Keresés

Részletes keresés

defhrfl Creative Commons License 2025.02.20 -2 0 6341

Ez idézet, tényleg, csak a mintegy 2000 disznónak Jézuson számonkérését nem tartalmazza. 

Előzmény: elterito (6340)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6340

Idézd azt a számonkérést a Bibliából, kérlek! 

Imhol itt van:

36
A szemtanúk elbeszélték, hogyan gyógyult meg az ördögtől megszállott. Erre elfogta őket a félelem.
37
Geraza vidékének lakossága ezért arra kérte, hogy menjen el, annyira féltek. Bárkába szállt hát, hogy visszatérjen.

Előzmény: defhrfl (6339)
defhrfl Creative Commons License 2025.02.20 -3 0 6339

Idézd azt a számonkérést a Bibliából, kérlek! 

Előzmény: elterito (6338)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6338

"a mintegy 2000 disznót pedig senki sem kérte számon rajta. "

A bibliai történet szerint számon kérték  Jézuson a mintegy  2000

disznót, tehát te nem figyeltél elégge oda, amikor olvastad a Bibliát.

Előzmény: defhrfl (6332)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 1 6337

Disznókban utazva belekényszerítették

a disznókat a vízbe, azok meg belefulladtak. 

Ez csúnya büntett volt,

Jézus pedig hagyta

(A történet szerint)

holott felléphetett volna ellene.

Előzmény: defhrfl (6332)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6336

De itt pörölni emberekkel akik ugyanolyan buták

mint kiki önmaga hát ez nevetséges.

Oszoljunk szépen !

De itt pörölni emberekkel akik ugyanolyan buták

mint temagad, hát ez nevetséges.

Oszoljál szépen !

Előzmény: Lamma lamasszu (6331)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6335

A biblia 1300 oldal lárifári sok kamuval és bölcsességgel vegyes.Akit nem érdekel huzzon innen mint a vadrécék ősszel V-alakban !

Húzzál innen mint a vadrécék ősszel V-alakban,

merthogy a Biblia 1300 oldal lárifári sok kamuval

és bölcsességgel vegyesen, ezért téged nem érdekel

Előzmény: Lamma lamasszu (6334)
Lamma lamasszu Creative Commons License 2025.02.20 -1 0 6334

A biblia 1300 oldal lárifári sok kamuval és bölcsességgel vegyes.Akit nem érdekel huzzon innen mint a vadrécék ősszel V-alakban !

Lamma lamasszu Creative Commons License 2025.02.20 -1 0 6333

az ördügüzési jelenet valoszinüleg K A M U,kitalácio,mese,talán van REjTETT okosság is benne de ma 2025-ben ez már nem számit.

El !

defhrfl Creative Commons License 2025.02.20 -3 0 6332

KÜLDTE (aláhúzva)? 

Megengedte, engedélyezte, engedte - ezek közül felőlem szabadon válogass, de ne torzítsd kezdő lépésként a magad elgondolása szerintire azt, amit olvasol. Idéztem is a Bibliából. 

" Pedig megtehette volna hogy a Pokolba visszaküldi az összeset." 

- ezt honnan merítetted, a Biblia mely részéből? 

Jézus meggyógyított egy embert. Kiűzte belőle az ördögöt. 

Az ördög, és nyájas ördögtársai könyörögtek Jézusnak, hogy ne űzze el őket arról a környékről, hanem küldje őket abba a bizonyos disznócsordába. Jézus megengedte nekik, erre az ördöghorda disznóutazást csinált. Disznókban utazva belekényszerítették a disznókat a vízbe, azok meg belefulladtak. 

Bűncselekményt kiáltani akkor való, ha megindokolod, bebizonyítod. 

Amennyiben én csinálnám (vagy te) ma, amit akkor Jézus - kihez fordulnál jogorvoslat miatt? 

Rendőrséghez? Aztán hogyan tovább, szerinted? Önbíráskodás (bűncselekmény), vagy csak harsogod, hogy "bűnös, bűnös"? 

Olyan morális mocskot emlegetsz, amit kitalációnak tartasz. 

Jézus megmentett egy embert azzal, hogy kiűzte belőle Légiót, a mintegy 2000 disznót pedig senki sem kérte számon rajta. 

Szerintem kevés az, hogy bűncselekményt kiáltasz. 

