Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek E-TEC III-as motor a kocsijában. Az enyémben az van, és kinézetre is különbözik a II-től. Pl. az olajbetöltő sapka is máshol van. EURO 4-es.
1,4-eset és 1,6-osat még nem láttam.
Ha esteleg valakinek már ilyen 2006-os modellévű motor van a kocsilyában, lenne szíves lefényképezni? Engem nagyon érdekel az ilyesmi. :)
A tipp önmagában kevés. Az eredményért neked kell talpalnod..
"Ez sport, hogy megpróbálnak hülyének nézni?"
Egyszerűbb okokra gondolnék:
1. adminisztrációs hiba és gyáva bevallani
2. nincs jó vonóhorga és már nem tudott jót beszerezni
3. kapkodva akarja kinyomni a készletet
4....stb
Pl: átvételkor A-terv:
Próbáld meg írásban rögzítettni a szerződéshez képesti hiányosságot és megállapodni a hiánypótlás idejéről, módjáról és pláne az anyagi részéről!
B-terv:
85 ezer-ért elég sok kompenzáció kérhető! Ne légy szívbajos!! Hátha inkább az A-tervet választják. :-)))
Legvégső esetben(!) :-(( javallom tégy úgy, mint a kollégám. Ő megmondta melyik ügyvéddel jön, annak mennyi a tarifája... nagyon segítőkészek lettek.. :-)
Üdv minden márkatársnak! A WS Platinum nem csodaszer, de én is használom, és szerintem is jó anyag. Azért ne lövöldözz a motorházra, és ne gyújtsd fel azt. Én évi 2* szoktam ezzel kenni, de az ideális tényleg a negyedévenkénti kezelés lenne.
Köszönöm szépen a szerviz CD-t, bocsi, hogy nem válaszoltam eddig, de nagyon el voltam foglalva. Én régóta fennt vagyok a FÓRUMON, csak nevet változtattam, mert "Lacetti"-men névből kettő volt. A "kakaós" nevet onnan merítettem, hogy tavaly augusztusban a kocsi átvételekor a szalonba a boldogságtól megmámorozódva a kisfiam a forró kakaót a hátamra öntötte véletlenül. Gondoltam, hogy ez a vásárlás is rosszul indul, de kellemesen csalódtam, mert nagyon meg vagyok elégedve /l,6-os SW/ autómmal. Azért gondoljátok, hogy elektromos gázpedál van, mert a katalizátor önmagától szabáyozza a beállítást és ezért a gázpedál néha könnyebb, néha nehezebb. Mégegyszer megszeretném kérdezni, hogy a kipufogó dobból nektek nem csö- pög a kondenz-víz?/de nem a csőből, hanem a heggesztésből/, mert nekem a szervízbe azt mondták, hogy jó ha kicsöpög és nem lötyög az alján a víz. /A WS platinum nagyon jó, én használom/
Találomra 5 Chevy szervízzel beszéltem, és mindenhol biztosítottak róla, hogy van többféle vonóhorog Lacetti-re, és tuti vizsgaképes. Azért galádul felhívtam a kereskedőmhöz tartozó szervízt is, aki váltig állította, hogy nincs más, csak gyári.
Felhívtam a Chevrolet ügyfélszolgálatát, ahonnan átkapcsoltak a General Motorshoz, ahol szintén erről tájékoztattak, de megerősítéként péntekig visszahívnak, és "technikai azonosítokat" is adnak a vonóhorgokhoz.
Összegezve: a kereskedő levizsgáztatta így, pedig lenne rá vonóhorog, ha szeretném, vizsgáztathatom újra kb: 85 ezerért. Ezt nem veszi be a gyönge gyomrom.
Péntek 13 az átvétel napja :)) Nem ígérek sok jót nekik ezek után..........
"Van valakinek már tapasztalat gáz-üzemről? Melyik szervízt javasoljátok?"
Szia!
