Egyszer nekem is bentragadt harmadikba. Pont ugyan úgy ahogy neked. Nekem szét kellett szedtem a blokkot, kivettem a váltóművet. Hiányott a 12-es zéger gyűrű, azt pótoltam. Meg alátettem egy hézagoló alátétet is. Eléggé kopott volt már a cucc, ezért is szorult be harmadikba. Tisztára drótkorongoztam minden részét. Jól beolajoztam, visszaraktam azóta jó.
"A történet végítéletét a hatvanas évek elején mondták ki, amikor egy új FIM szabály arról rendelkezett, hogy nemzetközi versenyen csak olyan motor indulhat el, amelyikből már minimum 25 darabot legyártottak. Büdzsé erre nem volt. A legszomorúbb az egészben, hogy Czulyba és Nagy ekkor szinte minden képet, tervet és dokumentációt elégetett a motorról.
Magát a gépeket egy teherautó szállította el a Bizományi Áruházba a MHS Liliom utcai gépállomásáról. A szállítás többe került, mint amennyit kaptak értek, de talán fájóbb, hogy a történelem nyomukat veszítette és azóta is csak az akkori versenyzők és szemtanúk visszaemlékezései a bizonyítékaink, hogy valaha volt egy közös CÉL-unk a motorsportban."
Basszus! Van három tankom és amin nincs horpadás arról hiányzik a hátsó rögzitő fülecske. Gány nem gány ma ráheftelem a lánckeróra a három csapot, ne lötyögjön. Majd lövök a börzén egy másikat, erre most nem várok.
Ma szerelgettem kicsit, a hátsófék és környéke volt a műsor. Találtam egy láncvédőt a pinyóban. Viszont a km óra meghajzóból hiányzik valami, méghozzá a kis fogaskerék. Vagy az a bowdenen van? Viszont a tartalék első kerekemből lesz hátsó mert az nem kopott.
Van a neten is valamennyi anyag róla, a Jawamania.cz oldalon.A képek, prospektusok között van a komplett cikk is, cseh nyelven.Lényegében a cross változatok motorjait építették be egy új vázba és egy Metalex nevű vállalat szerelte össze őket, egyben szponzor is volt ez a cég.Nem sok készült, talán modellenként vagy 20 darab.
jó kis gépek lehettek, főleg az utánpótlás nevelésére szánták őket.
Köszi!Milyen csini kis darab!Imádom az ilyen home made race gépeket!
Jópofa ez a szárazkuplungos megoldás.Amúgy nem tudom tudod-e hogy anno a nyolcvanas évek elején a Cz gyártott gyorsasági versenymotort?Készült egy levegős és egy vizes változat.Az már 3 tárcsafékes és központi rugós gép volt.A neten nincs róla szó,egy régi Autó-motorból szkenneltem be a két oldalas képet.A tipusjele is meglepő mert ugyanaz majdnem mint egy japán enduróé.CZ MTX 125
Ma összefutottam egy régi haverral.Volt ő már Floridában is motorokat szerelni.Mutattam neki a Mustangot,teljesen kiakadt tőle.Azt mondta hogy ezt el ne adjam soha annyira ott van a szeren :D
Nekem is egyre jobban kezdenek tetszeni ezek az 1, illetve sor2-es 4T gépek, de egyenlőre nem tervezek nagymotort venni, elég volt a Jawa papírjait fizetni, most is már-már csődközelbe jutottam. Remélem Szolnokon lesz bevétel...
Nekem az öreg angol motorok a kedvenceim és a BMW. Sajnos nem tartottam meg belőlük egyet sem mert elragadott a kétütemű őrület. Csak befektetési céllal vettem őket amit ma nagyon megbántam. Aztán hosszú hosszú évekre elszakadtam a motoroktól a körülmények miatt. Talán azért is gyüjtögetem most őket, nosztalgiából, persze a roncsteleptől is féltem valamennyit.
Annó tátott szájjal hallgattam a Kurucz Nortonját, Machlessét. Pesze a barátom szerint olyan hangja volt mintha a lavorba fingottak volna. Kincseket tékozoltam el tudatlanul Horex, AJS, BMW boldog tulajdonosa voltam 20, 22éves koromban.