Előzmény: Elminster Aumar (6313)
Lamma lamasszu Creative Commons License 2025.02.20 -2 0 6331

Haggyátok szépen békén az ide offolo hölgyet !Elvan aranyos.Azt hiszi hogy a szent szellem sugalmazza.

Igazán éppeszü egyikünk se.Én sem értem mit keresek ezen a forumon.Inkább mennénk vért adni,havat lapátolni,összeszedni a szemetet mások után... szoval valami értelmeset.De itt pörölni emberekkel akik ugyanolyan buták mint kiki önmaga hát ez nevetséges.

Oszoljunk szépen !

elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6330

Ez itt off.

Ha lehetőséged adódik rá,

kérd meg a moderátorokat

hogy töröljék szépen ki ezt

helyetted. Az a munkájuk.

Előzmény: polária (6329)
polária Creative Commons License 2025.02.20 -2 0 6329

Oszoljon a tömeg ! az ellenség nemlétező.

elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 1 6328

A benne leírtak pedig az okulásunkra írattattak le, hogy megmutassák 

isten teremtményeihez ragaszkodó szeretetét.

A patak medrének disznóhullákkal való szennyezése nem mutatja meg  

Isten teremtményeihez ragaszkodó szeretetét.

Előzmény: suta3 (6324)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 1 6327

de ideje meglátnod, hogy miért akarod erőszakosan itt előadni, és győztes tudásként beállítani a saját hitedet.

Ez vitafórum, különböző nézetek ütköztetésének a fóruma,

és nem pedig bibliafelprédikálófórum

Előzmény: suta3 (6324)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6326

A Kolosséiakhoz írt Saul féle levél NEM A BIBLIA IGAZSÁGA, hanem egy első századi némethsándor hitető szálhámos hazug bemesélése.

Most elképzeltem magamban, milyen lett volna hogyha a

hülyenémethsándor hozzáír egypár levelet a Bibliához. 😉

Előzmény: Elminster Aumar (6322)
elterito Creative Commons License 2025.02.20 0 1 6325

Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen.

Azért mert mert hogyha az ember nem hülyefundi hanem csak simán

keresztény, akkor rájön arra hogy a Biblia tartalmaz erkölcsileg el nem

fogadható dolgokat is.

Az hogy a hülyefundik bibliaimádók és a Bibliát Istennek tartják az már

legyen az ő bajuk.

Előzmény: suta3 (6320)
suta3 Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6324

Látom, hogy téged nem a Biblia érdekel, hanem a saját elveidnek az igazolási kényszere. Érthető, hogy mit keresel itt. Talán valami régi frusztráció következménye ez, amit nem tudsz feldolgozni. De nem itt fogod megtalálni a megoldást, hanem a fájó múltadról szóló nyílt beszélgetésekben.

Isten nem zsidó. Bár a zsidó nép tőle származik, de pont úgy tőle származik a többi nép is, a magyar, a német, a cigány, az oláh, a szláv és sorolhatnám sokáig. Így a Biblia sem a zsidó népé, hanem az egész emberiségé. A benne leírtak pedig az okulásunkra írattattak le, hogy megmutassák Isten teremtményeihez ragaszkodó szeretetét. Ez a topik erről a Bibliáról szól, és nem a te speciális hitedről. Nyiss egy topikot a te hited számára, írj könyvet hozzá, gyűjts híveket. Nem fogok odajárni, hogy megcáfoljam a nézeteidet. De nem fogod ezeket megtenni, mert nem építeni akarsz, hanem csak rombolni.

Engem nem zavar, hogy mit hiszel, de ideje meglátnod, hogy miért akarod erőszakosan itt előadni, és győztes tudásként beállítani a saját hitedet. Feldolgozatlan emlékeidet kellene rendbe raknod, és akkor nem kötözködnél azokkal az emberekkel, akik senkinek sem ártva másban hisznek, mint te. Persze nem minden magát kereszténynek valló embert vezérel szeretet, de akiket igen, legalább értük gyakorolhatnál önvizsgálatot, és tiszteletben tarthatnád e topik témáját (> topikleírás). Egyébként tökéletes embert nem fogsz találni, ahogyan te sem vagy az.

Előzmény: Zellem Estelen (6323)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6323

Valamit súlyosan benéztél!

