Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.27 0 0 480

A Vista honlapján mindent megtalálsz a hajótársaságról, és a hajóról is. Azért az egy 20 éves hajó! És ami számunkra a legfontosabb, hogy biztosan nem ajánlom a belső kabint, mert általában ugyanolyan mint a külső, csak azt sem tudod, merre megy a hajó, mikor van reggel. Voltunk mindkét kabinban, nem lehet összehasonlítani, soha többé nem szeretnénk belső kabinba. Teljesen más arra ébredni, hogy besüt a nap az óceánon, vagy látni, amikor kiköt a hajó. Igaz, hogy minden kabinban a tévén is lehet nézni, mert a hídon kamera van, de nem lehet összehasonlítani a kettőt.

A pullmanturnál, és a Costánál sincs a kikötői illeték az árban, míg pl az MSC-nél benne van, sőt náluk a gyerekekre még azt sem kell fizetni, míg a többieknél igen. Ez gyerekeseknél több mint 100 ezer külömbség.

Előzmény: hanzelika (476)
musseln Creative Commons License 2010.01.27 0 0 479

Én tavaly egy barátnőmmel a Carnival társasággal voltam egy 5 napos karibi hajóúton: Miami - Half Moon Cay - Nassau - Miami. Ha esetleg érdekel, van egy élménybeszámolóm - bár 20 oldalasra sikerült a 2 hetes útról, mert az első hetet Floridában töltöttük a hajóút előtt - szóval azt szívesen átküldöm emailben. Abban lehet, hogy találsz infókat a karibi térségről és a hajós dolgokról is. Képeket meg itt találsz, a 21. oldaltól kezdődnek a hajóúton készült fotók:

http://www.kep.tar.hu/musseln/50658273#2

Előzmény: ppchris (477)
hanzelika Creative Commons License 2010.01.26 0 0 478

Szia,

Mikor mentek?

Előzmény: ppchris (477)
ppchris Creative Commons License 2010.01.26 0 0 477
sziaszok
mi is a Pullman Pacfic Dream hajóval utaunk majd, szeretném ha valaki aki már túlélte küldene infókat a hajóról vagy a karibi térségben a tudnivalókról
köszi
hanzelika Creative Commons License 2010.01.26 0 0 476

Sziasztok,

Tudna vki infóval szolgálni a Pacific Dreamről, vagy egyáltalán a Pullmantur-ról?

Még hajós úton nem voltunk, általános tanácsokat is szívesen fogadnék.( kabin, öltözet, all incl. stb)

Előre is köszönettel, H

hanzelika Creative Commons License 2010.01.23 0 0 475

Szia,

Érdeklődnék, h  milyen volt az út, a hajó, ellátás , programok stb. Tudnál adni pár jó tanácsot?Vagy amit mindenképp elmondanál??

Köszi, várom válaszod

Előzmény: gotaniko (345)
rekasz Creative Commons License 2010.01.19 0 0 474
Orulok, hogy vannak jozan hangok a belso kabinnal kapcsolatban. Nekunk is hasonlo volt a szobameret minden esetben, eppen mint egy osszkomfortos 4 *-os hotelszoba.

Meg nem hallottam senkit, akinek bezartsagi erzese lett volna, de hat olyan mozgalmas egy ilyen hajout, hogy nincs is idod ezzel foglalkozni.

Februar elejen mar latjuk a majusi arakat, a jelenlegiek is nagyon jok a 'Discount'-nal, altalaban a balkonos es nehany belso kabin marad a 'vegere'.

