Eladtam múlt héten arrafelé egy pár cuccot és csak rákérdeztem. A belga vevő szerint azért vitték a gyártás egy részét pont Belgiumba, mert a helyiek nagyon jók voltak a wurlitzerek gyártásában és elektronikailag hasonlónak számított annó a kettő műfaj.
Én nemrég támasztottam föl haló poraiból egy DX350-es Wersit.
...hát nem mondom hogy hiába, mert eleget vacakoltam vele, aztán 2 hétig eljátszogattam rajta, "szép" harmonika hangú orgonája van. hosszabb távon határozottan idegesítő. Így most letakarva várja sorsát.
Elfér a raktáramban, de fényévekre van a hangja a Hammondoktól. Igazi Klauss Wunderlich-es hangzás. (persze ő is Hammondon kezdett)
Igazából Japánban találhatók a legelvetemültebb szamuráj stílusú orgonisták :-)))
Érdekes ez a Wersi. Jó drága modelleket csinál, meg nagyokat, nehezeket, de hangra sosem meggyőzőeket.
A csajszi meg lehet pléjbekk is. Szól mindenféle zene mindenhonnan, jár a kezelába, de nem mindig találok összefüggést a kettő között. Pont az élő zene esetlegessége hiányzik számomra. Így hallgatva tökmindegy hogy élő, félélő vagy fullkonzerv.
Szerintem beépített nikkelbolhák vannak az ujjaiban, főleg balkézben. Érdekes, azért egy Jimmy Smithhez képest mennyire alulmarad a hatást tekintve! Valahogy inkább úgy tűnik, orgonáljunk-orgonáljunk, mert mindjárt itt a 6.20-as gyors. :)
A másik, hogy az a Wersi márka amennyire közeli, német fejlesztés igazából sosem terjedt el szélesebb körökben. Bár igaz, pl a Technics dobgépes orgonák is anno inkább a norvégoknál hódítottak.
10 év alatt semmi változás. Eléggé ülnek a babérjaikon. A műlezli és a vibrátó reszelésre szorulna. A DB3-asnál egyedülállóan oldották meg az élő szelektív vibrátót és a két manuál független kezelését egymanuálos volta ellenére. Ott jó lenne ha a fix lower presetek programozhatókká válhatnának. Meg a 2 pedál is.
Valóban. A DB3 pl. szebb hangú, csak a vibrátója rosszabb. (vastagabb, dinamikusabb, teltebb hangzás, szebb overdrive) Mindez jóval olcsóbban.
Egyszer átprogramoznák a vibrátóját,ésárbannemváltoztatnának,retteghetnénekakonkurensek.
Érdemes a Thomannál megnézni az árképzést.
Van a Fatar Numaorgan és a NUMAORGAN SET. Amit kiegészítőkkel együtt kínálnak. Ugyanannyiért! :-)
Juteszembe, egyszer tényleg kéne már csinálni egy kis összefoglaló írást a létező klónok pro-kontra viszonylataiban aztán jól megjegyezni a post sorszámát és az újoncoknak arra hívatkozni.
Pl. a mobilarénás fórumokon van egy jól bevett szokás, az összefoglaló információkat összegyűjtve egy rendszeradminisztrátornak felterjesztik és az szépen az 1. hsz.hez berakja, majd utána mindenki arra hívatkozik, hogy előbb olvassák el az 1. hszt. Működik és tényleg praktikus is!
Kicsit össze vagyok zavarodva, mert harmadszor próbálom megköszönni a segítséget, de ahelyett, hogy elküldené, csak megsemmisíti az egész hozzászólást. Ha most sikerülne - köszönöm szépen, nagyon hálás vagyok. Az Xk-1 mellett végleg elhatároztam magam, és nem is szeretnék a hangszerválogatás miatt többet aggódni. Így is valóságos csoda lesz, hogy van egy orgonám, még ha digitális is. Mindenkinek a legjobbakat!
Ahogy én néztem, a kosárra kattintva Thomannál előjön egy díjszámláló, ahol kiválasztva kis hazánkat + 20 € gondolom szállítási költség jön rá. Persze a banki átutalás is hihető + pár ezres költség, mindent egybevetve így is olcsók!
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Az SK1 Hammondnál most a csúcs, a legújabb fejlesztésekkel és mellé NEM DRÁGÁN! Magyarországon régen a Technologika forgalmazta, vagyis Kárpáti Zoltán. Most csak az M-audio képviseletet csinálja már, de szerintem ő is a Thomannt ajánlaná vagy az eBayt!
Audiotechnológia Bt.
2030 Érd, Balatoni út 18. (23) 390 258 info.audio@m-audio.hu
A segítségetek szeretném kérni. Egy Hammond XK-1 vételét tervezem, de ugyebár nincsen hazai forgalmazója, és nem tudom honnan lenne érdemes beszerezni. Tudnátok nekem segíteni, hogy hogyan lehet a legokosabban megoldani az ilyesmit?
Köszi Tube a lehetőséget még 1x! Remélem nem tartottunk fel sokáig az utazás fáradalmainak kipihenésében. :)
Keczer Zsolti barátom balra a képen ugyan még nem fórumtag, de teljesen le volt taglózva az eredeti Hammond+Leslie hangzástól, a dinamikától, a nyers erőtől. Asszem életreszóló élménnyel ajándékoztuk meg, mert sosem volt élőben még szerencséje ilyenhez. Van ugyan egy Atelier/Roland dobgépes digitálisa, de az csak vicc ehhez képest. A fater is csak tátotta a száját régi Vermonás, Matadoros múltjával a háttérben. Köszönjük szépen!
Az új SK klónokat érintően, az áruk felugrott €50-val a múltkor még az 1-es is csak €1500 volt, de pl. a spanyol zászló alatt ue. €1469! a dán alatt €1599!! Nem mindegy tehát hová kattintunk!