Stabilra javította az eddigi negatívról a magyar bankrendszer kilátását pénteken a Moody's Investors Service. Az angolszász hitelminősítő intézet azzal a várakozással indokolta a lépést, hogy a magyar bankszektor működési környezete stabilizálódik a következő 12-18 hónapban.
A nemzetközi hitelminősítő a lépéshez fűzött, pénteken Londonban ismertetett elemzésében közölte: a magyar bankszektor működési kondícióinak javulására számít 2015-2016-ban a viszonylag erős gazdasági növekedés közepette. A Moody's szerint a várható javuláshoz hozzájárul az is, hogy változóban van a magyar kormány politikai alapállása a bankszektorral kapcsolatban.
A cég az idén 2,8 százalékos, 2016-ban 2,2 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságban. A Moody's szerint a növekedés fő hajtóerejét a kormányzati kiadások emelkedése mellett az export és a magánszektorbeli fogyasztás egyidejű erősödése adja.
A nyugdíjkasszát többféleképpen is egyensúlyba lehet hozni ha hiányos, meg lehet emelni a járulékokat, meg is tették, lehet növelni az aktív idő hosszát, meg is tették, lehet csökkenteni a juttatásokat, meg is tették. Egy másik rendszerre való áttérést megszüntetni és abból formailag eltüntetni az államadósság egy részét nem biztos hogy célszerű.
Dehogy, az adóbevételekből kötelezően átutalt pénzekből -ami hiányzott a kvt-ből és emiatt is hitelt kellett felvenni- kölcsönzött az államnak.
Tehát ha kötelezően nekem kéne átutalnod jövedelmed felét majd abból én neked kölcsönöznék, akkor -szerinted- minden rendben lenne, hisz az már az én pénzem ugyan, te kamatot is fizetsz és adósság is terhel ugyan, de pont olyan ez, mintha semmi sem történt volna. Igaz?
Bajnai jó vezető, potens csapatot is hozott össze miniszterelnökként, viszont a politikához nincs érzéke.
Egy politikai pártnak viszont csak egy jó politikus lehet a vezetője. Bajnai nem volt az, ehhez nincs érzéke, és mint látszik hajlandósága sem, mert hamar beleunt.
Esetleg gondold végig. Állam bácsi beszedte, átutalta a manyup-nak, az visszautalta a költségvetésbe az ÁKK-n kersztül. Akkor az hiányzott a költségvetésből?
pont az lenne a szolidarítás hogy a nyuggereket eltartóknak is lesz nyugdíja kedves barátom. nem az hogy felzabáltatod a jövedelműk jórészét másokkal, és vénségükre meg dögöljenek éhen.
"Ergo akár a teljes ÁFA bevételt is átutalhatná mondjuk az ukrán maffiának, majd attól kölcsönt venne fel emberes kamatra a működéséhez, mert hisz az mindegy."
amennyit a nemzeti tolvajok lopnak, abban nagyságrendileg, és módszertanilag nagyot nem tévedtél. ennél már sokkal szarabb nem lenne ha a fentiek alapján működtetnék az országot.
"Amit -többek között- a kötelező magánnyugdíj pénztáraknak átutalt pénzek hiánya okozott."
én nem nevezném azt hiánynak, hogy a nyuggereket eltartók kaptak egy esélyt hogy ne haljanak éhen. ennyi erővel az is hiány hogy a kórházakat fenntartjuk.