Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 283
hi, egen, utana kesobb meg az eng. kot. loszerelemkent a rendelet zarojelben csak a loport emliti. Ezert is irtam, hogy a fene sem erti.
Előzmény: radom1 (282)
radom1 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 282

253/2004 (VIII.31.) Kormányrendelet 2.§ (1) b):

Hatósági engedély (a továbbiakban engedély) szükséges...a gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viseléséhez, a lőszerelem, a színházi fegyver megszerzéséhez, tartásához;

2004. évi XXIV. törvény 2.§ 23.:

lőszeralkatrész (lőszerelem): lőpor, gyúelegyes töltényhüvely (csappantyús töltényhüvely) csappantyú és minden ......

Ez nem azt mondja...

radom1

Előzmény: gvass1 (281)
gvass1 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 281
6 mm flobert huvely jo hozza csappantyunak. De az "igazi" csapi tartasa sem engedelyhez kotott! Mexerzese sem egyertelmuen. A lopor mexerzese egyertelmuen az.
Előzmény: end111 (277)
golbat Creative Commons License 2004.09.21 0 0 280
Off:
Egy kis rugónyeséssel (45 mm-re) és (inkább) alapos zsírzással (!) nagyot lehet a gáz-Defender sütésen javítani...

On.
Előzmény: eyefull (276)
gvass1 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 279
"a c oltot azt elég nehéz harci helyzetben " Elegge konnyu ezzel szemben. Tapasztalatbol mondom. Akkora hatalmas erokar van. Meg egy modern DA revkonal is konnyebb a kakast felhuzgalni.
Előzmény: end111 (275)
eyefull Creative Commons License 2004.09.21 0 0 278

Állítólag műkszenek, gyakorlatban nekem nem sikerült, túl keskeny a flóbert hüvely, ütögetni meg ugye nem célszerű... De Mo.-n nem javalott ezeket a cuccokat magánban próbálgatni, arra ott a szép Felvidék.

Nekem Navy-m van, gyönyörű darab:-)

Előzmény: end111 (277)
end111 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 277
majd lehet veszek egy colt sheriff-et vagy navyt és azzal fogok lődözni, de nem emberre!amugy ezek állítólag mükszenek 4mm-es flóbert tölténnyel is-mint csappantyú.
eyefull Creative Commons License 2004.09.21 0 0 276
Történetesen van egy '36-os Coltom, de összehasonlíthatatlanul kisebb erővel kell a kakast hátrahúzni, mint a Kesernyést...
Előzmény: end111 (275)
end111 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 275
a c oltot azt elég nehéz harci helyzetben ugy halottam,bár lehet a keserű rev.eknél még egy coltot is könyebb felhúzni:-)
eyefull Creative Commons License 2004.09.21 0 0 274

Nekem erről az ágy melletti fegyver dologról mindig egy film jut eszembe- nem tudom a címét.

Csörög az ébresztőóra, és a másnapos srác félálomban kotorászik utánna, de nem az óra kerül a kezébe, hanem a csőretöltött kibiztosított fegyvere. Belelő véletlenül a falba, ahonnan visszapattan a lövedék a srác fejébe...

Filmben hatásosabb volt, mint így leírva.

eyefull Creative Commons License 2004.09.21 0 0 273
Miért nehéz felhúzni???
Előzmény: end111 (271)
hunserv Creative Commons License 2004.09.21 0 0 272
Miert, a pumpasat rangatni nem nehez? Nekem egyikkel sem lenne gondom :)
Előzmény: end111 (271)
end111 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 271
hmm azért elöltöltöset elég nehéz felhúzni sa-ban nem??-önvédelmi helyzetben...
hunserv Creative Commons License 2004.09.21 0 0 270
Ha ilyen okos vagy, akkor miert nem eloltoltos revolverpuskad van az agy mellett? Meg melle meg egy szinten eloltoltos duplacsovu soretes... Es akkor senki nem szolhat erte egy rossz szot sem, az olomnak meg mindegy mibol lovod, nomeg annak is mindegy aki kapja :) Persze meg mindig jatszik az, hogy magyarorszagon nem toleraljak a lelotteket, lasd masik topik, meg a bizt. ort is meghurcoljak...
Előzmény: Törölt nick (266)
gvass1 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 269

Te annyira hulyesget beszelsz...

