Segítséget szeretnék kérni hajós körutazás ügyben. Májusban indulunk az MSC Armoniával egy körútra Velencéből. KÉrem ha valaki járt már ezen a hajón , illetve útvonalon ( VElence-Dubrovnik-Korfu-Athén-Kefalonia-Kotor-Ancona). Minden információt megköszönnék, mivel most először megyünk ilyen útra.Gondolok ilyenekre, hogy mit érdemes megnézni, hogyan lehet eljutni a parkolóból a hajóra, érdemes-e italcsomagot venni, stb.....
Szia Reka ! Vartam, hogy kapsz-e frissebb valaszt a Tunisszal kapcsolatos kerdeseidre.
Sok nem jott, ezert nehany dologra a kiternek a ket evvel ezelotti kikotes kapcsan. A statisztikai lap egeszen egyszeru, kitoltitek es mas nem is kell. Mi taxival mentunk Karthagoba es abba tunderi kek-feher varoskaba,ahova mindenki elmegy, a neve nem jut eszembe. A taxival utana be lehet menni az ovarosba, ott mecset-nezes, bazar-latogatas, es vegul vissza kikotobe, kb. 2 es feloras kirandulas 50 $-ert. de persze eurot is elfogadnak a megbizhato taxisok.
Aprosagokat erdemes csak venni, meg a kikotoben is van TAX FREE-bolt, minden van, ami a varosban.
Egyebkent Tunisz nagyon kulturalt, voltunk Casablancaban is ,van osszehasonlitasi alapunk, eg es fold tisztasag es meglepetesunkre a latnivalok szempontjabol is.
Szia Fatema, orulok, hogy visszajottetek, s jol sikerult az hajout ! Mi is raszantuk magunkat egy ujabb 10 napos Barcelona-Barcelona Disney- utra majus elejen, szamomra uj helyszin Napoly es abbol a szempontbol Civittavechia, hogy eddig onnan indultunk es az uttol fuggetlenul voltunk utana meg nehany napot Romaban, viszont most egy teljes napos 'megallohely'.
Emlekeid szerint erdemes-e belevagni egy privat kirandulasba, vagy inkabb - nyilvan tobbet fizetve - menjunk csak a szervezett busszal be a varosba ?
Napolyban nincs mese, ott megnezzuk min. Caprit es a kornyezo varosokat is, ott marad a kishajo es taxi.
Úgy tűnik, mégsem a Pullmantur-os útra megyünk, hanem a Costa Atlantica húsvéti karibi útjára, az alábbi útvonalon:
Fort Lauderdale (USA, Florida) - Key West (USA) - tengeren - Nagy-Kajmán sziget (Kajmán-szigetek) - Roatan (Honduras) - Cozumel (Mexikó) - tengeren - Fort Lauderdale (USA, Florida)
Érkezés Fort Lauderdale-be, ott egy éj a hajóút előtt, majd utána további 5 éjszaka Orlandóban.
Hálás lennék, ha valaki, aki már utazott a Costa-val (gondolok itt elsősorban Fatema-ra), illetve járt a karib térségban, választ adna alábbi kérdéseimre:
- Elolvastam a fakultatív kirándulások listáját, mégis, kérdezem, hol érdemes befizetni a szervezett programokra, és hol egyénileg elindulni? - Milyen üzletekre számíthatok a fedélzeten? Olasz hajó lévén, van lehetőség teszem azt, duty free Armani öltönyt vásárolni? - A Costán kapható italbérlet egyaránt magában foglalja az üdítőitalok és alkoholos italok korlátlan figyasztását is, illetve mennyi ennek ára személyenként?
Egyelőre ezek merültek fel, a válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: NNE
P.S: Bízom benne senki nem utazott a Costa Europán az utóbbi hétben
Üdvözlet az utazóknak! Tudja e valaki, hogy az Amszterdamból észak-európai vizekre induló MSC hajó melyik mólótól indul, és van e autóparkoló a közelében? Köszönet a válaszért!
