Keresés

Részletes keresés

fatema Creative Commons License 2010.01.05 0 0 419

a Costánál kötelező útlemondási biztosítás van!

a bankkártyás utasbiztosítás az más, az különben rendben van

az a "kis adó" valszeg akikötői illeték :o)

Előzmény: rekasz (416)
fatema Creative Commons License 2010.01.05 0 0 418

én is a Costát ajánlom,a legolcsóbb és a legjobb minőség a három közül. Velencébe autóval simán le tudsz menni,őrzött parkoló van. A görög szigeteki körút nagyon szép,tetszeni fog. A kötelező borravalót hozzáadják a számládhoz (jó,éppen le lehet vetetni a végén,de nem szokták,jobban jársz,mintha neked kéne jattolni) és minden ital még hozzájön,ami nem olcsó,de amúgy semmi,teljes az ellátás,nem fogtok éhezni :o)

Hozzájön a benzinköltség persze,és ha egy éjszakát ott akartok tölteni előtte,amit javaslok,mert Velence azért mégis..! És akkor másnap kénylemesen felszálltok délben már,ebéd megoldva.

a kirándulásokra meg annyit költesz,amit jónak látsz,olcsó taxit is lehet fogni,és körbemenni egy szigeten stb.Erre szépen készülgessetek,tervezzétek meg.

Én azért megnézném az itthoni árajánlatokat is, nem biztos,hogy drágább lenne,és akkor segítenek parkolót foglalni, (bár Velencében éppen ez sima sorompós) meg akármiben előre.Ha először megy az ember,nem baj,ha valaki segít.Nyelvet kell tudni persze amúgy,hogy a hajón tudjátok,mikor mi van,hová,hánykor stb

Előzmény: cindoretto1 (414)
fatema Creative Commons License 2010.01.05 0 0 417

tévedsz,mert kikötői illetéket mindig kell fizetned,csak nem tudod,mert beleteszik az árba. A neten is,az egyéb kategóriában,a kötelező útlemondási biztosítással együtt. Most megyünk a kilencedik utunkra,úgyhogy hihetsz nekem :o) Legtöbbet a Costával,de mentünk már mással is.

Én  a balkonos kabint kedvelem,mert mi a tengert nézni megyünk főleg,és mindent megér ott üldögélni,de ez ízlés dolga persze. Legolcsóbb még most is a Pronto price ,náha féláron van,ha egy fél- egy évvel előbb foglalod,de a last minute is lehet jó,csak kisebb a választék a balkonos kabinoknál

Az eurokártyával sincs semmi gond

Előzmény: rekasz (413)
rekasz Creative Commons License 2010.01.05 0 0 416
Cindo.., megneztem a friss ajanlatokat , pl. 05.29-tol Velencetol - a gorog kor - Velenceig !

Remek olyan szempontbol is, hogy csak Athenben kell onallo utra menned, ami nem problema ! A tobbit a COSTA megoldja, remek a dubrovniki nap is, ott is , mint Korfun ingyen visznek kishajoval a partra.

A belso kabin,- hidd el,hogy kivalo - most 779 $, plusz-biztositast ne koss, ha van ' ilyen' bankkartyad, lesz meg hozza egy kis ado, s kesz . Ha jok az idegeid,s kivarod, lesz ez meg olcsobb is, bar ez jo ar !

Nincs kikotoi illetek, ezt nem is ertem, mire fel kerik az itthoni irodak.
rekasz Creative Commons License 2010.01.05 0 0 415
Ha ugyes vagy, net-en siman kapsz last minute-s utat, min 30 %-ot sporolhatsz. COSTA lenne a tippem, s probaljatok Triestbol indulni, ott ragyogo , orzott parkolo van egesz olcson, s addig autopalyan leszaladtok !

Ne fizess be elore utat, meg a hajon is tudsz rogtonozni, de meg jobb a magan megoldas, az a legolcsobb.