1. pumpas nem, veheto szabadon .at-ben csak duplacsovu (ill. bock)

2. amit irsz az buncselekemnyre felbujtasnak is minsoulhet, igy pliz fejezd be

end111 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 268

éshasználod is?-mert akkor a sitten fogsz kikötni ugye azt tudod(már ha  a hullát valahogy nem tünteted el:-))-ha meg nem használod és megtalálják 2-8év.

eyefull Creative Commons License 2004.09.21 0 0 267
És már lőttél is vele okostojás, v. csak a szád jár és ilye ÉRTELMES dolgokat írogatsz ide???
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 266

Fegyver otthonra:))

Nekem egy pumpás sörétes lapul az ágyam mellett, szerintem az a legjobb. Minek szarakodjon az ember nyilakkal meg mittudomén. Kimentek Bécsbe és ott minden engedély nélkül megveheti bárki, a határon meg úgysem fognak buzerálni senkit. Nem túl bonyolult.

Dworkyll Creative Commons License 2004.05.24 0 0 265
ŐŐŐ,
itt:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9025768&uq=3008

Előzmény: Bitor (264)
Bitor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 264
kicsit off
Hová lett a légpuskás topic? Vagy csak nálam nem jelenik meg valamiért?
vargaur Creative Commons License 2004.05.24 0 0 263
hát izé, azt irták nem kell önéletrajz :(
Előzmény: gvass1 (262)
gvass1 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 262
"Gvass1 társunktól érdelkődöm, hogy a fegyver.org on levő levelezési lista él?
A mult héten feliratkoztam, irtam bemutatkozó levelet is, de még semmi regálás.
Vagy én csesztem el valamit :( "

A lista el.
Valoszinuleg nem teljesitetted a bemutatkozo levelre vonatkozo felteteleket.
Probald ujra.

Előzmény: vargaur (261)
vargaur Creative Commons License 2004.05.24 0 0 261
Sziasztok
Gvass1 társunktól érdelkődöm, hogy a fegyver.org on levő levelezési lista él?
A mult héten feliratkoztam, irtam bemutatkozó levelet is, de még semmi regálás.
Vagy én csesztem el valamit :(
Köszi
VGy
Előzmény: gvass1 (260)
gvass1 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 260
"Hmmm... Azt tudom, hogy vizsgához nem kell, de a megszerzési engedélyt kiadják pszichológiai vizsgálat nélkül? Ez érdekes. Nekem évente kellett járni agyturkászhoz. "

Hiv. fegyverviselonek kell, ami gyakorlatban biztonsagi ort jelenti.
A tobbi kategorianak nem kell. Aminek oka ecceru: pont a kivaltsagos reteg (politikai vezetes) nem tudna atmenni a pszichomokusnal...

"Asszem jövő héten megyek, és veszek egy gumibogyósat. Már csak azt nem tudom, milyet érdemes. Gigant szerintetek?"

A GuNBoxban (www.gunbox.axelero.net) van eppen aluminiumtokos mind Gigantbol, mind V6G-bol 28e penzert. IMHO elmeleti hordasra az a legjobb.