A Bibliát a zsidók hozták létre. Ők monoteista vallást alkottak EGY ISTENNEL, AKI EGY SZEMÉLY.

A korai keresztények is mind zsidók voltak.

Hogy aztán pár száz év alatt, a keresztény gondolkozók miként alakították, gyurmázták az elképzelést, formálták már nem az eredeti koncepció szerint... az is megér egy misét. Hogyan lett 3 az az három személy az egy Isten, és miként helyezték az "Úr" helyébe a "Fiút" teremtőnek?

A zsidó vallás megőrizte amit maguknak kreáltak, és semminemű "újszövetségben" v. "közbenjáróban" felé nem hisznek. 

Istenkáromlás számukra!

Tudtommal, és meggyőződésem, számukra maradt a "teremtő". (és ha igényled megismertetem veled, miért is van két verzió, és miként alakult ki Elohim, Jehova..)

Nem véletlenül az Újszövetség igéjével támogatnád azt, amit istened kitalálói nem hisznek.

"Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen."

Mert tévedések halmaza is, ami elől homokba dugjátok a fejeteket, ignoráljátok, mint a mai tudásunkat.

Az pedig nem szép dolog.

Arra sem vagy képes felfigyelni, hogy különféle elképzelések mentén tagolódott a kereszténység?

És így kinek lehet "igazsága"?

Sokan teljesen a maguk kis esze szerint alakítják ki istenképüket, és észre sem veszik, miféle ordító képtelenségeket vallanak.

Én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy azt a hitedet, ami évtizedeket fecceltél nem tudom megingatni.

Hogyan is tudnám, mikor még nyilvánvaló butaságaitok megvilágítását is támadásnak élitek meg?!

Én aki nem vagyok képtelenségek, lehetetlen dolgok, mesés lények, és egyéb butaságok hatása alatt, tisztán látom, hol lóg ki a lóláb, mi hamis, mi az ellentmondásos.

Nektek ez jól láthatóan nem sikerül.

Ebben a világban, úgy folytak háborúk, gyilkolták egymást keresztes lobogók alatt, mintha "a csupa szív szeretet" Joshua, soha sem élt volna.

Nem elfelejtve, hogy az Özönvíz az nem haszonállatok vízbefojtásának bűncselekménye, hanem emberiség elleni bűntett.

Azt Jézus csinálta, vagy az Atya?

Elminster Aumar Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6322

"(Kol 1:16-17)
Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen."

A Kolosséiakhoz írt Saul féle levél NEM A BIBLIA IGAZSÁGA, hanem egy első századi némethsándor hitető szálhámos hazug bemesélése.

Nem beszélve arról, hogy a Kolossséiakhoz írt levél szerzősége még kérdéses is. Lehet, hogy nem Tarsusi Saul írta, hanem az utókor Christos-hitű vélegvégeváró bolond szekta egy noname írástudója szopta az ujjából.

Elminster Aumar Creative Commons License 2025.02.19 0 1 6321

"De a Biblia tartalmazza az Újszövetséget is."

A zsidó Biblia nem tartalmazza.

Menj vissza a kezdőpontra, és gondold végig a dolgot objektíven, ha egyáltalán képes vagy rá!

suta3 Creative Commons License 2025.02.19 -1 0 6320

Ez a topik nem a zsidókról, hanem a Bibliáról szól, amely magába foglalja a zsidók történelmének egy részét is. De a Biblia tartalmazza az Újszövetséget is. És a vallásos zsidóságnak csak kis része tiszteli ezt az új szövetséget, hiszen ezen szövetséggel megszűnik népük isteni kiválasztottsága. De a Biblia szerint létezik ez a új szövetség, a régi pedig megszűnt.

De vajon ki által lett e világ?
"...Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön... mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn." (Kol 1:16-17)

Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen. Miért jössz ide, ahol a vallásos emberek meggyőződését próbálod lejáratni? Azt gondolod, hogy a te hited előbbre való a másokénál? Tévedsz, te is csak egy ugyan olyan ember vagy, mint mindannyiunk. Hited mások hitét nem cáfolhatja meg. E világban már sok értelmetlen háború pusztított csak azért, mert ezt nem tudták egyesek elfogadni.

Előzmény: Zellem Estelen (6317)
elterito Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6319

A morális érzék megsemmisülése!

