Kéknyúl hírek: Augusztus folyamán a pesti nyúlkedvelőknek sajnos be kell érniük a konzerv lehetőségekkel vagy a Sziget fesztivállal, ugyanis vidékjáró körútra indulunk, a pesti klubbéletet szeptemberre tartogatjuk:
aug 5. Debreceni Bornapok, Nagyerdő, 19.45 aug 12. Sziget, Blues színpad, 18.00 aug 18. Zempléni Jazz fesztivál, Sárospatak, 21.30 aug 23. Balatonlelle, 20.00 A szeptembert pedig egy izgalmas koncert kezdi: szept 1. Kobuci Kert, Kéknyúl trió feat. Barabás Lőrinc, 20.00
ui. köszi Zsoltnak a sampleres kisegítésért, igazán kihúzott a csávából, amit az orgona szétszedése okozott. És kösz a videókat is, bár javarésze inkább csak kordokumentum a zenekar összeszedettségét tekintve, azért vannak benne szép pillanatok!
ui2. sajnos Miskolc nem fért bele, de valamikor már mennénk oda is szívesen. Viszont aki teheti, Debrecen nincs annyira messze!
Egyszerűen összetéveszthetetlen a játéka és a mexólalása. A zongorajátéka is markáns mellesleg.
Meghallgattam Stewart 1970: An Old Raincoat Won't Ever Let You Down lemezét, de a több szám említésre sem méltó, csak ebben az egyben szerepel vendégként. A borító alapján titokban! 1969-es felvétel. Hozzácsaptam ezt a számot az Elegy lemezemhez.
A bécsi technikai múzeumban rengeteg érdekes dolgot találni. Könnyű megtalálni, a Schönbrunnal szemben van. Szokásos nyitvatartás felnőttnek 8,50-ért, 19 év alatt ingyér'.
3 órám volt, de 3 nap jobb lett volna rá. Csak a hangszerrészlege megér egy napot. Töméntelen mechanikus, elektromechanikus, elektronikus instrumentum van kiállítva.
Csembalóktól, sípos orgonáktól pianofortéig, zongorákig. Meg darabjaira szedve hogy hogy működik, hogyan építik. Aztán a furcsaságok mint a lyukkártyás önjátszók, meg a mechanikus zenekargépek: alul billentyű ami fönt 3 hegedűt masszíroz és lefogja a húrjait a kellő helyen. Aztán az elektronika megjelentével még rafináltabb eszközök. Ősmellotron mágneseshanxalag helyett fényszalaggal. Íves billentyűzet. Zongorának kinéző tárgy, de a húrokat egyenként dörzsölik, nem ütik.
Hogy ON legyen, itt egy 1930-as osztrák Hammond jellegű hanxer. Gyakorlatilag megegyezik vele: de a Pari vitte ezt az építési módot tovább. Alul 12db méretes dob, rajta az összes hangkerék. A többi itt már ismeretes. Mellette egy normál állapotú B2-es és nekem furcsa, de egy elég új 122(XB?) lezli. Fönt is egybe van a kopoltyúja.
Nem. Először Jerry (a dobosunk) talált rá a Kansas feldolgozás videóimra a YT-on ...így Ő keresett meg engem. Aztán rábukkantunk Roland-ra is - szintén YT-on - és így tovább... :))) Bocsi, nem akarom szétOFFolni a fórumot. És köszi! Örülök, hogy tetszett a videó.
Igazából a munka oroszlánrésze a németországi tagra...Roland-ra hárul. (Audio-video)
De mindenki kiveszi a részét belőle. A bevezetőt Jorge-gal (hegedű) írtuk...eredetiben nincs. És a mankósávot - backing track- (amihez feljátszottuk az egyes sávokat) is én raktam össze. De nagyon élvezetes project. :)
Református istentisztelet volt találkozón, elektromos hanxerekkel, énekkórussal.
A fellépőek sem tataiak voltak.
Érdemes elolvasni az ismertetőjét. Bitang jól szól és természetesen.
Mondjuk én is így csinálom. Kihajtom a mobilomat, aztán REC! :-)))