E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
36 A szemtanúk elbeszélték, hogyan gyógyult meg az ördögtől megszállott. Erre elfogta őket a félelem. 37 Geraza vidékének lakossága ezért arra kérte, hogy menjen el, annyira féltek. Bárkába szállt hát, hogy visszatérjen.
Megengedte, engedélyezte, engedte - ezek közül felőlem szabadon válogass, de ne torzítsd kezdő lépésként a magad elgondolása szerintire azt, amit olvasol. Idéztem is a Bibliából.
" Pedig megtehette volna hogy a Pokolba visszaküldi az összeset."
- ezt honnan merítetted, a Biblia mely részéből?
Jézus meggyógyított egy embert. Kiűzte belőle az ördögöt.
Az ördög, és nyájas ördögtársai könyörögtek Jézusnak, hogy ne űzze el őket arról a környékről, hanem küldje őket abba a bizonyos disznócsordába. Jézus megengedte nekik, erre az ördöghorda disznóutazást csinált. Disznókban utazva belekényszerítették a disznókat a vízbe, azok meg belefulladtak.
Bűncselekményt kiáltani akkor való, ha megindokolod, bebizonyítod.
Amennyiben én csinálnám (vagy te) ma, amit akkor Jézus - kihez fordulnál jogorvoslat miatt?
Rendőrséghez? Aztán hogyan tovább, szerinted? Önbíráskodás (bűncselekmény), vagy csak harsogod, hogy "bűnös, bűnös"?
Olyan morális mocskot emlegetsz, amit kitalációnak tartasz.
Jézus megmentett egy embert azzal, hogy kiűzte belőle Légiót, a mintegy 2000 disznót pedig senki sem kérte számon rajta.
Haggyátok szépen békén az ide offolo hölgyet !Elvan aranyos.Azt hiszi hogy a szent szellem sugalmazza.
Igazán éppeszü egyikünk se.Én sem értem mit keresek ezen a forumon.Inkább mennénk vért adni,havat lapátolni,összeszedni a szemetet mások után... szoval valami értelmeset.De itt pörölni emberekkel akik ugyanolyan buták mint kiki önmaga hát ez nevetséges.
Látom, hogy téged nem a Biblia érdekel, hanem a saját elveidnek az igazolási kényszere. Érthető, hogy mit keresel itt. Talán valami régi frusztráció következménye ez, amit nem tudsz feldolgozni. De nem itt fogod megtalálni a megoldást, hanem a fájó múltadról szóló nyílt beszélgetésekben.
Isten nem zsidó. Bár a zsidó nép tőle származik, de pont úgy tőle származik a többi nép is, a magyar, a német, a cigány, az oláh, a szláv és sorolhatnám sokáig. Így a Biblia sem a zsidó népé, hanem az egész emberiségé. A benne leírtak pedig az okulásunkra írattattak le, hogy megmutassák Isten teremtményeihez ragaszkodó szeretetét. Ez a topik erről a Bibliáról szól, és nem a te speciális hitedről. Nyiss egy topikot a te hited számára, írj könyvet hozzá, gyűjts híveket. Nem fogok odajárni, hogy megcáfoljam a nézeteidet. De nem fogod ezeket megtenni, mert nem építeni akarsz, hanem csak rombolni.
Engem nem zavar, hogy mit hiszel, de ideje meglátnod, hogy miért akarod erőszakosan itt előadni, és győztes tudásként beállítani a saját hitedet. Feldolgozatlan emlékeidet kellene rendbe raknod, és akkor nem kötözködnél azokkal az emberekkel, akik senkinek sem ártva másban hisznek, mint te. Persze nem minden magát kereszténynek valló embert vezérel szeretet, de akiket igen, legalább értük gyakorolhatnál önvizsgálatot, és tiszteletben tarthatnád e topik témáját (> topikleírás). Egyébként tökéletes embert nem fogsz találni, ahogyan te sem vagy az.
A Bibliát a zsidók hozták létre. Ők monoteista vallást alkottak EGY ISTENNEL, AKI EGY SZEMÉLY.
A korai keresztények is mind zsidók voltak.
Hogy aztán pár száz év alatt, a keresztény gondolkozók miként alakították, gyurmázták az elképzelést, formálták már nem az eredeti koncepció szerint... az is megér egy misét. Hogyan lett 3 az az három személy az egy Isten, és miként helyezték az "Úr" helyébe a "Fiút" teremtőnek?