Ilyenkor mar inkabb az a plusz kedvezmeny, hogy a fedelzeti kartyara kaptok 100-200 $ bonust, Ez is jo, mert ezzel fizetitek az ut vegen a szerviz-dijat.
Előzmény: paulné (472)
lizbeth5 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 473
Hát, a mi szobánk szerintem 15-16 m2 volt. Plusz egy kis előtér, ami gardróbszerű, meg egy pici fürdőszoba. Én is tartottam a bezártságérzéstől, nagyon jól be vannak tényleg rendezve. Mi a Ruby Princess-en voltunk, ott például két falon óriási tükör volt, ami nagyította a teret. Furi volt, hogy magunkat láttuk mindenhol :) szóval Nekünk nem volt problémánk az ablak nélküli belső kabinnal.
Előzmény: paulné (470)
paulné Creative Commons License 2010.01.19 0 0 472
köszi,
Előzmény: lizbeth5 (471)
lizbeth5 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 471
Mi tavaly novemberben hajóztunk először, és belső kabinban. A szoba egyszerűen tökéletes volt. Mi is úgy voltunk vele, hogy nem akartunk annyi plusz pénzt rászánni, és lehet, hogy jobban is tettük, mert akkor nem mentünk volna annyit pl este ki a fedélzetre, hanem nyugisan elücsörögtünk volna a teraszon. A sima ablakos kabin is azért drága szerintem. És annál azért nem volt felemelőbb, amikor reggel felmentünk a fedélzetre, napsütés, és rögtön eléd tárul, a sziget, ahol kikötöttél aznap. Azt egy ablak nap adja vissza.

De mások vagyunk mindannyian, és mindenféleképpen nagy élmény a hajózás. :)
Előzmény: rekasz (469)
paulné Creative Commons License 2010.01.19 0 0 470

Nem voltam még ilyen úton, tudom nem reális az ár, de én azért várok az utolsó napokig, vagy lesz hely vagy nem.

Csak tartok a bezártság érzésétől, van ilyen?

Mekkora térre gondoljak durván?

Persze egész nap a fedélzet stb, csak tartok a reggel és estétől kibírom e? a tudat!!

hogy nincs ablak, ..

Van arra valamilyen infód melyik kabin tipus fogy el hamarabb? mi marad az utolsónak befizetőknek?

Köszi a tapasztalatokat.

Előzmény: rekasz (469)
rekasz Creative Commons License 2010.01.19 0 0 469
Persze, hogy jo lenne a belso ar kulsoben, de az bizony nem realis.
Ha mar voltal hajozni, akkor tudod, hogy gyakorlatilag nincs kulonbseg elmenyben, hiszen legtobbet a fedelzeten, az uszodaban vagy.
Ahogy lattad, sokkal olcsobb a belso, mint az ablakos, vagy a balkonos kabin.

Termesztesen mi is ugy kezdtunk,lestuk a kabinbol a tengert, de rajottunk, hogy az a 300 $-ot masra is el tudjuk kolteni, s most mar kifejezetten belsore figyelunk.
S ragyogoan erezzuk magunkat a hajon ,ugyanugy mint az utasok fele.

De ez csak egy sajat tapasztalat, mi orulunk, hogy valtottunk !

Előzmény: paulné (468)
paulné Creative Commons License 2010.01.19 0 0 468

Köszi, meg is találtam, meg közbe rájöttem, hogy belső kabin azért ilyen jó az ár.

Ilyen árat szeretnék külső kabinban :-))

Van még időm, csak görcsölök rajta mert nagy meglepinek szánom, és amíg nincs lekötve addig ezen forog az agyam.

Csoda hogy még nem szóltam el magam a nagy agyalásba.

Előzmény: rekasz (465)
rekasz Creative Commons License 2010.01.19 0 0 467
Nagyon igazad van, mi is hajoztunk Barcelonabol oktoberben, s tutira mentunk, mar a csutortoki gepre vettunk jegyet.
Nem mertuk reszkirozni, hogy valami gond legyen a szombati geppel, pedig az meg nagyon jo lett volna az indulas szempontjabol !

Nem tipikus egyebkent ez , de mindenre fel kell keszulni. amugy Velencebe egy ilyen malor eseten is le lehet szaladni 7-8 ora alatt, s remek a kikotoi parkolo is.
( Roma es Barcelona viszont mar messze van ' ilyenkor' .)
Előzmény: lizbeth5 (466)
lizbeth5 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 466
Sziasztok!

