Keresés

Részletes keresés

julika.sz Creative Commons License 2009.01.30 0 0 449

Szia

Nekem nagyon tetszik a kerted,de az első képen lévő virágnál szebbet úgy sem tudsz létre hozni :)Gyönyörü a keritésed is.

Előzmény: sokoldalú (447)
julika.sz Creative Commons License 2009.01.30 0 0 448

Szia

Köszönöm a tanácsokat.

Sövényt már ültettem,csak ezen a képen még nem látszik,igaz a kerités mellé nem örökzöldet,hanem hibiszkuszt.A kerités nem a szomszédé,nem ültethetek rá olyat ami ráfut:(Szerencsére elől,ahol náddal takarja a drótot már lassan befutja a borostyán.Már alig várom hogy ültethessem a sok szinfoltt:)

Előzmény: agicza (394)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.30 0 0 447
A csákány nem jó ültető módszer.:-(((
De ha muszáj.....
Nekem meg pont az ellenkezője: futóhomok az egész kert, klasszul benőve tarackkal.
Ahova ültetek, ott jó nagy ültetőgödröt készítek és jó marhatrágyás tőzeggel meg egy kis agyaggal javítom a talajt.
A szerencse az, hogy a mélyrehatoló gyökerű fáknak van esélyük mert kb.1,5méter mélyen megy jó kis agyagos a föld. Úgyhogy azok a növények amellyek kibirják a kezdeti perzselő homokot és leér a gyökérzetük a mélyebben lévő agyagos talajba azok látványosan elkezdenek nőni.
Tényleg nagyon szép a kilátás,de ne aggódj a terveid miatt.
Én már 5 éve építgetem szépítgetem a kertemet és már azért alakul valami az elképzeléseimből. Még 5 év és talán már közelíteni fogok az elképzelthez.
Egy kert viszont szerintem soha nincsen kész:-))
Az első kép: Így kezdtük 5 éve.
2: Az első ágyás és a még kicsi nyírfák.
3: Az emeltágyásom az első évében.
4: Az emeltágyás most ősszel.
5: Az első ágyás most nyáron.
6: Nem túl jó kép, de az összehasonlítás miatt most itt tartunk
Előzmény: TTNora (444)
garmes Creative Commons License 2009.01.30 0 0 446
Valaki írt itt korábban a Pálmaligetről, hogy rendelt már. Normális méretű növényeket küldenek? Mert a kertkatalógusokkal már csalódtam egy párszor.. :-( Igaz a növények egytől egyig megmaradtak és később szépen fejlődtek, csak hát annyi pénzért gondoltam növesztették már egy pár évig...
garmes Creative Commons License 2009.01.30 0 0 445
Hát nálunk minden a talaj csak nem kötött. Igazi alföldi sivatag ez, homok amerre a szem ellát. Lehet, hogy inkább kaktuszokkal kellene próbálkoznom? :-)
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom, és gondosan elraktározom ezeket a rózsaneveket tavaszra, hátha... Addig is átmegyek a rózsás topikra.
Előzmény: agicza (441)
TTNora Creative Commons License 2009.01.30 0 0 444

A kilátás Pátkán van. :-) Nem ott lakunk, csak egy kicsi hétvégi ház. A panoráma miatt vettük meg. :-)

Valószínűleg igazad van, részletekben kell megcsinálni mindent, csak klasszul formálódik bennem, hogy hol mit kéne csinálni, hogy szívem szerint mindennek nekilátnék. :-) Csak ezt egész heti, egész napos munka mellett, hétvégenként, anyagi korlátok mellett lehetetlen.

Hát igen, a fű nem vetett. Ahol valamit csinálunk, ott szépen trágyát, földet hordunk, ültetünk szép füvet, locsolgatjuk, kigyomláljuk, de az egészet nem tudjuk felásni. Említettem, hogy tiszta kő az egész. Nem vicceltem azzal se, hogy ha bármit ültetünk, csákánnyal kell nekilátni. :-)

Előzmény: sokoldalú (443)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.30 0 0 443
Kedves Nora!

Tényleg közös a problémánk. Neked is gyönyörű nagy telked van,és hozzá micsoda kilátással! Merre laksz? Olyan ismerős a terület mintha már jártam volna arra:-)))
Megoldás a problémánkra az amit már Julikának is leírtam. Lassacskán lépésről lépésre gyűjtögetni a növényeket.