Most beszéltem a konzulátusal, és azt válaszolták, hogy semmire nem kell felkészülni, egy ingyenes statisztikai adatlapot kell kitölteni, de ők is azt mondták, hogy nem sok látnivaló van Tuniszban, érdemesebb befizetni egy kirándulásra. (ahogy fatema ajánlotta) Mártának pedig köszi a levelet.
email ment,de mivel Tuniszt más is kérdezte,itt is válaszolok.A hajó intézi az engedélyt,előző este ki kell tölteni egy adatlapot,amit másnap reggel egy helyi illetékes lepecsétel a hajón,kilépés előtt,és amikor visszatérsz a hajóra,akkor ezt beszedik,hogy biztosan mindenki elhagyta Tuniszt :o) Nem kerül külön pénzbe. Általában a hajóutakon,amikor csak a kikötés idejére lépnek az utasok partra,akkor ilyen módon intézik a vízumokat,ami valójában csak egy napos tartózkodásra érvényes külön engedély.
Tuniszban elég messze van a kikötő,gondolom,taxival azért nem lehet veszélyesen drága bejutni,főleg,ha felkészülsz az alkura...:o) Mi busszal mentünk be,úgyhogy nem ismerem igazán az egyéb lehetőségeket.
Genovában nem szükséges a kikötőben lakni (a szállodafoglalást még nyugodtan módosíthatod,az utolsó hétig) mert reggel még úgysem tudsz beszállni,de még beállni sem a kocsival,vagyis ráérsz délig odaérni.Érdemesebb olyan helyen megszállni,ami közel van a látnivalókhoz, vagy akár egy távolabbi,szép tengerparti helyen,aminek van parkolója.
Lehet vásárolni italbérletet, de úgyis kb 2 euro 7dl ásványvíz. Viszont fel lehet vinni italokat, mi minden kikötőben vittünk fel, csak az üvegekért szólnak. Nekünk egyszer szóltak a vörösborokért, amikor átvilágítooták a táskát, de határozottan otthagytam az embereket. A dobozos gyümölcslevekért, és műanyag ásványvizes palackokért nem szólnak. Már a beszállás előtt adnak egy teljes árlistát az italbérletekről, de mi csak a vacsoráknál iszunk. Tuniszba nem kell vízum, de ha visszaolvasol, látod, hogy én is kérdeztem, mert regisztrációs adatlapot kell kitölteni. Egyébként a kirándulásokból nagyon sok fajta van, mind fenn van az MSC honlapján. Az árak sok mindentől függnek, a hajóújságban közlik mindig, de úgy kb 40-200euró/fő. A gyerekeknek Kb. 305-al olcsóbb.
örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert május közepén megyünk az MSC társasággal egy hetes körútra a Földközi-tengeren és lenne pár kérdésem.
Tudja esetleg valaki, hogy az MSC-nél lehet-e ún. italbérletet váltani, mint a Costa-nál? Nem igazán találtam a honlapjukon erre vonatkozó infót, igaz, még nem olvastam át figyelmesen, gondoltam, előbb inkább itt kérdezgetek...
Tuniszban is kikötünk, oda kell vízum? A hajóról szervezett kirándulások a városba kb. mennyibe kerülnek (két felnőtt + két gyereknek)?
szia az irodánál azt mondták hogy kb. 2,5 óra a transzfer. igaz azt nem fogta fel a csaj hogy az egy sziget ahonnan indulunk, de majd még jelentkezik. a csomagokkal kapcsolatban annyit mondott hogy a repülő után legközelebb a hajon találkoznunk velük :) ch
Hátha Te vagy valaki még tud válaszolni a kérdésünkre. Most lett biztos az utunk, mert most akciózták be, ezért most kezdem magam beleásni jobban. Előbb mennénk Genovába, mert tapasztalat, hogy az út előtt pár napig érdemes pihenni, hogy ne fáradtan szálljunk be, de Genovát nem ismerem. A kikötőnél találtam jó szállodát, de nincs parkolója. Be lehet állni a hajótársaság parkolójába az indulás előtt pár nappal? Mert Velencében nem probléma. Illetve Tuniszt nem kérdeztem múltkor, hogy be tudunk jutni a városba önállóan? Azt valahol olvastam, hogy nem kell vízum, csak valami adatlap. Ezért fizetni kell, vagy lehet, hogy előző este elintézik a hajón? Azt írtad, hogy Messzinából a Taorminára menjünk, de oda feljutunk önállóan?