Egy megjegyzésem lenne csak. A Wizzair-rel Én egyszer nagyon megjártam, velük vigyázzatok! Röviden a sztori annyi, hogy egy szombat délelőttön Párizsból jöttem volna haza, a köd miatt nem indították a gépet (de ez inkább ürügy volt). Mondták, hogy 2 lehetőségünk van, vagy visszakapjuk a jegyárat (ugye ebben az illeték nincs csak maga a jegyár, ezt hangsúlyozom!), vagy átfoglalhatunk a hétfői gépre, ha még van rajta hely. Szállást, kártérítést semmit nem adnak, mert hát időjárási tényező miatt nem indulhatott a gép. De ez tényleg csak egy ürügy volt. Szóval még szerencse, hogy kint él egy ismerősünk akinél tudtunk aludni, mert ha összeadtam volna a plusz napok költségeit, akkor tuti kijött volna egy nem fapados jegy ára.

Nem akarok vészmadár lenni, csak gondoltam leírom, mert ez tanulságos lehet mindenki számára, főleg, ha hajóútra indul.

További szép napot! És jó útkeresgélést :)
rekasz Creative Commons License 2010.01.19 0 0 465
Szevasz, ket helyen is ratalalhatsz, "Discount Cruise, Last-Minute Cruise",
ill. a hajotarsasagnal : Royal Carib..,
a fapados repulo pedig a WIZZAIR-en .
Előzmény: paulné (464)
paulné Creative Commons License 2010.01.19 0 0 464

Megkérdezhetem ezt hol találtad? belső kabin?

Én keresek ápr 24-től. és Velencéből.

Köszi.

Előzmény: rekasz (462)
rekasz Creative Commons License 2010.01.18 0 0 463
Megneztem a WIZZAIR-t, oda vissza 12 ezer a jegy egy szemelyre,

kb. mint az utdij , vagy inkabb annal is kevesebb !
Előzmény: rekasz (462)
rekasz Creative Commons License 2010.01.18 0 0 462
Cindo, akkor megsem jo az aprilis 24-tol a 'gorog turnes' Velencetol Velenceig ?

7 ejszakas, 699 $, raadasul Royal Carib.., tehat a Costa-rendszabalyok nelkul.

Sajna meg en sem lattam a majusi kedvezmenyeket, de ez nagyon jo ar !
Előzmény: cindoretto1 (461)
cindoretto1 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 461

Szia,

Mi május második felében szeretnénk, de még nem tudom hova és mivel. Görög szigetek lennének jók, mert még arra nem voltunk.

MSC és a Costa jöhet szóba. Van még a Louis de az Athénból indul, oda meg repülővel drága.

Köszi

Előzmény: paulné (459)
lvikk Creative Commons License 2010.01.18 0 0 460

Sziasztok!

Férjemmel április 28-án megyünk Savonából 3napos hajóutra a Costa Luminosaval. Mi csak most probáljuk ki a hajózást. Az érdekelne,hogy mivel lehet a milánói repülőtérről a legkedvezőbben eljutni a kikötőbe.Érdemes egyáltalán repülővel menni?A hajóról is érdekelne bármiféle info.

Köszi

paulné Creative Commons License 2010.01.18 0 0 459

A Vista honlapján.

Nem vagyok még ebbe a hajóút foglalásba rutinos ezért az első ilyen utat nem merem magam intézni, csak itthoni irodán keresztül.

A tensi pedig a Costa utakat értékesíti.

Ti mikorra tervezitek az utazást?

Előzmény: cindoretto1 (458)
cindoretto1 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 458

Kedves Paulné,

Szeretném megkérdezni hol találtál MSC utat árral, mert a saját honlapjukon nem láttam árat.

Köszi

pocza_sz Creative Commons License 2010.01.16 0 0 457

Sziasztok!

Ezt most találtam az origo-n. Tegnapi.

Rövidgatyában a reggelihez - etikett a luxushajókon

paulné Creative Commons License 2010.01.15 0 0 456

Köszi szépen, megnézegetem azt a két honlapot is,

Előzmény: rekasz (455)
rekasz Creative Commons License 2010.01.15 0 0 455
Egy pelda, 04.24. Barcelonabol - ragyogoan megkozelitheto WIZZAIR-rel, 11 napos belso kabinos ut 5 *-os Disney hajoval 999 $, 77 % a kedvezmeny. Tunisz, Malta, Napoly, Roma, Firenze, Nizza, Korzika pl. a megallohelyek.
rekasz Creative Commons License 2010.01.15 0 0 454
Nagyon jo mar az aprilis vege, a Foldkozin remek ido van !
Feltetelenul nezd meg a 'Discont Cruise, Last Minute -Cruise " honlapot, 15-20 ajanlat van akar 50-70 %-os kedvezmennyel. Ha a mostani ajanlatod 2 szemelyre 370 ezer, akkor azon boven tudsz sporolni.