A zsidó vallás megőrizte amit maguknak kreáltak, és semminemű "újszövetségben" v. "közbenjáróban" felé nem hisznek.
Istenkáromlás számukra!
Tudtommal, és meggyőződésem, számukra maradt a "teremtő". (és ha igényled megismertetem veled, miért is van két verzió, és miként alakult ki Elohim, Jehova..)
Nem véletlenül az Újszövetség igéjével támogatnád azt, amit istened kitalálói nem hisznek.
"Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen."
Mert tévedések halmaza is, ami elől homokba dugjátok a fejeteket, ignoráljátok, mint a mai tudásunkat.
Az pedig nem szép dolog.
Arra sem vagy képes felfigyelni, hogy különféle elképzelések mentén tagolódott a kereszténység?
És így kinek lehet "igazsága"?
Sokan teljesen a maguk kis esze szerint alakítják ki istenképüket, és észre sem veszik, miféle ordító képtelenségeket vallanak.
Én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy azt a hitedet, ami évtizedeket fecceltél nem tudom megingatni.
Hogyan is tudnám, mikor még nyilvánvaló butaságaitok megvilágítását is támadásnak élitek meg?!
Én aki nem vagyok képtelenségek, lehetetlen dolgok, mesés lények, és egyéb butaságok hatása alatt, tisztán látom, hol lóg ki a lóláb, mi hamis, mi az ellentmondásos.
Nektek ez jól láthatóan nem sikerül.
Ebben a világban, úgy folytak háborúk, gyilkolták egymást keresztes lobogók alatt, mintha "a csupa szív szeretet" Joshua, soha sem élt volna.
Nem elfelejtve, hogy az Özönvíz az nem haszonállatok vízbefojtásának bűncselekménye, hanem emberiség elleni bűntett.
"(Kol 1:16-17) Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen."
A Kolosséiakhoz írt Saul féle levél NEM A BIBLIA IGAZSÁGA, hanem egy első századi némethsándor hitető szálhámos hazug bemesélése.
Nem beszélve arról, hogy a Kolossséiakhoz írt levél szerzősége még kérdéses is. Lehet, hogy nem Tarsusi Saul írta, hanem az utókor Christos-hitű vélegvégeváró bolond szekta egy noname írástudója szopta az ujjából.
Ez a topik nem a zsidókról, hanem a Bibliáról szól, amely magába foglalja a zsidók történelmének egy részét is. De a Biblia tartalmazza az Újszövetséget is. És a vallásos zsidóságnak csak kis része tiszteli ezt az új szövetséget, hiszen ezen szövetséggel megszűnik népük isteni kiválasztottsága. De a Biblia szerint létezik ez a új szövetség, a régi pedig megszűnt.
De vajon ki által lett e világ? "...Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön... mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn." (Kol 1:16-17)
Nem értem teljesen, hogy miért hadakozol a Biblia igazságai ellen. Miért jössz ide, ahol a vallásos emberek meggyőződését próbálod lejáratni? Azt gondolod, hogy a te hited előbbre való a másokénál? Tévedsz, te is csak egy ugyan olyan ember vagy, mint mindannyiunk. Hited mások hitét nem cáfolhatja meg. E világban már sok értelmetlen háború pusztított csak azért, mert ezt nem tudták egyesek elfogadni.
"Jézusról ugyan nem derül ki a beszámoló alapján, hogy kínozta (vagy rongálta) a disznókat."
Kiderült! Konkrétan a disznókba KÜLDTE bele a "gonosz lelkeket".
Pedig megtehette volna hogy a Pokolba visszaküldi az összeset.
"A Biblia szerinti Jézus Krisztus bűnös szerinted?"
Ki nem sz@rja le, hogy mit szerecsenmosdat a drágalátos Bibliád? A józan ész, a logika és az igazságérzék alapján BŰNÖS. Jól írta @Zellem: már ott problémás a dolog, hogy az egykori szerzők miért is hitték "épületes" tanításnak ezt a morális mocskot? Lehet, hogy akkoriban a körükben az ilyesmi nem volt morális mocsok? Például szabadon kínozhatott bárki bármi állatot, hiszen azok nem emberek...