Jóreggelt! Nem szép, de jó. Én nem emlékszem dörgésre, de hajnali 3-kor felébredtem valamiért és akkor kezdett csendesen esni. Azóta is esik, de a mennyisége még kevés.
Pártai Lucia szerint egész nap fölöttünk lesz a felhőcsík, és az Alföld is kap esőt.
Nahát erre aztán nem gondoltam volna,hogy délre mennek majd el a zivik nagyrésze.Egy egy kicsit érintett az előbb a többi mind délebbre volt,mert mostanra azok is feloszlottak.A csapadék meg 1.5mm eddig most is gyengén esik,de nem valami ördöngős.A radarképből ítélve jobbat vártam,de ez van.Azért jó lenne 5mm-ig felvinni,mert van még felhőzet utánpótlás csak az a baj,hogy nincs benne semmi ami kicsapódhatna!:(
Igen lelassult a front,de az csak jó,mert ha valakit elér akkor adja acsapadékot rendesen.Most frissült a villámtérkép és a Dunántúl tele van zivatarral,remélem nem kerülnek ki,mert elég északra vannak!:(Figyeljen mindenki,mert most Hódmezővásárhelynek nagyobb esélye van zivatarra mint Szegednek.Szolnokon meg biztos lesz.
Na Sopronban már 25mm leesett az elmúlt 2órában.
A villámtérkép nagyon bíztató,már lassan Kiskunhalas-t elérik a zivatarok.Az áramlás egyenlőre jó,bár kicsit lehetne délibb pályán a zivatarok,mert lehet nem fogja Szgedet érinteni.De nagy esély van,mert most újabb zivatarok törnek ki,hú de várom már.
Sziasztok!
Jelentem, itt már kb. 20-30 perce esik, a jég elmaradt...:)
Egész nap kóválygott körülöttünk, szétfülledt mindenki, de végre felfrissült a levegő is, ezzel együtt mindenki...:)Nem panaszképpen, de nem fog felhő szakadni, "csak" egy közepes locsolás, de már nagyon kellett ez is...
Az első kérdésedre tudok válaszolni:
Elmégy az Obiba, és a kertészeten kapsz mérőedényt.Rá lehet tüzni egy seprűnyélre, amit leszúrsz.Zöld, átlátszó, oldalán beosztás Esőmm szerint.(ritkább mint mm, mert nagy az edény szája, de vékony a tartály)
Persze esőt ez sem csinál :-(
Köszönöm a hozzászólásokat,igen elolvastam a topik-ot,csak tegnap nem volt már időm,mert fárdat voltam.Elnézést a sok kérdésért.
Nos a sok adattal nem megyek semmire,de hát mit tegyek ez érdekel.Most aki focit néz annak mi haszna belőle outdownS??
Frint!Hát igen a Békésieket se irigylem,de itt se sokkal jobb a helyzet.Legalább a télen volt havunk!!:)
onobody!Akkor nem vagy messze.De nálad több eső volt,mert zivatarok jobban bejöttek nálad.
magyarliba!Igen igen,téged lehet irigyelni,mert Sopronból is van ismerősöm aki írja a csapadékadatokat és sokkal jobb a helyzet tifelétek.
Nagyon jó kis fórum,tegnap találtam rá és megtetszett,csa kelsőnek mindig az jut az eszembe,hogy ki hol lakhat és ezért kérdeztem csak meg,mert mindig érdekel.
A véleményem az,hogy itt délen és dk-en lesz eső nem is kevés,de majdcsak Szeptembertől,mert akkor indulnak meg a mediterrán ciklonok.A mostani Golf-áramlattal meg nem érünk semmit ide nem hoz csapadékot.(persze Kőszegre,meg Sopron-ba még igen,ezért is vannak előrébb csapadékügyileg)
Mostanra Franciaországban van az a hidegfront ami csütörtök délelőtt ér ide zivatarokkal,de nem sok jót remélek,mert zivatarok szempontjából elvagyok átkozva,nekem a csendes eső kellne,de olyan okklúziós front meg szeptemberig nem jön sajnos.Igaz ez csak az én véleményem,bármi lehet,mert a remény hal meg utoljára!
Innen, Kőszeg-hegyaljáról (lakóhely)csak néha merek közzétenni az esőről mennyiségi adatokat, hogy ne fájlaljam a túloldal" szívét... Ha gondolod, a sopronhorpácsi (munkahely) mérőállomás adatait megpróbálhatom rendszeresen tudatni, van ott egy Pista bácsi, aki sosem mulasztja el reggelenként közölni velem az előző napi mérések eredményeit, bár ez is irritálna sokakat a környéketeken...