Egyenlőre ennyi kérdésem van, igaz időnk még rengeteg, mert június 26.-án indul a hajónk. Köszönöm, ha valaki tud valamit.
Köszi, nagyon örültem neki. Igen, megbeszéltük ezt a repülő témát, mi még nem utaztunk ilyennel, már csak azért is jó lesz! Tudsz már vmit a transzferről?
sziasztok sokáig nem tudtam jönni, de örömmel olvasom az uj infókat:)) én nem vagyok repülőszakértő, de 747 es géppel én is utaztam már , gondban csak a mellettem ülő volt aki nem mert felébreszteni én meg 7 órát aludtam egyfolytában.:)) üdv
Köszi a választ, de remélem nem egy repülőgép szakértővel ellenkezem,mert a British Airways 747-vel mentünk, és az bizony nem volt emeletes.;) Örülök, h ez az lesz, mert olyannal még nem utaztunk.
A gépen a bal, középső és jobb sorok felett vannak közös tv-k, a fej fölött, (4 soronként egy )szóval nem a székekbe vannak külön egyenként.
ha sikerül becsatolnom képet, akkor látszik. (mi amúgy mindig vészkijárathoz ültünk, mivel párom elég nagyocska:) és általában előre is ültettek, hogy ott kényelmesebb nekünk:)
Ezek idősebb gépek, az tisztán látszik, de tutira megbízhatók:) bármelyik Airbusnál szebben repülnek és nagyon szépen lassan emelkednek:) az újabb Air France, British-eknél van pl. székenként monitorok, de ezek mindig a légitársaság rendelésein múlnak, az újabbakat már így kérik:)
igen két szintes- hiszen minden 747-es két szintes:)))
és nagyon jó a kaja, bármikor lehetett kérni inni, bármennyiszer.
(nem Lufthansa, ahol 1x kapsz, utána meg a sztyuvi megöl a tekitetével, ha másodszor is kérek...)
Köszi az infót!A gépinfónak örülök, ha még írnál róla, nem bánnám. Nemrég utaztam 74essel, nagyon élveztem, főleg a saját monitort, egész végig moziztunk. Ez fel van szerelve ezzel?A képen emeletes gépet láttam, az?
Szerintem nem igazán lesz most hely, mert mindet elkapkodták, egész jó árban volt, tényleg megfizethető. PPchris előttünk megy egy héttel, nekünk már oda nem volt hely, remélem be tud jelentkezni onnan,és ellát jó tanácsokkal.
Én anno, voltam velük, ha jólemlékszem 2006. dec-ében dél.karib útvonalon, nem a Pacific Dream-mel de a Pullmannal...nagyon klassz volt, nagyon precízen, flottul ment minden.
A gép a társasághoz tartozik: Madridban külön Check-in soruk van, ha jól emlékszem 3 is, ahol csak PullmanAir check-kol:)
nagy 747-es gép:))) (gépimádók előnyben-első JUMBO élményem, így eloltam varázsolva, le sem húnytam a szemem, végigb a gépben sétáltam, meg vizsgáltam a szárnyait, a méretét, meg mindent:)))) szuper, a kaja finom volt, klassz kiszolgálás...na nem Emirates...de kényelmes, nagy, 2x is van kaja, közte nasi, jaaa, és oda és vissza is fél házzal ment, és bőven alhatott mindenki elnyúlva.
A hajó mivel egy társaság, tuti megvárja a gépet:) ez jó hír, ha késés lenne.
