Én az "evolúciós" folyamatokat tartom hitelesebbnek, mint a keresztény istenteremtő dogmákat! Számomra egy semmiben létező istenségegyüttes semmit nem jelent, főleg nem mérnöki hivatalt...., teremtésfelügyeletet, de mégcsak gyurmázó szakköri foglalkoztató intézményt sem! Az emberiségnek köszönhető minden információ, mindazok a technológiák, amik ma rendelkezésre állnak, ebbe beletartozik még a tudomány számos és számtalan ágának fejlődési szakaszai, adathalmazaival együtt! Minden amit ma ismerünk, amiről gondolkodunk, álmodunk, fantáziálunk, képzelünk, írunk és beszélünk, a szavak, a beszéd, a nyelvek, a tudás és gyakorlati-elméleti tapasztalathalmaz, mind mind az embernek köszönhető, ugyan úgy a bibliai termékek is! Hogy honnan van az ember, honnan alakult ki és mivé lettünk mára? Ezt kutatjuk a meglévő anyagból, adatokból és próbálunk egyre közelebb kerülni az igazsághoz! A hit és istenek ebben soha nem segítettek!
Nem kell téged meggyőzni, mint ahogy engem sem. Mindketten azt gondoljuk, amit akarunk, aztán kész. Nyilván, hogy elkezdj hinni, nem én kellek, és nem is ez a fórum. Régebben pont olyan határozottan állítottam mindazt, amit te most, aztán egy ideje szépen megváltozott a véleményem.
(Igazából azt nem értem egészen, miért van olyan nagy cécó e körül a téma körül... hogy valaki hisz, vagy tagad, az az ő személyes dolga.)
Azt a keresztény vallásidealista gyülekezet ügyeletes hittérítésért felellős lelkészektől kérdezd, akik mindenre a frankót tuttira lökik.... :) 1: Jézushoz senki nem tud téríteni, teljesen felesleges és értelmetlen, bár auoknak nem akik ebből élnek.... :) 2: Jézus nem hozzávaló térítéses mizériát hírdetet, hanem a szeretetről beszélt..., a jó tettekről, megértésről és nem vallásról, keresztény teológiák intézményeibe való besorolásról! 3. Kár abbahagyni a zenét a hülye ideológiákért, ami inkább káros az emberiségre nézve, mint hasznos!
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
Építed az életed, egzisztencia, karrier (ha nem, bocs), minden kutyafüle, és egyszer csak fuccs...meghalsz. Nem hiábavaló mindez? Nem érzel így kurvanagy ürességet, céltalanságot?
igazából szerintem egyik túlvilág-képzet sem épül arra, hogy az ember halála után folytatja evilági karrierjét ;-p
Te, mint anyaghívő, mondd meg nekem, ki hozta létre az embert, milyen céllal tette ezt, honnan szerezte hozzá az alapanyagot? Elképzelhető, hogy a világűrből? De a világűr honnan van? Volt valaki, aki egyszer úgy gondolta, hogy összegyúrmáz egy embert, és szedett valahonnan alapanyagot, hogy összerakja? Mivel rakta össze? Célgépekkel, amik már a dinoszauruszok előtt léteztek? Ki építette az emberösszerakó célgépeket? Ki építette az emberösszerakó célgép megalkotóját, és milyen céllal?
no, ezek legalább olyan iq-huszár kérdések, mint a tieid, úgyhogy kíváncsi lennék, mondd el légyszi, te mit gondolsz erről? Honnan van az ember, és ez a világ?
"hinni kell a lélek létezésében, úgy ahogy az istenek létezésében is?"
Hát bizony ám, mivel ezeket nem láthatod, sőt, nem is fogdoshatod meg, így kénytelen hinni benne, aki a létezéséről tudomást akar venni! :P
Te hiszel valamiben?
"A Józsi bácsiból kiszállt lelke teste nélkül is Józsibácsi marad? Milyen jegyei vannak az azonosításra a léleknek? Beazonosítható a sok sok....., mennyi....?..., lélek közül, hogy melyik volt a Józsibácsi lelke? Mi alapján?"
Miből gondolod, hogy azonosítani kell a lelkeket? :) A lelkek nem vmi hülye rendőrstatisztika... gondolom, a lelkek úgy ismerik fel egymást (nem ebben a világban), hogy megérzik a másik lélek jelenlétét, ami lehet, hogy ott van mindenütt. Legalább is megvan rá az esély, mert ez nem anyagi test, így nem kell félni attól, hogy a lelkek hazájában nem férnek el egymástól, mint egy tömött buszon :D
"nem kövér, de nem is sovány, akkor milyen formája van a léleknek?"
Ja, a Mother North (Satyricon) klipen napokig röhögtem, ha eszembe jutott, pedig az akkor még trú volt, a zene pedig igen kitűnő. Blashyrkh-ot már meg se említem. Cradle-től nekem a Nymphetamine tetszik, mélyebből meg pl. az új Celtic Frost klip. Az új Celtic Frost egyébként is tíz pont.
az sosem volt teljesen tiszta, hogy ilyen szempontból mi különbség a Cradle és a különböző trvenak számító zenekarok videói között, sőt, ha már, akkor a Cradle legalább hangulatosan vicces (sőt, pl. a 'No Time to Cry'-klip egészen jó - bár azt, hogy az apácák mit keresnek benne, nem értem:)