A bécsi technikai múzeumban rengeteg érdekes dolgot találni. Könnyű megtalálni, a Schönbrunnal szemben van. Szokásos nyitvatartás felnőttnek 8,50-ért, 19 év alatt ingyér'.
3 órám volt, de 3 nap jobb lett volna rá. Csak a hangszerrészlege megér egy napot. Töméntelen mechanikus, elektromechanikus, elektronikus instrumentum van kiállítva.
Csembalóktól, sípos orgonáktól pianofortéig, zongorákig. Meg darabjaira szedve hogy hogy működik, hogyan építik. Aztán a furcsaságok mint a lyukkártyás önjátszók, meg a mechanikus zenekargépek: alul billentyű ami fönt 3 hegedűt masszíroz és lefogja a húrjait a kellő helyen. Aztán az elektronika megjelentével még rafináltabb eszközök. Ősmellotron mágneseshanxalag helyett fényszalaggal. Íves billentyűzet. Zongorának kinéző tárgy, de a húrokat egyenként dörzsölik, nem ütik.
Hogy ON legyen, itt egy 1930-as osztrák Hammond jellegű hanxer. Gyakorlatilag megegyezik vele: de a Pari vitte ezt az építési módot tovább. Alul 12db méretes dob, rajta az összes hangkerék. A többi itt már ismeretes. Mellette egy normál állapotú B2-es és nekem furcsa, de egy elég új 122(XB?) lezli. Fönt is egybe van a kopoltyúja.
Nem. Először Jerry (a dobosunk) talált rá a Kansas feldolgozás videóimra a YT-on ...így Ő keresett meg engem. Aztán rábukkantunk Roland-ra is - szintén YT-on - és így tovább... :))) Bocsi, nem akarom szétOFFolni a fórumot. És köszi! Örülök, hogy tetszett a videó.
Igazából a munka oroszlánrésze a németországi tagra...Roland-ra hárul. (Audio-video)
De mindenki kiveszi a részét belőle. A bevezetőt Jorge-gal (hegedű) írtuk...eredetiben nincs. És a mankósávot - backing track- (amihez feljátszottuk az egyes sávokat) is én raktam össze. De nagyon élvezetes project. :)
Református istentisztelet volt találkozón, elektromos hanxerekkel, énekkórussal.
A fellépőek sem tataiak voltak.
Érdemes elolvasni az ismertetőjét. Bitang jól szól és természetesen.
Mondjuk én is így csinálom. Kihajtom a mobilomat, aztán REC! :-)))
Egyébként ez volt az első felvétel, amin csak VST hangszereket használtam. Tehát az összes keyboard csak midi controller. ;) A B4 ...olyan B4-es még a Motion Sound lacin keresztül is, de nekem nagyon tetszik a hangja....a legjobban a klónok közül.
Ajanlom magamat! Evek ota van az uzletunkben Johnny Lytle LP, es bizony nagyon jo hagngzasu, izes Hammond szol rajta!:-)
Jackie Davis dupla CD is meg varja gazdajat, amit Tehtube szaktars emlitett par kommenttel ezelott. Ugye nem letolt mindenki?:-) Ilyen kincsek jobb ha eredetiben, es jo minosegben allnak a polcon.
Kicsit off, de nem teljesen. Dolgozom a Design Soft Arcad nevű építész tervezőprogramjával. A programozókkal, köztük a tulajjal havi szinten tartom a kapcsolatot. Amit írtál ugyanez történt ott is, nagyon rácsodálkoztak hogy valójában mi mindenre képes a programjuk, amire gondolni sem mertek! Én csak rendeltetésellenesen használtam :-)
Mellesleg a Hammond cég L100-B3 használati utasításában sincs benne hogy így, meg úgy glisszandózzunk, orral nyomjuk a billentyűt, vagy döfjünk tőröket a billentyűk közé, esetleg a rugós zengetőt verjük dobverővel. Azt különösen elhallgatták hogy menetközben is lehet a motort ki-bekapcsolgatni, a preseteken zongorázva wah effekt jön létre. 8^)
Okultam a koncertből. Igazítok a Motionon. Elölről leszedem a hálót hogy legyen nyitottabb a hangja és kissé felgyorsítom a tremolóját.
Töltöm fel a csütörtöki KNY koncert harmadik részét. Az a leghosszabb, még 2 óra.
Jópár hét eltelt és egy válasz email sem érkezett a helyi miskolci, általam megkeresett kultúrintézményektől a Kék Nyúl Miskolcra csalogatását érintően, pedig az alábbi videó is bizonyítja tehetségüket és szükségességüket a zenei palettán. Más ötletem híján még megpróbálok az egyetemi szervezőséghez fordulni (Rocktóber feszt, gólyabál meg minden ami szokott ott még lenni hátha...)
Tube, bár Motionsoundon szól a cucc, azért az Emu szakembereinek véleményét szívesen meghallgatnám, mit is lehet a samplerükből kihozni. Csak egy régi sztori juttata eszembe, mikoris hazánk fia gitárművésze, Szabó Sándor kapott egy TC Electronic G-force rack effektet anno kipróbálásra és készített pár presetet bele és hangfelvételt vele, majd demóként elküldte a dán anyacégnek, mire azok nem értették hány db és milyen konfigurációban kapcsolt G-force-ok szólnak ott. Erre Sanyi megírta nekik, "Uraim, mindössze 1db, minden multi-chaneles rögzítés és rákeverés nélkül - azt gondolom, Önök nem is tudják igazán mit találtak fel!" :)))
Nem elbagatelizálandó, mindig is komolyan érdekelt milyen zenei érvek bújnak meg amögött, hogy ilyen űr-scifi zenét meghallgasson, sőt szeressen valaki? Többször próbáltam Emersont, ELP-t "lenyomni" már a füljárataimon, eddig sajnos sikertelenül, nem voltam képes értelmezni és befogadni azt.