Szia,Hurrikán Ferenc!
Hiába olvasgatom a mm-t és a min-max hőt és kibeszéljük a szomszéddal,évi összesítést lustaság hiányában nem tudok felmutatni.Nem írnád az enyémet is?
Szia, jómagam Dél-Békésből írok, itt még rosszabb a helyzet, 51mm-nél tartunk, de ez is rettentően szeszélyes területi eloszlásban. Az elmúlt hétvége 3 részletben 9mm-t hozott...Idén hóolvadás óta egyszerre NEM ESETT 10MM-NÉL TÖBB ESŐ.A mi talajviszonyaink mellett pedig csak a 10mm feletti hasznosul jól. Ha végigolvasod a topic-ot mindenre fény derül :)Frint
Kedves Ferenc, te tényleg úgy törtél be ide, mint egy hurrikán! (-:) Ezt a rengeteg adatot! (És mire mész vele?)*
Ajánlom, mielőtt követelésekkel lépnél fel itt bárkivel szemben, olvasd el a topicot az elejétől, (meg néhány másikat is a kertészetben), és akkor meglátod, hogy a kérdéseidre a válaszok ott lapulnak a hozzászólásokban.
*Azt mondják, Kaliforniában nem beszédtéma az időjárás, mert az úgyis mindig egyforma. Lassan nálunk is így lesz.
Új vagyok itt,most regisztráltam.
A hobbim a meteorológia és azért írok is ide.
Egyébként egyet hiányolok mégpedig azt,hogy a nevek mellett nincs ott ki hol lakik,melyik városban.Én például Szegeden.A télen maximum 52cm hó volt itt.Januári csapadék 60mm,Februári 35mm és ekkor azthittem nagyon jó év lesz csapadék szempontjából 2003.De tévedtem,mert március1-óta a mai napig esett 79.8mm!!:-((További havi bontásban pedig:Március 8mm,Április 15mm,Május 22mm,Június 32.8mm,eddig Július 2mm csak!Júniusban volt 2 zivatar ami adott 13 és 15mm-t ennyi zivatar volt itt összesen,de csomó kikerülő volt 500m-től pár km-ig,de nem érintett.Júliusban is 2mm eddig,hát nagyon nevetséges és ebből 1.6mm tegnap záporból.
Tehát az éves csapadék itt 174.8mm
Nálatok mennyi van eddig?És ki hol lakik?
Jó Neked, itt meg némi külső körleti munkák közben csak úgy porzott a föld...:(( Persze nem irigylem, azon a fertályon nagyobb a hiány, de itt is nagyon kéne még jó sok. Jövő héten meg...
Szia, újabb 8mm, két részletben. Ezzel kb.50mm csapadékunk van a hóolvadás óta. A levélbolhák eltüntették csírázás közben az őszi káposztaféléket, a hangyák a diófalevelét rágcsálják,a darazsak állandóan a kerti kútnál röpködnek. Akkora a szárazság, hogy paradox módon most már nehezen issza el a vizet a talaj. Ez nem a mi évünk pajtás...üdv:Frint
Semmi,egy kis pötyögés,aztán semmi.Volt a tv-ben,hogy erre mediterrán éghajlat lesz a globális felmelegedés hatására.Legalább otthon érzi majd magát a gránátalma és tsai.Ja,és a leándereket nem kell ki-behúrcikolni.És lesz homok a gyerekeknek játszani.
Szia Frint!
Felénk is hasonlo a helyzet!
Kétnaponta csöpögtetem a kertet 6 órahosszat .
Igy mondjuk nedves a föld , de a
rovarokkal , kukacokkal nem birok.
Mártély összes kártevője , az én locsolt
zöldségeimre pályázik.
Tegnap volt egy mini-permetezés, ma egy laza öntözés, de előtte már a paradicsomok és egyéb kerti készségek keze-lába lógott, mikor hazajöttem, az albízia tonnányi lepotyogott virágát gyorsan összekotortam, gondolván, most az érkező nagy eső ne mossa bele az aljzatba... Hát csak az érkező volt az igaz, esőnek nemigen mondható, ami volt, nagy meg inkább a szomorúságom lett... Bár ennek is örülni kell...
Nálatok?
A férjek márcsak ilyenek,ez ismerős.A slagot még nem bántotta,mert az értékesebb,mint a Barátság-vezeték mifelénk,de Te ezt nem is tudhatod...
Tegnap esett 1,5mm,M.libus,ezt el tudod képzelni?