Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Az ablaktörő kalapácsokat nem feltétlen az utasok lopják el. Vannak buszok, amikről az összeset beszedte a sofőr. Habár mondjuk mind a két fél elítélendő....
Sajnálattal tapasztalom mostanában, hogy az új Cívisbuszokat is kezdik rongálni a vandálok... Már több buszon láttam ablaktörő kalapácsokat ellopva. Pedig az vészhelyzetben igencsak fontos lenne.
Ma pedig az LMG-114-esen a 4. ajtónál a leszállási szándékot jelző lámpa és annak zöld búrája is hiányzott. Remélem a DKV majd tudja pótolni ezeket, és nem úgy oldják meg, mint a hv-s időszakban, hogy odarakják valamelyik üdítős palack kupakját! Ezenkívül ezen a buszon is hiányzott egy ablaktörő kalapács :(
Ma egy új "meglepetést" tapasztaltam a utastájékoztató rendszerben. A mai utolsó Nagyállomás felé közlekedő 31-esen az utastájékoztató hangja eléggé le volt lassulva és igencsak mély volt Iván Aurél hangja! :) Vicces volt, de egy kicsit érdekes! (pl. Mi-i-i-ksz-á-á-th Ká-álmá-á-án u-u-tca-a)
"Ugyanígy elég mostmár a 12-esre is csak a szóló."
Várjuk meg ezzel a jövőheti egyetemi tanévkezdést. Reggelente azért elkél 1-2 csuklós busz a 12-es vonalon is, ugyanis elég sok egyetemista megy azzal az egyetemre illetve sok dolgozó a "Gyógyszergyárba"! Amikor szóló közlekedett a hv-s időszakban (és ez szinte mindig így volt), akkor általában már a Csemete utca megállóhely után elég nagy volt a tumultus rajta, és a Malomparknál már néha lehetetlen volt felszállni rá, nemhogy a következő megállóban! Mindezek a Vincellér utcáról induló 7:02, 7:17 és a 7:32-es járatokra (főleg az utóbbi kettőre) vonatkoznak. Ezekre nem ártana csuklós, de gondolom mindegyiken nem tud csuklós menni, mert arra úgy sincs kapacitás. :( Egyébként információim szerint megy reggel csuklós 12-es, csak nem tudom, hogy ezek közül melyiken? Valaki tudja, mert én a héten még nem járok az egyetemre?
Igen. És tök jó, hogy mellette mindenhol kint hagyták a régi menetrendeket, vagy azok egy részét. Meg CORA ruházforever, de erről már a másikban írtam tegnap sokat...
Hadd gratuláljak én is a Derkének! Ez egyszerűen tökéletes! Főleg a megállóhelyi információk tetszenek, de nagyon! Nem akarjátok beterjeszteni a DKV-hoz?:)
Ma is utaztam az LMG-005-ös buszon, és ma sem működött sem a belső sem a külső kijelzője. Az LMG-064-es pedig 10-esként közlekedett, és egyszer csak útközben elment a teljes belső utastájékoztatás (képernyő és hang is). Aztán azt gondoltam, hogy a külső kijelzés sem megy, de az tökéletes volt?!
Szepembertől megint több lesz a sofőr, ezért több lesz a tudatlanság is. A busz baja is lehet, de lesz olan is ami azért nem működik mert van nagyobb gond is, mint azt javitani...
Szepembertől megint több lesz a sofőr, ezért több lesz a tudatlanság is. A busz baja is lehet, de lesz olan is ami azért nem működik mert nagyobb bajuk is van....
