"Sokan/sokszor jöttök ezzel a megfelelő párválasztással . Okos gondolat , csak életszerűtlen ."
Hja kérem. Pedig mindenki amilyen rózsát szakít, olyat szagol.
"A helyzetek/szituációk kezelésének megtanulása az , ami szerintem mindennél fontosabb ."
Ez IS fontos, hasonlóan a megfelelő párválasztáshoz. Mert a választás sem lehet mindig tökéletes, és az emberek változhatnak is.
Szóval, a megelőzésben nem az egyik nemet áldozatnak beállító és hamis feljelentésekre buzdító propaganda a megoldás, hanem a felnőtt emberként való viselkedés. Továbbá, aki évekig ott marad a bántalmazója mellett, az utólag ne panaszkodjon. Ő még idejében elmehetett volna (ellentétben - hogy demagóg módon mindig felidézzem a női erőszak fő áldozatait - a csecsemőkkel). Ha anyagi vagy egyéb okból úgy döntött, hogy marad, akkor lásd a rózsás helyzetéhez illő rózsás közmondást.
" ....a legfontosabb a megfelelő párválasztás, azzal lehetne megelőzni a legtöbb erőszakot. "
Sokan/sokszor jöttök ezzel a megfelelő párválasztással . Okos gondolat , csak életszerűtlen .
- amíg dúl a szerelem , sokkal többet ráhagyunk a másikra
- egy darabig önként és dalolva sokkal többet felvállal az egyikünk (mert új a szitu/ mert még nem esik nehezére/mert belefér /stb.) mint ami ésszerű vagy jogos lenne
- évek alatt változik a személyiségünk/az élethelyzetünk (és mindkét félnél nem egyformán , nem egyidejűleg)
Meg ami még hirtelen nem jut eszembe ....
Nem létezik , hogy ne lennétek ezzel tisztába !
A helyzetek/szituációk kezelésének megtanulása az , ami szerintem mindennél fontosabb . Két rosszul párválasztó is képes lehetne korrigálni , ha rájön , hogy mégsem valók egymáshoz . Ha tudná hogyan kell/lehetne kezelni a helyzetet .(és most nem vettem bele , hogy ha tudná ugyan a helyes utat, de anyagilag már nem tudja megoldani )
És ha az iszlámbullát elfogadnák, akkor nem halnának meg? Úgysem lesz ott két rendőr, amikor bosszúból az illető kinyírja a családját. Éshát, nem tudsz vele semmit tenni, mert többnyire utána magával is végez. Akkor mi értelme is lenne ennek az egésznek, áruld már el?
Nagyon nem mindegy, mit tartalmaz az a propaganda és tanítás.
Mert ha azt, hogy eleve a férfiak az elkövetők és a nők/gyerekek az áldozatok, akkor hamis alapokra csak hamis felépítmény épülhet.
Éppen hogy azt kellene tudatosítani a nőkben, hogy ne érezzék magukat sérthetetlennek, bizony nekik is vissza lehet ütni. Ne pofozzák tehát a megkötözött kezű embert, mert esetleg kiszabadul a keze. Meg azt is, hogy a legfontosabb a megfelelő párválasztás, azzal lehetne megelőzni a legtöbb erőszakot. Mégis, mit vár az, aki egy közismerten erőszakos fickóhoz megy feleségül?
Meg lehetne olyan rendszer, ami nemtől függetlenül védi az áldozatokat, ahová férfiak is fordulhatnak például.
Visszanéztem vagy 30 oldalt , de már nincs türelmem az elsőt megkeresni .
Annyit azért hozzátennék , hogy a családon belüli erőszakot nem lehet megelőzni . Nem állhat minden pofonra lendülő kéz mellé , szitokra nyíló száj elé egy rendőr . Max csökkenteni lehet szerintem . Hosszú-hosszú munkával , amibe hivataloséknak is be kéne' szállni valami alaposan megfontolt propagandával/tanítással .
Már valahol korábban leírtam itt , hogy szerintem az óvodában kellene kezdeni .... és tévében/rádióban/akár reklámokban is az "átnevelést" . Sok év alatt talán lenne eredmény .
A "nemek közötti erőviszonyok helyreállítása"-t nem értem . Egy családban általában ugyanannyi férfi van , mint nő , az erőt nagyjából nem a nő képviseli . Konkrétan hogyan gondolod ezt ?
Tudod .... amikor már az oviban gyepálják egymást a srácok (lányok azért nem sűrűn ütlegelik egymást) , egy kamasz megkéseli a pedagógót , akkor valami már az elején nagyon el van cseszve . Felnőttként ezek a gyerekek ütni fognak , a lányok meg verbálisan akarnak győzni .
Csakhogy püfi nem azt mondja, hogy egy konkrét eset mögött esetleg lehet az is. Hanem olyasmiket, hogy csecsemőgyilkosság nem is létezik, és ha mégis, az mind a férfiak bűne :-/
Püfi jobb, ha mélyen kussol. Ő szokta a csecsemőgyilkos anyákat mentegetni. Beszűkült tudatállapot, a szemét pasi felcsinálta és lelépett, a szemét pasi észre sem vette, hogy terhes és nem hívott hozzá orvost stb.
"Azért ha többen mondják ugyanazt, az nem gyanús, hogy lehet benne igazság?"
Jó kérdés. Például, neked is már többen mondtuk ugyanazt, hogy az IE vállalhatatlan, szexista és diszkriminatív. Nem volt gyanús, hogy lehet benne igazság?