Előzmény: eRRoR (259)
eRRoR Creative Commons License 2004.05.23 0 0 259
Hmmm... Azt tudom, hogy vizsgához nem kell, de a megszerzési engedélyt kiadják pszichológiai vizsgálat nélkül? Ez érdekes. Nekem évente kellett járni agyturkászhoz. Mondjuk ez nálunk előírás volt. Rendszeresen tesztírás, beszélgetés, stb... Megkérdezte a pszihomókus, hogy mit ettem reggelire, meg hogy mennyi az idő, és kb. ennyi volt a vizsgálat. Amikor először mentem az ürgéhez, azt hittem, hogy ő egy kezelésre váró beteg :)

Asszem jövő héten megyek, és veszek egy gumibogyósat. Már csak azt nem tudom, milyet érdemes. Gigant szerintetek?

Cipa Creative Commons License 2004.05.22 0 0 258
Igazad van, nekem is legjobban egy nagyteljesítményű gumilövedékes pisztoly (otthonra, meg ilyen gumisörétes) lenne a legideálisabb. No persze nem humánus okokból, hanem a jogi következmények miatt.
Előzmény: eRRoR (256)
belic Creative Commons License 2004.05.22 0 0 257
Hello!

Meg kellene szigorítani a pszichológiai vizsgálatot. Mert a mostani teszteken egy tömeggyilkos is simán átmegy csillagos ötössel.

Latom, neked sincs onvedelmi fegyvered, hogy ezt gondolod. :-)
Termeszetesen arra celzok, hogy egyaltalan nincs pszihologiai teszt. Szerinted atmenne rajta az osszes kepviselo?

Bel

Előzmény: eRRoR (256)
eRRoR Creative Commons License 2004.05.22 0 0 256
Köszi, most már legalább tudom, mi a pálya! Ezek tényleg ennyire hülyék ott fent? Vagy csak a szokásos, leszarják a "kisemberek" fejét. A lényeg, hogy ők megvédhessék magukat, a többi nem számít. Kit érdekel, ha az egyszerű paraszt minden este kénytelen olyan helyen áthaladni, amit még a rendőrök is nagy ívben elkerülnek?!
Kicsit bele kéne nézni a statisztikákba. Egyből szemet szúrna, amit te is írtál Mcpie, hogy a fegyveres bűncselekményeket nem legálisan tartott fegyverekkel követik el. És egymást sem ilyenekkel irtják az emberek.
Azzal egyetértek, hogy ne kaphasson minden idióta fegyvert. Erre lenne megoldás. Meg kellene szigorítani a pszichológiai vizsgálatot. Mert a mostani teszteken egy tömeggyilkos is simán átmegy csillagos ötössel.
Na mind1. Ez van. Csak baromi nehéz beletörődni, hogy nálunk max 7,5 J, és pofa be!
Egyébként én megelégednék egy erős gumilövedékes pisztollyal is. Az már bőven jó, viszont nem okoz halált.
vargaur Creative Commons License 2004.05.21 0 0 255
Helló
Ez is egy lehetséges válasz a kérdésre, igaz kicsit terjedelmes.
Tudok ennél 1 sokkal rövidebbet, ami szerintem jól befoglalja a jogalkotók akaratát.

Csak, azért se :(

VGY

Előzmény: mcpie (254)
mcpie Creative Commons License 2004.05.21 0 0 254
Mivel magyarázzák? :))))

Az átlagpolgár fegyverfóbiáját értelmezik úgy, hogy nekik jó legyen. Illetve nem hajlandóak különválasztani a legális fegyvereket az illegálisaktól. Ez utóbbiakkal követik el a fegyveres bűncselekmények 99.99%-át. A jogalkotók (és bizonyos jogalkalmazó hatóságok) elképzelése szerint, ha a legális fegyverekhez való hozzájutást megnehezítik, akkor csökken a fegyveres bűncselekmények száma.
A másik ok, amit persze nem dörgölnek a választópolgárok orra alá, hogy nem tartják őket felnőttnek, arra hivatkoznak, hogy ha mindenkinek lehetne lőfegyvere, aki szeretne, akkor halomra lőnék egymást a polgárok. Stb... :((

Előzmény: eRRoR (253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!