2014.08.15-én a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 24 679,8 milliárd forintot tett ki, ami 2 681,2 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest. A növekmény egyrészt tartalmazza az önkormányzatoktól idén átvállalt adósságot is, amely ugyan növeli a központi költségvetés adósságát, ugyanakkor nem érinti az államháztartás teljes adósságát. Másrészt az adósságot ideiglenesen növeli a március végén kibocsátott 3 milliárd USD összegű devizakötvény egy része, amely a novemberi deviza lejáratot finanszírozza, így éves szinten nem emeli az adósságot. Ezen felül az adósságállomány forintban kimutatott értékének növekedését magyarázza a tavaly év végi 296,91 HUF/EUR árfolyamtól jelenleg jelentősen gyengébb devizaárfolyam is. A központi költségvetés adóssága az előzetes számítások alapján a GDP 82,4 %-át tette ki 2014.08.15-én.
Ne a statisztikával törődj, csak azzal, mit mond a MINISZTERELNÖK urunk! Ő pedig csupa-csupa jót mond mindig. (Kivéve azt, amit a belhoni ellenségről mesél.) ;-)))
A horvátok sohasem fogják, de maga OV sem magának megbocsátani, hogy akcióival egy hót kommunista szerb rendszert támogatott. Mentségére szolgáljon, hogy az SZDSZ megtévesztette.
Az SZDSZ és az MSZP számára a szerb kommunisták fontosabbak voltak, mint a horvátok.
Göncz árpád készségesen fogadta a szerb diktátor feleségét!
Árpi bácsit elfelejtették felkészíteni és ezért nem akart szólni. Az egyenlőség szent nevében letiltották a miniszterelnököt.
Az Antall kormányt is elfelejtette bemutatni a "köztévé" egy futball meccs miatt.
A legszebb az volt, hogy az MDF mint törpepárt ugyanannyi képviselőt szánt magának a média felügyelőbizottságba, amibe a Fidesz nem ment bele, hát kormánypárti volt a felügyelő bizottság minden tagja, ami a liberális demokrácia csúcsa.
És hogy emlékszik Hankiss Elemér? “Az önkormányzati választás előtt jött a kérés Antall Józseftől, hogy szólna a magyar társadalomhoz – meséli. – Ennek semmi akadálya sincs, mondtam, hiszen miniszterelnökként vagy kancellárként Churchill, De Gaulle, vagy Brandt is szólt saját nemzetéhez. De jönnek a választások, és beszédének így pártpolitikai jellege is volna. Ezt ellensúlyozandó megkérem Göncz Árpádot, hogy ő is szólaljon meg. Göncz Árpád elfogadta a felkérést, de sajnos a felvétel előtt néhány órával lemondta a szereplést. Hogy ennek mi volt a pontos oka, nem tudom. Ezek után úgy véltem, az a helyes, ha az Antall beszédet egy későbbi időpontban adjuk majd le. Lehet, hogy túl szigorúan, vagy akár görcsösen ragaszkodtam a BBC-nek ahhoz a gyakorlatához, hogy a köztelevíziónak szigorúan ki kell egyensúlyoznia a politikai megnyilatkozásokat, de akkor ezt tartottam helyesnek. Nagyon nehéz döntés volt, mert Antall Józsefhez évtizedes barátság fűzött, és akkor is, most is kiváló embernek, nagy politikusnak tartottam, tartom.”
A miniszterelnök 1990. szeptemberi szózatát csak a temetése napján adhatta le a televízió. Hogy emlékszik ma Hankiss Elemér és Pálfy G. István? Tovább »
Antall akart valami szózatot intézni a néphez, Balambér pedig aki akkor a köztévé elnöke volt nem engedte meg neki. Le lett tiltva. Talán azt mondta, hogy árpibácsival együtt patikamérlegen mérve mehet, de lehet hogy az se.
"A média 95%-a a kormány irányítás alatt van. Ilyen csak Kádár idején volt, de még ő is engedékenyebben állt hozzá a dolgokhoz!"
Olyan viszont még kádár idejében sem volt, ami nálunk évekig, hogy a médiákokat egy néhányszázalékos, állampolgári támogatással egyáltalában nem bíró törpepárt bitorolja.
Mer az is szép vótt ám, amikor a drága jó Hankiss Balambér nem engedte szépemlékű Antall Józsefet megszólalni a köztévében.
Az Államadósság-kezelő a három éves kötvényt ma az előző 3,01 százalék helyett csak 3,62 százalékos, az ötévest 3,31 százalék helyett 3,97 százalékos, a tízévest pedig 4,2 százalék helyett 5,01 százalékos hozammal tudta csak értékesíteni.
Kétségtelen, hogy ez elég jó alapot nyújt az einstandhoz, amit a külhoni adósságnál azért nemigen mernének megcsinálni.
Remélem neked van bőven az államkötvényből, és majd jókat nézel ki a fejedből, amikor a megtakarításodból nem marad semmi, mert kedvenc pártod és kormányod úgy nyúlja le tőled, mint a manyup-pénzt.
Azaz egy "nemzetközi intézményes beintést" fogsz kapni az államtól a kincstárjegyedért. Vagyis egy nagy lófaxt!
A 3 mrd USD féléves kamatát azért ne nevezzük elenyészőnek, akkor, amikor derék qrmányzatunk pénzügyérei azon törik a buksijukat, hogy honnan lehetne százmilliós, 1-2 milliárdos tételekből összeszedegetni a hiánycél tartásához szükséges nem-megszorítást!