Látom nálad sem vetett a fű... Talán neked is tarackod van?
Előzmény: TTNora (430)
agicza Creative Commons License 2009.01.29 0 0 442
Ha van rá lehetőséged, ne cseréppel kínlódj, hanem ültesd ki, tőtakarni kell a macrophyllákat, úgy biztosabb, ha nem extrém fagyzugban laksz. Magyar klímán bírják a teleket, a bugásak méginkább, meg próbáld ki az 'Annabelle'-t, golyóállónak bizonyult már többeknél is. :-)
Előzmény: garmes (438)
agicza Creative Commons License 2009.01.29 0 0 441
:-) Futórózsák: Eden-mániás vagyok, ezen kívül próbáld még ki a Ghislaine de Féligonde-ot, a Nahéma-t és a klasszikus New Dawn-t, böngészéshez céloldal: http://www.helpmefind.com/rose/roses.php

A Rózsások egy csomó ötlettel el fognak látni itt a fórumon, szerintem köszönj be hozzájuk is - én tavasszal, ha nem felejtem el, akkor egy lapátnyi marhatrágyával indítok/tő és ültetéskor fél méteres ültetőgödörrel, hogy meginduljon. Egyébként nedves, tömött agyagon nehezebb a dolog, nálad milyen talaj van?
Előzmény: garmes (425)
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 440
Megelőztél... Épp most akartam írni, hogy rátaláltam a topikra. Köszönöm!
Előzmény: Tartomo (439)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.29 0 0 439
Nézz át a Hortenzia című topikunkba. Nagyon sok hasznos infót láthatsz, és nagyon sok képet, amelyeknek nagy része itthon készült fotó.
Előzmény: garmes (438)
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 438
A Csodakert újságban mindig elbűvölnek a hortenziák. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a mi klímánkon melyik fajta bírja? Cserépben tartva télen mi a teendő? Csak mert elég ellentmondó dolgokat olvastam és a környezetemben senkinek nincs.
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 437
Bocsi, ezt nem minden férfira vonatkozólag írtam :-) Te vagy az első férfi az életemben aki a "buja" szót virágoskertre használta...
Előzmény: Tartomo (433)
CBNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 436
Nekem a fűápolás topikban leírtak megvalósíthatatlannak tűnnek. Gyomos, hát gyomos. Minden nem lehet tökéletes, az összhatás zöld.
A pitypangokat szoktam szurkálni a sziklakert előtti gyepünkből. Az veresnadrág csenkeszből lett vetve, szép vékonyszálú fűcsomók lennének, a pitypang nagyon ronda benne. Azon kívül elég nagy mennyiségben teleszórta magonccal a sziklakert szélére ültetett tollborzfű, azt rongyosra tépi a fűnyíró. Úgyhogy mindenkit óva intek a tollborzfű gyep mellé telepítésétől. Ezen a kettőn kívül a többi ilyen-olyan növény nem zavaró, a cickafark még direkt jól is mutat benne.
Előzmény: Tartomo (432)
TTNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 435
Ott azt olvastam én is, amit leírtál. :-) Szerintem a fűmagon múlik sok minden.
Előzmény: Tartomo (432)
TTNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 434

http://www.hungexpo.hu/?action=hir&id=167

Magyar Kert kiállítás van most a Hungexpo területén.

Tartomo Creative Commons License 2009.01.29 0 0 433
Én is az vagyok,  csak más a stílusom. Ízlések, és pofonok.....:D
Előzmény: garmes (429)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.29 0 0 432
A fűápolás topikban biztosan találnánk megoldást, de annyira nem zavar, csak gondoltam megkérdezem, hátha valami titkos receptje van valakinek.
Előzmény: TTNora (431)
TTNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 431

:-) Én is szívesen vennék tanácsot a fű gyommentesítésére. Legrosszabb esetben 2 hetente vágtuk (pedig 6 óra egy kör), előtte kibéreltünk tavasszal egy ilyen gereblyefejű motoros gépet, ami kitépte a gazakat, tök kopasz volt. (gyepszellőztető?) Füvet, trágyát szórtunk, aztán ugyanolyan lett.

Nálunk felásni és újra füvesíteni óriási munka lenne, csákánnyal kell virágot is ültetni, tiszta kő és pala a domb.

Előzmény: Tartomo (428)
TTNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 430

Örülök, hogy sorstársakra találtam! Julika, Sokoldalú, ugyanaz a "bajom".

Van egy szép nagy kertünk (körbekerítve több, mint 1000 nm és van mellette még egy ugyanekkora telek a tó felé, hogy ne költözzön elénk senki).