Én szeptember 20-án vettem át az autót és október 07-én szerelték be a gázt Dunakeszin ők: http://www.medic-car.hu/ Azóta kb. 3000 km-t mentem főként Budapesten (most kb. 3300 km van az autóban), a fogyasztás 9-10 liter körül mozog, épp tegnap este tankoltam, 10,2-re jött ki a fogyasztás, de az előző tankolásnál 9 liter volt. Naponta járok a Szentendrei úton (is), így útba esik egy maszek gáz kút, ahol jelenleg 150 Ft egy liter gáz. Mivel a gázbefecskendezést is számítógép vezérli, így ugyanazok a menettulajdonságok, mint benzinnel. Már valahol (vagy a Kalos fórumban, vagy itt) leírtam, hogy 9 évig egy gázos Opel Kadett-tel jártam és nagyon meg voltam vele elégedve, ezért döntöttem az átalakítás mellett. Már a Kalos-ba is be akartam szereltetni, de mire minden szükséges információ birtokába kerültem, addigra közbejött a kocsi csere. Az átalakítás 260 ezer forintba került, plusz 12 ezer körül a vizsgáztatás a Mozaik utcában. A Medic Car oldalán van egy megtérülés kalkulátor is, érdemes először számolgatni és azután dönteni.
Ma megoldódott a csörgés. Egy kis kődarab volt a ludas, ami valahogy belekerült a fékárcsa és a kerékagy közé és lassú sebességnél csinálta a fesztivált.
A szerelőtől megkérdeztem és nincs elektronyos gázpedál, ennek ilyen a beállítása majd megszokom, hogy magától adja a gázt ha leveszem a lábam a pedálról.
Ha papír is van a vonóhorogról, akkor kapard meg a dolgot. Ha más nem, akkor átvételnél "sértődjél meg" és kérj valami kompenzációt érte.
Én átvételnél fogtam a szerződést és a netről (www.chevrolet.hu) kinyomtatott friss felszereltség listát és szinte tételes végig egyeztettem. Ha valami nem volt egyértelmű, azonnal alkuba próbáltam vinni az átadót. (pl. tűzoltó spray, későbbi szervíznél 50% kedvezmény olajra, teli tank, stb)
Ne feledd, ez az utolsó pillanat, ahol még Te vagy fontos..
Ha aláírtál minden papírt, akkor már az eladó diktál legtöbbször...az én tapasztalatom szerint!
Minden esetre egy kalappal neked az átvételhez :-)))
Én is már jártam így az autóval miután az alja közelebbi ismeretséget kötött egy jókora kődarabbal. Nálam az okozta a zörgést, hogy a kipufogócsőben található egy flexibilis csődarab és az ezen lévő rögzítőgyűrű lazult meg. Ezt kell megigazítani, volt zörés, nincs zörgés.
"váltásnál a fordulat mindig megemelkedik ahogy leveszem a lábam a gázpedálról"
Váltás megkezdése előtt vedd le a lábad a gázról! Furcsa volt nekem is megszokni, hogy tart egy alapfordulatot, így a lábnak nem kell gázpedál közelbe lennie.
Mióta megszoktam, nagyon simának érzem a váltást. Amikor visszaültem a Daewooba bénának éreztem magam a váltásnál. Hiába a jót könnyű megszokni...
Nyugi! Én is így jártam. Januárban fizetnem kellett a banknak az első részletet és a kocsit még nem is láttam! Se alvázsz., se motorsz. és a bank nyújtotta a markát..
Kétnaponta telefonáltunk minden GM posztra, ahol mondták a kocsi itt van csak hát a papírok késnek...
Most csókos lehetsz mert nálad az előny, később meg te lehetsz az a kukacos vásárló akivel sok nyűg volt..
Ma túlestem a 45 ezres szervízen. (1,6 sedan elite)
41 ezre forint volt, fészintetikus shell olajjal, pollenszűrővel, hűtőfolyadékcserével, átvizsgálással. Garanciában megzsírozták a nyekergő kormányom, a nehezen csukódó hátsó ajtót és az első szilent blokkot. Más baja nem volt. Nagyon rendesen viselkedett a lacsi, mert nem kellett benne első fékbetétet cserélni. Ez egyébként 18 ezer lett volna.