Orulok, hogy nem nyaron mentek, akkor az olasz iskolasok kikeszitenek mindenkit.

8 napot, a hozzarendelt autouttal (esetleg repulovel ) ki tudtok hozni 360 ezer korul.

Egy dolog fix, elore kalkulald be a service-dijat, tulzottnak latszik, de nem lehet meguszni , viszont tenyleg olyan a szolgaltatas is !
cindoretto1 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 414

Sziasztok,,

Nemrég találtalak benneteket és nagyjából végig olvastam a topicot.

Mi májusban vagy szeptemberben szeretnénk menni egy görög szigeteki útra.

Az ismert lehetőségeim:

Louis Cruise, MSC, Costa. Ezeknek a társaságoknak megy arra útjuk. Az első Athénból a többi Velencéből. A Louisról nem irtatok, nem utazott senki velük?

A másik kettő eléggé hasonló, még árban is.

Ketten mennénk a párommal, ha magunk szerveznénk meg a szabad programokat, és nem akarunk költeni, inkább csak az élményt szeretnénk megélni, szerintetek 400e-ből meg lehet úszni egy 7 napot.

Milyen kiadások vannak amiket külön kell fizetni ezeknél a társaságoknál, kikötői illeték, borravaló, ital stb.

Útlevél kötelező, vagy jó az új személyi is.

Köszi  majd még eszembe jut valami... 

rekasz Creative Commons License 2010.01.03 0 0 413
Fatema, ez erdekes,voltam Costaval, Carnivallal, Holland-Am-val is, mindegyiknel a last minute 90 napos,s az amerikai bankkartyat ketsegkivul jobban szeretik.
De pl. meg soha nem kellett fizetnem kikotoi illeteket, s mar tudom, hogy a belso resz a legvedettebb, s kellemesen olcsobb. Ugyanis legkevesbe a kabinban vagyunk.
fatema Creative Commons License 2010.01.03 0 0 412
és még hozzáteszem,hogy minden más utazást saját magam szervezek,a szálloda vagy repülőjegy mindig jobban jön ki,ha én foglalom a neten,és sok másnál is igaz ez.Egyedül a hajóutaknál teszek kivételt,mert úgy ítéltem meg,ez így nekünk kimondottan kedvezőbb!
Előzmény: rekasz (410)
fatema Creative Commons License 2010.01.03 0 0 411

nekem más tapasztalatom van,a Tensivel szoktunk menni,és az internetes árat is meg szoktam nézni,hajszálra azonos,mint amit náluk fizetek.Sőt most pl.az akciós januári árak nincsenek is fenn a Costánál pl. és rajtuk keresztül tudtam meg,hogy majdnem féláron akcióznak bizonyos utakra! Ráadásul náluk van még törzsutas kedvezményünk,ami éppen fedezi a kikötői illetéket,úgyhogy nekünk ez így teljesen jól bevált. Az utazási irodák nyilván csomagban,olcsóbban kapják az utakat,ezért tudják a netes áron adni (már amelyik kiépült kapcsolatban van a hajóstársaságokkal) így is van rajta hasznuk nyilván. De mi nem jártuk eddig rosszabbul sose,pedig elég sokat hajózunk.

Előzmény: rekasz (410)
rekasz Creative Commons License 2010.01.03 0 0 410
1. Fatema, nem biztos, hogy rosszat akart a forumozo, de tenyleg nem szerencses altalanositani. tapasztalataim szerint a 45-70 ev kozottiek a legkulturaltabbak, ha ez a standard, mar jol fogod erezni magad.
Viszont akit zavar a kulturalatlan, 'olaszos' modi, ne menjen a Foldkozi tengerrre nyaron, suliszunetben, olyan mintha tobben lennetek a hajon, mint ami optimalis.