Nem győzöm venni a virágokat, nem győzzük mulccsal, fűnyírással, közben meg ácsingózva nézem a csodakertet, de nem akar hasonlítani. :-)

Párommal viaskodom közben, mert ő meg aggódik, hogy ha telerakom a kertet, nehezen nyírja a füvet.

Látom én is, hogy nálam is kicsik az ágyás ívek :-(.

Azóta felkerült a térköves placcra egy pergola, ültettem mellé  pár tő trombita folyondárt.

Idei tervünk: a pergola közelébe a kerítés mellé egy tűzrakó hely kemencével.

Előzmény: sokoldalú (343)
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 429
A buja virágágyásokat én is imádom. Tesóm kertjében nincsenek, ő a "férfias" kertstílust részesíti előnyben, merthát féfi.
Hát igen a fű.... Azt tudom, hogy nagyon gondosan előkészítette a talajt a vetés előtti ősszel (jó pár utánfutónyi jó minőségű föld, trágya, stb.) A sarkallatos pont mégis szerintem a magban lehet. Szeged környékiek vagyunk, és olyan fűmagot ajánlottak neki az öntözőt telepítő szakemberek, amit az Alföldön termesztenek (valahol Szarvas környékén), ez egy nagyon sűrű szálú, és csodálatosan élénk zöld fűfajta (a nevét nem tudom). Ez bírja a már-már sivatagi alföldi nyarakat, persze azért sokat kell öntözni. És persze minden évben egyszer a család végighasal és kézzel (!) kiszedi a gyomokat. Mondjuk ezt én is így szoktam, bár lényegesen kissebb a kertem :-) Nálunk is ilyen fajta lett vetve a ház előtti részen (majd tavasszal lefotózom), és rendszeresen rá van állva kocsival, de azt is bírja, és gyönyörű.
Előzmény: Tartomo (428)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.29 0 0 428

Testvérednek is szép kertje van!! És valóban zöldebb,. szó szerint.  Én a  buja, vidéki kertstílus híve vagyok,  így kevéslem a színeket, és a hatalmas virágágyásokat. Azonban a pázsitra nagyon  irígy vagyok, mert nekünk nagyon sok benne  a gaz. Hogy lehetne kiírtani? Nehogy azt írja valaki, hogy nyírjam mert a gazok nem szeretik, mert nyáron heti 2x van nyírás! Igaz nem használtam még eddíg semmi gyomírtót rá.

Futórózsát nem ismerek, nekünk 1 tő rózsánk sincs. Akartam most venni, de már  előrrébb említett okok miatt elmarad a tavaszi növényvásárlás :S.

Előzmény: garmes (427)
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 427
Köszönöm, a boltívet saját kézzel raktuk... :-) Te tudsz valami megbízható futórózsa fajtát ajánlani?

A szomszéd kertje mindig zöldebb... ez tesómé:
Előzmény: Tartomo (426)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.29 0 0 426

Bravó, bravó, bravó!!

Nagyon szép kis ágyások, és megint egy  nagyon  pofás kerítés. Nagyon tetszik benne a boltív.

Örülök, hogy itt vagy, gyere sűrűn, és hozz képeket!  ;)

Előzmény: garmes (419)
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 425
köszönöm! mostmár nekem is megnyitja...
Megnéztem a képeidet...apám! Ölni tudnék egy ekkora kertért :-) A rózsáidat külön irigylem, nálunk valahogy nem találok nekik helyet. Csak sínylődnek mindenütt (a szomszéd kertekben is). Futórózsával még nem próbálkoztam, de nagyon-nagyon tetszik. Tudnál ajánlani olyan fajtát ami kevésbé igényes?
Előzmény: agicza (421)
CBNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 424
Az ilyesmit januárban be kell fejezni, különben következő januárig biztos nem lesz kész.
Előzmény: agicza (423)
agicza Creative Commons License 2009.01.29 0 0 423
Nagyon jó lett, és a feliratozás is megvan! :-)) Gratulálok, hatalmas meló lehtetett!
Előzmény: CBNora (422)
CBNora Creative Commons License 2009.01.29 0 0 422
Kicseréltem az adatlapon a képtárat.
agicza Creative Commons License 2009.01.29 0 0 421
Szia, szép színes kollekció, jó, hogy megmutattad nekünk! :-) Megmutatja az nagyban is, ha ráklikkelsz, bélyegképekben jeleníti meg a fórum, a könnyebb betölthetőség miatt, és hogy ne essen szét az oldalszerkezet... Jó ez így. :-D
Előzmény: garmes (420)
garmes Creative Commons License 2009.01.29 0 0 420
vajon miért nem mutatja meg teljes méretben a képeket?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!