Én ezeket a buszokat sajnos mind távol a végállomásuktól láttam, útközben. De ha Ti működve láttatok ezek közül 1-2 buszt, akkor biztos megint a lefagyás, vagy a sofőr hibája áll fent! :) Végülis szeptembertől most már remélhetőleg beáll a rendszer, és lassan mindenki megtanulja használni. Ha pedig már ellenőrizhető is lesz, akkor az már nagyon jó lesz! :D
Belülről sokkal könnyebb megítélni, hogy működik-e a rendszer...Ha mennek a monitorok szépen, csak nincs a viszonylat kiírva még belül sem, akkor egyértelműen a sofőré a balhé. Egyébként a DKV hivatalos válaszában azt írta, hogy a sofőrök képzése folyamatosan folyik, és ha kész lesz a központi rendszer, akkor ellenőrizni tudják, hogy mikor kinél nem működik. Egyébként pár napja működő kijelzővel láttam a '100-ast is.
LMG-005 is működik... Tapasztalataim szerint már nincs olyan busz, amibe ne lenne jó legalább a külső kijelző, az ilyen sötétek pedig nem egyszer a sofőrökön múlik. Persze előfordul, hogy menetközben megy tönkre, fagy le, de ez a ritkább eset.
És arra külön figyeljünk, hogy ha végállomáson látunk buszt sötét kijelzővel, akkor nem biztos, hogy nem működik. Általában a sofőrök lekapcsolják a végállomásra érkezéskor.
Némelyike igaz, hogy rossz, valamelyikre nem .. :) LMG 058 - működik LMG 005 - NEM működik ... LMG 105 - Működik - egyetlen reklámos busz :D A 138-as, valószinüleg működik, mert nem volt táblája, mikor beállt, a Doberdóra, és szerintem előtte szedhette le :) a 047 -ről és a 013-ról Még nincs képem :)
A 134-es is juli 28.-án jött ki, az is uj, abban szupi minden.. vagyis el van tolodva a monitor meg egyik rozsaszin, de amúgy külsö kijelző müködik... és beszél is :D
Az elmúlt 3 nap utazásaim során sajnos még mindig elég sok nem működő kijelzővel találkoztam: LMG-005, LMG-013, LMG-047, LMG-058, LMG-105, LMG-138.
Ugye jól tudom, hogy a 138-as az nemrégiben érkezett? Szerintem az is elég rossz, hogy a régieken nem sikerült még mindig normálisan beállítani (vagy esetleg véletlenül a sofőr nem tudja még működtetni), de hogy az újonnan érkezett buszon sem működik...!?
Szerintem a 13as busz meghosszabbítása Nagyállomás felé célszerűbb lett volna mint a 10Y. Többek között a "nénik" miatt is, akik nem mernek felszállni, illetve a pallagiaknak is kényelmes lenne elérni a Helyközi buszállomást ill, belváros- Nagyállomást.
26Y még akkor elfogadható lenne, ha nincs más ötlet. Meg ugye közbeszól a buszok száma is!
Többi nem igazán nagy változás.
A 11-es járhatna 20 percenként.
49I az tetszik.
Végülis a többi vonalon van más busz, helyettesíti nagyjából az I1 I2-t.
Azt értem: én is olvastam, hogy lakossági, munkáltatói és önkormányzati kérésre változtatnak 1-2 menetrenden. Csak azt nem tudom elképzelni, hogy a lakosság szól az önkormányzatnak vagy a DKV-nak, hogy jó lenne, ha pl. "a Sámsoni útról 17:23-kor induló 19-es buszt áttenétek 5 perccel későbbre!" Vagy amúgy ez hogy megy pontosan? Tudsz róla valamit?
Mert így utólag belegondolva pl. a 22:00-kor a Diószegi úttól induló 30-ast gondolom azért teszik át 5 perccel későbbre, mert van ott valami munkahely, ahol esetleg 22:00-kor végeznek és eddig lekésték a buszt sokszor emiatt.
Amúgy mi motiválja a menetrendszerkesztőket, hogy pl. két 19-es busz 5 perccel később indítanak a Sámsoni úttól tanítási időszakban, vagy pl. hogy egy 30-as járat a Diószegi úttól 5 perccel később indul???
Gondolom lakossági kérés. Le is van írva a közleményben.