Keresés

Részletes keresés

drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 903
te kirekesztő, te:)
Előzmény: Törölt nick (902)
topdzsoj Creative Commons License 2005.10.28 0 0 901

es egyaltalan felmerul a kerdes hogy egy olyan tehetseges nep mint a zsido, vagy ahogy ma a zsido nepet beallitjak, hogyan hagyhatta magat kiirtani?

T. alfredoo!

Talán azért, mert azokról a vidékekről, ahonnan a legtöbb áldozat került, a tehetségesebbek, mondjuk inkább vállalkozóbbak, vagányabbak saját elhatározásukból már régen túl voltak az Óperenciás tengeren. Te ezen kiválasztottak képességeit projektálod az összeségre.

Egyénként a neten elérhető a lodzi gettó története. Mint cseppben a tenger.

Előzmény: alfredoo (895)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 900
sőtdepláne, eeinte csak ők voltak, a vallásosak sokáig nem hittek a Messiás előtti Izraelben, egy részük ma sem...
Előzmény: Törölt nick (898)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 899

tamáska, ne pörögj mint a búgócsiga, hol volt ebben állítás?

pedig jó üzlet lett volna:)

Előzmény: HitetlenTamaska (893)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 897

ht

felmerul meeg az a kerdes is hogy cionista lehet e nem zsido? vagy olyan ember aki esdras torvenyei szerint nem szamit zsidonak? vagy csak olyan lehet aki authentikus, tehat szuletesenel fogva is zsido?

Előzmény: HitetlenTamaska (894)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 896

ht

mintha aj tiltakozott volna es clintont emlegette volna... elkepzelheto hogy tevedtel es akkor veled egyutt en is... mindenesetre nem irok az index kozonsegenek olyat hogy jov tvoju maty, meeg ha azt hiszem hogy nem is erti. ha irok akkor leforditom (ha maskeppen nem kezdobetukkel. bmaa!)

Előzmény: HitetlenTamaska (889)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 895

ht

itt kell megallnom es azt mondanom hogyha felreerthetoen irok akkor a legokosabb ember is felre fog erteni.

valahogy tenyleg tudomasul kellene vennem hogy nem onmagammal beszelek.

a spinozai aatok nem raad vonatkozott. amugy is ugy tunik hogy teged messzemenoen nem ignoralnak. akikre te viszont azt mondtad hogy horognek... szep uj vilag...

egyebkent is ugy tudom definialtad magad nem zsidokent igy raad a spinozai aatok sem merettethetik... de ezt toled loptam.

a cionistakrol. nem ismertem a viccet. persze a talmudot sem ismerem. hiszen nem vagyok en antiszemita. azok nagyon ismerik a talmudot. ami engem ebben a dologban komolyabban foglalkoztat hogy kik maradtak meg. kik nem pusztultak el es miert. hiszen valamilyen sorrendiseg volt. es a cionistak milyen szerepet jatszottak a zsidosag vezeteseben, abban a vezetosegben amely ezt a sorrendiseget ha talan meg nem is allapitotta de befolyassal volt ra. a zsido tanacs egyuttmukodott a nacikkal. nem akaar remenytelen ellenallasra szolitott fel, hanem tevekenyen reszt vett a deportalasok vegrehajthatosagaban. targyaltak a nacikkal es emberekert hadiszallitmanyokat kaptak a nacik. tehat volt egy kivalasztas. mik voltak a kivalasztas szempontjai. az iratgyarakat cionistak/antifasiszta zsidok mukodtettek. onekik is voltak kivalasztasi szempontjaik. a videki zsidosagbol azt hiszem csakis az iratgyarakon keresztul lehetett fennmaradni.

es egyaltalan felmerul a kerdes hogy egy olyan tehetseges nep mint a zsido, vagy ahogy ma a zsido nepet beallitjak, hogyan hagyhatta magat kiirtani? hol voltak a nemzetkozi kapcsolatok? hol volt a hirszerzes? miert nem bombaztak szet a taborokat? ha es amennyiben a taborokban amerikai/angol hadifoglyok gazzal torteno megsemmisitese folyt volna akkor is hagytak volna a szovetsegesek hogy ez a 'munka' zavartalanul vegbemenjen? ha ezt a zsido tomeget (ideertve a 2/3 millio lengyel zsidot) embereknek tekintettek volna akkor hagyhattak ezt megtortenni? es utana is leginkabb a propaganda vetuleteket felhasznalni? jo utos pr filmeket kesziteni a csontra sovanyodott emberekrol?

