off folyt.: Évekkel ezelőtt TeJo topiktárs belekezdett a topik termésének önköltséges alapon történő kötetbe foglalásába, még az Indexnél is jártunk, UP szánt ránk 10 percet. Akkor (kb 5 éve) aszonta, hogy pénzzel nem, de némi reklámmal beszállnának a projektbe. Aztán persze sajnos semmi se lett az egészből.
Kenesei Andreával felvettem a kapcsolatot, és sajnos nagyon rossz hírt közölt: Pivovar hétfő hajnalban, közlekedési balesetben elhunyt. Elütötte egy autó. Temetése kedden 16 órakor lesz Ajkán, a Régi Temetőben.
Pivovar - vagy ahogyan sokunknak volt szerencséje ismerni: Olló, Olivér, vagy egyszerűen csak Pivo - óriási tudású, nagyon jó humorú, a végletekig szerény és ugyanilyen végletesen jószívű ember volt. Ahogy veszprémi barátai, munkatársai mondják: csak adott, soha nem kért. Mi, Prága-kedvelők egy nagytudású, és tudását mindenkivel mindig szívesen megosztó embert veszítettünk el. Csehország, a cseh ember, és mindenek előtt Prága iránti mély kulturális és emberi elkötelezettsége, széleskörű elméleti és gyakorlati ismeretei okán tanácsért, ötletekért, vagy a leghétköznapibb információkért mindannyian bátran fordulhattunk hozzá, a legképtelenebb helyzetekben is javasolt megoldást, ha ösztönösen is, de mindig helyeset. Fotóművészete páratlan felvételekkel ajándékozott meg minket. Útitársként mindig kellemes élményeket, tartalmas perceket szerzett azoknak, akiket maga mellé fogadott, akiket akár korábbi személyes ismeretség nélkül is társakként kezelt.
Személyes kitüntetésnek érzem, hogy hullámzó intenzitású kapcsolatunk ellenére évek óta folyamatosan élvezhettem pezsdítő szellemi közegét, sőt gyakorlati segítségét is számos dologban.
Személye, tudása, humora és embersége nagyon fog hiányozni.
Sziasztok! Rég voltam!
Majd írok történelmit,
ezeket tegnap este költöttem:
Nem segít a trombitán
Ha bevonata bróm-titán
Géphiba - vagy szoftver?
Kiakadt a FAX a szón
Mi lehet a "szaxafon"?
Beteg az unoka?
Veje tétlen,
teje vétlen
Sürgős hír a halásznénak (halászléhez jó 2S alap lesz!)
Hol van a telefon?
A halfogás fele Ton
Sok pénzt vettem fel előre
mégis borom fele lőre
(Annyira banális hogy tuti volt már!)
(Ja de kínrím!)
Egy kis zabot Móni markol,
A ház mögött póni parkol.
Az öreg hitetlen de gyerekes
Mesét veszek idősen
Misét veszekedősen.