Az meg különösen érdekessé teszi

a dolgot, hogy éppen keresztények

esetében semmisül meg a morális

érzék. Mi teszi ezt? A fundamenta-

lizmus.  Pont a fundamentalizmus, 

melyre a  fundik oly büszkék, hogy

ők hűen követik a Biblia Igéit.

Előzmény: Zellem Estelen (6318)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6318

A magántulajdont védték a törvények, akkor is.

Saccolni tudom, mekkora érték lehet 2000 disznó, szerintem több telek, és ház árával ért fel az értékük. 

Na, most azt állítani, hogy azok vízbefojtása, megsemmisítése, a víz dögökkel szennyezése NEM BŰN?

Erősen elfajzott, dkrtinált gondolkozásra vall.

És még a tulajdonos, állítólagos pogányokra húznák rá vizes lepedőt? Őket hibáztatják?

Komoly problémába tenyereltem bele.

Ilyesmit elképzelni sem tudtam kortársaimról....

:-(

Totális erkölcsi ficam! A morális érzék megsemmisülése!

Előzmény: Elminster Aumar (6315)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6317

Ezt maguk a zsidók sem hiszik:

" Merthogy a Biblia szerint az Atya Isten Jézus által teremtette a Földet, és a rajta élőket, így ő a Teremtő. "

Sőt!  Egyenesen "istenkáromlás" a vallásos zsidók számára.

Nem vagy hívőként tisztában vele?

Már írtam neked.

Olvass vissza!

De rákereshetsz egy zsidó oldalon, ha tőlem nem vagy képes elfogadni a tényt!

Előzmény: suta3 (6302)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6316

"Szent szellem  üzenete  volt ! 

ÁMEN."

Ebből az sem derül ki, hogy az írásod, vagy az evangélistáknak üzent butaságot?

Előzmény: 11_11 (6306)
Elminster Aumar Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6315

"Például szabadon kínozhatott bárki bármi állatot, hiszen azok nem emberek..."

Hova gondolok!

Akkoriban szabadon kínozhatott bárki bárki embert! Meg tarthatta rabszolgaként, és kénye kedve szerint verhette vagy erőszakolhatta meg...

Előzmény: Elminster Aumar (6313)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.19 0 0 6314

Ezt még többször ide kopizhatod, attól rossz igehely, mert Jézus bűnt követ el benne.

Benézték az evangálisták is, meg a akik benne hagyták azok is...

Aztán azt sem taglaltad mit takart a " Én még nem éltem  ott !" kifakadásod.

Ahogy számomra az is kérdés, mi alapján állíthatja valaki, hogy a "szent szellem" mond számára valamit??

Ami nem is egy okos dolog, ahogy itt leírtad.

Előzmény: 11_11 (6307)
Elminster Aumar Creative Commons License 2025.02.19 0 1 6313

"Jézusról ugyan nem derül ki a beszámoló alapján, hogy kínozta (vagy rongálta) a disznókat."

Kiderült! Konkrétan a disznókba KÜLDTE bele a "gonosz lelkeket".

Pedig megtehette volna hogy a Pokolba visszaküldi az összeset.

"A Biblia szerinti Jézus Krisztus bűnös szerinted?"

Ki nem sz@rja le, hogy mit szerecsenmosdat a drágalátos Bibliád? A józan ész, a logika és az igazságérzék alapján BŰNÖS. Jól írta @Zellem: már ott problémás a dolog, hogy az egykori szerzők miért is hitték "épületes" tanításnak ezt a morális mocskot? Lehet, hogy akkoriban a körükben az ilyesmi nem volt morális mocsok? Például szabadon kínozhatott bárki bármi állatot, hiszen azok nem emberek...

Előzmény: defhrfl (6304)
elterito Creative Commons License 2025.02.19 0 1 6312

A Biblia szerinti Jézus Krisztus bűnös szerinted? 

Én csak annyit tudok hogy állatok kínzása bűn

Hogy aztán Jézus ezt valóban megtette vagy

csak kitaláltak róla egy legendát az más kérdés.

Én el tudom fogadni hogy a Bibliában vannak 

kitalált történetek, te nem, hiszen te vérfundi vagy

Hát ezt nem is tudtad magadról?

Előzmény: defhrfl (6304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!