2. Kivancsi lennek arra, hogy mekkora kulonbseget lattatok egy iroda, vagy a net-es jelentkezes arai kozott. Vesszoparipam, hogy csaknem 40 %-ot is lehet sporolni a magan-szervezessel.
fatema Creative Commons License 2010.01.02 0 0 409

nem estem neked,csak megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra,hogy mit írtál tul.képpen:hogy azért vetettétek el,mert azt mondták nektek,"ott öregek vannak".És akkor ez neked valóban "elrettentő" információ  volt,ezért nem mentél velük. Ez nekem kissé furcsának hangzott,és arra is szerettem volna rámutatni,hogy egyrészt sose tudhatod,kinek írsz ilyen tanácsot, hogy a topiktársad milyen korú, mert az internet ma már nem csak a fiataloké , hátha éppen ő is "öreg", mondjuk hozzád képest... Hiszen ugye mint te is mondtad,ezt inkább idősebb korban tudják megfizetni azok az emberek,akik jól kerestek eddig, illetve a hajóutak kényelmes volta miatt is több az idősebb ember,ez így van,valóban.Magyar viszonyokra is igaz ez. De amúgy az utóbbi években éppen a kisgyerekesek is szívesen hajóznak, mert ők is ilyen módon tudnak nyugisabban kikapcsolódni. Szóval egyrészt változik a kép, másrészt az európai és az amerikai hajók közt nagy különbség van e téren, sokkal több az amerikai jómódú nyugdíjas, mint az európai, itt eléggé vegyesen utaznak a hajókon, nekem ez a tapasztalatom. 

Na,ezt a témát túltárgyaltuk, csak nem szeretem, ha elfelejtitek,hogy mindenki lesz időkorú egyszer,(én valószínűleg hamarabb,mint te) és akkor majd nem fogod te se úgy érezni, hogy neked már inkább otthon kéne üldögélni..

Előzmény: lizbeth5 (405)
rekasz Creative Commons License 2010.01.02 0 0 408
Nagyon orulok, hogy enyien hajoznak ujabban a tengereken.rengeteg a tevhit ezekrol az utakrol ,mintha luxusrol lenne szo.
Viszont en teljesen mashogy latom a maganszervezest, mindig olcsobb, mint az ajanlott program, raadasul az adott napon meg lehet valtoztatni.
Nem mindegy, hogy milyen surun jonnek a kikotok, s elozetesen esetleg tulvallaljuk magunkat, erre orvossag a napi dontes.
Az utak befizetese is okosabb net-en,fantasztikusak a last minute-ajanlatok, sokat sporolhatunk igy, hiszen az irodak jelentosen tulszamlaznak
Navigare necesse est Creative Commons License 2009.12.19 0 0 407
Köszönöm mindkettőtöknek, én is bízom benne, szép út lesz.
Élményeket továbbra is várok!! :)

Tisztelettel: NNE
Előzmény: lizbeth5 (405)
lizbeth5 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 406
Az említett szigetek közül, mi Santa Lucia-n voltunk. Nekünk az egyik abszolút kedvencünk volt. Ott vannak a Piton-hegyek, voltunk a Toraille vízesésnél, aminél fürödni lehet (amúgy ez nagyon vonzó program lehet, viszont rengeteg turista érkezik egy nap, és nagy volt a tömeg, így nem feltétlenül van ideje mindenkinek fürdeni), kakaóbab ültetvényen is voltunk, még ami nagyon szép volt az a Marigot bay, ahol több filmet is forgattak. Szóval itt van bőven látnivaló. A táj káprázatos az esőerdőkkel, és a gyönyörű parttal. Ha tehetném az biztos, hogy ott több napot is eltöltenék legközelebb.
Előzmény: Navigare necesse est (403)
lizbeth5 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 405
Sziasztok Fatema és NNE!

Fatema, nem kellene így az embernek esni, nem úgy értettem, hogy az annyira szörnyű, hogy idősebbek vannak az úton. Csak megosztottam, hogy mit hallottam.

