Egyszer már rajta voltam a Lacetti-listán, de valahogy eltűntem róla. Szóval egy 1.4-es mentazöld ötajtós Lacetti egyre kevésbé boldog tulajdonosa lízingelője vagyok. Az átvétel (július vége) óta különösebb problémám nem volt az autóval, nagyjából azt hozta amire számítottam, bár a fogyasztását nem tudtam 8 liter alá vinni. A múlt héten azonban egyszer csak kigyulladt a motorproblémákra figyelmeztető narancssárga lámpa. Irány a szervíz. Eredmény: P300-as hibakód. Nagyon készségesen elmagyarázták, hogy ez gyújtás/szelephibára utal ezért a legutóbbi belső GM körlevél alapján az ki kell cserélni a szelepeket.
Jan. 23-án viszem a gépet a műtétre. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata ?
Az alábbi linken jó kis horrort lehet errről olvasni (Bár nem Lacetti, hanem Kalos)
Erre a kuplugolásnál fellépő fordulatszám emelkedésre nekem egy Chevy szerelő azt mondta; hogy " így temészetes a dolog. Nem jár semmilyen plusz fogyasztással. Ha azt akarom , hogy a jelenség eltünjön külön meg kell tanulni ezt a tipust úgy vezetni. ( Gondolom ahogy leírtátok elöttem ). Az egész dolog az Ecotec rendszer miatt van". Azt is mondta, hogy nem kell a motort bejáratni. Nulla korátol lehet nyúzni mert ezek a mocik már bejáratott állapotban kerülnek az autókba. De az olajcserét ő is javasolja. Sajnos szervízbe kellett mennem mert a fényszórók párásodnak. Ha már ott jártam megkérdeztem ezt a motor ferpörgős dolgot is. Innen az infó.
31. KNÉ -1.4 Elite 5a. fekete veszedelem (2006.01.13.)
Átvételkor asztalborogatás nem volt, de elég bizarr helyzet teremtődött.
Kereskedő állítása szerint nincs Mo-on jelenleg olyan vonóhorog, ami átmegy a vizsgán. Találomra felhívtam 6 Chev. szervízt+a Chevy ügyfélszolgálatot+ a GE-t és mindegyiknél van többféle vizsgán megfelelő vonóhorog. Erre az volt a reakció, hogy ők becsületesek, a többiek pedig biztos "másként" intézzik, a GE nem érdekli, és döntsem el én kinek hiszek. Ajjaj mondom, elég sok alkatrészből áll ez az autó, ha minden egyes darabnál ekkora ellentmondások lesznek, akkor ezután hová vigyem az autóm? Büntiből nem kaptuk meg a kikészített Chevy ajándékcsomagot és a virágot.
Ha valakit esetleg érdekelne ez a becsületes kereskedés és szervíz Budapesten, akkor annyit, hogy csak a nevük "tökéletes", ők nem. Bár előző hozzászólásokban már volt aki korrekt kiszolgálást kapott náluk, mi sajna nem ezt tapasztaltuk. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy abban viszont segített, hogy átkérte nekünk ezt az autót jó távoli vidékről, így nem kellett 3x vidékre benzinezni érte.
Az új sebességváltási stílust én is próbálgattam, csak nehéz megszokni. Én szeretek gyorsan váltnani, és a hosszú váltóút amúgy se nagyon támogat ebben, és akkor most még erre is figyelnem kéne? :) Háát... na mindegy majd próbálom megszokni, mert a kuplungolásnál fellépő fordulatszám növekedés is zavar. Üdv!
"eddig 5200km-t tekertünk le együtt minden gond nélkül. Ja és imádom! ;)"
Én is 5241-nél tartok. Semmi gondom nem volt nekem sem eddig. Ezen a hétvégén kerültem 5000 fölé. Vállam-hátam fájdalommentesítésére gyógyturizmusra szántam rá magam és legurultunk Hajdúszoboszlóra barna vízben ázni. Az égető éles fájdalmam megmaradt, de a Chevivel legalább új élményeket szereztem.
Az úton begyakoroltam a számomra új sebességváltási stílust: előbb láb határozottan le a gázról, majd kuplunk benyom stb. Kiválóan működik! A koreainak nem ostobák... :-)
Az M3-as elején lévő Shell kúttól 1/4 3-kor indultunk pénteken és pontosan 1/2 5-kor megérkeztünk a szoboszlói Délibáb szálló előszezoni Termál szárnya elé Balmazújvároson keresztül (!). Chevi rendkívül érzékeny minden kisebb pedáljelzésre könnyedén, szinte észrevétlenül engedelmeskedik. Olyannyira, hogy az amúgy nagyobb sebességeknél "kapaszkodós" feleségem észre sem vette, hogy 180-nal haladunk. Én hívtam fel rá a figyelmét, amikor szóltam, hogy "na, hadd menjen ez a BMW"... A meglepetéstől ekkor még nem tudott szólni. De egy későbbi szakaszon rámkiáltott, hogy lassítsak. Ekkor a szélességét tekintve kétharmadrészben 190-en állt a mutató. Apró pedálozásokkal érzékeltem, hogy az még nem volt padlógáz. (Azzal amúgy is megvárom a tízezret...).
A fogyasztásról: 503 km-t tettem meg 46,8 l-rel. Ebből a Bp-i Shelltől Polgárig a fenti sebességi paraméterekkel (utazó: 150-170). Ez a szakasz-fogyasztás 9,3-ra jött ki. Az összesített átlagos átlagfogyasztásom az átvételtől számítva: 7,94!
Nagyon köszönöm a múltkori téligumimmal kapcsolatos ijedelmemre történt reagálásokat, tök jó, hogy ennyi tapasztalatot össze lehet szedni ebből a fórumból. Bátorkodom módosítani a listát én is:
Sziasztok! A Kalosos topikban Sarkany kérdezte holvan leírva, hoyg nem szabad garin belül chip tuningolni a kocsit. Én kiírta a választ a Garancia füzetbő, és ide is betenném, hogy más is lássa!
""5) A garanciára való jogosultság elvész, ha -A gépkocsin nem végezték el időben a Kezelési Utasításban előírt átvizsgálások valamelyikét. -A hibát a gépkocsi nem rendeltetésszerü használata, baleset, átalakítás vagy utólagos beszerelés okozta. (Annyiban és arra a részre szűnik meg a garancia, amelyben a meghibásodás a fent említettekkel okozati összefüggésben van)"
De ha ez a kategória neked nem megfelelő a chip tuningra akkor alatta ott a következő kitétel:
"7) A garancia nem alkalmazható, ha a hiba a következő okokra vezethető vissza: -A GM DAT által jóvá nem hagyott alkatrészeket és tartozékokat szereltek be a gépkocsiba vagy a gépkocsit a GM DAT által jóvá nem hagyott módon átalakították."
Na ebbe belefér a sportszűrő, kipufogó tuning is! Ráadásul a chip tuning lényege, hogy a gyári beállításokat megváltoztatják, így az egész motorra megvonhatják a garanciát."
Sziasztok! Már jó ideje olvasom a fórumotokat, de csak most szántam rá magam a regelésre.:) Én egy 1.6 SW Elite boldog tulajdonosa vagyok, (lásd kép) eddig 5200km-t tekertünk le együtt minden gond nélkül. Ja és imádom! ;) Üdv!