Elfoglalta valakinek a helyét :-) Egy véresszájú fannak ennyi elég is, nem?
Komolyan, számomra fifikásabb, izgalmasabb volt Clive játékmódja. Sokkal. Nicko is technikás, szó se róla, de valahogy túl old school volt akkoriban, később meg kezdett nem erőlködni. Szerintem. Most újra harcol, küzd és ez nagyon tetszik.
m.illion
nem rád céloztam, tényleg nem neked szólt.
Viszont a véleményeddel nem értek egyet, abszolút nem érzem kötöttnek a BNW-t, semmilyen szempontból se nem.
Na ja, a pajta hangzású No prayer nem volt egy telitalálat, pedig jobbat is ke lehetett volna hozni belőle...Fear of the Dark viszont elég színes, még lassú szám is van rajta :-). Mélypont: X factor. Remény: Virtual XI. A legenda visszatér: Brave New World!
Ha rám céloztál, akkor nem értelek, vagy Te nem értesz. Én nem azt vártam, hogy a Maiden hátat fordít önmagának. Sőt, el is várom, hogy a saját útjukat járják.
Mindazonáltal a véleményemet fenntartom, kiegészítve azzal, hogy a Seventh son-ig a stílusukat izgalmasabbnak találom, mint az utána következő anyagaikat.
Ja, micsoda hülyeség, hogy a Maiden egyforma lemezeket ad ki...pl milyen egy hangulata van mondjuk az Alexander, the Great-nek...aztán meg jött a Seventh Son...
Ez szerintem is így van. Mindegyik lemeznek megvan a maga hangulata (mégha nem is mind konceptalbum, mint a Seventh Son). Ugyanakkor mindig érezhető a megszokott "Maiden-sound"
Szerintem a Piece Of Mind óta egyik Maiden album sem olyan, mint a másik. Sosem értettem azokat, akik szerint az egy szar dolog, hogy egy bandának van stílusa.
A Maiden (most) ez a hat ember, ezek a dalszerzőik, a Chemical Weddingben pedig Roy Z. is erősen benne volt.
Majd a következő Dickinson stúdiólemezen lehet azt a vonalat továbbvinni.
Szerintem egy amolyan lehangolt gitáros súlyosság nem tett volna jót a Maidennek. Harris abba egyébként sem ment volna bele.
Én pont az ellenkezőjét gondolom! No jó, nincs radikális váltás, de miért is lenne? Szerintem mindenki agyvérzést kapna ha pont a Maiden, 20 év után elkezdene próbálkozni mindenfélével. DE, a BNW mégis tartalmaz tőlük szokatlan elemeket: The Nomad, Silent Planet, Thin Line. Az instrumentális részek nagyon spontánnak, lazának, egy kicsit jammelősnek tűnnek.
Nekem is tetszik az új lemez, de...
Nem gondoljátok, hogy túl merev lett? Szerintem annyira kötik az Iron Maident a saját maguk által állított szabályok, hogy az már a kreativitásuk rovására megy. Elég csak az új albumot a Chemical Wedding mellé tenni.
Ez a véleményem, dacára annak, hogy -mint írtam- tetszik a Brave New World (rengeteget hallgatom.)
Ez mennyire ortodox álláspont?
Te jó ég, milyen rég jártam itt :-) Ez a június 4 elég mozgalmas nap lehetett :-)
Szóval, kezdjük csak sorban...
Három kedvenc BNW-szám? Már írtam, hogy nekem a Ghost tetszik a leginkább, de ott van a topon a Wicker Man, a Fallen Angel és a Mercenary is (igaz, ez is négy lett... :-)
Remélem, minél többen leszünk! Olyan jó nézni a doningtoni képeket :-)
A Nomadot lehet, hogy elnyomják nekünk, de akkor egy hasonló stílusú számot kihagynak helyette... Hogy hosszú? A Rime Of The Ancient Mariner is volt koncertnóta!
A setlist azért lehetne erősebb is :-)
Na jó, tudom, hajnalig is játszhatnának hogy leadják az összes klasszikust, de nekem hiányzik a Run To The Hills, a Flight Of Icarus, az Aces High, az Infinite Dreams, és még sok más remekmű...
Az Eddie's Chat-en eddig egyszer "beszélgettem", de majd most koncert után lehet, hogy visszanézek! A Napsteren is szoktam chatelni de eddig csak egyszer találkoztam egy "trooperrel", a legtöbbjük csak amerikai slipknotos :-)
Ami a hamis éneklést illeti: hallottam egy Blaze féle The Evil That Men Do változatot és esküszöm az jobban tetszett mint az általam hallott Bruce változatok némelyike(csak élő verziók!). Viszont a Look For The Truth intrójával valami nagyon nem stimmel...
Hát a Wicker Man-en kívül, ami szerintem MINDENKINEK tetszik, aki nem süket vagy agyilag sérült:
Dream of Mirrors (!!!)
Ghost of the Navigator (!!!)
Blood Brothers
The Mercenary (Nowhere to run, nowhere to hide, you've got to kill to stay alive!!!)
The Nomad
+ a többi
...én kicsit félve vettem meg az új lemezt, elsőre kicsit belassultnak és hosszúnak tűnt, de most már egyértelmű, hogy ez az év egyik legjobb lemeze!
a libertine
u.i.: The Evil, vonatkoztass el egy kicsit és térj vissza a WDR-be...
Egyszer láttam valami német műsorban a '96-os brazil MOR fesztivál összefoglalóját. A Maiden-től leadták a teljes Running Free-t. A közönségénekeltetős résznél Blaze egy olyan magas hangot vágott ki, amelyet lemezen csak álmodhattunk volna(na jó, tőle szokatlan volt :). Volt is nagy ováció :))
Véleményem szerint az X Factor a legjobb Maiden lemez (a Brave New Wrold-öt nem számítom, az még túl friss). Úgyhogy nem fogunk egyet érteni! :-) Vitatkozni persze lehet :)
Nyilván te is hallottál Blaze bootlegeket...
Arról nem is beszélve, hogy stúdióban is tudott hamis lenni, ami azért nagyon erős dolog.
Harris mesternek nyilván nem könnyű beismerni, hogy akkoriban rosszul döntött. Bírom ahogy hajtogatja, hogy Bruce visszatérésével semmi nem változott, hiszen Európában ugyanakkora helyeken játszottak Blaze-zel is. Ja, persze.
Én egyébként minden Maiden CD-t és maxit megvettem Blaze-zel is, bootleget is beszereztem, becsülettel elmentem a koncertekre, de a véleményem nem változott.
Blaze-t hiba volt bevenni a Maidenbe.
A Dynamo-n állítólag volt nagy égszakadás-földindulás(már ami az időjárást illeti) :))
Azért remélem szerdán nem lesz ilyenben részünk, bár kétségtelenül hatalmas feeling-je lenne egyes számoknak :)
Láttam Evil hogy ott figyelsz a Maiden Board-on. Én is párhuzamosan nyomulok :))