Ismetlem, hogy ha fix az indulasi hely, akkor az utolso jo arat meg 10 nappal az utazas elott is megkaphatod. Ezert talan okosabb kombinalni egy fapados repulovel, akkor meg kevesebb a gondotok, s bovebb a valasztasi lehetoseg.

Jo keresest, sok szerencset !
paulné Creative Commons License 2010.01.15 0 0 453

Sziasztok.

Nagyon sok hozzászólást elolvastam már, ami mind nagyon hasznos.

A párom 40. szülinapjára szeretnék meglepinek egy hajó utat.2010.04.24-25indulással. 7éjszakásat.

A last minute árat illetően lennének kérdéseim, tapasztalt utazoktól. :-))

Ha gyakorlatilag mindegy, hogy merre megy a hajó, az indulás pedig a Velecei, Savonai, Genovai kikötőböl is szóba jöhet (autóval mennénk ki)

milyen összeggel számolja kb, ha utolsó pillanatban fizetném be?

Most az Msc Splendida útja 370e kettőnknek, külső kabinban. Megy ez még lefelé?

Volt már valaki aki mondjuk indulás előtt 1 héttel fizetett be? mik a tapasztalatok ezt illetően? Milyen szezonnak számít az április vége?

előre is köszi, ha tud valaki segíteni.

rekasz Creative Commons License 2010.01.10 0 0 452
1. A last minute mindig hozhat kellemes meglepeteseket, raadasul ez min. 90 napos, mint korabban irtam, meg 15 ajanlat volt 50-72 % kedvezmennyel . (Csak a Foldkozi-tengerrol van most szo ).
Ha a kikoto megkozelitese adott, akkor erdemes kivarni. Ha repulni kell, parhuzamosan nezzetek meg a menetrendet es a jegyek arat. Autos megkozelitesnel erdemes kivarni az utolso ajanlatot, ez kb. az ut elotti 10. nap !

2. Az MSC jobb tarsasag, mint a COSTA, s szerencsere az arverseny mersekelte az arait, most mar hasonlo a tobbivel.

3. A COSTA hajoi tenyleg kulonbozoek, de klikkeljetek ra a hajok nevere, s mindent tudtok, ami erdekes lehet. Egyebkent ezen a teruleten nagyjabol egyformak a korulmenyek, a komfortfokozat egy 4 csillagos hotelnek felel meg.

Na most ennyit,segiteni szeretnek, vigyazok, hogy ne menjek bele felesleges presztizs-vitakba.
Az tenyleg nem ide valo !
cindoretto1 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 451

Köszi a további infokat,

A forumok sajátosságai a ismeretlen beszélgetések és véleménynyilvánítások.

Sokkal őszintébben kordinálatlanabbul és tolerancia nélkül beszélgethetünk, és rájövünk arra, hogy soha nem tudnánk egy kávé mellett beszélgetni annyira másnak érezzük magunkat a másiknál. Közbe meg kiderült, hogy már kávéztunk is együtt egy hajó fedélzetén, csak a nicnevét nem ismerjük a másiknak.

Mindenki segítsége ugyanúgy értékes információ, vagy így vagy úgy. Nem vagyunk egyformák, vannak akik nem is mennének olyan helyre ahol ingyen van valami, mert ők olyanok, vannak akiknek az a lényeg drága legyen...........

Itt a segítség a legfontosabb, és ez a forum lényege, főleg nekünk akik még nem utaztunk hajóval, de ausztriából jók vagyunk.

Az MSC-ről nem irtatok, nem utaztatok vele?

A Costánál két hajó a Fortuna, Victoria megy ide hasonló utra. Róluk vélemény?

Mi a tapasztalatotok a last minute-ról. Lejebb megy mint ha most vennénk meg több hónappal előre?

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!