Jelentem ma éjjel Mátyásföldön 0 óra 15-kor háromcentis jegekkel köszöntött be a jóisten.
Simán beszakította a tetőnket.... :-(
Pár percig ez esett, eső nélkül, eléggé félelmetes volt, mert csak úgy zurrogott a jég reptiben, aztán meg csattant akkorát, mint egy ágyú.Utána 3mm eső.
Már nem is tudom mi a jó, ha kívánom az esőt, vagy ha nem
Pest, Mátyásföld:0.5mm a héten!
Ezt is több óra alatt adta elő, este, szal ne tudj csinálni semmit, vagy mint Fürtöske tóganajozás közben elázzál rendesen...
Mert ARRA persze elég
Nálunk csak 1mm eső esett,így fogalmam sincs mi miatt maradtál bent egész nap.A kisvárosunk felett esőfelhő kergetőt szereltek,mert itt esik a legkevesebb.
Szia Frint!
Te nyertél , nálunk csak 3mm volt.
Igen , én is permetezést terveztem holnapra.
Mondjuk a szölöt nem sokat kellett , még az
idén permetezni , annyira nem volt még eső.
Üdv onobody
Hú .. most jutott eszembe hogy
még nem néztem meg neked a zamatosturbolyákat.
Igyekszem!
OFF//Szia, én is levettem az IE 6-os verziójában a biztonsági szintet, hasonló gondjaim nekem is voltak. //
Nálunk 4mm esett, arra elég, hogy a gombabetegségeket előcsalja, de a gyökérzónáig nem jutott el. Sivatagosodunk... :(
Ma az első napom, hogy itthon maradthattam végre, szabin..:)
A kertbe nem jutottam ki, de azt már le sem merem írni, hogy miért...:)) És egész nap...:))
Sziasztok!
Végre biztatoan elkezdett esni az eső.
Nagyon kellene már , állandóan locsolom a kertet , mégis kivan száradva minden.
Gyerekkoromban sót szortunk a meztelencsigákra
attol elpusztultak , igy nem kellett
hozzájuk nyulni.
Már vagy két hete nem tudtam bejutni a forumba,
végre ma rájöttem , hogy le kell vinnem
a biztonsági szintet alacsonyra , és akkor
megy a dolog.
Mi lehet ez?
És ha már mészbe fojtod őket,állítólag a mészcsíkon sem mennek keresztül,vagy ha átmennek ráfáznak.Kerítsd körbe a veszélyeztetett növényeket,ágyásokat.Több ötletem nincs.Várom az esőt.
Lapítok is erősen, nem merek már semmivel sem hősködni, amúgy is a fél ország bögyében van a nyugati határszél, egyéb okokból, belátom, nem alaptalanul... Csak azok a csigák... Ha egyszer sikerül jó képeket készíteni, megpróbálok legalább csigarágta, amúgy szép zöld, buja, kövér növényeket valami segítséggel közzétenni, hogy ne sóvárogjon a keleti fertály...:)
Tegnap délutám Békéscsabán már láttam egy záport, mondanom sem kell, otthon ebből 2mm lett, szóval semmi. Száz milliárdra becsülik az aszálykárt...és az én kertemet még nem is látták... :)
A csupaszcsigáim szeretik a vizóraaknát. Rendszeresen szedegetem ki, de nem fogynak.
No és a gyomok... Mivel az a nézetem, hogy a kert van én értem és nem én a kertért, ezért kis családom azt mondja, hogy a bozótban oroszánok rejtőznek...
Hallottatok a csigaszószról? Elég gusztustalannak tűnik, nem is próbáltam még, csak olvastam, hogy össze kell szedni a csigákat vödörbe, lefojtva, vízben érlelni, mint a lombtrágyát, és ha kellően pépes(1-2 hét), akkor hígítva kiöntözni a veszélyeztetett helyekre. Állítólag elriasztja őket. Egyelőre engem is, hogy hozzá fogjak, de ha sok lenne, talán megpróbálnám.
Az a szélelevelű fű nálunk is jól elterjedt, de van mellette más is... A csalán pl magasabb nálam a kert egyik csücskében... Na és a szulák! Micsoda talajtakaró!...:)
Annyi tojás a világon nincs. Képzeld, össze szoktam őket szedegetni, mokkáscsipeszt neveztem ki célszerszámnak, és meszes vízbe helyezve várom a pusztulásukat...:(( Nem valami szívderítő tevékenység, de volt olyan este, hogy 300 db-ig számoltam... És másnap ugyanannyian voltak...
Itt valamiért nagyon elszaporodott ez a fajta. Azt beszélik, hogy a határ labanc oldalán valami kacsákat tartottak jól ezzel a csigával farmokon, csak a sok nagy zápor és a mi oldalunkra lejtő Alpokalja okán sokan idesodródtak és elkezdtek sokasodni... Tavaly a nagy szárazság miatt már azt hittük, nem lesz szaporulat, a késő őszi esőzésekkor lepakolt petéknek pedig gondoltuk, a tél jól betett... De nem...:((
Vasárnap kora hajnaltól középdélelőttig szép nyugodt eső esett nálunk. Lustálkodónapot tartottam. (Reggeli után vissza az ágyba egy jó könyvvel.)
Bezzeg a gazok nem lustálkodnak! Az az utálatos széleslevelű fű (amit már többször kigyomláltam mindenhonnan) megint ott van mindenhol. Azt hiszem, délután jóvá kell tennem a tegnapi mulasztásomat...
Hát azt már nem is mertem közzétenni, hogy egész éjjel szakadt az eső, jó kis csihi-puhival aláfestve, aztán meg ma egész délelőtt egyenletes, kellemes, locsolós eső esett...
A lustábbak (én) kertjében már lassan csak bozótvágóval lehet közlekedni... És rengeteg a meztelen csiga, tudod, az a ronda barnássárga...:(
Mindent kicsipkéznek, de már nagyon utálom gyűjtögetni őket, a fahamu meg nem mindenhová szórható...
Talán, ha sikerül szabira keverednem, megtizedelhetem a gaz- és csigaállományt.
Tegnap jöttek meg őseim Krétáról. "Borzalom mi van itthon!" volt az első szavuk - már azt hittem, csőtörés volt a házban, vagy mi. De kiderült, csak a meleget sokallják, arrafelé huszonvalamennyi volt.
A 1536-os hozzászólást nézd meg. Onobody igluja, de jó is lenne most belebújni. Vizes ronggyal borogatom magam. Itt csak végletek vannak időjárásilag. 25 fokot, záporokat kérek, mongyon le a kánikula. (hátha meghallgat vki)