A 1536-os hozzászólást nézd meg. Onobody igluja, de jó is lenne most belebújni. Vizes ronggyal borogatom magam. Itt csak végletek vannak időjárásilag. 25 fokot, záporokat kérek, mongyon le a kánikula. (hátha meghallgat vki)
Na végre...tegnap este hirtelen kaptunk 15mm-t, az utolsó utáni pillanatban. A tavaszt igénylő növényeknek már annyi :( de a többi felfrissült. Várom a folytatást, pl:Medárd. (nálunk be szokott válni)
Háááát, nem cserélnék... Itt sok "arany" volt az idén, és drukkolok, hogy Medárdkor is essen, hátha bejön...Azért 40 nap eső, még itt is jól jönne, pedig tényleg nagy a különbség az ország többi részéhez viszonyítva.
Tisztelettel 4 azaz négy miliméter eső volt este, ezzel az elmúlt 100,mondom 100 napban 20mm-re emelkedett a városunkra hullott csapadék mennyisége...Na???
Kaposvár környékén vasárnap délelőtt legalább 2 órát szakadt az eső, este még nem nagyon kellett kimenni a kertbe (csúszott az agyag), a szombaton nyírt füvem meg annyira zöld, mintha haragudna ;) Viszont ha jól számoltam, májusban csak 3 nap esett, ilyen mintha régen lett volna utoljára (meg remélem sokára lesz ilyen kevés májusi csapadék)
A 120mm nem is létező szám! (:-)
Ez akkora, hogy meg sem tudnám mérni, ha nem vagyok otthon, a mércém is csak kábé 70-ig mér....
Szerintem a küldönc elszúrhatott valamit, a mienket is oda vitte.
Most ott meg minden kiönt, lejtős talaj lemosódik...nálunk meg a szél elviszi, olyan száraz...
Azért nincs ez mindíg így, de mindenesetre itt jobb a helyzet az országos átlagnál. Itt lesz teve legkésőbb...:)
Ami viszont komolyan elgondolkodtat: soha nem jön ide keleti áramlással eső, amióta itt vagyunk, (12 éve), ez idén fordult elő, többször is, korábban nem emlékszem ilyenre. Ez vajon mit jelenthet?
Szomorú rekordot döntöttünk, az elmúlt 3 hónapban(!) 15, nem elírás TIZENÖT mm csapadék volt. Ezt szerntem a gyapot is nehezen viseli el. Rettenetesen néz ki a vidék, pénteken jön a városunkba az agrárminiszter, biztos el fog szörnyűlködni.Kora este beborult, esett 5 csepp, abbamaradt. :((( Frint
Végre van valaki akit meg lehet kérni, hogy csináljon esőt a környéken.
Egyébként sokszor jártam úgy, hogy dörgött, sötétedett, de én csak locsoltam tovább, a szomszédok meg is jegyezték, hogy minek, de aztán egy csepp sem esett.
Jelentem Pesten én okoztam az esőt!!! :-)))
Ugyanis este hazamentem és minden előrejelzés ellenére jól meglocsoltam a füvet.Mivel nem kútról locsolok, ez mindig bejön:pár óra és esik az eső, hogy az asszony leszidhasson, már megint pocsékoltad a pénzünket :-)))
Végre esett az eső!!! (Bp környéke) Nagyon örül a kertem neki. Volt egy pár hatalmas villámlás mennydörgés, kutya, macska azonnal belógott a nappaliba. A fű örül a legjobban, mert a többi növényt csak kapott egy kis locsolást eddig is.
De jó Nektek,nálunk egyenlőre még terv.Szelídgesztenye a savanyút szereti,itt van egy háznál kettő,már teremnek is.Kicsit sárgásak,mert erre meszes minden.Mocsári hibiscust könnyebb tartani,takarás nélkül kibírták a telet,még egy nem hajt.Akkora tányérjai vannak,mint egy tányér.;)
Sziasztok!
Nálunk is kezd dörögni , meg villámlani .
Mondjuk jég az nem hiányzik.
A hétvégén Szarvason voltunk .
Szép az arbarétum , a gyerekek is
nagyon élvezték.
Vettem egy szelidgesztenyét , meg egy
mocsári hibiszkuszt .
Kiváncsi vagyok sikerül- e megtartani őket a
kertben.
Napokig nem tudtam bejelentkezni a forumba ,
ti nem tapasztaltatok semmit?