Előzmény: HitetlenTamaska (894)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.10.28 0 0 894
Kedves Fredi
1. Ugye ismered azt a hatmincas évekből származó pesti viccet, hogy cionista az a zsidó aki pénzt tarhál egy másik zsidótól, hogy egy harmadik kiutzhasson Palesztinába.
2. Ahova én nem tartozónak gondolom magam, onnan -hatásosan- ki sem lehet átkozni, nemde?
Előzmény: alfredoo (885)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.10.28 0 0 893
off
Ez ennek a topiknak a legalantasabb és legtisztessegtélenebb állitása.
Azon jók között amit Kádár Jánosról el lehet mondani, mindenképpen beletartozik, hogy nem csak, hogy nem volt antiszemita, de még a Szovjetunióból jövö ilyen jellegü nem veszélytelen suggallatoknak is nyilvánosan és karakán módon ellenállt.
Előzmény: drzyx (886)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 892

utu

akkor netan fizessunk az emberiseg erdekeben a fennmaradni nem akaro nemzetisegeknek hogy maradjanak fenn?

en inkabb a liberalis elveket kepviselnem.

Előzmény: Törölt nick (858)
topdzsoj Creative Commons License 2005.10.28 0 0 891

Talán azért, mert a magyarok nem ütötték meg az export minőséget.

Előzmény: drzyx (886)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 890

utu

lehet hogy igazad van de a milliardok akkor is milliardok. akkor legyen a pelda a skotok. ott is kezdodik a dolog. de meeg azt sem mondom hogy nem ertek vele egyet. hiszen a milliardok egy/nagy reszet, de akaar az egeszet a walesiek es skotok termelik meg. aztan majd magyar modra nekiallnak eszperente angolt tanulni. de tenyleg ambivalensen allok a dologhoz. nem az allami tamogatason mulik. finnorszagban meg a svedet kivetelezik. az is jo sokba kerul de nyilvan tudjak mire koltik a penzt. meeg mindig jobb mint a csaladtamogatasra szant penzek kocsmaban valo kikotese!

Előzmény: Törölt nick (846)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.10.28 0 0 889
off
Ez feltehetőleg egy jiddis szöveg volt. A jiddis ugyan egy XII-századi német nyelvjáráson alapozódik - a germanisták legnagyobb örömére - de mivel én nem beszélem, csak német nyelvtudásom alapján sejtegettem a közölt mondat egyes részeinek értelmét. AJ válasza azt tükrözte, hogy helyesen.
Előzmény: alfredoo (882)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 888

utulien

elerkeztunk ahhoz a ponthoz ahol egyet kell veled ertenem. en sem mondom hogy egyszeruen elmebetegkent kellene/lehetne kezelni a rasszistat. ahhoz a jelenseg tul altalanos. talan ez a legfobb szempont hogy nem deformaciokent kezeljuk.

de vegul is a kenyszerkepzeteseket sem tekinthetjuk elmebetegnek!

Előzmény: Törölt nick (841)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 887
hát azért az emléktábla ott áll és látszik még a templomtorony is aszékely Jeruzsálemben, a víz alól...
Előzmény: Törölt nick (881)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 886
látod Kádár még ehhez is töketlen volt, hogy jó pénzért exportálja őket:)
Előzmény: Törölt nick (884)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 885

ht

ez a magatartas szerintem hitelesebb egy onmagat zsidonak definialo embertol. de erdekes modon ezek a vaadak inkabb antiszemitaktol hangzanak el. ettol fuggetlenul nem tudok reszkerdesekben nem egyeterteni veled.

es ott vagyunk a cionizmusnal vagy az ahhoz kozelallo allaspontoknal, mondhatnank a zsidosag szazados vitajanal es megsem arrol beszelunk.

azt sem vitatjuk meg hogy ez a most keletkezo zsido nemzetiseg defaultbol cionista e? ha igen akkor miert itt akar nemzetiseget letrehozni? ha nem az akkor hogyan definialja (ez az alapkerdes) zsidosagat? esetleg a zsido apatol es nem zsido anyatol szarmazo ember is tagja lehet? tagja lehet akit a zsido hitkozseg, azaz a zsidosag MAGA nem fogad el zsidonak? esetleg egy beteresi folyamat UTAN?

azt hogy ki horog es ki nem horog es hogy ki kit kepvisel en nem minositenem. megjegyzem amig szoba allnak veled addig nem mertek rad ki a spinozista aatkot. erdekes egyre jobban ugy erzem hogy az aatok eletben van es jol mukodik es vannak akikre ra van mondva...