Általában úgy szervezik, hogy a rep.gép megérkezésénél már eleve a csomagokat, ha megkapjátok, külön csoportokba kell letenni a repülőtéren, és ők szelektálják, külön kocsikra, gépekre rakják...és a hajóhoz szállítják ők maguk...az emberek pedig a kézicsomagjaikkal, (ahogy a gépeken is utaznak) mennek a transzferbuszokra és a hajóhoz viszik egyenes az utasokat...semmi dolgunk nem volt a nagy poggyászokkal...és mire odaértünk, kb fél órán belül a hajón is voltak a poggyászok is és a boy-fiúk mindenhová bevitték ...
ez tök jól működött.
igaz ez Arubai indulásnál volt, de tuti ezt a módszert csinálják ott is Cancunban.
A spanyolok nagyon tudnak mulatni, nagy nyüzsi van esténként, sok program...nagyon klassz latinos együttesek, salsa-zás, koktélozás...szuper játékok.
jaaa, és nagyon pazar olaszos, spanyolos, mediterrános kaják!!!!!
nagyon finom volt minden, nekünk bejött!
én is gondolkodom, hogy menjek-e újra velük pont ezen az új útvonalon, mert Miami-nak nem akarnék menni..mert meg kell mondjam az Amerikaiaktól kicsit tartanék...mivel sok lenne azt hiszem belőlük..a spanyolok is - sok, néha hangosak- valahol, de kellemesen lazák, tudnak élni, igazán bulizni...az amcsik meg - bocs aki csípik őket- de néha nagyon nagyképűek...még morfondírozom...
nálunk egyébként a hajón 80 % spanyol és 20 % külföldi volt (magyar, norvég, svájci, brazil, német, osztrák, svéd, francia, angol, olasz stbstb)
a hajó kicsit idősebb, az igaz, de szerintem teljesen jó lehet, egy kp-es négy csillagos lehet.
Teljesen jó arra, ha aludni kell..úgyis egész nap fakultatívon vagytok vagy fedélzeten napoztok, vagy koktéloztok, vagy kajáltok :) a szobákba csak aludni kell, bedőlni, mint egy zsák:)))
egyébként nálunk tiszta, rendes és nagyon korrekt volt minden, minden nap este bedugták az ajtó alatt - angolul - a másnapi programot, tudnivalókat...tudták melyik kabinba van egyéb külföldi, melyikbe spanyol...aszerinti nyelvű prospektust kaptunk..külön van International hostess, aki ránk felügyelt- spanyolon kívüli nemzetiségüekre, - külön is volt a fogadóóra - és mi külön csoportban voltunk mindig, így ha valakinek túl hangosak a spanyolok, a fakultatívokon, úgyis külön veszik a többi európait és külön lehetünk tőlük.
Örülök, hogy mentek, biztos szuper út lesz, már az útvonal is nagyon csábító!!!!
a Louis Majesty hajóval szeretnénk elmenni augusztusban nászútra a következő útvonalon: Genova - Marseille - Palma de Mallorca - Almeria - Tanger - Ibiza - Barcelona - Genova
Aki járt már hasonló utazáson tudna választ adni a következő kérdésekre: - kikötői illetékkel kell-e számoljunk, ha igen milyen összeggel? - a szárazföldi kirándulások milyen jellegűek (csak egy szervezett busz, vagy egyéb program is) és kb. milyen összeggel kell ezek esetében kalkulálnunk? - a teljes ellátás pontosan mit takar (italfogyasztás?), ez a szárazföldi programokra is vonatkozik? - a hajón milyen árszínvonallal kell számoljunk az italok esetén? - autóval történő utazás esetére tudtok biztonságos parkolási lehetőséget ajánlani Genovában? Milyen árban?