A mi utunkon is rendkívül sok idős ember volt, ez egyrészről kicsit fura, mert először olyan érzésem volt, mint egy nyugdíjasklubban, másrészről tök jó, mert tényleg még ennyi idősen is élvezik az életet, és mindenki olyan kedves volt. De az tény, hogy fiatalon kevesebben engedhetik meg maguknak ezeket az utakat. Sok kisbabás pár nálunk nem volt, meg hangoskodó fiatalok, szóval ez tényleg értékelhető.

Szóval NNE biztos tökéletes nyaralásotok lesz, amúgy is rajtatok múlik leginkább.

Előzmény: fatema (404)
fatema Creative Commons License 2009.12.18 0 0 404
örülök,hogy egyetértünk,szerintem sem lesz semmi baj a Pullmanntourral,bár én még velük nem hajóztam. Az útvonalban sajnos nem tudok segíteni,mi európai utakra szoktunk menni főleg, ami meg nem az volt,az sem arra ment :o)
Előzmény: Navigare necesse est (403)
Navigare necesse est Creative Commons License 2009.12.18 0 0 403
Köszönöm a válaszod, de egyetértek Fatemaval.
Jómagam ugyan még nem vagyok idős, és a szüleim sem (együtt utaznánk), de szívesebben megyünk egy idősekkel teli hajóra, mint ugráló tinédzserekkel és ordítozó csecsemőkkel telire.
Ezek szerint a Pullmantur-t nekünk találták ki! :)
De továbbra is szívesen olvasnék véleményeket, élménybeszámolókat a hajótársaság karibi útjairól.

Megköszönném azt is, ha valaki írna az alábbi szigetekről, aki már járt ott, mit érdemes megnézni, érdemes-e előre szervezett programra menni az adott szigeten, etc.

Tehát a desztinációk:
Santo Domingo – Santa Lucia – Martinique – Guadaloupe – Saint Marteen – Tortola

Egyedül Saint Martin-en terveztem eddig egyéni programként strandolást a híres Maho Bay-en.
De ha valaki tud jobbat...

Előzmény: lizbeth5 (400)
fatema Creative Commons License 2009.12.17 0 0 402
hibajavítás:"sokkal" és a "kabinban"-bocs
Előzmény: fatema (401)
fatema Creative Commons License 2009.12.17 0 0 401

már bocs,de mi a baj az öregekkel? Ti is lesztek öregek,és akkor is szeretnétek majd utazni,nem? Nem esne jól,ha leprásnak néznének,amiért már nem vagy húsz éves..!

Én éppen azt bírom a hajóutakban,látni,hogy az embernek nem kell feladni soha az álmait,mert igaz,főleg a nyugati életmódra jellemző ez még,de talán mi is megtehetjük majd,hogy akárhány évesen is világot láthassunk. Ezek az idős emberek (ez azért szebben hangzik) értelmes életet élnek nyugdíjasan is,érdeklődőek és a többségük vidám,fiatalos mentalitású,nincs velük semmi baj. Attól még egy hajón minden korosztály megtalálja  a maga szórakozását,nem hátráltat semmiben másokat,ha ilyen vagy olyan.Engem pl.sokkla jobban zavar,hogy az olasz anyák betolják a csecsemőiket,meg hozzák a kicsiket az éjszakai színházi előadásokra,a dübörgő zenére,villodó fénykekre,mert nem hajlandók lemondani semmiről ,hogy a kabonban maradjanak a kisgyerekekkel késő este.Vagy felváltva nézzék meg,ha már olyan fontos...

Előzmény: lizbeth5 (400)
lizbeth5 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 400
Szia NNE!

Csak annyit tudok a Pullmantour-ról, hogy kértem árajánlatot az egyik útjukra, mert Nekem is nagyon szimpatikus volt az ára és a kikötők is, de a Tensi-nél azt mondták, hogy azt az öregek látogtaják leginkább. Mi a Princess-el voltunk, azért ott is volt jó sok idős ember, de állítólag a Pullmantour meg van talán a Norwegian az idősebb közönséget célozzák meg. Szóval ezt végül így mi elvetettük.

