Tehát szerinted tök mindegy mennyi a bevétele az államnak, mivel úgyis hiteleket szok felvenni.
Ergo akár a teljes ÁFA bevételt is átutalhatná mondjuk az ukrán maffiának, majd attól kölcsönt venne fel emberes kamatra a működéséhez, mert hisz az mindegy.
Látod, ezért bukott meg a haladó baloldal, mert sokak szerint meg nem.
De mégegyszer mondom, ha tényleg mindegy, akkor miért nem utalod át nekem jövedelmed felét, majd én kölcsönzök neked abból. Mindegy neked, nem?
Államkötvénybe fektették a kötelező magánnyugdíj pénztárak a saját pénzüket.
Mondom, utald át a jövedelmed felét nekem és én majd hitelezek abból neked. Szerinted ez egy világi jó biznisz, hát legyen. Hitelezek én neked a tőled lenyúlt pénzből.
Orbán: külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt
Írta: mti/hirado.hu | 2010. november 10. szerda 11:51 |
A miniszterelnök a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában beszélt a magyar belpolitikai viszonyokról és a gazdasági célokról
A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt" címmel közölt interjút szerdán Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A terjedelmes interjúban a magyar miniszterelnök kifejti nézeteit gazdasági kérdésekről, a kormány intézkedéseiről éppúgy, mint az állami berendezkedésről. Utóbbi kapcsán leszögezte: majd a parlament fogja eldönteni, hogy Magyarországon német mintájú kancellári kormányzás vagy francia mintájú elnöki kormányzás lesz-e.
Kijárna egy kalapemelés
"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - fogalmazott Orbán Viktor.