Sziasztok! Biztosan találtok és kaptok majd infót. Nekem annyi élményem van, hogy Cancunban voltunk 2008 szeptemberében pár napot és helyi kisbusszal mentünk át Playa del Carmen kisvárosba és így az út tartott 1 óra 20 percig és ott van a kikötő, onnan megy át a komp. Szóval a célirányos buszszal is kb. egy óra lehet a Cancun-Playa del Carmen út, kb. 30-40 km.
szia mi a Start irodánál fizettünk, be akkor a legolcsobb belső kabin is 199 eFt volt. de arra természetesen akkor már nem volt hely, ahogy az szokás! érdekes dolog az hogy olcson meghirdetnek már az elsők között lefoglalt kabinokat! velük még mi sem voltunk, a Vistánál meg edig csak repjegyet vettünk! Az oda és a hazautazást ti hogy oldottátok meg . Most nincs kéznél de küldöm van egy áras lista a fakultativ programokról. A repülö álltólag a Pullmann saját gépe, engem inkább az érdekelne hogy mennyi idő mig cancunból átfurikáznak Cozumelbe. Elöször felrakják a népet buszra utána kishajóval át a szigetre , addig a csomagok az éterben ??? vagy hogy? pedig cozumelben szerintem jó a fak. programm csak igy nincs idő rá. persze hogy érdekel amiket irtatok!!!
Ez az útvonal nekünk is!Kár, h elkerüljük egymást, bár ha kintről a neten be tudnál jelentkezni, az nagyon jó lenne! Igazából a repülőgépre, és a fak. prog.-ra vagyok ( árakra) kíváncsi! A Pull. oldalt már átnéztem, megtaláltam a mi F típ. kabinunkat. Remélem,h ér majd annyival többet, mint amennyivel többe került a belső kabin árához képest. (előző 139, utolsó 217 lett)Ti hol fizettétek be? Mi a Vistánál,l még nem utaztunk velük.
A fórumon keresztül írtam az egyik utazónak privátban, ha érdekel, átküldöm, ők októberben voltak a Pull.-ral, bár nem azon az útvonalon, de a Pac Dream-mel.
szia igen tőled:)! akkor éppen elkerüljük egy mást! nekünk a külső "D" tipusu a kabin . a www.pullmantur.es oldalon rajta van a hajó és a kabin tipusok, ott meg tudjátok nézni a kabint ha még nem mutatták meg nektek ott ahol foglaltátok. utvonal : Cozumel , Montego Bay , Grand Cayman (George Town) , Costa Maya (Mahahual) , Puerto Progreso , Cozumel
Ha tőlem kérded, mi máj 1én, ti melyik útvonalon? Milyen kabinban?Ezt azért kérdezném, mert először belső akartunk foglalni, de már nem volt csak vmi F kabin. Tusdz erről vmit?
sziasztok április 24 től megyünk. Ti? Sok irás van a neten a hajóról sőt video is, de megiscsak jó lenne olyantól kapni infót aki élőben is megtapasztalta a dolgokat. Igaz hogy a hajó 20 éves, de remélem a 2009-es felujitás javitott a minőségen. Gondolom az ujabb nagyobb hajók klasszabbak, az ár azonban nagy úr és azért ez sem lesz kis élmény igy először
A Vista honlapján mindent megtalálsz a hajótársaságról, és a hajóról is. Azért az egy 20 éves hajó! És ami számunkra a legfontosabb, hogy biztosan nem ajánlom a belső kabint, mert általában ugyanolyan mint a külső, csak azt sem tudod, merre megy a hajó, mikor van reggel. Voltunk mindkét kabinban, nem lehet összehasonlítani, soha többé nem szeretnénk belső kabinba. Teljesen más arra ébredni, hogy besüt a nap az óceánon, vagy látni, amikor kiköt a hajó. Igaz, hogy minden kabinban a tévén is lehet nézni, mert a hídon kamera van, de nem lehet összehasonlítani a kettőt.
A pullmanturnál, és a Costánál sincs a kikötői illeték az árban, míg pl az MSC-nél benne van, sőt náluk a gyerekekre még azt sem kell fizetni, míg a többieknél igen. Ez gyerekeseknél több mint 100 ezer külömbség.