Üdv:Liz
Előzmény: Navigare necesse est (396)
Bo&Zsó Creative Commons License 2009.12.15 0 0 399
Igazad van, tényleg rosszul írtam! :)
Előzmény: cheeesemaniac (398)
cheeesemaniac Creative Commons License 2009.12.14 0 0 398
Mi is ezen az úton voltunk. Ez a nyugat-karibi :). Az előző hozzászólásodban kelet-karibit írtál. De egyébként tényleg fantasztikus. Mi British Airways-től vettük a jegyet 290.000 HUF BUD-London- Orlando Onnan Port Canaveral-ba kivitt bennünket a hotel minibusza (41  mérföld). Nekünk ez így nagyon jó volt.
Előzmény: Bo&Zsó (397)
Bo&Zsó Creative Commons License 2009.12.11 0 0 397
Szia!

Szombaton 17 óra körül indultunk Miami-ból. Aznap a hajó felfedezése (ez folytatódott egész héten át) és az volt a program, hogy elhiggyük, valóban itt vagyunk! A vasárnapot a tengeren töltöttük. Ekkor találkoztunk az első magyar párral. Ezen a napon volt az első formal vacsoránk, és utána koktélozás a kapitánnyal a főutcán. Itt derült ki, hogy összesen 8 magyar pár van a hajón. Hétfőn Haitin kötöttünk ki Labadeen, 8 óra körül. az első kishajó 8.30-kor indult, visszafelé az utolsó 15.30-kor Ez a hely a Royal tulajdonában van, és valószinűleg ezért, itt a szigeten is kaptunk enni-inni. Kedden Janaikán Ocho Rios városában értünk partot. Itt nem kellett kishajózni. Ekkor is hasonló időt tölthettünk a parton. Szerdán George Town következett Grand Cayman-on, a már ismert kishajós kiszállással Itt nem volt szerencsénk szinte egész nap esett a monszuneső. Csütörtökön Cozumelen kötöttünk ki Mexikóban. Itt tölthettük a legtöbb időt. 10 órakkor szálhattunk ki és 18.30-ra kellett visszaérnünk.Számunkra ez a hely volt a legszebb, legjobb. Itt valóban éreztük azt az érzést, amire az ember gondol mikor egy katalógus címlapját nézi. Gyönyörű fehér homokos part, fehéren fodrozódó habok, a víz a kék minden árnyalatában, helyi "kocsma" az óceán partján, barátságos emberek (bár ez mindenhol jellemző volt) krokodilok, leguánok, maja romok, és persze a gyönyörű idő. Pénteket ismét a vizen töltöttük. Szombaton 7 óra körül kötöttünk ki Miami-ban.

A repüléstől mi is féltünk, de szerencsére nekünk nem volt semmi problémánk. Mi Air France-szal mentünk Bp-Paris-Miami útvonalon. Visszafele Alitaliaval, ami szintén Air France alatt futott Miami-Róma-Bp. Az Air France minden szempontból jobb volt. Akár a személyzetre, akár az ételre gondolok.

Nektek mennyi volt a repülőjegy?

Mi az aerovivánál vettük. Kettőnknek biztosítással együtt került 286000 Ft-ba.
Előzmény: cheeesemaniac (395)
Navigare necesse est Creative Commons License 2009.12.10 0 0 396
Tiszteletem a hajós társaságnak!

Múlt éjjel végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, konstatáltam, hogy ketten vagy hárman is szerettek volna információt kapni a Pullmantur spanyol hajótársaság útjairól.
Magam is ezért kerestem fel a fórumot, de mindeddig sajnos nem érkezett semmi információ a Pullamntur-ral kapcsolatosan.

