Semmi,egy kis pötyögés,aztán semmi.Volt a tv-ben,hogy erre mediterrán éghajlat lesz a globális felmelegedés hatására.Legalább otthon érzi majd magát a gránátalma és tsai.Ja,és a leándereket nem kell ki-behúrcikolni.És lesz homok a gyerekeknek játszani.
Szia Frint!
Felénk is hasonlo a helyzet!
Kétnaponta csöpögtetem a kertet 6 órahosszat .
Igy mondjuk nedves a föld , de a
rovarokkal , kukacokkal nem birok.
Mártély összes kártevője , az én locsolt
zöldségeimre pályázik.
Tegnap volt egy mini-permetezés, ma egy laza öntözés, de előtte már a paradicsomok és egyéb kerti készségek keze-lába lógott, mikor hazajöttem, az albízia tonnányi lepotyogott virágát gyorsan összekotortam, gondolván, most az érkező nagy eső ne mossa bele az aljzatba... Hát csak az érkező volt az igaz, esőnek nemigen mondható, ami volt, nagy meg inkább a szomorúságom lett... Bár ennek is örülni kell...
Nálatok?
A férjek márcsak ilyenek,ez ismerős.A slagot még nem bántotta,mert az értékesebb,mint a Barátság-vezeték mifelénk,de Te ezt nem is tudhatod...
Tegnap esett 1,5mm,M.libus,ezt el tudod képzelni?
Tudom, hogy uncsi vagyok, de NÁLUNK MOST MÁR LASSAN NÉGY HÓNAPJA NEM VOLT EGY TISZTESSÉGES ESŐ !!! 41, mondom negyvenegy miliméter a hóolvadás óta. Az elmúlt 10 nap 2 részletben 6 mm-t hozott, úgy fél óra alatt el is tűnt. Kint a határban 20-30mm széles repedések vannak a talajban, ilyet '87-ben láttam utoljára... Amit nagy nehezen kilocsolok, azt a szél másnapra kifújja. Afféle modern Kőműves Kelemen történet, csak épp' a vízzel. Lélekben lassan kezden feladni...a fóliasártamat a hétvégén kiürítem, nincs értelme kínlódni. Amúgy szép az élet :)Frint.
Szörnyű,ahogy dicsekedtek,de erre most esett egy csepp eső.Szél az járt,de nem esett.Mi téríti el?
Taramirammal jött pár csepp,annyi nem,hogy elázzanak a sátorosok a túri beach-en.
Tegnap délelőtt volt mégegy csendes eső, aztán kiderült, aztán délután egy akkora zajos zivatar, hogy csak úgy ömlött. Napokra meg vagyunk locsolva! És miután újra kiderült, és nekiálltam gyomlálni, könnyedén kijöttek még a legádázabb gazok is.
Nálunk továbbra sincs semmi , csak
a szél erősödött föl .
Széthasadt az egyik barackfánk a kertben , egyik
csapás a másik után.
Kötelekkel összehuztam , remélem tuléli .
Persze a félig érett barackokat mind lekellett
szedni róla.
Itt a XI. kerben most is esik. Tozatu, mindjárt oda is ér. Szépen be van borulva, talán ez most kicsit hosszabb eső lesz.
Holnaptól szabin vagyok, sátoros vendégek jönnek. Mikor is essen? Inkább ázzanak, ez a kisebb rossz.
Na csak várd ki a végét!
Én negyed nyolckor ébredtem, mire elindultam volna, nekiállt.Mire bringával beértem, egy merő pacal lettem.Asszem hónapok óta ez a legjobb eső. Csak pszt...
Csak azért hajnalonta, mert napközben meleg van, és kinek van kedve akkor dolgozni? (Bár most éppen borús az ég - esni nem esett, azt hiszem arra vár, hogy kimenjek.) És nem is remélem, hogy meg tudom fogni a gazfickókat, csak elegyengetem a kupacokat, és felülvetem a füvet.
A kert hátsó részén is megjelent egy túrás, azzal ezt már megtettem, és napokig nyugalom volt. Tegnap délután 2 méterrel odébb alkotott egy újabbat...
Nem is izgat. Csak jönne egy jó eső! Jég nélkül kérem! (-:)
Majd gondolok Rád,amikor a másik oldalamra fordulok,hogy ott állsz a harmatos vakondtúrásnál,magasra emelve tartod az ásót.És lesújtasz.A vakondokok korán kelnek?A miénk ezért örökéletű lesz.
Szia, nem is csodálkozom... :(
Nálunk sem volt eső, a hóolvadás óta a hivatalos csapadékmennyiség 35 azaz harmincöt miliméter !!!
Ilyen felénk már 3 évtizede nem volt. Locsolok mint az őrült, valahogy kinéz a kert, de már két gyümölcsfám kiszáradt. A szántóföldeken haláltusáját vívja a kukorica, a talajban 2-4 cm-es repedések vannak.
Sziasztok !
Nyaralni voltunk , és mig odavoltunk , a vakondok
szétdulták a kertet.
Borzalmas!
Teljesen elment a kedvem az egésztől.
Eső persze semmi.
Üdv Onobody
Épp ez az érdekes:csak néhány levelet láttam a kertben ami lukas-tépett lett.(Köztük a tavirózsám :-(
Viszont a tetőt betörte mint a szél...
Ti szerintem a bal szélét kaptátok, ahol nem esett jég, vagy addigra mire odaért, kifogyott belőle.
A növényeiddel mit tett a jég? Pár éve minket úgy lekaszabolt egy jégeső, hogy utána ránézni sem volt kedvem a kertre. (Pl. az eprekből csak a levélnyelek maradtak meg.)
Ti hol laktok? Kiváncsi vagyok mennyi hely kellett a jégnek.Úgy néztem nyugat-északnyugat felől jött, (Örs) és Keresztúr felé ment tovább.
Valahol az Örsnél kezdhetett esni, mert az Örstől nyugatra szárazabb volt.
A XV. kerben sem volt jege.
Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy megint alapos fűlocsolás volt este előtte....