Előzmény: HitetlenTamaska (838)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 883

qe

kosz. picit elnagyolva irtam. a reverzibilist termeszetesen tudom mit jelent es mit nem jelent a reverzalis pontos irasmodjaban nem igazan vagyok/voltam tisztaban. tehat koszi!

Előzmény: Qohelet Ecclesiastes (836)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 882

ht

ez valami nemet szoveg volt? most svabokra tert aat a topik?

amugy ha jol ertetted a szoveget, akkor a szoveget nem ismeroknek barki nyugodtan beidezhet ilyen dolgokat? mint amikor  a magyar ember mondja kulfoldon hogy kapd be a faszom. ez a magyarsag dicseretere valo kedves szokas?

mert ha kozertheto a dolog akkor semmi bajom vele. nem pruderiabol beszelek. hanem ez az egymas tisztelete?

Előzmény: HitetlenTamaska (832)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 880
azért ez nem volt ilyen szigorú, csk elvitték a székel szombatosok közül is a zsidózókat, akik II. József alatt áttértek, sicher ami biztos alapon...
Előzmény: Törölt nick (879)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.10.28 0 0 877
Mivel ez a szó overload-olt, és ebben a kontextusban kénytelen voltam a szésőjobbos megszólalók értelmezését használni, legfejebb annyit vethetsz a szememre, hogy kifelejtettem az idézőjelet a "zsidóság" -körül, amit most örömmel pótolok.
Előzmény: pindiy (876)
pindiy Creative Commons License 2005.10.28 0 0 876
"következtében a kapitalizmussal azonositott zsidoság vált olcsó bünbakká "

Mostan döntsd mán el Tamáska, van zsidóság vagy nincsen zsidóság, vagy alkalmanként akad, ha szükség van ippeg rá.....
Előzmény: HitetlenTamaska (875)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.10.28 0 0 875
Ezt Adorno természetesen nem szó szerint gondolta.
Ahogy én is röviditve "hitlerájként" emlékeztetek a kapitalista vilagrendszer diadalmas növekedéseét követő első nagy válságra, amelynek következtében a kapitalizmussal azonositott zsidoság vált olcsó bünbakká az egyensulyzavarok okát nem értő és elementáris egzisztenciális félelmekkel küszködő lelkiismeretlen vezetők által hiszterizált tömegek számára.
Előzmény: Törölt nick (854)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.10.28 0 0 874
off
:-))))))
Feltéve, hogy szegénynek a viata közben is eskü alatt kellene vallania a feleség jelenlétében.
Előzmény: Állományjavító (837)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 873
a jó öreg Bugsy Siegel, hiába na, minden régi-új népnek hősökre van szüksége:)
Előzmény: Törölt nick (869)
pindiy Creative Commons License 2005.10.28 0 0 872
Igy igaz::)))))
Előzmény: Törölt nick (869)
pindiy Creative Commons License 2005.10.28 0 0 871
Ez egy csacsi kérdés.

A zsidó alapitó atyák, szartak rá, hogy én mit fogadok el és mit nem.

Ha az annya zsidó volt, akkor zsidó, hanem akkor meg nem tagja a zsidó népnek.::))))

Én csak a végkövetkeztetést írtam az elébb, nem tudtam, hogy minden apróságot meg köll emlitení......
Előzmény: Qohelet Ecclesiastes (866)
Qohelet Ecclesiastes Creative Commons License 2005.10.28 0 0 868

És a szorbok?

Előzmény: drzyx (865)
drzyx Creative Commons License 2005.10.28 0 0 867
hát gazduram, ha hozzád közelebb állnak a falasszák, mint mi, az már a te dolgod, de akkor talán pelikánokat kellene tartanod:))
Előzmény: pindiy (863)
Qohelet Ecclesiastes Creative Commons License 2005.10.28 0 0 866
Elfogadnád őt annak, vagy sem? :)
Előzmény: pindiy (864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!