Sajnos mivel gőzöd nincs a magyar költségvetésről és magyarország helyzetéről az mindig az államadósságon fog lovagolni. Európa majdnem összes országában nő ahogy nálunk sem lehetett megfékezni. Azért nő mert a kamatok és a költségek irdatlan magasak 20 000 milliárdnál. Évi 1100 milliárdot dobunk ki évente az abalkon ami azt jelenti 2 *4 metró árát fizetjük illetve nem fizetjük ki évente,mert nincs rá keret. Ha ki is tudná ezt az összeget a magyar gazdaság termelni akkor sem tudnánk csökkenteni max nem növekedne. Kinek is köszönhető ez az irdatlan hitel + a kamat? Köszönöm nincs több kérdésem.Bárki kerül kormányra 6- után nem fogja tudni csökkenteni az államadósságot ez biztos. Ha nincs a manyup akkor ez az összeg mára már kb 2000 milliárddal több lenne.Lehet jön egy új kormány de lehet jön egy ingatlanadó vagy betét adó vagy más adó amit ha nem vezetnek be itt nem lesz cs9ökkentés az tuti.
Ujabb csatát nyert Orbán az államadóság elleni harcban. Tiz milliárd euró után sikerült növelni az adósságot ujabb hárommilliárd dollárral. Mekkora az éves kamata? Milyen árfolyamon fogjuk törleszteni?
Melyik az az év a magyar kvt történetében, ami szintén ilyet -csökkenést- produkált? Sorolnád?
Hááát...valahogy nem látom a választ.
Akkor majd én felelek magamnak. A Horn kormány idején láttunk ilyet, az I. Orbán kormány összes évében, majd most megint. A II. Orbán kormány alatt. Nem mondom, hogy az egész ciklus ilyen, mert nem tudjuk, az Eurostat még nem hozta a 2013-as adatokat.
De annyi bátran elmondható: a szoci-liberó kormányok alatti trend megtört, az államadósság végre nem nő, hanem stagnál, illetve szerény mértékben csökken.
Ha nem veszem számításba a II. Orbán kormányt, erre 2002 óta nem volt példa.
Én ugyan nem vok jobber kartács, de magyarázat azért van. Tuti vagyok benne, a hiány nem idei, hanem a tavalyi trükkök százainak hozadéka, hogy a áht. hiány számszakilag stimmeljen. Ennek tudatában a GDP bővülést is statisztikai hókuszpókusznak tartom.