"ki tudod szűrni a valószínűleg kiegyensúlyozási gondokkal küszködő kereket"
Örülök, Toljadneki, hogy az egyértelműen érthető szép magyar nyelvünkön tippeltél kiegyensúlyozási gondokra. (Vesd össze: centírozás [baromság] v/v centrírozás [helyes kifejezés -- üssük be a Google-ba]). Én -- kissé lusta lévén -- egyből centrírozásra vinném a kocsit...
A leirtak alapján lehet hogy a téli gumi mintáját érzed. A ventirozás inkább bizonyos sebességeknél lehet jól érezni, ilyen a 90 km/h és asszem a 130km/h környéke, ilyenkor a legnagyobb a rezonancia, ekkor érződik igazán, a kormány ide oda ráz(forogna) a kezedben. Ha mindig van, és inkább rezgés, mint "fordulási halylam" a kormányon,akkor szerény véleményem szerint a gumi mitályát érzed. Nekem prémium kategóriás Continental van a Lácsin, és az is zajos.
Lassú!
Örülök hogy neked is igy tetszik az autónk, nem akarlak meg bántani, de még ez sem "komolyabb". Majd ha lesz egy 530d BMW-d, tele extrával, vagy egy E-osztályos Merci. Na ott lezdődik a komoly autó. Most biztos bunkónak tartasz, de én mindig kimondom, és vállalom a véleményem! A Lacsi az áráért nagyon jó. Aki nem hiszi azt viszem egy kört, vagy odaadom egy körre. jó látni a véleményváltozás folyamatát! :))
Végre sikerült kiszállnom az autóból. A Suzuki után kimondhatatlan, hogy mennyivel jobb. Már sikerült beleraknom 109 km-et és ez óriási élmény volt. Az az igazság, hogy szavakkal le sem tudom írni, hogy mennyire jó a gép. Igaz komoly összehasonlításí alapom nincs, mivel EDDIG nem sikerült komolyabb autókat vezetnem. Egyszerüen benne aludnék ha nem lenne hideg. Nagyon jó a gép. Szóval........nem tudok mit írni róla annira JÓ. Élvezem eszméletlenül.
Majd még jelentkezem. Most megyek gyönyörködni benne.
Cseréld fel először a jobb első kereket a jobb hátsóra, próba, majd ha nincs javulás, akkor ua. a bal oldalon is. Így elvileg ki tudod szűrni a valószínűleg kiegyensúlyozási gondokkal küszködő kereket. Ha nem bírsz vele, vidd vissza oda, ahol a téligumákat felrakták, keressék meg a hiba okát, centírozzák újra, stb. Mondjuk, ha megvan a hibás kerék, akkor is ezt célszerű tenni. Viszont : ha kicsit ráz, akkor azt akár a felni belső peremére tapadt sár, vagy akár a futófelületbe szorult nagyobb kavics stb. is okozhatja. Én egyszer a policáj Astrával begangoltam egy jól felázott talajra, racing, majd aszfalton azt hittem, hogy kirázza maga alól a futóművet. Miután egy erős slaggal kiverettem a dzsuvát a felnikből, helyre állt a rend. :))
Üdv. Toli. ( aki még mindíg nem kapta meg a vasat, húááá ! )
Szevasztok! Már elég rég nem szóltam hozzá a dolgokhoz, csak élvezettel olvasom ezt a fórumot. Viszont most lenne egy tanácsra szükségem:
Megfelelő méretű téligumit vásároltam a Lacsimra /Sava gumik/, de úgy érzem valami nem stimmel. Autópályán mintha ütne egy picit - ezt csak akkor lehet érezni, ha nagyon fogom a kormányt, mert azon keresztül érződik, mintha egy kicsit rázós lenne az út. Nem tudom eldönteni, hogy a gumi lehet vajon a hibás, vagy esetleg érdemes lenne egy futóműbeállítást csináltatnom, mivel, hogy megpiszkálják a kerekeket ilyenkor? Ezen kívül semmi problémára utaló jel nincs, lehet, hogy ezt más észre sem venné, de engem aggaszt. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de mit tegyek? HELP!
Ezt lehet kapni boltban is, de nem azonos a gyár által beszerelttel, legalábbis a kormányról vezérhetőség szempontjából. A Dresden 40e forint volt fél éve, a gyári rádió (egy cd-s) 200e forintért rendelhető a márkakereskedőnél.
Szia Sarkany!!! Akkor te most hitted vagy ta pasztaltad a válltozást...Mert a Hit valóban 1 fél siker:-))))))
"Én voltam, aki ingyen jutottam hozzzá. Beszámoltam akkor a tapasztalataimról is. Csökkent a fogyasztásom, jobban gyorsul az autó és csendesebb lett a motor. Ha másért nem, akkor fenti előnyök miatt megéri."
a Következő írásod: "Hit kérdése minden... Nem tudom emlékszel-e, ha egyáltalán éltél akkor, a szocializmusbeli hajnövesztő szer reklámszlogenjére? Hat hét hit és hat! :))"
Még egy probálkozást teszek, hátha elmondja valaki mi is ez a cd amiröl szo van napok ota? Az origon irták, hogy ingadozni fog a forint-euro árf. Az tők jó, mert eddig sem fizettem még annyit amennyiről szó volt.
