folyóiratra vonatkozik.

Előzmény: scsabi (5345)
manhattani Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5346

A Móricz Zsigmond körtéren (rövidítése Morzsi) a G-Robyban árulnak újságféleségeket, pedig előtte ott van úgy 50 m-re a nagy újságoskioszk. Aki meg a tér másik végén jár, ott meg kőépületben van újságos üzlet.

Nem hinném, hogy a G-Roby megszüntetné az újságárusítást.

scsabi Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5345

Nekem például abszolút nem értelemszerű, hogy a közértben kellene újságot vennem. Amikor - tán a kilencvenes évek elején - megjelentek az újságok az élelmiszerüzletekben én eléggé furcsállottam.

Előzmény: nofRETRO (5344)
nofRETRO Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5344

Előtte van a lényeg:

több, forgalmas helyen lévő élelmiszerboltban (pl. Csaba utca – Krisztina krt. sarkán) teljesen megszüntették a sajtótermékek árusítását, mondván, hogy a szomszéd trafikban van újságos polc.

Ezt röviden felülről vezérelt vásárlóterelésnek lehet mondani.

Az egész jelenségre meg már nincs szó.

Előzmény: incitatus (5343)
incitatus Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5343

"A kimondottan újságosboltokban (Relay, Inmedio) most már nem árulhat dohányterméket. Akik eddig elsősorban amiatt mentek be és csak mellesleg vettek újságot, most elmaradnak és ott is csökken a lapforgalmazás."

Ha valaki eddig a trafikban vette az újságot, az ezután a trafikban miért ne venné meg?

VEE Creative Commons License 2013.09.01 0 0 5342

Nemrégen szó volt a nyomtatott sajtó hanyatlásáról.

Most egy olyan aspektusról számolok be, ami miatt hirtelen rohamos lesz a visszaesés és még nem nagyon olvastam, hallottam róla a médiában. Szerintem érdemes lenne valakinek (pl. Emmának) alaposan körüljárva széles körben felhívni a figyelmet a történtekre.

A trafiktörvény következtében több, forgalmas helyen lévő élelmiszerboltban (pl. Csaba utca – Krisztina krt. sarkán) teljesen megszüntették a sajtótermékek árusítását, mondván, hogy a szomszéd trafikban van újságos polc. Márpedig eddig sokan élelmiszervásárlás közben kaptak kedvet újságvásárláshoz és akik nem dohányoznak (a népesség kb. fele), emiatt nem biztos, hogy bemennek a trafikba. Ezt minden kiadvány meg fogja érezni.

A kimondottan újságosboltokban (Relay, Inmedio) most már nem árulhat dohányterméket. Akik eddig elsősorban amiatt mentek be és csak mellesleg vettek újságot, most elmaradnak és ott is csökken a lapforgalmazás.

Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5341

Tengerész nem akartam lenni, mert korán kiderült, hogy nem birom a hullámzást.

Előzmény: Goldman Emma (5338)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5340

Sajnos 1-2 hete dobtam ki az ujságcikket, amit a télen kinyomtattam és terjesztettem németül tudó ismerősök közt. Igy nem tudom már olyan élethűen elmondani hülyeségeket, amit olvastam. Valami olyan volt, hogy nem Szüz Mária, hanem az anyja a Magyarok Nagyasszonya. Aztán voltak még csakrák meg minden és a tuloldalon egy hasonló füles templom a turullal.:-(

Előzmény: nofRETRO (5336)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5339

Kedvencem Makovecz onnan vette a példát. :-)

Előzmény: nofRETRO (5332)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5338

Ez nagyn vicces: a csillagászat nálam is sokáig játszott, meg a tengerészet. Dékány András könyveit olvasva jeleztem is atyámnak, hogy a fiumei tengerészeti akadémián szeretném majd folytatni a tanulmányaimat. Meglehetős csalódás volt, amikor felvilágosított, hogy ezzel két probléma van: nincs Fiume, én viszont lány vagyok.

Előzmény: Boszorka (5329)
Divrotcé Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5337

Móra? Nála nem egymásnak adták a kilincset a mindenféle ősök?

Előzmény: Goldman Emma (5324)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5336

Ezt még nem találtam meg.

De ez a mondat nekem fura:

"Szent Gellért megépítteti az első monostort a Maros parti Őscsanádon, mely a Boldogasszony mennybevételét választva főünnepének"

http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ria-kultusz_Magyarorsz%C3%A1gon

Csak halála után lett szentté avatva, nem? Addig püspök volt.

Előzmény: Boszorka (5331)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5335

Még info:

http://www.chinaculturecenter.org/chinaguide/regions/xinjiang/kanas/

a lakókról ...

lehet hogy onnan jöttek a műltkor a sámánok?

ja és a frissen koronázott király népi faragványon

vagy nem?

De ez a legjobb.

források errefelé

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5334

Nem tudom. Azt sem, hogy a mester mennyit utazott, vagy hogy több  évtized alatt milyen anyagokat olvasott, látott.

Valahonnan kikelt a gondolat, és követő(k)re talált. Nem mai keletű dolog ez, láttam korai kiadványt, talán stencilezett volt.

De valahogy hidegen hagy már az egész. Le van fárasztva a nép.

Előzmény: Törölt nick (5333)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5333

Vajjon a hazai mesternek volt guglija?

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5332

Kicsit messzebb.

"Guanyu Ting is within the Kanas National Geopark. Other famous spots are Fairy Bay, Crescent Moon Bend and Sleeping Dragon Bay."

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g1162969-d1859747-Reviews-Guanyu_Pavilion-Burqin_County_Xinjiang_Uygur.html

Előzmény: Törölt nick (5330)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5331

Esztergomnál vagy egy ilyen füles förmedvény, a párja pedig valahol Nagymarosnál. Az egyik- ben Magyarország nagyasszonya űl, a másikban pedig egy turul.az utóbbi a protestáns változat.

Nem láttam, de a tél folyamán a NZZ írt egy hosszú cikket róla, amin igen jól szórakoztam, pedig inkább sirni kellene.:-(

Előzmény: Törölt nick (5330)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5330

Ugyan nem régi, ásni sem kell, csak mászni, de vajjon hol lehet?

:)

Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5329

Engem apám igen gyorsan kiábrándított, mikor ecsetelte a magyarországi lehetőségeket. Külföld akkoriban nem létezett.:-(

Következő vágyam a csillagászat volt, de arról aztán a matematika és fizika nemszeretem miatt tettem le gyorsan.

Mindez 10 éves korom körüli vágy volt. Később már rájöttem, hogy kár vágyakozni, mert nem rajtam múlik a dolog.

Előzmény: Goldman Emma (5324)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.30 0 0 5328

Szörényi simán megtalálja neked az utóbbit a Holdvilág-árokban, csak légy egy kicsit türelmes.

Előzmény: Archimédesz (5327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!