2010-ben szeretnék családommal részt venni egy Pullmantur-os karibi hajóúton, a következő útvonalon (7éj):

Santo Domingo - Santa Lucia - Martinique - Guadaloupe - Saint Martin - Tortola - Santo Domingo.

Előtte egy kis Mardid, utána pár nap Santo Domingo...

még nem voltam tengeri (több napos) hajóúton, így a fórum végigolvasásával sok hasznos információhoz jutottam, melyeket ezúton is köszönök a szerzőknek!
Sajnos azonban a Pullmatur-ral kapcsolatosan még senki nem írt, utóbbi pótlásáért igazán hálás lennék.

Nem gondolom, hogy senki ne lett volna még a fent említett társasággal karibi hajóúton, mivel véleményem szerint az ő útjaik a legjobb ár/érték arányúak hazánkban, mivel az út ára tartalmazza az interkontinentális (esetünkben Madrid - Santo Domingo) retúr repülőjegyet (melyet a társaság saját B-747-es gépeivel bonyolít).

Esetleg jó lenne leendő útitársakkal megismerkedni, így ha valaki tervez hasonlót, kérem, ő is írjon!

cheeesemaniac Creative Commons License 2009.12.10 0 0 395

Szia!

A Freedommal voltunk nyugat-karibi útvonalon. Nagyon tetszett nekünk is. Mi is tervezzük a következőt. Ami árnyékot vetett a dologra, hogy British Airways miatt gyakorlatilag csomag nélkül töltöttük az egy hetet. A feladott poggyászunk ugyanis 9 napot késett. A hajóút előtt egy-két dolgot tudtunk pánikszerűen vásárolni., DE AZ ÚT TÖKÉLETES VOLT.

A kelet karabi úton hány napot van tisztán tengeren a hajó kettőt vagy hármat?
maniac

Előzmény: Bo&Zsó (394)
Bo&Zsó Creative Commons License 2009.12.10 0 0 394

Szia!

Ti melyik hajóval voltatok, és milyen útvonalon?

Mi a Libertyvel voltunk a kelet karibi körúton, október 17-én indultunk.

Csodálatos volt!! Azóta is a következőt tervezgetjük, bár nem tudom mikor lesz lehetőségünk......

Előzmény: cheeesemaniac (386)
fatema Creative Commons License 2009.12.04 0 0 393
úgy érted,hogy ÁL-taxis és nem valódi, és  amúgy ÁLLT a lábán :o)
Előzmény: virág-varázs (392)
virág-varázs Creative Commons License 2009.12.03 0 0 392
Mi is voltunk igaz a costával hasonló úton. Catániából taxival mentünk az etnához.Civitavechiából Rómába is taxival mentünk kb 3/4 óra volt. A taxis áll volt nem volt taxiórája ,előre megegyeztünk 160 euró volt négyünknek és mindenhova elvitt és vissza is vitt a hajóhoz.Vasárnap a pápa adott misét és már nem tudtunk bemenni a bazilikába.
Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 391
Köszi a tanácsokat, csak nem voltam gépnél. Majd megtervezek mindent, és ha van még kérdésem, írok.
fatema Creative Commons License 2009.11.30 0 0 390

Mi most az MSC-vel Cataniából fél óra alatt fenn voltunk az Etnán a szervezett busszal,de Messinából inkább Taorminára érdemes menni,az esik közelebb a "fontos látni" célokból.

Civitavechiában mindenképpen gondold meg a szervezett utat,különben Rómába nem jutsz be egyhamar!

Ezeken az oldalakon találsz majd minden kikötőről leírást,és hogy hol állnak meg  a hajók (bár ez társaságfüggő) Érdemes a tripadvisor cruise fórumain is nézelődni,nagyon sok segítséget lehet kapni,főleg az amerikaiak szívesen megosztják másokkal

http://www.europeportreviews.com/

http://www.cruisecritic.com/ports/

Előzmény: Törölt nick (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!