A hatvanezres szervíz viszont alaphangon 93 ezer forint, mert vezérműszíjat és görgőket kell cserélni benne, ehhez jön majd a fékbetét, azaz kb. 110e lesz.
Tényleg elektromos gázpedál van a lacsiban? Valaki azt írta itt, hogy nem. Mások meg arról írnak, hogy igen.
Én onnan gondolom, hogy váltásnál a fordulat mindig megemelkedik ahogy leveszem a lábam a gázpedálról. Még nem tapasztaltam teljesen ki, hogy lehetne kiküszöbölni de ezek az önjáró gázfröccsök megnyomják a fogyit. Szerintem :-)
Az én darabom 1.4 Elite. 3.5 milláról esett le 2.9-re. Plusz 4db nyári gumi ( mert a téli rajta van ), tolatóradar, ablakmodul. Azt gondolom, hogy elsőre egész jó autót választottam. Az olajcseréről hallottam 3000 körül tervezem, viszont nekem 15e-t mondtak a Gyulainál. A VS platinumon töröm a fejem, de eddig nem volt senki aki gyakorlati tapasztalattal rendelkezett volna. Te vagy az első. Külömben van még valaki aki ismeri ezt a terméket? A fogyasztásról semmi tapasztalatom Lásd lent.
Árpi.
A szombati kiránduláson kitapasztaltam, hogy , hogy kell a gázpedállal bánni. Olyan történt velem ami kb 5-6 éve volt utoljára - lefullasztottam a motort - de már minden oké. Ma rájöttem egy kényelmesebb beállításra a kormány és az ülés tekitetében. Egyszerűen szenzációs. Viszont megtörtént a második tankolás, így már hozzájutottam egy adathoz: 540km, ebből kb 330 országút olyan 80-90- es sebességgel a maradék város, és a vége 7.7 liter. erről mondjatok valamit. Az autó bejáratás alatt van ( 540km ), így ez az adat sok, kevés, pont jó.?
Valószínű, hogy el vagyok szállva de mivel ez életem első nulla km-se eszméletlenül élvezem a gépet. Csak jót tudok róla mondani. És nagyon várom a reggeleket hiszen amióta meg van BKV-n még nem ültem pedig az ingyen van. Ha időben végre eszembe jut a dolog, készítek képet róla és megmutatom nektek is. Most megyek de sajnos nem autókázni. Vigyázzatok magatokra.
Ma hívtak a szalonomból. Egy marketinges, nem ismerem. Jelezte, hogy maradt nekik raktáron 3 db 4 ajtós és 4 db 5 ajtós fekete. Még tavalyi áron, sőt kedvezmény is szóba jöhet. Ha valakit érdekel a környezetében, jelezze. Az ötajtós 1,4-es és 3,1 M Ft, a négyajtós 1,6-os, az ára nagyon jó felszereltség mellett is 3,5 M forint körüli.
Ja, amúgy honnan szeditek ezt az elektromos gázpedál dolgot ? Már több helyen kitárgyalták, hogy bowdent huzigál a gázpedál és nem potmétert. Most nem okoskodni akarok, csak érdekel, hogy mi lehet az alapja ennek az elektromos gázpedál legendának ! Máshol is olvastam ilyesmiről, mi lehet a téveszme oka ?
Köszi Neked is, egyébként Ignisből ülök át... Szerinted ? :))
Csak má' mikor ????? Avto a szalonban, szerelgetik ( váltózár, téligumik ), de a papírjai még nem érkeztek meg a GM központból, így nem tudják nevemre írni. Van pénzem, hitelem, minden, mégsem hozhatom haza a vasat. Még ilyet..... ?!
Remélem hétvégére azért már csak összehozzák valahogy a dolgot. Ráadásul még csókom is van a szalonvezetőnél, mégsenem. Ez van...