Töltöttem korábban Metabondot az autómba. Az égvilágon semmit nem vettem észre, se csöndesebb járás, se kisebb fogysztás, se semmi. Igaz hogy az egy öregebb, kopottabb motor, de annál is számítottam volna valami javulásra, hiszen erre a célra is kell(ett volna) működnie.
Viszont Energy Release-t 100x inkább töltenék - és valószínűleg fogok is - autóba mint Metabondot.
aki beletöltötte (ezt az egyébként nem olcsó terméket) az ingyen, (vagy talán nagyon olcsón) jutott hozzá. ... semmi nem indokolja ennek a szernek a használatát. Ártani nem árt, de minek ?
Én voltam, aki ingyen jutottam hozzzá. Beszámoltam akkor a tapasztalataimról is.
Csökkent a fogyasztásom, jobban gyorsul az autó és csendesebb lett a motor.
Ha másért nem, akkor fenti előnyök miatt megéri.
Egyéb, azonnal nem érzékelhető előnyeit elolvashatod a METABOND honlapján. A "C" jelűről írottak áttanulmányozását javaslom.
Bocs hogy belepofázok, de ezt a Metabondos dolgot nem értem. Emlékszem, jóval az előzőekben valaki már írta, hogy töltött a tankba. Ezt akkor jól ki is beszélte a topik, amiből az jött ki, hogy aki beletöltötte (ezt az egyébként nem olcsó terméket) az ingyen, (vagy talán nagyon olcsón) jutott hozzá. Az itt levő úriemberek/asszonyok viszonylag új autóval rendelkeznek, ezért véleményem szerint semmi nem indokolja ennek a szernek a használatát. Ártani nem árt, de minek ?
Korábban szó volt itt a fórumon egy szervíz CD-ről. Akkor a Service Manual - Daewoo Lacetti[1].part48.rar file nem jött le vagy talán nem is volt fent a megadott tárhelyen. (760-as hsz környékén volt róla szó) Az utána levők 49, 50, 51-es megvannak. Akinek megvan, az légyszi jelezze itt a fórumon vagy akár emailben, valahogy szeretném pótolni ezt a hiányt.
Lényegében a rar-ba belemenve a
Service Manual - Daewoo LacettiPDFService ManualTRANSMISSION könyvtáron belül kéne 3 file
Már elnézést, hogy "beleugatok" a dologba, de ha ilyen kvázi hitelesítést akartok csinálni akkor én azt javaslom, hogy a lehető legnagyobb mennyiségget töltsétek a kannába, ha az 5 literes, akkor 5 litert, ha 10 literes, akkor 10 litert. Azért javaslom mert a mérés állandó hibája ebben az esteben torzít a legkevesebbet. Pl.: ha 1 deciliter az állandó hiba, akkor 1 liternél 90%, 2 liternél 95%, 5 liternél 98%, 10 liternél 99% a mérés pontossága. Ez 50 literre veítíve az első esetben 5, a másodikban 2,5, a harmadikban 1, a negyedikban 0,5 liter eltérést jelent.
Elvileg minden kútfej hiteles. Rajta van az OMH hologramos matrica a kútfejen és a matricán olvasható a hitelesség lejártának éve is.
Ez azt jelenti, hogy max. 2 %-nál nem lehet nagyobb eltérés a kiadott és a mért mennyiség között. Ha kicsi átfolyás mellett (azaz lassan) tankolsz, akkor általában több benzint kapsz, de az eltérés ebben az esetben sem lehet nagyobb 2 %-nál...
Amennyiben ez nem így van, akkor az már a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségre tartozó ügy és általában büntefeljelentés a vége.
Alább idézek a termékismertetőjükből. Korábbi levelezésünkben már jól körbe jártuk a témát, érdemes böngészned arrafelé. Egyébként ez sem olcsó...
"A METABOND C alacsony oldószertartalma következtében az idősebb motorok, berendezések fémfelület-nemesítője. A METABOND C különösen gyors és tartós beépülési mechanizmusának köszönhetően kiválóan alkalmas a dinamikus terhelésnek igénybevett dízel- és benzinüzemű gépjárművek motorjának kezelésére. Sokban hasonlít a METABOND M termékhez. Használata:
- minden olyan helyen, ahol kényszerolajzás van és a súrlódáscsökkenés kívánt eredmény - elsősorban ipari berendezéseknél, dízel üzemű és öregebb benzinüzemű motoroknál"